101030
.
-
Dodo55 #60075 Na ja, pontosan ezt kéne.
Sőt, a legjobb az lenne, hogyha mindenkire egyéni sebességkorlátozások vonatkoznának a vezetési képessége alapján. Persze ez lehetlen, mert óriási erőforrásokat igényelne az elbírálás. -
talán mert szét kénne nézzni és azt 50-nel nem lehet? :) -
az M0-ás tervezőjét saját kezűleg kötném ki a kamion elé. -
Borg #60072 Vagy milyen alapon kell 30-ra, meg 40-re lassítani vasúti átkelőben. Erre se tudott még soha senki logikus magyarázatot adni. -
A közelekedés egy olyan hordeerjü dolog, ami felveszi a versenyt a rablásokkal, mert, ha 1 kamion lekaszál egy 5tagu családot 1 Fabiaban, mert ő az m0áson megteheti, hogy 130al nyomja és esetleg neked a rokonaid, akkor átétékeled a dolgot magadban, mi mennyire fontos. -
Borg #60070 Én csak azt nem értem, mi a rákért nem lehet bevezetni már a vagyonarányos büntetéseket. A hatóság úgyis tud minden szart az autódról, akkor tudja az eurotax értékét is.
Meddig tartana olyan rendszert bevezetni, ami szorzókat alkalmaz az autó értékétől függően? Hogy esetleg a wartburgost ne a fél havi megélhetésére, míg a böszme bmw-st az egyik zsebében lévő aprópénzre büntetik ugyanazért... -
úgy kell elkezdeni hogy mindenkire ugyanazok a szabályok vonatkoznak, hogy a szabályok logikusak és következetesek, sok apróság, ti pl láttatok már télen eltakarított fizetős parkolót? milyen alapon kér bárki pénzt 1 nem létező szolgáltatásért? :( -
Szerintem csak azokat a szabályokat akarod betartani,amik neked tetszenek!
Így sosem lesz rend,ha válogatsz,és sorrendet akarsz felállítani.
Majd akkor leszel törvénytisztelő,ha mindenki már az?
-Így nem fog menni! -
Dodo55 #60067 De ha nagy dolgok nincsenek rendben, akkor először azokkal kéne foglalkozni, nem pedig a kis dolgok miatt balhézni örökké.
Ameddig minden nap arról hallani, hogy valakit megvertek, vagy kiraboltak este a környéken, addig ne pattogjon senki az illegális softwarehasználat, meg a gyorshajtás miatt!
Majd ha a közbiztonságot megteremtik a rendőrök, akkor lehet foglalkozni a közlekedéssel is. De ameddig olyan érzést kelt egy rendőr autó, mint egy sötétített üveges BMW, addig a rendőrség saját magával foglalkozzon inkább, hogy vajon miért keltenek félelmet az emberekben biztonságérzet helyett. Én megmondom: mert beléd kötnek azért is, ha nincs nálad személyi ha kiveszed a szemetet a házad elé, és igazoltatnak, de az nem érdekli őket, ha a szemük láttára állnak körbe valakit 8-an. -
Igen,de ezt úgy kell elkezdeni hogy szigor kell!
-Ja,nemtetszik?
Aki sokallja a bírságot,az menjen lassan! -
Mire gondolsz? -
'Más országokban "
-Hol? -
sajna ebben benne van hogy az emberek azért tesznek a szabályokra mert úgyis káosz van.... -
Dodo55 #60062 Ja, az meg a másik, hogy nem tudok olyan helyről(repülőtér, versenypálya, stb), ahol ingyen lehetne menni sebességkorlátozás nélkül...
Más országokban vannak ilyen helyek, oda kimennek, száguldoznak kicsit ott, nem pedig az utakon. -
Azért ha körülnézünk azok az országok viszik valamire ahol kemények a szabályok,és muszály őket betartani.
Példákat asszem nem kell sorolnom!
Ahol meg káosz van,ott csak keveseknek jó.
Mit is szeretnénk?
Én rendet mindenhol,a közlekedésben is! -
DJ BP #60060 nem mondtam, hogy olyannak kell lenni, de ez se sokkal jobb tulajdonság :) -
Az a gond hogy a sztrítrészing ugyanugy marad a sok kis izgága köcsöggel együtt, csak maximum pár embert kikapkodnak közülük... -
Azért mert beakarják tartatni a szabályokat? Szerintem eddig volt nevetségesen kicsi a bírság. Akinek kicsit több pénze volt az átlagnál, nem volt vissztartó ereje. Most egyszer büntessenek meg valakit, megjegyzi, hogy 90-nél 90nel kell menni. Lehet nem lesz olyan izgis mint eddig, de legalább kicsit lenyugszanak páran, nem lesz streetracing meg stb. mehet majd pajkos nép a Hungaroringr nyíltnapra. A mi utcánkban is 70-100al megy minden paraszt, kezd elegem lenni, szerintem okkal. -
Meglepően hasonló a viselkedés egy kutyáéhoz.. Megtanítod valamire, és ha adsz neki enni szó nélkül csinálja.. -
Ott nem lopna tőlem ennyit az állam.
Nem az életszínvonalat nézem, meg hogy éhezés van-e, pusztán rendszer szempontjából..
Ennyit, és ennyire pofátlanul nem lopnak sehol.
Saját vélemény.. -.- -
Azért olyan egyformák mert robotok. Hát nem tudtad?:D -
van is változatos és eseményekben, élményekben dús élete a japán hétköznapi melósnak -.- nem robotnak születtünk, ha ők igen, akkor hajrá. -
Igazad van, mocskos 1 hely a legrosszabb a világon, mennyivel jobban is jobban jártál volna, ha pl. Indiában születsz, ott nincs sebességkorlátozás mert a Jeep koppintások meg a Marutik 14 lóerős motorjának a földes úton 40Km/h a végsebessége. -
Van benne valami-.- -
DJ BP #60051 erről eszembe jutott egy összehasonlítás a japán-magyar kultúráról. Japánnak a gyárban megmondják mit kell csinálnia, 20 évig szó nélkül csinálja, ahogy előírták neki. A magyar meg mindig okoskodik az előírásokon :D.
-
DJ BP #60050 de erre az a válasz, menj 50-nel, az a SZABÁLY, nem kényszerít senki... És nincs igazuk? De. Tehát azért mennél tüntetni, hogy hé, 68-cal megyek, büntetnek? :DD
A jogtalanul kirakott 30 miatt kéne tüntetni, akkor mennék is -
Ez így igaz, vannak olyan helyek ahol gyorsabban is lehetne menni mint a városon belüli max 50, a már sokszor említett "kintfelejtett" táblák (és az ezekkel együtt járó checkpointok :) ) valóban baromi idegesítőek, de amerre én járok többnyire elég elviselhetőek a sebességkorlátozások, ahol pedig mindenki számára abszolút betarthatatlan, logikátlan korlátozás van, ott még nem futottam bele rendőrökbe, szerencsére. :) -
Ezt már mintha hallottam volna xD -
Na igen, és a kőszállítót biztos nem villognák le...
-
férfi ember 100 kilónál kezdődik. -
Nem messze tőlünk épül az M7,a kőszállítók 40 tonnával 100-al repesztenek mindenhol,lakott területen el se veszik a gázt.
Egy 25000 ezres városban lakom,éjszaka 1 rendőrautó van szolgálatban.
Na ez a röhely!
Persze hogy nincsen rend,mindenki megy mint az idióta! -
Dodo55 #60044 Nézd, szerintem sem biztonságos a kisebb utcákon 50 helyett 80-al menni, de pl itt Fehérváron(tudom te is itt laksz) csomó olyan út van, ahol 100-al is biztonságos még, mégsem lehet annyival menni, mert lakott terület, annak ellenére, hogy a házak 20 méterre vannak az úttól.
Meg ha már több, mint 1 millió forint 1m3 autópálya, amit amúgy soha nem fogok elhinni, akkor had feltételezzem már, hogy a világ legjobb aszfaltjából van, és 300-al is teljesen biztonságos menni rajta, ha nincs előttem senki, és nem váltogatok sávot. -
Nyilván, mint ahogy a sorozatos tüntetésektől, tévéostromtól is "észhez tértek"... -
Dodo55 #60042 De az is mekkora lol már, hogy 100k, ha átmegyek a piroson.
Mert az pl alap, hogy jobb átmenni sárgán, ha olyan későn vált sárgára, hogy biztonságosabb átmenni, mint beletaposni a fékbe.
Amúgy politikai hozzáállástól függetlenül(amúgy is úgy tudom minden párt támogatta ezt) lehet megérné szervezni valamit az elé a nagy ház elé, és kicsit befüstölni a parkolójába, hátha észhez térnének páran... -
Hát ez van. Amúgy helyszíni barátkozással valószínűleg továbbra is jóval olcsóbban meg lehet úszni.
Amúgy én nem tudom teljes mértékben elítélni ezt a rendszert, talán így lesz némi visszatartó ereje a dolognak, bár ki tudja. -
ZsirosKenyer #60040 welcome to life. -
Dodo55 #60039 Ja, sry, akkor tévedtem, megmaradt az a kis tűréshatár.
De az még mindig lol, hogy a minimális büntetés 30k. -
#60012 -
Dodo55 #60037 Milyen táblázat? Azt nem láttam, tudsz adni valami linket? -
Dodo55 #60036 Azt olvastam, hogy "új bírságolási szabályok lépnek életbe, amelyik nem ismeri a méltányosság elvét".
Ez ha jól értelmezem annyit jelent, hogyha átléptem akár 1kph-val, akkor már megbüntethetnek.