101030
.
  • Borg
    És a polgárőrnek mi köze ahhoz?
    Amúgy közöttük van ismerősöm. (lehet pont az :d)
  • ZsirosKenyer
    az árusítását nem lehet betiltani hisz mint minden tunying cuccra erre is rá van írva hogy forgalomban nem vehet részt, tehát csak kiállításra vagy pályára használható.
    Innentől kezdve a te felelősséged ha utcai autóba szereled.

amúgy nevetséges hogy ezt mennyi mindenre ráírják. Nem is értem.. ha a rendőrök tudnák hogy pl. a sportkipufogót sem lehet használni forgalomban súlyosabban is büntetnének. Bár legtöbbször annyira sötétek hogy arra sem jönnek rá mitől olyan hangos a verda..

Szerintem simán vedd meg a szettet, nem fognak érte kötekedni hisz már minden 2. embernek van. Még szerintem azt is bevennék hogy gyári, úgysem ismerik a hondákat..

A polgárőröket kerüld el mert van velük egy okoskodó nyomorék aki azt hiszi ért a tyuninghoz és rendszeresen megállapítja a stock rugóinkra hogy ültetve van az autó :S
  • MikX
    Bizonybizony...
    Dehát sajnos ezt már megszokhattuk nagyonsoktéren kishazánkban...
  • Borg
    A probléma inkább az, hogy a rendelet majdnemhogy kizárja utólagos xenon beépítését, a piac mégis televan 3rd party xenon szettekkel. Ha én lennék a hatóság, akkor nem az autóst szopatnám aki berakatta, hanem az árusító helyet. Mert ez kb olyan, mint az illegális tüzijáték árusítás.

Az én autómba pl H1-es szettet már 15-20k között lehet venni. Szembe velem már 10 eredetileg nemxenonos autóból legalább 3-ban van, és talán ha 1 vakít csak el, mert nincs beállítva a fényszórója. Sokszor jobb a fénye mint a halogénnek, és kevesebbet is fogyaszt. Akkor most pont nekem miért ne legyen? Hát csakmert a rendőr szopatna érte, és ERRE nincs kedvem semmennyi pénzt se áldozni. Tipikus hungarisztáni helyzet.
  • MikX
    De leginkébb nem is ez a baj, hanem az, h ez a szabály, és aki nem tartja be, azt büntetik úgy nagyjából... :P
  • ZsirosKenyer
    nem feltétlenül gyengébb a fénye, viszont annál inkább szétszórja minél koszosabb a lámpabúra = vakítja a szembejövőket
  • toretto r34
    Lehet hülye kérdés de minek a lámpamosó nem mindegy hogy koszos vagy tiszta mert ha koszos akkor szerintem gyengébb a fény és az miatt mindenkit basztathatnának
  • DJ BP
    azt nem :), de általában lámpamosó sincs ezen autókon.

Bár lehet elég a lökhárítóra ragasztani egy mosónak kinéző dolgot :D
    De aki nem sík hülye az sejti melyikben nincs, pl. egy 10 éves Astrában, 15 éves Civicben nagy eséllyel nincs :D
  • SötétBarom
    És megállapítja egyből, hogy pl borg verdájában van automata szintszabályozás vagy nincs?
  • DJ BP
    illene ismerni a szabályokat, xenon+lámpamosót a többségük tudja sztem
  • SötétBarom
    Ill. hogy kompetens-e műszakilag a felmerülő kérdésekben.
  • Borg
    Nincs hozzá semmiféle custom lámpa sajnos. USA-ban ugye másfajta az Accord, eu meg nemigen foglalkozott vele. Esetleg még az ascot innova néven jöhet számításba ha japánban gyártottak hozzá valamit, de ez is elég esélytelen.

Amúgy a xenonhoz kötelező a mosó, és az automata szintszabályozó, a rendelet szerint. Ha nincs, akkor bünti, kivetetik, nem megy át vizsgán stb.

A kérdés inkább az, hogy a rendőr msot felnyittatja a motorháztetőt, és megnézi mi van a lámpában?
  • DJ BP
    ,,Úgy tudjuk, a Nissan mérnökei ráadásul erős kódolással védték meg a GPS és a motorelektronika kommunikációját, így a korlátozás kiiktatása sem olyan egyszerű feladat, mint az európai konkurencia esetében."

Hehe, na persze :DD Lesz ott megoldás :DD
  • toretto r34
    Aki ilyen autót vesz azt nem fogja érdekelni a korlátozás ugyis kiütteti olyan nincs hogy valamit nem lehet kiütni csak elektronika csak szakértő kezek kellenek hozzá meg pénz ami egy ilyen autó tulajának biztos van.
  • Lteebee
    "gondolom ez a japó verzió"
    Zseni vagy, oda van írva.

Személy szerint bennehagynám a 180-as korlátot Magyarországra is.
  • broman191
    Nem vagyok japán, de nem is lennék: "az elektronika 180 km/h-nál letilt" --> gondolom ez a japó verzió, mert a cikk végén USA/Európa szerepel ott viszont 250 a vége-.-
    Komolyra fordítva a szót, ebből szerintem sok hiba lesz, pl. hogy nem fogja az autó ezt a nevetséges lockot kiendedni a pályákon sem, és ehhez hasonlók^^
  • GregSB
    Miért, japán vagy? :D

Kövezzetek meg de nekem tetszik ez a korlátozás, így meg lehet fékezni az olyan idiótákat, mint pl a Lamborghinis mer Porsche-s akik nemrég törték sz@rrá magukat. Közúton és autópályán egyaránt hova nem elég a 250km/h-s végsebesség? Aki nem elégszik meg ezzel az menjen versenypályára, ott meg kiélheti a teljes végsebességét a kocsinak.
  • broman191
    Engem ne korlátozzanak má a pénzemér vazze-.-
  • ZsirosKenyer
    Bár múltkor valahol hallottam hogy a projectoroshoz is kellene mosó

mondjuk logikus, mert a lámpabúrára ragadt genny ugyanúgy szétszórja a fényt... Mindegy a rendőrök úgysem tudnak különbséget tenni a projectoros meg a hagyományos között.

(Bár itt is megcáfolnám magamat mert az enyémre már hitte azt yard hogy xenon)
  • ZsirosKenyer
    néztél már hozzá projectoros lampiont? vagy nincs nagyon hozzá?

ha van inkább azt javasolnám. Legális, és majdnem olyan jó mint a xenon.

Pl. nekem 5800K -s izzó van benne és a passat-ban jóval rosszabbul világít a 6000K-s, pedig az gyári xenon.
  • ZsirosKenyer
    általában a 'leppattant régi autó + kék lámpafény' kombó gyanús a rendőröknek. De pl. ha Stifted van xenonnal már az sem pozitív ugyanis tudtommal ahhoz nincs gyári szett.
  • autoszimulator
    Hát most ha megyek a kocsival, azért leinteni nemfog a rendőr, mert "kék a lámpám", hisz sok kocsiba alapfelszereltség. Bár enyémben megvan az automata szintállítás is, és a fényszórómosó is, de van ismerős, akinek ugy mint nekem, műszaki alkalmával szerelték be a szettet :)
  • Borg
    Jah. Mondjuk most én is filózok egy H1 szetten, még nemtom mi legyen. De ha veszek, akkor is max 6000K lesz. Annak még fehér a fénye, sokkal kisebb az esély hogy a rendőr ránézésre beleköt. De akkor is beleköthet. Mondjuk nekem még lámpamosóm is van, ha nagyon kell :)
    Nekem igazából az a gond, hogy a H1-es halogénnek az alu foglalata mindig elvetemedik a hőtől, és nem testel rendesen. Ilyenkor meg ugye nem ég. Bár hallottam már olyat is, hogy az olcsóbb xenon szetteknek meg a trafója nem bírja a párát, nedvességet, és télen szintén hajlamosak addig sötéten maradni, amig a motor némi hőt nem biztosít... Lehet csak egyik szívásból a másikba mennék át.
    Asszem inkább forrasztani kéne egy +testkábelt az izzó fémjére, oszt akkor probléma megoldva.
  • RelakS
    Kekecebb rendőr soron kívüli műszakit is elrendelhet, nem? :]
  • Borg
    A legnagyobb ellenérv hogy illegális, nem mész át vele műszakin, és ha a rendőr kiszúrja (márpedig biztosan) akkor még jól meg is büntet érte.
    Hacsak nincs automatikus fényszóróállításod, és mosód hozzá.
  • GregSB
    Nekem ez tetszik a legjobban:

Címzett: Nínó Karotta
    Feladó: Asdf
    Tárgy: Két csiga szárnyán (Teszt: BMW 335i Coupé – 2007)

Rohadjon le a faszod, hogy ilyen kocsit vezethetsz…

Avagy "dögölj meg mert neked jobb mint nekem" balkán-fíling rövid és tömör példája :D
  • toretto r34
    Sziasztok tudtok ellen érveket és érveket mondani a xenonszettekröl föleg a bi xenon érdekelne
  • DJ BP
    aszondja kinyírhattunk volna mindenkit, meg vérükben fürdünk ---> szegény könnygázolt polgárok... Folyjon a vér az rendjén van :D
  • DJ BP
    még egy, ez bicskát kinyitotta:

,,minden testverenel szebb kasztnint kapott? komam neked elment az eszed! mikor neztel te meg utoljara egy pontiac vagy saturn nevu autot! az opel nevu testver egy tokeletes ikerparja a saturn skynak! a faszer kell allandoan amerikat baszogatni! maradtal volna abban a rodhat magyarorszagon ne rontsd itt a levegot!ja es meg egy dolog: miota jarsz autot tesztelni konnyu borjakoban meg hatizsakkal? le se tagadhatnad hogy magyr vagy, arrol miert nem irtal akkor hogy a hatizsakban szerszamok vannak, ugyanis kezzel huztad meg a csavarokat! megint egy hazugsag!"

És még ő háborog, hogy b*sztatjuk amerikát (ez már az?)... És a f*szért olvas magyar oldalt, kimosott agyú amcsi lett. És jópár dologért van ok tényleg b*sztatni a ,,szabad országot", Bush-sal az élen...
  • DJ BP
    HirTV-s meg szégyellje magát. (,,melyik liberális zsidó f*szt szoptátok le hogy lehet műsorotok a TV2-n") Magyar ember... Inkább ne legyen az ennyi erővel. (hovatartozástól függetlenül)
  • DJ BP
    Miért jó ez neki...
    Eleve, nem ért egyet velük, jó, én se mindenkivel. Lehet van egy kis mreg, de ki nem sz*rja le? Mindenki azt ír, mit akar
  • MikX
    Hátha a szánalom toplistáról beszélünk, akkor mindenképpen az első, igen...
  • pszihopata
    A sok degenerált komplexusos idióta itt végre névtelenül keménykedhet,ez szánalmas,és elszomorító.

'A MOCSKOS ZSIDÓ GETTÓLAKÓ KURVA ANYÁD TE BÜDÖS CIONISTA ZSIDÓGECI, MI A FASZT SZÓRAKOZOL AZON HOGY A KIBASZOTT ZSERNYÁKOK MEGINT KÖNNYGÁZOZTAK, KIIRTHATTUK VOLNA AZ ÖSSZES FASSZOPÓ ZSARUGENYÓT, AZ ÖSSZES ROHADÉK FAKABÁTOT!!!! MINDET LEGYILKOLHATTUK VOLNA ÉS A VÉRÜKBEN FÜRÖDHETTÜNK VOLNA!!! ERRE TI MICSINÁLTOK??? ITT RÖHÖGTÖK SZERENCSÉTLEN POLGÁROKON AKIK SZEMBE MERNEK SZÁLLNI EZEKKEL A SZARBANSZÜLÖTT MOCSKOS STRIGÓ KOMCSIBÉRENCEKKEL!!! HÁT TUDJÁTOK MIT??? BASZÓDJON MEG AZ A REBEKAPICSÁBÓL SARJADT ANYÁTOK AZZAL A GETTÓMENEKÜLT METÉLTFASZÚ ZSIDÓ APÁTOKKAL EGYÜTT!!! MEG LESZTEK BASZVA, ROHADÉK ZSIDÓFASZOK, KI LESZTEK IRTVA MIND EGY SZÁLIG!!!! ANYÁTOKAT A KERESZTFA TÖVÉBEN FOGOM MEGBASZNI, BEBASZLAK A GÁZKAMRÁBA TITEKET, ROHADT MOCSKOS ZSIDÓK!!!! PUSZTULJATOK KI A VILÁGBÓL, FASSZOPÓGECIK!!!!!'

-szerintem ezé az első hely!De megnézném,ki ez az állat!

• desigo
    De,hogy tudja fapofával elmondani ezeket :)
  • autoszimulator
    Idei totalcaros anyázások :D Video nagyon adja :DDD

Kedvcsináló:

Kedves Kálmán mindenek előtt, basszteherbeajókurvaanyádat!

Milyen jogon nevezed adócsalóknak a kistehrautó sofőröket? Te szarfaszu buzi, ezek a nemeslelkü éhbérért dolgozó kényszervállalkozók látják el a fél országot áruval (a másikfelét a gecizsiódmultik ). Hajnalban kellnek, éjszakáig dolgoznak, pakolás az életük, izzadnak a napom, fagyoskodnak a télben. Pár év alatt 4-500e kmt nyomnak ezekbe az autókba, csak azért, hogy eltartsák a családjukat. Ellátják az utolsó mocskos tetves kis falut is áruval.

És akkor jön egy ilyen szarfaszubuzi mint te (Különben melyik vagy a képen a háttédben döglő cigány (melózó cigányt se láttam még), vagy az előtérben feszítő büdösgeci zsidóKID? A zsidóra tippelnék a totalcarból kiindulóan) szóval jösz te te geci, és blamálod a kisteherautósokat. Ki a kurva anyád vagy te? Milyen statisztikát tudsz mutatni, hogy arányában több balesetet okoznak mint a kamionosok, a szgkocsik, vagy az állat motorosok? He te rostos fasz?!

Gondolod mind túl van terhelve? Arról nem hallottál te zsidócigánygeci, hogy polcrendszert raknak bele? He? Ebből túrázva árulják a portékát. Esetleg raknak bele egy hőszigetelést, és hűtést és mindjárt lejön bent 15 centi lejön minden falból. Ugy te fasz? Erre nem gondolsz, te nyomorult!

Király vagy, hogy felhívod a cikkeddel a szemét geci hatóságfigyelmét, hogy hol lehet még a népet nyúzni.

Végezetül, rohadjun ki a beled, te mocskos geci!

• Csabesz6
    Jürgen.=D
  • ZsirosKenyer
    ez nem is olyan szar. Az egyik pimp my ride epizódban vmi tré verdára raktak ilyet és tényleg egész élethű volt a hangja :D
  • broman191
    A legerősebb utcai bömös:P
  • cement
    már látom is ahogy a sufnituning golfok meg astrák közelednek mikor a hangorkán alapján egy gájjárdóra számítana az ember :D
  • robotnyk
    ez legfeljebb annak jó, akinek szokása zoknit tömni a gatyájába.