101030
.
-
nem saját, nekem majd csak karácsonyra lesz(céges ajándék...) :( -
:D -
Borg #58512 nem vált be? :) -
nem kell esetleg vkinek olcson egy h1es xenon szett? 35W, 8000k, új! :) -
http://www.ebizt.hu/ -
Most magyarul: -
Borg #58508 ebizt-en már lehet nézni a 2008-as kgfb-t :) -
És fájt?
-
uhhh
-
a ledes témákat nem szereti a rendőr, pedig azt tudnék olcsón intézni (azt is forgalmaz a cég ahol dolgozok...) :) -
Nem, mert annak ellenére, hogy kb 4 méterre világít eléd (éppen azt a részt, amit még nem világít be tisztességgel a tompított), a szembe jövőt, meg az előtted haladót vakítja tisztességgel.
Én meg mostmár megnézem, hogy melyiket kapcsolja először a kis genya :D (úgyiselfelejtiholnaphajnalra)
Én inkább a hűtőrács tetejére vagy alá szuszakolnék be valami ledes vénycsíkot, szép fehéret persze, csak gondolom, hogy az útszéli fakabát igen nagy örömmel fogadna akkor is, ha nem vakít ;) -
ezért kérdeztem hogy lehet-e éjszaka használni a ködlámpát városban :) -
dieselG #58502 :DDsaad -
köszi sikerült! De ez nekem is eszembe juthatott volna!
-
rózsaszín neon?
-
Nekem még kellene egy városi reflektor, ami lefelé világítana, és segítene észrevenni a futóműkiller kátyúkat... -
Ködben a vízcseppekről visszaverődő fény miatt nem látni reflektorral.A tompitott,mivel lefelé ver és jobban szórt,kicsit jobb ennél.
A ködlámpa lényege,hogy minnél alacsonyabbról,lefelé verjen,mintegy 'mögé világítva a ködnek'.Minnél nagyobb szöget zár be a ködlámpa és a szemünk,annál jobban látunk vele. -
vagy ha az sem megy, akkor ki kell szállni a kocsiból és kitapogatni a felezővonalat. :D -
A ködfényszórót én gidres-gödrösön használom éjjel, meg tejködben.
Sajna a hátsó ködlámpát csak úgy tudom kapcsolni, ha már az elsőt felkapcsoltam, pedig sokszor inkább látszani szeretnék, meg ha jön mögöttem valami rajozós, feltolnám neki a dupla hátsót, hadd kapjon észbe. -
DJ BP #58495 igazi nagy ködben semmi se jó, marad a vonalak figyelése és lassú tempó, autópályán aki bátor egyenesbe nyomhatja vakon :)) -
Nem én ködről beszéltem! Többet látok távolságival mint ködfényszóróval de ez lehet az autó hibája vagyis a ködfényszóróé!
A másik meg nem minden autón van ködfényszóró! szóval annak csak a távolsági marad mert a tompított olyankor kurvára nem ér semmit! -
DJ BP #58493 de az is egyértelmű, hogy a távolsági többet ér a ködfénynél :) -
dieselG #58492 Szerintem Balyy arra értette, hogy TISZTA időben többet ér a távolsági, mint az ész nélkül és indokolatlanul használt ködfényszóró a tompított mellé. (Ráadásul csak növeli az üzemanyagfogyasztást.)
Azért valaki nem lehet olyan sík hogy tejfelben használná a távolságit :) -
DJ BP #58491 távolsági? Próbáltad már sűrű ködben? Inkább magadat vakítod el vele :)
Ködfényszóró azért jó ha van ködben, arra találták ki :) -
Hát de egyszercsak körbemegy, nem? Astránkban is anno csak előre ment, de az egyszercsak átfordul :D 23-at kell nyomni, vagy 11-et, de annyi belefér sztem :D -
Őszintén szólva az én tapasztalatom szerint többet ér a távolsági mnit a ködfényszóró!
Ha már itt vagyok egy kérdés:
Nem tudja vki véletlenül h az első szériás Fiat Doblo Cargo-ba hogy lehet beállítani a műszerfalon lévő órát? Vagyis fölfele megy csak visszafele nem! -
Ködlámpa szerintem semmire sem jó, csak jól néz ki :)
Ködzárófény meg monnyon le..
Engem pl az első nem zavar, nem vakít semennyire.. (engem) -
Én egyszer nagyon utáltam azt a mögöttem jövőt, aki jó viccnek tartotta a ködlámpát. Mindkét oldalsó tükör vakított, az utat meg alig láttam.
A ködlámpa-ködzárfény sorrendnek szerintetek hogy volna értelme? Először a ködlámpa, utána a ködzárfény, vagy fordítva? Már magam sem tudom, hogy látni, vagy látszani kéne először :D (mellesleg tejködben a ködlámpa nem ront a helyzeten, mint a reflektor? ) -
DJ BP #58486 viszont 55-tel ment nem 64-gyel :) -
[Walaki]D`Lair #58485 nem is rossz... -
dieselG #58484 Grgr de utálom a tök tiszta csillagos egű éjszakában a városban ködlámpázó barmokat... muszáj vakítani a szembejövőket?
-
tökmindegy micsináltok, a lényeg hogy ha nincs köd a rendőr megbasz a ködlámpáért, engem már baszott meg régen.. -
ZsirosKenyer #58482 meg lehet, foglalat átrak, kábelezés, stb.
De ha sima helyzetjelző izzót raksz bele az alig fog látszani ha a felső tompított ég, ha led-et raksz akkor meg a rendőr fog kötni.. -
Erről jut eszembe:
Már régóta gondolkodom rajta, hogy meg lehetne-e oldani azt, hogy a helyzetjelzőket átbiggyeszteném a ködlámpák helyére? Csak mer jól néz ki ha ég az első, és sztem nem vakít semmit, de ugye nem szabad..
Hátsót égetni nyilván fasság.. -
elég gagyi a gyári világítás az omegákon, ha felkapcsolom a ködlámpát akkor viszont pont annyira megvilágítja az utat hogy ne emlékezetből keljen vezetnem :P -
Borg #58479 Akkora köd nemhinném hogy lenne, hogy egy átlagos városi követési távolságot ne láss el. Igy meg csak vakít, főleg a hátsó ködzárófény. -
DJ BP #58478 csak akkor szabadna ha köd van bárhol
amúgymeg minek használnád? :) -
Ködlámpát szabad használni városban este? -
Hali!
Valaki be tudná linkelni azt a kékfényes video linkjét, ami a lebukottt autókereskedésről szól? Tudjátok, ami a Porche és a Lambo ütközése után bukott ki. Már egy ideje nézegetem az oldalt, de nem találom. Köszi! -
hogy tuti mukodjon
:)