101030
.
-
Hihetetlen, hogy mekkora ostoba bunkók vannak. Először azt mondja, hogy köcsög Hondás, aztán meg soha tobbé Seat. Sajnálom már szerencsétlent, milyen gondolatok járhatnak a fejében? -
Borg #56033 Érdekes.
"Amit egy ismeretlen autóban még lefikáz az ember, az rögtön máshogy jön le, ha tudja, hogy egy BMW-ről van szó. Mert annak a belseje sem lehet gagyi, hiszen a BMW-k eszméletlenül jó autók."
Aztán még én lettem leszólva, mikor a BMW-k belsejét kritizáltam... -
Ez a népítélet meg valami szégyen.. Hogy lehet valaki ekkora tajparaszt nyomoronc.. Tipikus VW konszern user (nem akarok általánosítani, de mifelénk ezek már csak ilyenek =( )
Más. Egyik nagyon nem kedves ismerősöm előadta, hogy az 1.6os astrája (nem az új) 125 lovas gyárilag, de ő elment valami nagymájerhez csippeltetni és mostmár 155 lovas xDDDD -
"a hibák a húzásbol adódnak, húllik szét a motor, a váltót 2x kellett cserélni de ezért ennyi."
Hogy lehet valaki akkora ökör álatt hogy egy 1.9TDI-t felhúz 210 lóra (ami amúgy pisztoss nincs annyi) GeeeeZ
Bár egy ilyen "nyomatékgyár" után hogy fogja érinteni egy honda

-
Borg #56030 LMAO :D
Az előzmények: ez, meg aztán carstylingon is beszólogatott a HOndás lapokra :D Aztán miután átmentek a seatjának a lapjára leoltani, inkább levette az adatlapját teljesen :D -
xDDDDDDDDDD -
Bash.hu-m találtam: :D
<[HUN]Kispetymeg> [OP]norti mi volt a gond [HUN]Bukkake megosztásával?
<[OP]norti> enyhén szólva nem kívánt erotikus tartalom volt benne 626Gb
<[OP]norti> csak ennyi
<[HUN]DanielT> a legjobb megosztás volt
Ejnye DanielT! :) -
Alkeszokkal együtt az iskolapadban
.Nem irigyellek!Pszihológus stb.Én az érettségi bankettomon kicsit hanyattdőltem,és a parkolóban kipróbáltam egy 440 turbó volvót.Kár volt,lesbenálltak a gecik.Micsoda arcokkal találkoztam én az utánképzésen,persze ez is a pénzre megy!
-
eh, nemelég hogy ennyivel legombolnak, ma kiderült hogy csak augusztus elejére van feltárás időpont, gondolom a tanfolyam is hasonlóan gyors lesz... :/ -
Ebben az országban felesleges feltenni olyan kérdést, amiben szerepel a "korrekt" kifejezés.. :( -
(majdnem ugyanannyit) -
volt már valaki valaha utánképzésen? Kiderült hogy a motoros balesetem miatt mennem kell, korrekt hogy M kategóriás jogsi visszaszerzéséhez ugyanannyit kell kifizetnem mint egy autósnak aki ivott. (nekem feltárás 10k képzés 35-62k max, autósnak feltárás 16k+ittas vezetésre 78k, nem tartom reálisnak a dolgot...) -
fényképezd le vakuval. -
Hát, ha az valóban műanyag, akkor nem olajteknő, hanem a motorvédő műanyag.
Azt le kell szedni, hogy láthass bármit is. -
marmindenki majmolja a lemans24 et.. most volt nemreg egy gagyi 24 oras verseny..csak rozsdas szaros autokkal.. most a japanok is tartanak egy Tokachi 24 nevu verenyt.. 12 oranal tartanak.. es a SARD SUPRA vezet ami HYBRID+moci! -
az olcsóbbat vegyed... -
Témával kapcsolatban ajánlom a TotalCar olajdoktor rovatát :) -
Ezt nem tudom,én az olcsóbbat venném! -
Meg kell nézni mi való gyárilag bele,minimum olyan teljesítményszintűnek kell lennie,és olyan viszkozításunak.Ahogy kopik a motor,egyre sűrűbb kell bele.A márkanév egyátalán nem fontos,minnél nevesebb az olaj annál többet támogatod a reklámkampányát,és fizetsz többet érte. -
Ez az olaj téma engem is érdekelne.
Audi 1.6 benzineshez (9 éves)
Castrol vagy Valvoline 10w40-es jó választás?
Esetleg ötlet konkrét márkához? -
A 15w40es opel olaj az ásványi.
Más: Olajszürő és olajszürő közt van különbség a márkát leszámítva? Clean filter nevü márkából van egy 1600os illetve 2500ös, de van egy champion nevü márka ami 3100tól 4600ig megy. Ugyanez a kérdés érvényes lenne a légszürő(csak gyári fajtát szeretnék) illetve üzemanyag szürőre is. -
Tökéletes szerintem.Teljesen mindegy a márkanév,az is valamelyik olajcég terméke átcimkézve./mint tudjuk az opel autókat gyárt,és nem kenőanyagot/.Ami sokkal fontosabb-főleg a turbód siklócsapágyai miatt-az olaj teljesítményszintje,ami pl: SF,SG,SH,minnél hátrébb van az abc-ben a második betű,annál magasabb teljesítményszintű az olaj./persze annál drágább/.A szintetikus olajok egyetlen hátrányát ritkán reklámozzák a dobozokon,azt hogy jobban kikezdik a gumialkatrészeket mint az ásványi olajok./szimmeringek,tömítések
/.
-
Én opel olajat néztem eddig bele, a legtöbben ezt ajánlották ebbe a kocsiba(omega tulajok inkább), 5ezerből megvan 6 liter 15w40. Annyira vészesen nem folyik amugy, tegnapról mára köpött csak, mióta nálam van 1hónapja, nem folyt(200km lett belerakva, és valószinü még 1 hétig nem is lesz tul sokat járatva-jogsi miatt) -
Amig átfolyós rendszerű a gép addig mindegy.
Komolyra fordítva a különbség az,hogy hideg állapotában a 10w-40-es hígabb.Én a tiédbe már nem tennék 10w-40-et,mert az szerintem túl híg neki.Nyárra szerintem a 20w-50 a jó bele,télre a 15w-40.Amíg folyik belőle,nyomnám neki a tescoo-s dízelolajat,járdát olajozni az is jó.
-
mi a különbség 10w40 és 15w40es olaj között? melyik érdemes megvenni? -
Hugom Corsa-jából már 70000 km-nél dőlt az olaj mind a motorból,mind a váltóból.Aztán féláron vett egy swiftet,az hibátlanul működött pedig kétszer annyi volt benne.Egyik haverom is panaszkodik a dízel zafírára,hogy dől belőle az olaj.Ezek ilyenek -General Motors-kicsire nem adunk! -
Nem hinném hogy bárki annyira túltöltené a motort hogy az kinyomja a szimmeringet,ahhoz legalább 2-3 szoros olajmennyiség kéne.Egyszerűen elkopik,meg ugye rideggé válik.Ha a váltó oldali az minimum 80000 munkadíj,ha a másik,az nem nagy ügy.A turbódízel kocsikat nem a hétvégi autósok veszik,lehet benne km. -
Borg #56007 Pedig nagyon könnyű előidézni. Csak túl kell tölteni párszor cserekor az olajat, és a nyomás előbb utóbb kikezdi. Maga a szimmering kb 2-3ezer forintos alkatrész, csak rengeteg dolgot le kell bontani hozzá. -
Szerintem egy ilyen korú autónál ez a legkevesebb, ráadásul az Omegákat gondolom jól meg is hajtották.
Ha sikerül találni egy jó szervizt, akkor nincs gond, de az is lehet, hogy Tufa megunja majd az öreg autókat. -
Akkor igen, de bízok benne hogy nem az a gond :) -
Borg #56004 Attól függ. Ha majd pl főtengely szimmeringet kell cseréltetned mert ott folyik az olaj, és a munkadíjért lehúznak akár százezerrel is (merthogy le kell bontani a fél motort hozzá ugye), akkor mindjárt más lesz a leányzó fekvése :) -
hát, igazából ha ez az "uj" hiba nem nagy gond akkor szerintem még mindig jó vételt csináltam ennyiért. Külsőre van rajta egykét felverődés, müszakin meg csak a jobbelső szilentre mondták hogy érdemes lenne hamarosan lecserélni, ugyhogy 850ért sztem jó vétel volt. (jobb mint egy szétnyúzott bravo gt :P) -
Akkor kezdj el gyüjteni! -
én segghülye vagyok a szereléshez, ugyhogy nekem sajna marad a szervíz -
Kellett neked Opelt venni :) Havernak is annyi baja volt a kombijával. -
Én az ivecómat 3-szor verettem le,és akkor is csak nagyjából tudtam behatárolni a helyet.A menetszél meg jól szétpermetezi az olajat.Fontos hogy kiderüljön hol folyik,mert lehet kétszer-háromszor szerelni, ha az ember melléfog. -
az a gond hogy még odáig sem birok benyulni, a teknő egyenletes részét még ugyahogy elérem de ez pont annak a végénél van, emelővel meg nem merek alámászni.. -
Borg #55997 Takarítsd le a teknőt, és hagyd állni. Akkor legalább azt látod, hogy hol folyik végig rajta. -
sajna ennél jobban már képtelenség hozzáférni hogy megtudjam nézni, tényleg nagyon zsúfolt :S -
Borg #55995 Az a karter teknő. Rajta van egy olajleeresztő csavar (ott folyhat), vagy a tömítésnél, ami elválasztja a teknőt a motorblokktól. (körben bárhol)
Viszont ha feljebbről folyik az olaj, akkor is a teknőről fog végül lecsöpögni.