101030
.
-
az a lényeg itt, hogy meddig akarod használni. ha nem is első autónak, de megtartod 7-8 évig, akkor érdemes újat venni, ha csak átmeneti, akkor valóban veszítesz az értékvesztés/kötelező miatt. ami nem kötelező, de ha a garit nem akarod elbukni, akkor vinni kell. persze én még így is idegenkedek a használtautóktól, szóval ajánlani nem fogom. :)
ma megyek bravot rendelni. -
DJ BP #57034 kötelező szervízek díjai stb..
3 milláért kapsz egy normális felszereltségű swiftet, azért meg már vennék egy ilyen 3 éveset vagy egy ilyen 2 és fél éveset
Egy 3 éves autót is vihetsz kötelezőre :D te döntésed, nincs előírva :) -
Borg #57033 Te tudod. Én nem vennék hitelre új autót az biztos. Kell a ráknak a kötelező (drága) márkaszervizelés, meg a casco, meg az értékvesztés. Ha kiszámolod pár évre a ráfordítást, ugyanennyi pénzből egy használt autóval sokkal jobban kijössz. Persze nem mindegy milyennel. -
ha cserélném az omegát akkor mindenféleképpen csak egy jóval fiatalabbra(max 2-3év). -
Borg #57031 Ha az omegát el tudod adni 1M-ért, annyiból már pöpec 5gen Civicet tudsz venni. Olcsóbb a fenntartása, jobban is megy, és megbízhatóbb is. Persze kényelemre meg helykínálatra azért nem ugyanaz a kategória. Viszont akkor ott az Accord amit én is vettem. 800-tól indul felfelé, 1M-től már ebben is van olyan amivel törődtek is. Picit drágább fenntartani mint a Civicet, de megbízhatóságban még mindig messze jobban jársz, mint az Omegával. -
omega sokkal sokkal drágább szervízelés szempontjából mint egy honda, megbízhatóság terén meg sokkal szarabb egy hondánál. Énis szívesebben vennék egy olyan civicet mint egy swiftet de sajnos a hondánál nincsenek ilyen akciók... -
Borg #57029 A suzukiknak ráadásul különösen nagy a relatív értékvesztésük. Tömve van velük a használtautó piac (is). Én kétlem, hogy egyszerűbb lenne eladni, mint egy használt Omegát. Bár műszakilag kétségtelenül jobb autó. -
ZsirosKenyer #57028 hát nem tudom az omegánál hogy van, de ha egy hondát szakértő kezek szervízelik és egyszer teljesen felújítják akkor utána tuti nem lesz baj vele..
Új autót én akkor sem vennék, amint kihozod a kereskedésből rögtön el is bukod azt az 500 ezret, kötelező szervízek díjai stb..
3 milláért kapsz egy normális felszereltségű swiftet, azért meg már vennék egy ilyen 3 éveset vagy egy ilyen 2 és fél éveset
ezekkel nem nagyon lesz gond, bár igaz pl. az első autó is már európai honda brit összeszereléssel, szóval sokkal rosszabb a hírük mint azt a legendás japán precízió megkívánná. De mint említettem a kötelező szervízek összesen ~100ezres költsége fedezné az esetleges javítás díját. -
Pontosan ezek miatt gondolkoztam el suzuki vásárláson. Sajnos hiába költenék rá hatalmas összegeket, akkor is csak egy omega maradna ami kb eladhatatlan illetve csak hozzáértők veszik..
Fél 12re megyek megnézni a suzukikat, telefonon azt mondták hogy nagyon nincs lehetőség variálni az extrákal sajnos, csak csomagok vannak és minimálisan variálható extra :( -
sokkal szebb mint a smartok, menős, de inkabb aygo abban elfernek 4en is kenyelmesen -
Lassan megszokja a szemünk ezeket a buborékokat,mindenesetre több értelme van a belvárosban,mint egy suv-nak.Nem rossz! -
Az omegáknak rossz hírük van,és ez valszeg nem véletlen.Csak olyan embernek való,aki ért a kocsikhoz,van helye ,kedve,szerszáma,mert autószerelőhöz futkosni hetente az drága mulatság,nem beszélve a nagy köbcenti miatti kiadásokról.
Egy újautónál hiába nagy az értékvesztés,az omega szervizelése is simán elvihet ugyanennyit,és pár év múlva az eladható lesz,míg az omega meg mehet a kohóba,pénzt nem látsz belőle.
Rettegni a ledögléstől,olajtócsákat nézegetni,együttélni a sok idegesítő hibával,nem ér meg annyit mint a presztizs,míg egy új kocsival streszmentesen autózhatsz.
Amúgy sem biztos,hogy egy új suzuki megítélése mindenki szemében rosszabb,mint egy omegáé.
500 ezret rámerni,meg kidobott pénz, attól még egy értéktelen öreg nagyautó marad,szerintem ez a legroszabb amit tehetsz,úgyis szerelő csinálná,és tuti átverne ahol tud.
-
johetnek az anyazo kommentek::D:D:D btw smart helyett elviselnem -
GRATULA A BMW nek!!! az elso SUV a bajoroktol ami SZEP!!!! -
Jaj hagydezt, vegyél narancssárgát és vagi lesz :D
Komolyra fordítva a szót, ha jól olvastam ki Neked egy megbízható, olcsón fenntartható új autó kell.
Jó a fogyasztása, jól is húz relatíve, és baj sincs vele.
Nyilván az autóbuzik mást javasolnának (én se vennék suzukit, havernak van), de tényleg a legésszerűbb választás.
A fapados egyébként alulról veri a 2 millát. Egy normálisabb felszereltség kb 2.4M, ebből még lealkudsz/ugyanazért a pénzért 1el jobb felszereltségűt kapsz + omegát is beveszik.
A többiből meg irány Rio vagy amit akarsz :)
Gondolkodtam itt egy pár percig hogy rosszat is mondjak. Padkára mászni nemsűrűn szabad vele, némely fekvőrendőrön is le tud érni. Nyáron meg szólj az asszonynak hogy ne rakja fel a műszerfalra a lábát mert vékony a műanyag. Ennyi. -
gondolkozom ezen a megoldáson is de félek hogy egy omegánál azzal sem jutok előrébb, bár számomra sokkal szimpatikusabb az a megoldás, szeretem ezt az autót és hogy nem kell szégyenkezve kinéznem egy suzukiból + csajom is megszerette pedig ő bmw rajongó :) -
Én nem venneék semmiképpen újautót, ha nincs rá pénzem bőven. Omega mondjuk szerintem rossz választás volt. Azért a pénzért vettem volna valami mást magánszemélytől, és nem murvásneppertől. -
ZsirosKenyer #57018 menj vele egy próbakört mindenképpen. Vonzó hogy új autó, nincs gond vele stb, de egész más lesz az omega után. Én is vezettem új swiftet, az elején gondoltam is: egész jól néz ki meg minden, de aztán a civicből átülve 3. kanyar után legörbült a szám. Valahogy túl szar a váltó, az úttartás, meg úgy általában az egész fíling sokkal rosszabb mint a hondában. Nameg nem beszélve a kötelező szervízekről. Szüleimnek is suzukija van és rendszeresen legombolnak róluk 30-40ezret garanciális szervíz címszóvsal.. Ezt a pénzt már alkatrészre is költheted ennyi erővel.
Én a helyedben 2 milla hitel helyett felvennék 500 ezret, és abból már olyan omegát építhetsz amivel jobb esetben 6-8 évig nem lesz gond. -
mindenféleképpen megyek holnap megnézni. baromi sok extra van a 3.1milliós modelben ami nekem nem kéne egyáltalán, viszont sok olyan hiányzik a 2.4es(AC-vel) modelből ami viszont mindenféleképpen kéne :) -
köszi szépen, közben intéztem magamnak egyet :) -
Ha számít az ár, akkor szerintem először a Suzuki kereskedőhöz menj el. Ha ezeket az apróságokat 20-30k-ért beleteszik, akkor jó lesz, ha nem, akkor még ráérsz megnézni a Skodát. -
Az új fabia még nem is olyan rossz, de árban mindenféleképpen a swift a nyerő. Már csak az a kérdés hogy mennyire lehet variálni a kocsi felszereltségét illetően. Pl alap model swiftben nem állítható a vezető ülés magassága... -
Szerintem ez is drága. -
Ha az ár is számít, akkor szerintem csak a Swift játszik. Érdemes megvenni az ehavi Autó2-t, ott Fabia, Swift, Yaris összehasonlító teszt van. Ezek közül a Swift a leggagyibb belül, viszont ha jól emlékszem, a legolcsóbb is.
A Panda vagy a Punto Ungheria nekem jobban tetszik, de előbbi kisebb szerintem, utóbbi pedig ki tudja, milyen, szerintem gagyibb, mint a Swift.
Robotnyk: Van Autó2-m, lefotózzam vagy feladjam postán a cikket? Szkennelni nem tudok sajnos. -
és a Hyundai i30 ? -
A nők az ízléses autókra buknak, nem kifejezetten a drága autókra. Aki meg nem így van vele, az úgyis elszedi a pénzed :) -
az mondjuk nem tetszik annyira -
panda 1.2? :P -
Lehet, fiatalság-bolondság :) ha a suzukiba tényleg jó áron számolják akkor bukni sem bukok rajta annyit mintha szervízelgetni kéne.. -
én is azt hittem, nem értek hozzá, szal simán elfordulhat, de utánaolvasva az alapban tényleg nincs szervó. -
DJ BP #57005 1.2... nem 90 ló :), családosnak lehet jó választás :) -
DJ BP #57004 amúgymeg 3 ajtós Ceed sztem egész állat lesz :)
(jó ez lehet túlzás, de jó lesz) -
Borg #57003 De ezen nem előtte kellett volna gondolkodni? -
Borg #57002 Kerek 3M-ért már 1.2-es klímás Jazz is van. -
DJ BP #57001 Elektromos szervokormány
Ja, lehet hülyeséget mondok, de az elektromos sztem valami extra cucc nem? -
julius óta van meg de kezdek ráérezni hogy ha pár hónapig még nem is, de akkoris egy 12éves kocsiról van szó+ emellé még omega is, sok gondom lesz vele, nekem pedig más céljaim vannak, nem pedig az alkalmankénti akár több 100ezres szervízek. Szeretem, kényelmes, nagy és nem gyenge de mire megyek vele ha elromlik és nem lesz lóvém javítattni.. :) -
felszereltség -
egy új fabia is belefér, de szintén elég fapados ennyiért. -
DJ BP #56997 hogy EX felszereltségig nincsen benne szervó
?? Micsoda?
Amúgy a 3 millás nem klímás, és azért újat anélkül venni... Meg az a 3 millás megszűnt :), 3,5, de az már elég jó -
Borg #56996 Egyébként most miért is menekülsz ki az omegádból? Alig 1-2 hónapja van meg, nem?