101030
.
-
nem amerikaiak. :) -
Majd azt mondják: "milyen szép ez a Prága"...
:D -
Hát nekem nem jön be semmi.
De valszeg azért keverem mert amit mondtatok, hogy mind2ben megfordult 1-2 műsorvezető. -
Meg Fifthben van egy csóka, aki az ügyeletes JEremy. Vén trotty, és kicsinálja az autókat :D -
OFF: Csalóka lehet, mert a Fifth Gearből két műsorvezető is volt régebben a Top Gearben (a csaj, meg Tiff) műsorvezető. Igaz az még a 90-es évek végén volt ha jól tudom. Lehet ezért gondoltad h ugyan azok :) -
mindegy :D amit linkeltem oldalt, ott nézd meg a képeket. -
nem -
remélem bejönnek a képek
-
Borg #59307 Szerintem nem. A fifthgearben van nő is pl. -
De basszus, nem ugyanazok a műsorvezetők? Mert a Discoveryn szokott lenni valamelyik gear, mint kiderült a fifth, és kb ugyanazok a műsorvezetők. Vagy tévedek?! -
Borg #59305 Kb mint az autómánia meg a totalcar között? Najó, azért a fifthgear messze nincs olyan szar mint az AM. -
Amúgy mi a különbség a kettő között? -
Inkább valami kit. De nagyon csúnya szegény. -
fake?
-
Kössz! -
BBC Primeon a zanzásított fél órás változatát szokták leadni, BBC 2-n szokott lenni Vasárnap este 8 kor (ezen a héten rendhagyóan 9kor lesz valami snooker bajnokság miatt) a "normális" 1 órás műsor.
De ahogy Robotnyk írta rögtön (1-2 órával adás után) fent szokott lenni torrenten. -
nem, ott a fifth gear megy. vasárnap 11-éjfél magasságában fent van már torrenten.itt van mindig publikus torrent az adott részhez. -
DJ BP #59298 régen BBC Prime-on ment, még mindig szokták adni? -
Ez a Discoverin megy, ugye jól emlékszem? -
42 secnél elég durván áttolta a kamionos... -
Beírom ide, hátha nem olvassa valaki a Top Gear topicot:
A következő részben (vasárnap) lesz Fiat 500 teszt, amit Budapesten forgattak! -
szép ksi kereszteződés. -
ja és sebességmérőre gondoltam, nem a fordulatra. -
-
Innen tleg ronda, oan mint egy béka :P XD -
Nekem nagyon nem tetszenek a műszerei. akkora a fordulatszámmérő, mint egy óratorony számlapja. Tök nevetséges az egész. -
DJ BP #59289 az újabb Mini belül már sztem egész jó lett -
Na ezen a képen jobban látzsik :D
-
Eddig se tetszett az új Mini (főleg az elnagyolt belseje miatt), de ez az új Clubman valami hihetetlen ronda. Az a + b-oszlop is baromira nem kéne oda. -
Mondom. 4xre kb :)
Exhaust gas az minden gáz, ami az égéstérből közvetlenül távozik, de ennek a gáznak még hosszú útja van a szabadságig. Ellőte megütközik a regenerátorral, ahol elveszti erejének nagyrészét, a maradék ereje, meg veszteségként távozik, illetve segíti a kijutásban (nagyobb hőmérsékletű levegő, mindig a kisebb hőmérséklet felé halad), mire kijut rendesen megszelídül.
Amúgy a magas hőmérsékletű kipufogógáz szennyező is, mivel reagál a légkörben lévő Nxkel és leszbelőle mindenféle csúnya NitrogénOxid, ami baromi szennyező :) -
DJ BP #59285 de azt írták nem? exhaust temperature -
Azért nekik se mindegy, hogy 1 liter üzemanyagból 10 vagy 20 métert tud megtenni a tank. (csak mondtam egy példát).
Azt valóban kihagytam, hogy kis helyet foglal. -
Épp ezért nem távozik 1000 fokos gáz a kipufogócsőből, mert akkora ultraszar lenne a hatásfok, ha ekkora hőmennyiséget "futni" hagynánk. Erre találták ki a regenerátort, ami visszahűti a kipufogógázt, és ezzel is energiát termel, mivel hőt von el, amit mechanikai folyamattá alakít. -
DJ BP #59282 ,,sokkal több minden elég, és emiatt keletkezik angy hőmérséklet, mely anyagok egy belsőégésű motornál kijutnak a légkörbe, anélkül, hogy elszívták volna a belső energiáját."
Hm, de az égés értelme éppen a hő, az energia, ami szépen távozik a kipufogón? :DD -
DJ BP #59281 Nem véletlenül rakják a mai modern nehéz harckocsikba is
De ott nagy erő kell, relatíve kis helyen, a turbina kisebb helyett foglal. Mellesleg harcászatban tojnak a hatékonyságra, takarékosságra, mint a motorsport, Humveek se a nagy hatékonyságról híresek, egy Gripen annyit fogyaszt mint egy bazingy Boeing pl. :) -
Mondom a kipuf gáz, az ne mcsak az a gáz, ami a cső végén kijön, hanem az is, ami elhagyja a zégésteret. Mire kijut a cső végén, addig lehűl elég rendesen. Vissza is hűtik egy regenerátorra, ami elszívja a hőt, ezáltal is +energiát állítva elő, és a gázok se fogják szétolvasztani a kocsi hátulját :) -
Borg #59279 De ők nem gáz hőmérsékletet irtak (gas temperature), hanem kipufogó hőmérsékletet (exhaust temperature). -
Egy jobb gázturbina regenerátorral lazán elérheti a 80+% hatásfokot, míg egy belsőégésű motor a 40%ot sem igazán tudja elérni. -
Ez egyáltalán nem biztos. Nagy hőmérséklet jelentheti azt is, hogy sokkal több minden elég, és emiatt keletkezik angy hőmérséklet, mely anyagok egy belsőégésű motornál kijutnak a légkörbe, anélkül, hogy elszívták volna a belső energiáját. -
Mondom általában, de a gázturbina biztos nagyobb hatásfokkal műkődik. Nem véletlenül rakják a mai modern nehéz harckocsikba is. Egyetlen egy ok van, hogy még nem minden nagyobb harcjárműben az van, az pedig az előállítási költség.
Véletlenül se keverjük össze a sugárhajtóművekkel :)