Autó Mánia

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

[Walaki]D`Lair
Ez nekem is megfordult a fejemben amúgy...

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

[Walaki]D`Lair
Nem tudjátok ti, hogy mi a jó :PPPP

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi™ HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

bertino
megint csak a flém

elmehettek oda bakker

-fav

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Mert segget csinálnának a szájukból, ha kimondanák, hogy egy fejlesztési zsákutca volt :)
Szerinted azt nagy dobra fogják verni, ha meghibásodott egy DSG? Ugyan honnan értesülnél róla? Fõleg hogy még garban van szinte az összes DSG-s autó...

Az meg hogy meglépték, még bõven nem igazolja, hogy tartós is lesz. Ott a TSI is, kompresszor + turbó, mikor tudjuk, hogy egyiket sem tudják igazán hosszú távra tervezni. A legtöbb km-t még mindig szívódízel, szívóbenzines viszi el meghibásodás nélkül.
Szal majd nézzük meg újra, amikor 4-5 évvel a gari lejárta után lesznek :)
DanielT
Mer' egy fos konstrukció :)
DanielT
Hú, ez azért nagyon erõs volt :D
[Walaki]D`Lair
Ez ugyanaz, hogy miért csak a mazda gyárt Wankel motoros autót...

[Walaki]D`Lair
ja már én is kezdem megszeretni...bár sose kéne....:))

GregSB
"...nem rakott oda technikailag senkinek, csak meg mert lépni valami olyat, amit mások még nem."

Ha mások nem merték eddig meglépni, az valszeg azért van mert nem tudták eddig technikailag megoldani hogy tartós legyen, szal ezzel igencsak ellentmondtál most magadnak :)

Az élettartama pedig... amint kikerül a netre az elsõ hír, hogy meghibásodott a DSG valamelyik fócvágenben visszaszívom amit mondtam :D

Azért ennyire szignifikáns különbség nincs a DSG, és egy sport automata váltó között.
A videó, amelyen a 6gang MT vs DSG van is csalóka, mivel a 6 gangos váltó ki tudja milyen hosszú vagy rövid gangokkal van 1-3-ig. Manuális váltóból is lehet olyat csinálni, ami elkalapálja a DSG-t, csak megfelelõen rövid gangok kellenek bele (+ magas redline a motornak).
I.C.ram
Az szép ótó.
Milyen rég óta? 2004 végén jött be egy Golf speciális szériába, néhány darabbal. 2005-tõl pedig elõször az R32-ben szériában. Szal a piaci élete lényegében 1-1.5 év körül van. (mint ahogy az SH-AWD-nek is)
GregSB
És ebben az a nagy dolog, hogy egy Golfhoz rendelheted meg, amikor a nem kicsit nagyobb presztizzsel meg gõggel rendelkezõ márkákba (Mercedes, BMW) csak olyat kapsz ami 100 évet gondolkodik a váltásoknál. (nem az M5 váltójára gondoltam nyílván)

Nem fikáztam egyiket se, de a gyengébbek kedvéért elmondom mégegyszer.

A DSG-vel odarakott a piacnak a VW. Ez volt a kezdõ kiejelentés, nem tõlem. Én erre mondtam, hogy nem rakott oda technikailag senkinek, csak meg mert lépni valami olyat, amit mások még nem. A DSG kupplung rendkívül bonyolult szerkezet, és így elég nagy a meghibásodási esélye is. Magyarán az élettartama megkérdõjelezhetõ.
Felhoztam erre egy másik példát, a Honda SH-AWD-jét, ami ugyanebben a cipõben jár, vagyis még nem tudni, mennyire lesz tartós.
De ettõl még ugye kettõ messze nem ugyanaz, ugye.
GregSB
Hát pedig bizony ez az elsõ közép-kategóriás autóba is rendelhetõ olyan automata váltó, ami gyorsabb a kézi váltónál. És már jó ideje a piacon van, de meghibásodásról nem volt hír.

[Walaki]D`Lair
Sosem volt még komoly baja a kocsinak, csak ilyen kis olasz autós mókák, hogy leesett a bal elsõ hangszoró rács, meg nem mindig megy fel rendesen az ablak...csak ilyesmik...

DanielT
Szerencsétlen... van neki ezek szerint elég baja, ne bántsd már. <#ravasz1>
[Walaki]D`Lair
Oszt társamat is mindig húzom hülye poénokkal, mert Alfa 145-öse van:DDD

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi&#8482; HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

CSOCSO
aflasbol sosem eleg:D:D:D
CSOCSO
elolvastam meg 1 szer... es tenyleg... jolvanna... "fikazza mindkettot"
I.C.ram
Szar poénok gyártását abbahagyhatnánk már :P Túlkínálat van belõlük a piacon...
DanielT
Nalátod. De tudod mit? A Honda ezt már akkor megfakjútta amikor még eszedbe se jutott, hogy ezt kimondd. És jobban.
[Walaki]D`Lair
Há' fakk jú <#mf1><#mf1><#mf1>

MSN:[email protected] | http://walaki.deviantart.com/ | japánautóbuzi&#8482; HUNAKAMO drift.racing | www.drifter.hu

[Walaki]D`Lair
Kivételesen nem is azt csinálta :PPPP

DanielT
"Bazz...akárhányszor leír valaki egy olyan szót, ami csak messzirõl is hasonlít a Hondára, akkor jössz és napokig megy a flém..."

Miért nem cseréled ki ezeket a szavakat konkrétumokra? :DDD

Az elsõre a "milliárdszor"-t és szinonímáit tudnám ajánlani, a második határozatlan névmást pedig egy mindenki által ismert tulajdonnévvel cserélném.
CSOCSO
najo de azert valld be hogy ez olyan "tipikus", hogy Borg jon lefikaz valamit es isteniti a Hondat.
[Walaki]D`Lair
Bazz...akárhányszor leír valaki egy olyan szót, ami csak messzirõl is hasonlít a Hondára, akkor jössz és napokig megy a flém...<#wow3>

CSOCSO
dsg.. sh-awd... lol.. mind koppintas az alfarol!!!!:D:D:D

najo ez nagyon szar volt...
DanielT
Nem.
DanielT
Azt nem tudom, hogy a picsába lehet egy mondatba beleszenvedni a DSG-t mint váltót és a Honda SH-AWD csodanyomatékelosztóját.

Mindkettõ autóalkatrész? Vagy mindkettõ atomokból épül fel?

[Walaki]D`Lair
Befejeznéd már? Lassan már télleg kurva idegesítõ...

Mi az hogy a Honda IS megcsinálta? Gondolkodni luxus? Vagy csak szimplán fogalmad sincs mi a különbség a DSG és az SH-AWD között? Nem lennél egyedül vele, ahogy elnézem.
DanielT
Annyira undorító, hogy már tetszik :D
I.C.ram
Egyébként téged jó érzéssel tölt el, mikor rózsaszínû csíkot választod? :D Nagy tuti ez a zöld meg ez a t-mobile rózsaszín :P (kifolyik a szemem tõle)
DanielT
Számára simán lehet az. De ne akarjon már mindenkit meggyõzni róla :DD
I.C.ram
Úgy birom az olyan embereket, akiknek egyszer volt/van egy x márkájú autója, és azóta az számára a legjobb autó... Ez olyan óvoda-fíling.
DJ Bee18
azért tényleg vicces, mindenre azt mondod, högy ugyanmár nem nagy kunszt, Honda is megcsinálta :DD Nem mindenkinek a Honda az atyaúristen. Jó autók, de ez is csak egy autógyár, annak minden marketinges ravaszságával együtt. Vagy õk a mindentudó igazságos szamurájok, akik mindent értünk tesznek? :D

HALA MADRID Real Madrid | Fifa Award - Best Club XX Century

"a Honda is megcsinálta, sõt valszeg jobban"

Ha egyátalán vetted volna a fáradságot, hogy értelmezd is amit irtam... legalább annyit felfogtál volna, hogy a DSG nem egyenlõ az SH-AWD-vel, szal nem csinálhatta meg jobban, az összehasonlítás mindössze a bonyolultságukra utalt.
DanielT
Nebassz! Csak nem megint valami iszonyatosan összetett hihetetlen nóvum, hogy-hogynem, a Hondától? :DDD Egészen elképesztõ, hogy bármi szarságtól el tudsz jutni odáig, hogy a Honda is megcsinálta, sõt valszeg jobban :DDD
Szerintem nem adtak fel semmilyen leckét. Kivéve akkor, ha hosszútávon megbízható lesz egy ilyen bonyolult kuplungszerkezet. Mert valszeg emiatt nem lépték még meg mások.
Mondjuk kontrának ott az SH-AWD az új Legend-ben, na az meg a másik, ami még kb ilyen összetett cucc.
GregSB
Hát igen a DSG-vel feladták a leckét mindenkinek, még a nagyoknak (Merci-BMW) is.

GregSB
SZVSZ az S-max fogja kapni a díjat, az itthoni meg külföldi sajtóban is mindenhol csak ajnározták... legalábbis sokkal jobban mint az új Civicet.

DJ Bee18
Semmit nem tud, amit mások se

Hát ilyen felépítést csak kisáruszállítóknál láttunk, de azoknál igényesebb azért. Pl. a Merivát mondod ,,másoknak"?

DJ Bee18
c30 minek kapná? prémium ,,kisautót" még nem láttam Év autójának :DD

A roomster soha nem lesz az. Semmit nem tud, amit mások se, de legalább még jóval drágább.

A Civic a legesélyesebb, az S-Max és a C30 elõtt. De a Civic tényleg bebukhatja, ha a kezdeti gyerekbetegségeit beleszámítják. De ezt ugye elvileg nem tehetik meg, hiszen a C30-at akkor hogyan bírálják el? Szal szerintem 80%, hogy a Civic lesz. A maradék 15% az S-MAx-é meg a C30-é, aztán a többi az 5%-ban...
DanielT
Roomster? Be is baxna...
SötétBarom
Wow..
Nem szeretem a vókszvágent, de ez kemény.. O_O

&#647;x&#477;&#647;&#65279; &#654;&#623; o&#647;&#65279;&#65279; s&#305;&#613;&#647;&#65279;&#65279; p&#305;p&#65279; do&#633;p&#65279; ss&#592;q &#477;&#613;&#647;

DJ Bee18
És az Altea XL, Toledó? Csak a fenékkialakításban, viszont szélesség, hosszúság, tengelytáv, belsõ tér, ugyanaz.

DJ Bee18
Év autója:

Az elõbbi kategóriát a Fiat Grande Punto, a Honda Civic, az Opel Corsa, a Peugeot 207-es és Volvo C30-as képviseli, míg az utóbbiba a Citroën C4 Picasso és a Ford S-Max tartozik. A nyolcadik jelölt, a Skoda Roomster pedig épp a két kategória határmezsgyéjén áll.

Hát Civic elbukhatja, Punto röhej lenne, valahogy a Roomstert érzem befutónak, az S-MAX nagyobb kategória, általában nem õket választják. Corsa, 207 hát valahogy nem hiszem, a C4 alapú Picassot meg csak nem választják :D