101030
.
-
ennyi van nyílván tartva (érvényes műszakival), biztos van közte jópárezer hobbi meg nem használt. -
50ezer? Az elég sok azért. Nem hiszem, hogy van még ennyi, bár kitudja. -
pár napja volt a hír hogy tovább lehetnek akkor mondták hogy kb 50 ezer fut még. -
Vidéken azért sok van. -
ZsirosKenyer #60193 mindenhol egyre ritkább, én is már megörülök ha látok egyet.
lassan kuriózum lesz és az lesz a menő akinek az van :D -
Már úgyis alig van belőlük. BP-n nem is tudom mikor láttam utoljára. Akinek meg az van, az valószínű nem azért jár azzal, mert nem szeretne jobb autót... -
Vicc hogy megint meghosszabították a 2 üteműek leselejtezésének az idejét... -
trabit is korlátoznák 162-re :P -
Ez nem rossz gondolat.. Annyival úgyse szoktam menni.. 160 fölött pedig már elég necces a legtöbb átlag autó.. -
én simán IQ tesztet vezetnék be az autó megvásárlása elött. Tuti jót tenne a presztizsnek, a márka meg úgysem a használtan, szürke/fekete importtal behozott szarokból él, amiket a kopasz majmok vezetnek. -
Mo.-on olyan szenzort tegyenek az autókba (főleg mercikbe meg audikba), amik érzékelik ha egy zebra szélén gyalogosok várakoznak, és atomatikusan lasstsa le a kocsit :DD
Pár hete is 5 percet álltam az Atila úton mire átmehettem :S -
DJ BP #60186 de ezt eleve nem értem, ennyi erővel minek engednek utcára 400 lovas autókat? Ha azt szeretnék hogy ne legyenek száguldozók -
400-500 lóerős autókhoz pont az való :) -
Ezeknek annyira semmi értelme.
Aki gyorsan akar menni az úgyis kikódoltatja jocónál. Aki meg nem, annak meg annyira mindegy. -
ZsirosKenyer #60183 akkor meg "wow".
tényleg tud vki vmit arról hogy mi lett azzal az Eu. Úniós felvetéssel hogy az ÖSSZES európában forgalmazott autónak a mociját gyárilag 162 km/h-ra korlátozzák?
gondolom egyelőre elvetették, de azért vicces. -
DJ BP #60182 igen így van -
Az újról beszélek. Olvastam, hogy abban olyan van, hogy GPS alapján mindenhol lekorlátoz kivéve a versenypályákon, amik előre megvannak adva. -
ZsirosKenyer #60180 skyline-ban hagyományosan az ECU-ban van korlátozva, nem GPS-szel, és nem függ útszakasztól. -
Tehát max azok fognak lassan menni, akik amúgyis lassan mennének. A sok zsíragyú az BMW X5-ben úgyis kichipelteti. -
Bár gondolom 2 perc lesz majd feloldani a GPS korlátozást.. -
Az új Nissan Skylineban is van ilyen, nem?
Amúgy meg régi autót kell venni, abban nem lehet megcsinálni :D
Elképzeltem, amint a bankrablók 50-nel menekülnek :D -
ZsirosKenyer #60176 a történelem során tudod hány "kizárt" hangzott el? :) -
Hát azért szerintem elképzelhető h idővel lesz ilyesmi az autókban, ha jól tudom már most is van pár olyan autó ami le van szabályozva, és csak pár előre megadott helyen engedélyezi az elektronika a motor teljes erejének kihasználást. Rendben van, h azért ez jóval komolyabb, összetettebb dolog ennél, de anno az 1mb ram kihasználása is elképzelhetetlen dolognak számított :) -
ZsirosKenyer #60174 ebben semmi sci-fi nincsen, már ma is kivitelezhető csak még senki nem volt annyira szemét hogy bevezesse.
igen ma még előfordul, de mikorra ezt bevezetik már rengeteg olyan technikai kiegészítő készülhet ami megakadályozza azoknak a bizonyos veszélyhelyzeteknek a kialakulását. Távolságfigyelő, auto-pilot, shield stb :D
viccet félretéve én nem azt mondom hogy 5 év múlva bevezetik, de ha megnézitek a 80-as években milyen autók készültek, milyen technika állt a rendelkezésünkre*, akkor előfordulhat hogy az unokáink már azt sem fogják tudni hogy mi az a gázpedál.
*persze ez nem a tényleges fejlődés hisz tudjuk hogy a u.s. army már előttünk jár 20 évvel. -
Kizárt,hogy ilyen kerüljön az autókba... -
Igen, pont ez jutott eszembe nekem is. :)
A másik meg az, h aki tehetné megtartaná a régi kocsiját is, ami ellen az állam úgy tudna védekezni h 50szeres adót kéne fizetni azokra a kocsikra amikben nincs ilyen elektronika, amin meg nyilván - teljes joggal - azok hábrodnának fel akiknek nincs pénzük lecserélni a régi gépet... -
Itt régen nem az a kérdés, hogy el tudják-e kapni a szabálysértőket.
Az a kérdés, hogy el akarják-e kapni őket.
Csak nézzünk körül más területeken!
Nincsen bűnelkövető az ismeretségi körben, akit simán el lehetne kapni és még CSI-s módszerek sem kellenének?
Mi van a fatolvajokkal? Mi van a petárdaárusokkal? A ruhahamisítókkal? -
magyarul itthon kb sose lenne, hiszen még mindig kb 50 ezer trabant és wartburg van az utakon...... -
Nos igen. Maga a bevezetés nem gond, egyszerűen csak kötelezővé teszik h mostantól minden legyártott kocsiban benne kell h legyen, a nagyobb gondot az az átmeneti idő jelentené amíg valamelyikben van valamelyikben nincs. -
ez is jogos. -
Dodo55 #60167 Ezt szerintem felejtsétek el, a leggazdagabb országokban sem lehet azt kikényszeríteni, hogy mindenki vegyen új, vagy újabb autót, amibe rakható, vagy eleve van ilyen cucc. Max ha ingyen ad majd autót az állam mindenkinek, amin azért eléggé meglepődnék. -
Ez az 'lakott területen belül az elektronika leszabályoz 50-re' cucc érdekes elképzelés, nyilván van jó oldala is, de azért jópár olyan eset is elképzelhető mikor a sebességtúllépéssel vészhelyzetet, akár egy esetleges balesetet lehetne elkerülni. -
pedig nem lenne hülyeség, a lakott területen belüli katasztrofális közlekedési morál-t igazán megpucolhatnák itthon. -
szerintem te tul sok sci-fit nézel 
majd 50 ev mulva talan -
ZsirosKenyer #60163 emellett lesznek fix trafik a városban (nem is kell sok) és ha észreveszik hogy hackelve van az elektronikád akkor azonnal elkobozzák a járművet. Na ennek lesz visszatartó ereje. -
Borg #60162 Pont ezért valószínűtlen a bevezetése. -
ki lehet azt is iktatni majd. -
ZsirosKenyer #60160 egyébként meg a közeli jövőben úgyis bevezetik a GPS-es, központi elektronika szabályzást, tehát ha lakott területen elhelyezkedő útszakaszra érsz akkor az elektronika automatikusan nem engedi 50kmh fölé gyorsulni az autót.
na akkor aztán nem lesz streetracing :D
(bár abban még mindig lehet versenyezni hogy ki éri el előbb az 50kmh-t) -
ZsirosKenyer #60159 a kamera a legjobb megoldás. A cikkben is elhangzott a kulcsmondat: "nem a büntetés mértéke a legnagyobb visszatartó erő, hanem a tudat, hogy a büntetés mindenképp bekövetkezik"
magamból kiindulva miközben 130-cal megyek a 90kmh helyett rendszerint azzal nyugtatgatom magam hogy: "áá most éjjel van úgysem mérnek" "áá most vasárnap van úgysem mérnek" "áá msot esik az eső úgysem mérnek"
és így tovább :D
viszont autópályán a fix radarok kihelyezése óta mindig lassítok.
idevág ez is: láttam egy riportot. vmelyik amcsi városban a közl. lámpákba be van építve egy kamera. Ha vki a piros jelzés után halad el a lámpa alatt az készít egy fotót és postán küldik a bírságot. Azóta mondanom sem kell csökkent az ilyen jellegű szabálysértések száma. -
Dodo55 #60158 Szerintem egyébként az lenne a legjobb megoldás, ha nem büntetnének semmilyen szabálysértést, viszont baleset esetén az eddiginél jóval nagyobb mértékként számítana súlyosbító körülményként.
Persze ezt csak akkor lehetne, ha minden emberben lenne elég felelősségérzet, ami sajnos nincs. Olyan ez mint a petárdázás, egyszerűen nevetséges, hogy egész Európában egyedül itt van betiltva. És miért? Mert sok magyar ember barom, és olyan helyekre dobálja, ahová nem kéne.
De higyjétek el, ha bevezetnék, akkor 1-2 hónapon belül lenne pár halálos baleset, pár vezetőt bedugnának életfogytiglanra, aztán mindenki észhez térne, és talán még jobban be is tartanák a sebességkorlátozásokat, mint ha milliós bírságok lennének. Aki meg tudja, hogy jól vezet, az merne menni 170-el az autópályán, és kész.
Persze ez a valóságban elképzelhetetlen, nem lehet feláldozni 5-10 ember életét ezért.