101030
.
-
nem szavazok... socialom vans zal elvilegs zavazhatnek de nem erdekel -
mondjuk idén rengeteget ingadozott, szinte 2 hetente föl le, de amíg a benzin csökken is a többi termék ára az nem. -
csak tudod a benzin ár minden másba beépül. -
Google dobta ki. Annyira nem követem nyomon az inflációt, de ha tényleg ilyen magas, akkor tényleg lószar a benzinár emelkedése. Alig követi az inflációt. Reál értékben olyan, mintha 4-5 forinttal fizetnénk többet literjéért, mintha a 2004es árat néznénk. -
DJ BP #59951 ha már fehívod a figyelmet erre a tényre :) -
? -
DJ BP #59949 ezzel a hsz-el tuti :DD -
Ehh. Österreichbe járok kaját vásárolni mert olcsóbb -.-
Szégyen ami itt van, de rossz irányba terelődik a topikk
-
hát itthon olyan durván nem fognak már emelkedni az alapvető árak, mert ha átszámolod már 1 kiló kenyér pl több mint 1 euro, de ott nagy vágás volt mikor egyik napról a másikra több mint duplája lett stb. -
ZsirosKenyer #59946 ezért várja a sok barom itthon is az euró bevezetését. Majd vmelyik nyomi párt bevezeti (annak ellenére hogy tudják: instabil gazdasággal nem lehet). Kimegy a sok ökör család ünnepelni fáklyákkal mint az EU csatlakozáskor - utána meg szopni fognak keményen és sír a szájuk.
Mint a Szlovénoknál. Látszólag stabil gazdaság mellett is majdnem a felére csökkent a gazdasági növekedés és duplájára nőtt az infláció az euro bevezetése után.. -
nyugati országokban akkor ugrott minden hirtelen nagyot mikor jött az euro. -
DJ BP #59944 1998-ban meg még 150 Ft volt, szóval igazából már azóta emelkedik kisebb-nagyobb ütemben.
még Ausztriában sokáig olcsóbb volt ugye, mostmeg már drágább, talán még nagyobbat ugrott ott hirtelen -
3% ezt hol álmodták? 7-8% a tavalyi meg az elötti (a 3% az euró bevezetéshez kéne) a bérek emelését meg hagyjuk inkább mert nem hogy az inflációt nem követte de rakás helyen csökkentették. -
Közben olvasom, hogy kicsit alacsonyabb volt az infláció az utóbbi években. Olyan 3% körüli. De még így is max olyan 5-6%os áremeléssel lehet számolni a 4 év alatt, ami lófasz. Sokkal jobban drágult a kenyér meg a tej, de azzal senki nem foglalkozik, hogy tönkrebaszta az EU a magyar mezőgazdaságot, de mindegy a lényeg, hogy occsó! Komolyan nem értem néha az embereket :( -
Tényleg CSOCSO te már szavazhatsz? Nem rég volt itt egy csaj Floridából, de fingom sincs már melyik városból, és azt mondja, hogy a többségnek délen is elege van Bushból, egyedül a bevándorlók miatti éles fellépése rokonszenves, főleg a mexikóiak ellen. -
Hiába megy le kicsit, ha 1.5xével emelkedik :)
Itthon 1 liter ára olyan 285 forint körül mozog átlagban. 95ös benzin. Ez is kurva magas ár. 2004 január óta 55 forinttal emelkedett egy liter ára. 24%os emelés kb. Mondjuk így nem is tünik olyan soknak, ha azt vesszük, hogy az infláció évente olyan 6%, ha jól tudom. A négy év alatt, ha jól számoltam 22%os volt összesen az infláció. Szóval mindössze 2%os reálemelés volt, ami nem valami nagy szám a 4 év alatt. -
ft-t akartam irni .. usd lett belole.. bocs..
nemetek meg szerintem szopjanak le :D legalabbis nem zaklat hogy mit gondolnak. majd jon bush bacsi.. kiveri a balhet a turbanoseknal oszt majd akkor lesz 200 dodo a barrel of oil:D -
akkor sincs semmi köze egymáshoz a két hírnek :D
Németek azt mondják, hogy nem fog megállni 100 dolláron az ára a hordóknak, hanem majd tovább fog emelkedni. 100 dollárt lélektani határnak tekintik.
1000 usd meg mióta 4 ojró? Gondolod, hogy gazdasági elemzők egy barom miatt, aki elsőként akart 100 dolláron venni olajhordót, félreelemeznek mindent? :D -
"It was reported yesterday that the price of a barrel of oil hit $100 for the first time ever. What actually happened was that one guy bought oil slightly above market price just so he could say "I was the first schmuck to buy oil at $100 a barrel!"
.................. most emiatt azt hiszik hogy huu de fel fog menni a benzin ara?? tavaly ugyan ez volt.. nem gyengen felment az ara a benzinnek de ugyanugy le is ment par honappal kesobb egy kicsiket.
most jelenleg 3.5 dolcsiert tankolok legjobbat.
3.2 ert a legrosszabbat -
REALLY??????
"Bild Zeitungnak adott nyilatkozatában nem zárta ki, hogy a nyersolaj hordónkénti ára nem áll meg tartósan a jelenlegi 100 dolláron, hanem tovább emelkedik"
miert is lesz 1000 dodo azaz 4 euro a benzin?? nah mer??? nah nem is azert mert pistike feltett egy videot a youtubra ahogy a majja hiiit enekel............... -
Semmi köze a két hírnek egymáshoz :)
Ezer FORINTOS benzin LITER áráról volt szó. -
ihm.. ize most olvastam hogy kurvara nem erte el a 100 dodos arat az egy olajhordo. hanem egy idiota barom volt akkora allat hogy vett 100 vagy 1000 db hordo olajat 100 dodo aron es ezekutan azonnal el is adta 99. valamennyiert...
egyetlen egy ilyen idiota volt szal ha jol tudom nem kell megijdeni hogy ennyirt megy az osszer olajoshordo..
persze lehet hogy nem igy van de ha jol emlexem ezt olvastam -
Kb. :DDD
Ezér autómánia a topik neve, nemdebár?
-
Nekem 80 lityós a tank, és 10-13 a fogyasztás. -
gyááá én az 1.6 carinammal 1 tank 1 het, vagy még annyi se :D
jo mondjuk en mint a hulye ejjel nappal fel le megyek -
Én is kb 1 tankkal elvagyok egy fél nyarat kb. Amióta megvan az autó összesen 3 telitank volt :P és volt benne vidékre utazás is. -
Igen. Fogom, beülök, és autózgatok.. Ha nem tenném, elmennék egy tank benzinnel kb 2 hónapig.. (Kisváros ugye).
Pesten más a szitu, ott nem lenne kedvem, mer mennék amúgy is eleget.. De itt jólesik este meló után valami fasza zenére gurulni egy kicsit.. Amúgy pedig ezenkívül úgy sem költök sokmindenre.. Néha egy kis paintball, meg pia, de pl partizni nem járok sehova.. -
DJ BP #59928 csak úgy beülsz és autózol egyet?
néha velem is előfordult, de nem jellemző, nincs nekem arra pénzem még :) -
Én is hobbiból autózim.. -
Ez ökörség. Húzna magával minden benzinnel összefüggő cuccot (gyk. minden amit szállítani kell), teljesen esélytelennek tartom.. Összeomlana a tömegközlekedés, a szárazföldi fuvarozás, minden..
Ha esetleg bekövetkezik, akkor usából fogok rendelni, légipostával benzint, mer majd jobban megéri
-
De az nem én akarok lenni :D -
DJ BP #59924 1 ember ne igyon :D -
Meg az a baj, hogyha az ember elmegy inni a pajtásokkal, akkor nincs más választás :( -
Hát diákbérlettel még úgy ahogy elfogadható. De teljes árú bérlettel már tuti vettem volna egy hétköznapi kisautót. -
BKV nem csak a szadomazo vágyakra jó? mert hogy közlekedésre alkalmatlan lassan az tuti :) -
Mondjuk az is tény, hogy kb amit a biztosításon spórolok, azzal megis vagyok felévre a benzinnel, pedig azért nem eszik keveset :D -
én is csak hobbiból autózom. Közlekedésre ott a BKV vagy a gyaloglás :) -
DJ BP #59918 ha te még most is hobbiból tudsz autózni, jól élsz akkor :) -
DJ BP #59917 ez hülye, az hogy valami 60 lóerős, nem a Skoda jel miatt nem megy 180-at, fizikai képtelenség :D Analfabétából annyi van, nem lenne hitel Wartburgja lenne... -
Persze az egész egy nagy spekuláció. Megnézik mi a legjobb fogyasztás/ár kombó, és azon fogják tartani. Ugyanazt csinálják mint 73ban az arabok. Rájöttek, hogy kurvára "áron-alúl" adják, és ezért emelnek mint a barom, mert még így jól járnak, de egy bizonyos árhatáron felűl már kurvára nem fognak jól járni, ezért stabilizálódni fog az ár. Az meg a másik, hogy szénből is lehet benzint gyártani, ami még igaz hogy drágább mint a sima nyersolajból előállított változat, de 1000 forintos litárárnál már bőven olcsóbb lesz. Sőt van egy olyan gyanúm, hogy már most olcsóbb lenne, hiszen a második VH idején a németek gyakorlatilag csak innen szereztek benzint, és azért annyira nem rokkantak bele, amíg nem bombázták szanaszéjjel őket. MEg ott van Dél-Afrikai Közt. ami az Apartheid idején lévő nemzetközi embargó idején, így állította elő a saját üzemanyag szükségleteit. Ők sem rokkantak bele, és azóta már évek teltek, a technológia biztos sokat fejlődött. Szóval ez egy hatalmas kamú.