101030
.
  • Tufa
    Anyámnak 1975 óta van jogsia, kb 80-85től pedig mindig volt kocsi a nevén és nem volt még balesete illetve ő nem okozott balesetet.
    Igazából azzal sem vagyunk tisztában hogy hol lehetne variálni a bonusal, amikr kötöttük akkor nem tudták. Gondolom 32éves jogsival már járna vmi kedvezmény. (bp)
  • autoszimulator
    balesetmentes vezetéssel eltöltött sok sok évvel :D

fateromnak 20 évig volt balesetmentes, két éve nincs a nevén kocsi, el is veszett minden bónusz..
    De még igy is jobban jártunk, mintha a nevemre kötöttük volna, és legalább van olyan, hogy én vagyok a tulaj, fater meg az üzembentartó. Ez legalább még korrekt dolog.
    5ezer nemtudom miért lett, vidéken élünk, Szombathelyen, tehát nem Pest, ez lehet egy mellékes pozitivum, talán. Allianznál van múgy.
  • Tufa
    És pl anyám hogy kerülhetne át?
  • pszihopata
    Régen kis zsebbelóvé elég volt,de én 1991-óta vezetek /ésszel/,úgyhogy nekem jár.
    Most már igen kemény a nyilvántartás,szerintem nem lehet bundázni!
  • Tufa
    hogy lehet pl átkerülni más bonus malusba(nyilván kedvező irányba:P)?
  • pszihopata
    Az életkoron kívül az is számít hogy vidéken él-e,meg ugye hol köti.
    Sunyiban hozzácsaphatnak egy-két kiegészítő biztosítást is,amiről utána a tulaj azt sem tudja hogy fizeti.Bonus-malus pláne!
    Én maximum bonusban vagyok,asszem talán B 12 2000 ccm-esre fizetek 9000 körül.
  • Tufa
    Anyám nevén az omegára 22ezer a mávnál nekünk, a vectrára aszem 15körül van, pedig neki is van 30éve jogsija balesetmentesen, A0, két gyerek... Nem értem mi alapján számolják a biztosítást és miért van ekkora diferencia...
  • autoszimulator
    Erről van szó, na meg arról nem is beszélve, hogy az ilyenek miatt van az, hogy egy alap kötelező biztositás nekem, mint 20évesnek 19ezer ft, fateromnak, aki szintén ebbe a kategóriába tartozik, csak idősebb, 5ezer....
  • SötétBarom
    O_o
  • cement
    jóvan, zárjuk már le, majd meglátjátok a hírekből hogy meghaltam-e avagy sem.
  • MikX
    Hátja... egy 5 évesnek, vagy egy homokosnak így kell hogy kinézzen a kocsija... :D
  • Borg
    Ez mondjuk így igaz, de a 99.5% elég erős túlzás.
  • DJ BP
    amihez van erzekem es amit mar sokszor csinaltam, és kevés az esélye hogy elkurom...

Kevés az esélye, Szted a többi falrakenődött hülyegyerek hogy gondolkodott? Hogy béna vagyok?

Mellesleg így közlekedni 20 éves gyorsanhajtó tapasztalattal is őrültség, nemhogy tapasztalat nélkül.
  • MikX
    neeem, hagyjad, igaza van...
    Minél gyorsabban mész, annálnagyobb az esélye, hogy echte szó szerint "megelőzöl" egy balesetet...
  • desigo
    nem a motorra kell a sok pénzt költeni hanem inkább az igényes megjelenésre...

• DJ BP
    nincs eszed?, aki 200-zal tép csak több eséllyel okoz balesetet...
  • cement
    bazzeg balesetet bárki okozhat, meg részese lehet, nem kell ahhoz gyorsan menni... elég ha figyelmetlen, és a stopnál kimegy eléd egy főutra, te jössz szabályosan 90el és szevasz... ilyenről is ugyanannyit hallani...
    balesetek 99,5%-a butaságból és figyelmetlenségből adódik...
  • whiskeyman
    ennél a BMW-s balesetnél ott voltak a cimboráim, ők készítették a képeket...durva, de csak azt a járókelőt sajnálom, aki meghalt
  • MikX
    Ok. De én beszéltem már egy oan emberrel akinek az egészcsaládja meghalt egy szintén "én nem veszélyeztetek senkt" típusú embertől...
    Ebbe kellene belegondolni...
    És egyáltalán nem kívánom neked ezt, ne érts félre...
  • cement
    jaja. godmode.
  • Borg
    Ja, de amikor az autópályán 200-al elszállsz, akkor majd te mondod meg, hogy ennek még nem megyek neki, meg ennek se, itt közötte el, azt kikerülöm még, NA ÉS MOST FEL A SZALAGKORLÁTRA ?:DD
  • cement
    szó nem volt olyanról hogy kiválasztom minek megyek, azt mondtam hogy ti olyankor jó messze lesztek, már ha valaha bekövetkezne, de nem fog.
    bazzeg minden amit mondok 1ik fulon be masikon ki? elmondtam mar, regebben volt mar egy bukfenc, megusztam es azota mindent ketszer atgondolok, ha nem haromszor, mert eszem agamba sincs mégegyet csinálni. de ugy is lehet gyorsan menni, hogy számítasz a gixerekre. szerintem aki egyszer esett már egy nagyot, az sokkal kevesebb valoszinuseggel fog mégegyet, mint aki még nem...
    de ennyi erővel mondhatnád hogy mondjuk a hamilton se menjen 300al mer az veszélyes, és ha elszáll megdöglik. de mivel rutinos, tehetséges, kevés az esélye hogy ez bekövetkezik... ezzel nem akarom magam a hamiltonhoz hasonlitani mert nem lehetne engem v barmelyikonket egy lapon emliteni vele, de en is olyat csinalok, amihez van erzekem es amit mar sokszor csinaltam, és kevés az esélye hogy elkurom...
  • Borg
    Ahm, és amikor elszállsz 200-al, hogy fogod kiválasztani hogy minek menjél neki? Nyomsz egy pauset, és odébbcheateled az autód? :D
    Lehet, hogy benned még nincs felelősség érzet, de azon ne csodálkozz, ha olyanok leszólnak akikben már van. És ugye nem azért esett neked itt a többség, mert kicsit túlléped a sebességet, amit valszeg mindenki megtesz.
  • cement
    vagy nem. de ha igen az is az én bajom lesz nem a tiétek, elmondtam már, jó messze laktok tőlem, biztonságban vagytok, a felelőtlen ámokfutótól, aki észnélkül hajt és kinyír mindenkit... úúúristen szánalmas
    jobban ne menjünk bele
  • Borg
    Majd esel mégegyet.
  • cement
    erről beszéltem.
  • DJ BP
    nem az lett volna az első reakcióm "hogy te fasz a kurva anyád meg fogsz dögleni meg mindenki aki előtted meg mögötted halad rohadt kis pondró"

Mivel magad köpnéd szemen...
  • cement
    ilyet senki nem mondott.. ha pl te benyomtad volna h te hol mennyivel szoktál menni, nem az lett volna az első reakcióm "hogy te fasz a kurva anyád meg fogsz dögleni meg mindenki aki előtted meg mögötted halad rohadt kis pondró" ... mert nektek kb ez volt a reakciótok. mindegy, én tudom hogy mivan, ti meg húzzátok rám az általános sémátokat, mert ti mind tökélyek és hibátlanok vagytok...ááá nem tépem tovább a szám
  • SötétBarom
  • MikX
    Igazából, akkor majd a végén kiderül, hogy itt senki sem tud vezetni...
  • cement
    aszontam legalább... nem ritka a napi 200-250 sem, de mindegy ti tudjatok:P amugy mar joval 100k fölött vok... sebaj téma kikapcs
  • cement
    egyszer már estem, és azóta sokkal tapasztaltabb és megfontoltabb vok, de mindegy fogalmatok sincs rola hogy vezetek, nem fogok itt nektek flamelni
  • MikX
    Akkor az van, hogy külföldisegítséget kértek, mert iet még nem láttak... :P
  • Punker
    akkor passz.
  • I.C.ram
    Ezt meg most találtam:

• I.C.ram
    Áhh ez tuti nem USA.

Ott azért ügyelnek, hogy ne alakuljon ki ilyen depressziós környezet. Az 5-ös Golf rendőrautó is gyanús.

A rendszámtábla meg teljesen más:

• Punker
    lehet valami nagy fej fiacskája volt.
  • Punker
    USA-ban georgia államot nem így jelzik? :)
  • Borg
    Na hát ez szopó. Érdekes hogy nem volt róla a hírekben még semmi, pedig MO-n történt. Nemnagyon cenzúrázták a képeket :(
  • I.C.ram
    Na egész jó kis terepezős hasmagassága is lett :D