101030
.
  • DJ BP
    gyakran fohászkodok Fortunához, mikor egyszerre akarok elmenni 3-4 sóderszállító mellett

Nézz körül, és akkor egyenes szakaszon nem kell izgulni ha nem jön senki. De gondolom így is teszel és nem imádkozol :) De akkor miért mondasz ilyet?

105LE/240Nm

Mit akarsz, 4.-ben 70-nel az már húz tiszztességesen, mit szóljanak a 90LE/130NM-es magyar átlagautósok? :)
  • DJ BP
    azt sem kellene kihagynod, hogy a nagy lóerő/nyomaték párossal biztonságosabb előzni...

Ember már bocs, 400LE nem elég ,,biztonságos"? Vagy akár 200...
  • Taranov
    Igen, ez is gyakori, ha már úgyis lassan megy, akkor az az egy perc nem számít, amíg elengedi a mögötte haladókat. Országúton a 70-nel közlekedő teherautó még nem is annyira gázos, ami durva az a 40-50.

Most Olaszországban nagy meglepetés volt számomra, hogy egyrészt nem voltak az utakon olyan lassú és kormozó teherautók, mint itthon, másrészt a nagyforgalmú főutakon volt kétoldalt egy fél autónyi leállósáv, így teljesen biztonságosan lehetett előzni, gond nélkül elfért egymás mellett egy teherautó és 2 személyautó, vagy akár két teherautó és egy személyautó.
  • G_ArchAngel #56792
    én meg azt látom, hogy a határon túl a teherautó/lassújármű vezetője belenéz a tükörbe és ha sokan vannak mögötte félreáll, nem pedig összegyűjt 40 autót és településen kívül/belül végigmegy 70-nel...
  • Taranov
    1. A 105 LE-s 1.6-os autómmal is tökéletesen lehet előzni, csak meg kell nézni, hogy jönnek-e szembe.
    2. Egyetlen előzés sem ér meg ennyi pénzt. Én még mindig úgy gondolom, hogy az erős autó nem hülyeség, ha élményautózásra használod, de akkor is bőven elég a 300 LE. (Mondjuk az tény, hogy akinek 300 LE-s autói voltak eddig, az könnyen rászokik az 580-ra is)
    3. Néha látok egy-két idiótát, akik életveszélyesen végigelőzgetnek egy útszakaszt, de ezt nagyon súlyosan kéne büntetni, mert nem csak a saját életét veszélyezteti.
  • Borg
    Új Jazz

While the current Jazz has 1.2 or 1.4-litre petrol power, the newcomer will get a choice of 100bhp 1.3-litre or 120bhp 1.5-litre engines. The latter features Honda’s VTEC variable valve timing technology, and manual or CVT auto gearboxes are available with both. Early figures suggest the 1.3 could return 65mpg.
  • G_ArchAngel #56789
    azt sem kellene kihagynod, hogy a nagy lóerő/nyomaték párossal biztonságosabb előzni...

én a 105LE/240Nm párossal gyakran fohászkodok Fortunához, mikor egyszerre akarok elmenni 3-4 sóderszállító mellett (ők azok a köcsögök, akik egymás seggében mennek, nehogy beférj közéjük)
  • DJ BP
    akkor viszont ha közútról van szó, miért nem elég egy 350-400LE-s ilyen gép? Mit tudsz te csinálni 580 lóval amit 400-zal nem? Meg hogy lenyomod az M3-ast, évente 2x van ilyen, és mi abban a pláne? Az autó érdeme, nem a tied. Ebből a megalomán idióta mindig még nagyobb teljesítményből van elegem. Mert a marketingesek nem képesek mást kitalálni. Súlycsökkentés, vezetési élmény, stb., vagy bármit megpróbálhatnának bevezetni, mert az ilyen nagy cégek globálisan tudják befolyásolni a szokásokat, csak nem merik bevállalni, mert ha buknák, a másik két teljesítményhajhászó győz. A 400 lovas M5 tökéletes gép volt, onnantól kezdődött ez az egész sztem
  • DJ BP
    Nálam ezköz az autó,és nem cél.

Akkor mi a f*sznak neked 580LE? Épp ezaz :)
  • I.C.ram
    Már egyszer leírtam. A Duna pláza főnöke, vagy tulaja nagy veteránautó buzi, és ott tárolja őket.
  • pszihopata
    A németeknek a legbiztosabb piac a magasabb kategóriájú autók,a kisautókban jobbak a franciák,olaszok,japánok,kórea.
    Tény, hogy a 3 presztizsnémet autót megszorongatni nehéz dolog,egyenlőre a lexus a legesélyesebb erre talán.

Hiába gyártanak mások ugyanilyen kategóriájú autókat,azok mégis másodrendűek maradnak.
    Lehet hogy a környezetért aggódó tudatos vásárlók,-ha egyre többen lesznek,-fognak elindítani egy lavinát,ami igen kínos lesz az eddig lóerőkben tobzódó német autóiparnak.

Egyre több olyan reklámot látni /GREENPEACE stb./,ami ellenszenvet gerjeszt a nagy terepjárók,és a nagy motorral furikázó autótulajdonosok ellen.

• desigo
    Ott állnak már jópár hónapja.
    Nem semmi parkolási díj lesz nekik kifelé menet
  • Sland
    Nem tudjátok, hogy a Duna Pláza parkolóházának legalsó szintjén miért van ott az a sok old timer?
    Van 6-os Bömi, RR, Bentley, Skoda, Wartburg stb. Nagyon szépek és nagyon öregek. Körül vannak véve egy madzaggal aztán annyi. Nem áll ott senki, nem vigyáz rájuk senki...
  • Magnumrolcsi
    Nagyobb értékü autót érdemes inkább venni mert ott jelentős különbségek vannak,2-3millió forint is lehet új autóknál. Kisebb kategóriánál már úgy mond elhanyagolható a különbség ha figyelembe vesszük az autó magyar papírokkal lesz és nem kell regadót fizetni.
  • Taranov
    Annyira profi a marketingjük, hogy még ezt is el tudják adni.
    Beleégették az emberek agyába, hogy ez a 3 márka gyárt olyan autót, amitől nagy lesz a hímtagod, ez a 3 márka gyártja a legjobb minőségű autókat, és még a legerősebbeket is. Beszéltem épp egy emberrel valamelyik nap, szóbakerültek az autók. Ő egyszerűen úgy gondolja, hogy a BMW a legjobb. Mert mindenki azt mondja. Mindenhol azt írják. Elgondolkoztam rajta, hogy ez igaz-e. Szerintem kizárt dolog, egyszerűen törvényszerű, hogy az azonos árkategóriájú autók hasonló minőségűek, egyébként nem venné a többit senki, csak a BMW-t.
  • pszihopata
    Inkább üzlet!Sz.tem nem is rossz.Ha van rá vevő,miért ne?
  • ZsirosKenyer
    + 8 milláért kenje is el.. Bár az M3-at szerintem nagyobb élmény vezetni.

Nem elég hogy az audi V10 5.2, még rávertek két db turbófeltöltőt is, teljesen ész nélküli az egész, tipikus német erőmutogatás :)
  • pszihopata
    Egy jól ,megépített alu futón,2 triálmotort lazán húzhatok 160-al.Ugyse mennék gyorsabban.De ki az aki ezzel spiccen menne?
    Azt nem írtam hogy van értelme,de ez legalább megfelelne az igényeimnek,ha mindenképp sokat kell költeni.
  • Tufa
    az utánfutó a kocsit, elég megnézni hogy egy-egy übertuning lada mögött hogy pattognak az utánfutók
  • pszihopata
    Mi nem bírna és mit?
  • Tufa
    Nemhiszem hogy egy rs6 kombira sok értelme utánfutót tenni, ugysem bírná-vagy nem lehet "kihasználni" a kocsi tulajdonságait. :)
    Tető csomagtartó+csomagtartó jogos.
  • pszihopata
    Ilyen kategóriában az autó fogyasztása teljesen mellékes.És ha a tulaj lemegy a haverokhoz /v.mi teniszklubba pl./ és beparkol két tdi közé egy ilyennel,akkor lehet hogy más szemszögből nézi a kérdést,mint mi itt a forumon.
  • SötétBarom
    Gyengének nem épp gyenge, csak fele olyan erős :D
  • Taranov
    Hát szerintem akkor már érdemesebb egy sima 3.0TDI quattro A6 kombit venni Tiptronic-kal, csak kevesebbet fogyaszt, és ez sem egy gyenge motor.
  • SötétBarom
    Ebben az a jó, hogy cél és eszköz is egyben.
  • pszihopata
    Az én személykocsim tetején vagy kajak van,vagy motort húzok utána+ jó nagy csomagtartó,én azért ellennék vele,ha mindenképpen sokat kell költeni inkább ezt venném,mint egy sportkocsit,mert a hobbijaimra csontgazdagon is szükségem lenne.
    Ha izmos kocsi,akkor csak ilyen jöhetne szóba nálam!
    Nálam ezköz az autó,és nem cél.

És jelenleg sz.tem a legszebb kombi.
  • SötétBarom
    Azért azt nem hiszem, hogy csontszar pályán.. De amúgy is ki a f@szt érdekel, hogy pályán elveri-e? A hétköznapokban nem találkozol mindenütt 200+kmh-s kanyarkombinációkkal.. Sokkal jellemzőbb a szép egyenes közút, ill. autópálya..

Ha pedig már talátunk egy szerpentint, akkor azt inkább valami egy tonna körüli virgonc autóval képzelem el(MX5-S2000-MR2, ilyesmi), nem pedig ilyen megborult másfél tonnás nyomatékgyárakkal.. :D
  • DJ BP
    Tiptronic váltós, kilősz lámpánál lehagysz mindenkit. És? Akinek ez élvezet annak gratulálok...
  • DJ BP
    ja 160 lóval és 10 millióval több... Egyenesbe elkeni.

Pályán tuti nem veri el, egyszerűen gyűlölöm ezeket a ,,szteroidozott" gépeket
  • desigo
    két tonna és mégis elkeni az új M3-ast...
  • DJ BP
    ezt a ,,részletet" nem említetted :). Sok sikert kívánok, ha nekem később még függetlenként jönne egy lehetőség, én is elgondolkodnék rajta hogy kimegyek :), de ez nem most lesz még az biztos

Aztán ha valami nagy verdád lesz, számolj be :)
  • ZsirosKenyer
    én akkor sem vennék ilyet soha, ennyi pénzért pf. Akkor már inkább az alsó M3. Mondjuk én utálom a kombikat, meg az audit sem szeretem annyira alapban szóval nem csoda hogy így gondolom
  • Taranov
    Mondjuk akkor lehet, hogy jobban járna már egy új kisautóval.
  • I.C.ram
    Ja és ugyanez a svéd ismerősömnek van egy Golf II GTi-je. CSak a motorjára 1 millió forintnyi koronát költött, pedig egy csaj, és nem lételeme a tökéletes, tuning autó, szóval csak annyit költött rá, amennyit muszáj, hogy menjen.
  • G_ArchAngel #56761
    Szlovéniában 1000€ a minimálbér - amikor mi kora tavasszal síeltünk - társaságunkban magyar "földművesekkel" - akkor Ők már dolgoztak a mezőgazdasági területeken...
  • G_ArchAngel #56760
    a használhatóbb londoni lakás 150-200.000GBP, azaz 54-70milla, de családi házat megfelelőt 300.000GBP alatt nem kapsz...

ezért ugyanaz a minta, mint németeknél: legtöbben bérlik...
  • Taranov
    Ebben teljesen igazad van, én az olasz árakon döbbentem meg. Benzin 320 Ft, kétszemélyes ebéd 60 euró körül, parkolás helytől függően 1-3 euró. Mondjuk ez az ottani embereket nem nagyon izgatja, mert a fizetésük is gondolom több mint a duplája a magyarországinak.
  • Punker
    2x anyni a kóla mint itt, d ehányszoros a fizetés? szal fölösleges hasonlítgatni.
  • I.C.ram
    Hát sok iksert kívánok hozzá, de arra ügyelj, hogy a gyerekeid tudják honnan jöttél :) Egy kelet-európai beállítottságú ember csodákra képes nyugaton, és ez nem vicc :)

Amúy azt is vedd hozzá, hogy míg itt egy lakás x millió, addig ugyanaz a lakás ott 3-4x millió.

Teljesen megdöbbentem mikor egy svéd ismerősöm mondta, hogy náluk egy kisvárosban 450-500 forint (koronában nyilván) egy félliteres kóla, és ez csak egy olyan termék, ami minden országban megtalálható, és nem igazán szoktak eltérni az árak, képzelem mennyi ott egy lakás, vagy egy 2 órás parkolás.
  • G_ArchAngel #56756
    mindenhol (itthon is) úgy kezelnek, ahogy eladod magad...
    ha az arcukba tolsz 500 építész tervet, hogy 10 év alatt ezt csináltam, akkor nem fognak mosogatni küldeni...

a magyarok egy rétegét kedvelik - tiszták, nem zajosak, tisztelettudóak, hajlandóak tanulni és dolgozni, persze vannak más magyarok is...

talán a legkedveltebb náció vagyunk keletről...