101030
.
-
ZsirosKenyer #57315 mivan? annyiba fog kerülni mint egy veyron? akkor már elgondolkodik az ember.. Veyron gyorsabb is. -
de csak azt más osztja és nem lehet visszavonni mert végleges..... -
Húha, ban nem jár érte? -
még szerencse hogy nem itt laktok, alap esetben nincs bajom az ilyen emberekkel, hiszen a családunk ezekből él fater is meg nővérem is baleseti sebész :)
szal amíg nem veszélyeztetsz más embereket csináld csak, de azér túgy fölös idődben nézesd meg a gumit 1 hozzá értővel, meg az agyadat 1 orvossal mert BETEG vagy!!! -
2004 óta megvan a gumi, csak 2006-ig anyám autóján futott télen-nyáron. Még bírja. -
tehát a léynege tösszefoglalv amin 2x áron vett téligumikat, amiket 1-1,5 év alatt teljesen haza vág, és környezet védelemre hivatkozik.
nem kívánom neked hogy télen majd gyere panaszkodni hogy a szarrá ment gumi miatt megtörted az autód, olaszoknál hány fok volt? a minuszra tervezett gumik hányszoros kopást kaptak? :) -
Akkor nagyon csúnyán átvertek. Dayton az egyik legszarabb gumi márka a legdrágább típusa is max 18ezer lehet/db. A szerelés centrírrel együtt megkiszokott jönni 5-6ezerből MIND A 4 GUMIRA!
19-28ezerért már Pirelli, Michelin, Goodyear stb gumikat kapsz/db ebben a méretben.
Mondjuk, amit Borg mondott az is erős túlzás, mert azoknak az alpin gumiknak a darabja ebben a méretben nem 23ezer, hanem kb 40... :P -
Hát most mentem vele egy olasz körútra, ami olyan 4 ezer km volt, de még bírja a gumi. Igaz, menet közben nem nézegettem, hogy fogy-e. -
nézed a kopást amúgy? majd egysze rnézd me ghogy augusztusban lenyomsz autópáláyn 200-300 km-t és szemmel láthatóan fogy a téli gumi.... -
Borg #57306 Ebben a méretben is 12e Ft-tól vannak téligumik már. Nem tudom egy Daytonon mi volt 30e/db, de szerintem téged jól átbasztak. -
Nem-nem, nem a szerelés volt 30k külön, összesen került egy darab gumi szereléssel együtt kb. 30k-ba. így jön ki a 120 összesen. Nem tudom, hogy mennyi volt csak a szerelés, de összesen nem volt 10k szerintem. -
szerelés 30k????? hol szereltetsz te? fater mindig a renault szalonban cserélteti, gyorsan elintézik neki de emlékeim szerint 10k-t adott jattal együtt tavaly télen. -
Hát a 205/55 R16-os Dayton majdnem 30k volt, szereléssel együtt gyakorlatilag 30k. -
Jó, köszi, sziasztok! -
Borg #57301 lol, az 30 ezer ft-os darabár??
Az átlagos 195/65 R15 méretben is 10 ezer ft /dbtól vannak gumik, és pont a Dayton (fostalicska) kategória ami ennyibe kerül. A legdrágább Michelin Pilpot Primacy Alpin PA3 is csak 23 ezer ft /db. -
és kinyírod 1 év alatt..... -
Hát nem tudom, milyen virsligumival jársz, nekem 120k-ba került a négy téli, pedig csak Dayton. -
Borg #57298 Baromság. A 4 évszakossal is annyit közlekedsz, mint a külön garnitúra téli és nyárival együtt.
Ráadásul a nyári gumi meleg aszfalton nem kopik annyira, mint a téli. Tehát környezetvédelmet azért inkább ne akarj belemagyarázni.
Egy téligumi szettet meg lehet venni vagy 5 évre, kerül talán 40-be a 4db, és akkor már nagyon jó gumit vettél. A nyári meg legyen 60-80, 2-5 évre. -
mert mikor a sz@rrá kopott téligumival elszálll az autópályán az nem környezet szennyező? -
Hát kötelezővé lehetne tenni nyáron a nyári, télen a téli gumit, de nem tudom, hogy kinek lenne pénze egy teljes garnitúrát venni, jó nagy felháborodás törne ki. Mellesleg környezetkímélőbb is a négyévszakot, hisz nem mindegy, hogy egy autóra 4 környezetszennyező gumi jut, vagy 8. -
lol :D -
ezt hívják felelőtlenésgnek, amúgy meg kb fél óra szokott lenni a csere..... az biztos hogy ha lehetne én betiltanám a 4 évszakost, mert qrvára nem erre az időjárásra találták ki, télen -10/20, nyáron + 35/40 -
Az nem játszik, mert nem tudok lejönni a hegyről télen, próbáltam már nyárival (Pirelli P6000-rel, asszem az nem olyan rossz) -
veszprémben egy cég forgalmazza a fiatot és hyundait, bár nem egy szalonban. -
Volt tavaly az Auto Bildben egy négyévszakos teszt, az derült ki belőle, hogy van elfogadható négyévszakos, csak vigyázni kell, mert a nagyobb gyárak is ki szoktak adni szar gumit, akár téliről, akár nyáriról, akár négyévszakosról van szó. -
Borg #57290 Akkor már inkább csak nyárival járnék, valami jobb fajtával. -
Óvatosan megyek, lassan. Egyébként a tavalyi nyarat is ezzel húztam ki, az ideit is, szóval nem olyan vészes. Kicsit (nagyon) csikorog kanyarban, de egyébként nem tűnik életveszélyesnek.
Anyagi oka van kisebb részben: nyárim nincs, ha meg pár évig ki lehet még húzni, és akkor venni egy négyévszakost, akkor jól járok.
Nagyobb részben meg azért nem vettem nyárit, mert macerás a csere, várni kell a gumisnál, be kell jelentkezni, vesződni kell velük stb. -
Borg #57288 Azt nem érte miért nem kormányozzák neki a padkának, akkor legalább megakadna az autó. Bár valszeg mindegy lett volna, amennyien összejöttek ott.
4 évszakos gumi (Barum Bravuris): télen is szar, nyáron is szar!
Téligumi meg a nyárigumi legalább csak a nem nekik való évszakban. De MO-n a téligumi is szerintem csak 1-2 hónapra kell. Legalábbis nekem a nyáriak sokkal jobban fogtak amikor nem volt hó, de hideg és vizes volt az út. Jégen meg tökmindegy. -
miért használsz télit nyáron? ki akarod nyírni magad? :) -
Nem rosszak már ezek az új típusú négyévszakosok. Szerintem én is azt fogok venni, ha elkopik a mostani téli garnitúra, amit télen-nyáron használok. (Nyáron a téli sokkal rosszabb, mint a négyévszakos bármikor) -
DJ BP #57285 Eszetlenül ,,gyorsak" a lejtőn...
Amúgymeg itt jön ki a 4 évszakos gumi mániájuk, meghogy ott az ABS még csak extra jópár autóban... De ezek az idióták az ESP-t meg kötelezővé tennék, pedig az ABS fontosabb szvsz -
u -
Elég dúrva McLaren-Mercedes SLR videó
Érdemes végignézni! -
nézzetek át a balesetek topicba:
ezeket a lámákat (bár én is 1x megpűrdültem télen csak attól mert dombnak lefele mentem és 1 picit visszaengedtem a gázt -20%-ot kb és keresztbe csúsztam 40métert csoda hogy megúsztam pont az ároktól 20cm-re állltam meg kb 40km/h volt csak)
Téli lámák -
G_ArchAngel #57281 vót-e má'? -
DJ BP #57280 uhh :)
Nem a gyáré az autószalon, hanem sima vállalkozóé, azt ad el amit akar. Szegeden pl. Saab-Suzuki, meg Ford-Mitsubishi-meg még tököm tudja mi van :))
Persze van a Porsche csoport, meg a Pappas, akik egész konszernnel foglalkoznak, de ez nem előírás -
Hol van együtt a Jaguar és a Hyundai? Megnézném azt a szalont :D -
Ennek semmi köze ahhoz. Jaguár-Hyundai is együtt van, pedig nekik aztán tényleg semmi közük egymáshoz :D Attól függ, hogy a kereskedő milyen márkákkal foglalkozik, semmi mástól. -
A hyundaihoz hozzászólva:
Vmi köze a nissanhoz is van mert a lakóhelyemen egy helyen forgalmazzák a 2-t! Már mint egy légtérben van a 2! Lehet ez kivétel de pl. ott van az opel-chevrolet! Azok is hasonlóan vannak és országszerte! ott a közös a GM! -
Tegnap láttam két ilyet élőben.
Hát úgy még rondább mint képen...