101030
.
-
DJ BP #58714 mondjuk új Mazdával és Accorddal lesz érdekes összehasonlítani. Másrészt azért az Alfa árban feljebb van pozícionálva nézzen is ki jól :)
"Az alfások többnyire áradoznak milyen fasza gép is ez." Önmagában már ez is elárul valamit.
156-osról nem ezt mondják? :D
Na meg elég nehéz autó, így nem kunszt jót csinálni :D -
Borg #58713 És főleg ha van egy másik autód mellette, amihez hozzá lehet nyúlni ha reggel nem indul a vaporetto. -
Ugye annyi a lényeg, kinek mi a fontosabb :)
Pontosan!
Persze ha tele pénzzel max 5 éves kocsival járnék akkor ki tudja....? -
Ezt írtam én is.. Egy japánnál mondjuk 1-2%, egy Alfánál 8%..
És az is elgondolkodtató, ha egymás mellett látod a kettőt :o)
vs.
Ugye annyi a lényeg, kinek mi a fontosabb :)
"Az alfások többnyire áradoznak milyen fasza gép is ez." Önmagában már ez is elárul valamit.. Másfelől pedig meg kell érteni, hogy vannak szervízigényesebb autók az átlagosnál, meg vannak olyanok, amiket soha nem kell vinni semmilyen szakihoz.. Ha lenne 10 misim autóra, én tudnék élni ezzel a kompromisszummal :P -
A népítélet szubjektív,az ADAC már nem.Az alfások többnyire áradoznak milyen fasza gép is ez.
De!
Az ezer autós hibastatisztika szerint 3-4 szeres az esély a lerobbanása egy japánnal szemben!
Ez viszont elgondolkodtató!
/Nekem volt soha többet nem lesz,bármilyen jól néz ki/ -
DJ BP #58709 Ha veszel egy Alfát, az nem azt jelenti, hogy mindenképp szervízbe kell hordani hetente, csupán azt, hogy ez az esély mondjuk 7-8% körüli értékre ugrik..
A lerohadásra lehet, de pl. alap szervízdíjak is lehetnek magasabbak, értékvesztés, stb. stb. -
Borg #58708 Pénzed javíttatni igen, de időd már annál kevésbé végigcsinálni a szopásokat. -
Csak egy alapvető kockázatot vállasz.. Ha veszel egy japán autót van 1-2% esélyed rá, hogy elromlik rajta egy csomó minden, ill. problémás darabot fogsz ki.. Ha veszel egy Alfát, az nem azt jelenti, hogy mindenképp szervízbe kell hordani hetente, csupán azt, hogy ez az esély mondjuk 7-8% körüli értékre ugrik..
Pl a 156os népítélet átlaga 7,5, az Accordoké pedig 8 körüli (évjárat függően).. Ezt a különbséget pedig szerintem pont ezek az alapvetően szopós darabok produkálják.. -
DJ BP #58706 minden attól függ mennyi pénzed van. A 10-12 millásnál én is vállalnám a kompromisszumot, mert van pénzem javíttatni :D De egy mezei 6-7 milliósnál már nem biztos, használtnál semmiképp -
DJ BP #58705 Camry-Corolla :DDD
-
Ezzel elfurikáznék énis..
Hozzáállásbeli különbség, de nekem ez a dizájn megér némi megbízhatósági kompromisszumot.. Nyilván azt nem viselném el, hogy hetente meghal, de a fiatos-alfás kis idiótaságokat (néha szopat az immobiliser, meg hasonló fura bajok) zokszó nélkül. -
Borg #58703 Na igen, ez jól néz ki. Bár a lámpái elöl kissé porschesak :)
De ez nem is egy hétköznapi budget autó.
Dizájnra egy új 159-est simán bevállalnék, csak technikailag még mindig nincs miért bíznom bennük. -
-
Borg #58701 1 konstrukciós évjáratot nézz, és pl yarist meg aurist. Máris mást mutat. -
lehet hogy én vagyok hülye, de mondjuk ezek kevésbé hasonlítanak egymáshoz,
mint mondjuk ezek
-
Borg #58699 Toyotánál nincs jelen?:D
Bevettél valamit? -
a japan autoknal kevesbe jellemzo ez az egységesség, a toyotanal szinte egyatalan nincs jelen. a hulye europai gyartok meg ugyanolyanra csinaljak a modelleiket, hogy biztos mindenki felismerje, ha lát egyet. bmw, a merci, a volvo, az alfa, a saab, a renault a peugeot meg a citroen mind ezt csinalja. -
Persze, dee nekem inkább desig-ügyileg vannak problémáim a mai autókkal...
Egy márkán belül szinte ugyanaz mindegyik autó, max ha kompakt, akkor kicsit kisebb, gömbölydedebb, akkor van ugyanez középkategóriában, naés felsőkategórában, persze mindegyik egy kicsit az adott méret, és vásárlói réteghez igazítva, dee akkoris egy kaptafa azegész... nekem ez nem tetszik...
talán még az mondanám, h a Honda, ami kilóg valamien szinten innen, mert azért márcsak ha azt nézzük, a hatchback, és a szedan civic között jelentős a különbség, persze arra sem mondanám, h egyátalán nem ugyanoan, dee mégsem egy VW Golf/Jetta szint... -
DJ BP #58696 pl. a VW konszern, 4 márka ugyanolyan motorokkal, meg az 1.6HDI :)
De belegondolunk, ez gazdaságosabb, akár még a vevők számára is, bár inkább a gyártó profitját növelő tétel ez a gond :).
Pl. mittudomén 200e Ft-tal olcsóbban kapnám meg, mintha külön adott modellhez fejlesztett motor lenne, megbocsátanád :) (persze tételezzük fel nem szar motort :D) -
DJ BP #58695 teknős, ezt még nem hallottam :D -
Ezért üdítőek az olyan modellek, mint a Mégane Berline, vagy a teknős-Civic. -
ezzel egyetértek -
Persze annak aki egy évben kétszer lát veterán kocsikat,annak nem tűnnek fel a márkákra jellemző dolgok,amik régen még jobban megvoltak mint ma.
Most pár éve kezdik ezt megint erőltetni az autógyártók,több-kevesebb sikerrel.Persze belül lassan ugyanaz van mindegyikben. -
Mondjuk én ezzel nem értek eggyet!
Persze voltak régen is trendek,ugyanúgy mint ma,de 30-40 éve ránézve egy kocsira az ember egyből tudta legalább azt hogy hol készült.
És ma mi van?Ugyanaz a kocsi 5 féle országból 5 féle márkajellel!
Egyre egyformábbak az autók!
20 év múlva ugyanúgy szánalmas lesz bármelyik itt agyondícsért kocsi. -
minden regi amcsi auto majdnem ugyanugy nez ki... a lampareszek es a grill kulonbozik.. hurraaa:D
amugy veteran nap van.. mindenhol ilyenkocsik maszkalnak.. tegnap egy nova ss allt mellem.. :D jol nezett ki... ha lenne turbom meg egy versenyre is kihivtam volna:D -
DJ BP #58689 ilyen orral kecses? Nekem drabális :)
A Mazda viszont tetszik :) -
discoveryn van ilyen autorestauratoros musor, a Rides, es abban volt egy ilyen Toronado, Jay Reno vett es belerakott valami bigblockot, meg hatsokerek meghajtasura csinalta. nagyon szep lett -
A kecsesség szerintem nem a mérettől függ,hanem a formától!Egy kisautó is lehet otromba! -
De ezt a két mazdát sem cserélném le semmire!
-
Ninsc ezzel semmi baj, de ez egy nagy batár állat, nem kecses egyáltalán, a Tornado egy igazi unikum volt az amcsi kocsik között -
Meglepően kecses?
Szerintem mai formákhoz képest bármelyik 60'-as évekbeli amerikai az.
Elegánsabbak sokkal a mai kocsiknál.
Például ez kifejezetten egyszerű és letisztult forma.A fecskefarkaktól viszont hányok!
-
Én is raknék az enyémre ferrari felniket :DDDDDD -
Akkor mi a halálért raktak rá Ferrari felniket, ha Fiat?! XD -
It iz. -
Ez a Ferrari Dino motoros Fiat, ugye? -
De ez még durvább.
-
hát főleg amerikai autótóként ment ritkaságszámba -
Ez egy nagyonnn komoly autó.Formailag is egyedi volt abban az időben. -
-
Meglepően kecses, a 60as évekből.