101030
.
  • Csabesz6
    pf,mért?:D nah ha ezt elmondom a nagypapámnak:p
    de szépen keresztbe lehet pakolni.
  • ZsirosKenyer
    miért nem kaptátok le gyorsan a lököst?
  • DJ BP
    csak nehogy depressziós legyen :D
  • I.C.ram
    Világ legrondább autói top 20ban simán benne van :D
  • Csabesz6
    fekete özvegy:D
  • SötétBarom
    Jajdejó nekem -.-

Sikeresen elpusztult a generátorom, ezért a tütü lentragadt a mélygarázsban.. Mivel kb másfél éve kicsit megtörtem, ezért az első vontatócsonkot nem tudom belecsavarni, mert a menet egy fél centivel arrébb került, így nem tudtuk kihúzni :|

Tiszta necc. Legalább 2 nap lesz mire össze tudom szervezni, hogy kihozzuk szegényt a sötétből :DDDD
  • DJ BP
    sok pénz van gumira? :)
  • Borg
    Ez azért átmérőben is jócskán nagyobb. Nemigazán váltómérete egyik a másiknak, sem szélességben, sem átmérőben.
    Gyári érték 2x-ese azért megvan 100-ra? :) (fél perc?)
  • Borg
    nocomment :D

De épp ezt akartam írni, hogy nem minden autón lehet a futómű összes paraméterét állítani. Max venni kell új kutyacsontot rá, ami direkt ekkora mértékű ültetéshez állítja optimálisra a dőlést.

Én voltam olyan futóművesnél, aki a Civicem hátsó futóművére azt állította, hogy ő azon semmit nem tud állítani. Aztán a másik futóműves már elmondta, hogy lehet bizony több dolgot is, csak nem egyszerű, és elég könnyű szarul beállítani is, szal nem szivesen vállalják.
    Nemtom egy S2000 futóművével mit kezdene, ahol (hasraütök) 10 féle paraméter állítható minden egyes keréken külön...
  • pszihopata
    Trükközni gyakran ott is lehet hézagolólemezekkel.Persze futóműves kell hozzá,mert macerás.

Csak a merevhidasba nem lehet belenyúlni.
  • Zetorg
    ha lehetne állítani a hátsó futóművet...
  • MikX
    Hátja...
    Ezért is lenne alap elvinni futóműveshez beállíttatni, dee néha gumicserekor sem ártana, és szvsz nem is oan vészes összeg, visszahozza az árát szerintem...
  • pszihopata
    A szélesebb gumi az rendesen elállítja a futóművet.Nálad inkább azért kopik szerintem.
  • Zetorg
    nem tudom pontosan mennyi...
    195/50r15 helyett 225/45r17
  • M@TriX
    gondolom neked nem 3 cm volt az eltérés ;)
  • w77d
    a szóban forgó autó egy Corsa D! ami most rajta van kerék azt az előző Corsa C-ről tettem át, tehát annak a kerékmérete! A gyári kerék a 16"-os felnin /55-nek kéne lennie, de most /45-ös van rajta!
  • Zetorg
    nekem kb 2 hónap alatt nullára írja hátul a 17es belsejét.pettyet terpeszt :\
  • M@TriX
    szerintem 3cm ármérőben az semmi, sokkal arrébb van a kerékdőlés... kicsit csak a km/óra aztán annyi, amúgy használtan 14-es - vagy hanyas kell - gumit bagóért lehet már kapni normális gumisnál is.

sokkal durvább eltéréseket is láttam már gyárihoz képest, persze ez a kocsi futóművétől függ természetesen.
  • CSOCSO
    mashogy fog kopni a gumi.. hidd el!! nem azt mondom hogy lezabalja a gumit mint pl az en elegge leultetett autom.. de nem fog siman kopni a gumi!
  • CSOCSO
    nem 1-2 honap.. 1 ev inkabb..
  • DJ BP
    amúgy mi a két kerék pontos paramétere?
  • pszihopata
    Csak olyan autón ahol a csapterpesztés/kerékdőlés túl negatív v. túl pozitív,de az már alapban eszi a gumit.
    futómű
  • w77d
    változik a dőlés? az igen! és szerintetek ha csak addig használom így amíg úgyis fel kell rakni a téli szettet (1 max 2 hónap), akkor is szarrá megy a gumi?
  • CSOCSO
    mivel kisebb az atmero igy tokre mas lesz a kerek dolese... kopni fog a belseje...
  • pszihopata
    Attól még hogy 3 centivel kisebb az átmérő nem lesz igazán sok változás,picit többet forog.A futóműbeállítás akkor változik,ha csak elöl v.csak hátul változtatnak,mert az ún.'utánfutás 'csak ezzel változik meg.
  • CSOCSO
    az szep... egy dolgot tudsz tenni : mas falmagassagu gumit kell venned...

szerintem igy a gumidat is hamar felzabalja az ut szal sokat nem is kell majd varnod mire uj gumikra gyujthetsz!!!
  • redbull0304
    de azért a "Lamborghini reggelire" cím kicsit erős
  • w77d
    köszi, ígérem vigyázok :D
  • I.C.ram
    3 centi átmérő változás az még belefér. Asszem a határértéken belűl van, amivel még viszonylag kicsi lesz az eltérés. Viszont arra vigyázz, hogy 1.5 centivel lejjebb került az autó, nehogy fennakadj valahol :D
  • w77d
    a felni mérete is változott, de én összességében értem a kerék méretét (felni magassága+gumi magassága)! a mostan kerék ami rajta van így 3-4 centivel kissebb a gyárinál! ez nagy baj? nincs pénzem most a felnire nagyobb gumit venni, de szeretném a könnyűfémet használni!
  • I.C.ram
    Mi az, hogy kisebb az átmérő 3 centivel? coll-ra gondolsz? Pl 14-es felnit cseréltél 13-asra?

Ha kisebb az új kerék az azt jelenti, hogy nagyobb sebességet, több megtett km-t fognak mutatni kicsit a műszerek. Jobb lenne a gyári méretet használni szerintem. Arról nem beszélve, hogy az autó alja alacsonyabbra kerül, ami lehetk icsit gázos lehet egy-egy fekvőrendőrnél, vagy járdánál.
  • w77d
    Sziasztok! Eladtam a régebbi kocsim, de előtte leszedtem róla a drága felnit! Ma kaptam meg az új kocsit, de mivel ezt gyárilag lemezfelnivel kaptam, gondoltam átrakom a könnyűfémet! Eddig minden ok, csak az a baj, hogy ennek a keréknek amit most felraktam kissebb 3 centivel az átmérője, mint a gyárilag hozzáadottnak! Az lenne a kérdésem, hogy ez milyen következményekkel járhat? tényleg csalhat a sebességmérő és a kilóméterszámláló? szerkezeti vagy akármilyen kárt okozhat a kocsiban?
    A válaszokat előre is köszönöm!
  • Tomo15
    Nincs valahol fent a neten? Sajna lamaradtam róla:\
  • DJ BP
    ?

ezt én se vágom :)
  • Tomo15
    Az utóbbi egy hónapban ez a második ilyen durva, ittas állapot miatt bekövetkező baleset a környéken. Az egyik az esztergomi, ahol a 30-as táblánál ~180-al akarta bevenni a srác a kanyart, a másik pedig ez a dunabogdányi, ami szintén a központban történt. Addig nem nagyon izgatja az embert a dolog, amíg nem csap el a kocsi pár járókelőt, ahogyan az Esztergomban történt. Remélem legalább hasonló helyeken nem fog ilyen előforulni egy jó ideig, mert mindkét helyszínen gyakran át szoktam sétálni több családtagommal együtt.
  • I.C.ram
    Nem szarakodtak az erővágóval :D
  • robotnyk
    heh?
  • Kit--Kat
    Én is azt tenném a helyedben:/
  • DJ BP
    nem rossz, 12 millió reális, mégjobb lenne ha a regadó -2M lenne....
  • robotnyk
    inkább sóoff.