101030
.
-
DJ BP #60557 Az elmúlt években a tuningcégeknek felvirágzott az üzlet. Csak Németországban 500 vállalkozás 30 000 munkatársa épít át autókat a megrendelők elvárásai szerint. Természetesen párhuzamosan megjelent az illegális és balesetveszélyes "sufnituning" is.
A német kormány "Tune It Safe!" programja éppen ezért indult be és kettős célja, hogy egyrészt visszaszorítsa az esztelen, sok esetben veszélyes tuningot, másrészt megmutassa, milyen egy megfelelő körültekintéssel átalakított autó. Ezt legjobb, ha rögtön egy rendőrautón mutatják be. Nem mellékesen a tuningcégeknek nemcsak biztos piac a rendőrség, hanem jó referencia is. Nincs annál szebb mondat a prospektusban, mint ez: A világ leggyorsabb rendőrautója.
Több ilyen "leggyorsabb" is van. Kezdjük egy pénzért (348 ezer euro) megvásárolható, utcai közlekedésre alkalmas négyajtós limuzin elfogó változatával. A Mercedes CLS-en alapuló Brabus V12 S Rocketre elég volt egy fényhíd, a dizájnos Polizei felirat és már el is készült. Tuningolni már nemigen volt mit, a limuzinok között ez tartja a világcsúcsot, 362 km/h a végsebessége és 29,5 másodperc alatt gyorsul 300-ra. A 6.2 literes, 730 lóerős V12 motor 1320 newtonméteres nyomatéka (2100/perc fordulaton!) 100-ra nem egészen négy másodperc alatt gyorsítja.
Csak annyira kamu, mint az olasz Gallardo, az is kiállításokon van jelen főleg -
Jó kis verseny ez a BPCGP. -
De jobban maszek mint a merci:D
-
Felni és matrica igen feltűnően nem rendőrös...bár van egy-két barom aki ilyen autót csináltat és villogva repeszt az autópályákon^^ -
Amőgy meg ez is civil :)
-
Nyilván csak bemutatóra készült. -
Viszont magánembert igen megcseszik a villogóért...ha nem is műxik-.- -
Először is a németeknek zöld-fehér a rendőrséi szinük, másodszor nem maszek tuningos autót vennének, max AMG. Haramadszor pedig nem raknák ki a különböző tuning akármik matricáit, és pléne nem ilyen felnis kivetelt rendelnének. -
Már miért lenne az? Porsche sem ritka a német rendőrségnél...-.- -
DJ BP #60548 De van akinek kell a garancia...
Ennyi erővel minden attól függ honnan nézzük, ennyi erővel mondhatnánk azt is, hogy 4 milláért ne új Fiat Bravot végy, hanem egy 2 éves 6 millióst. Neked is új kellett, annak is lehet ilyen igénye, akinek 2,5 millája van. Személyeskedni nem akarok félre ne értsd, neked meg Citroen C3-ad volt úgy tudom, az annyivel jobb technika? :)
vagy képzeld el Afrikát, vagy Indiát, milyen használtautókínálat van? :D -
én nem vagyok szakértő, de te tuti az vagy, ha már ennyire oktatósra vetted... -
te meg elvileg szakértő vagy, vagy mifene, szal majd nyilván rájössz, hogy az 1.4es dákia, meg a tuning kapálógépek közötti átmenet megtehető több, mint egy lépésből is. -
ó az érett szöveg egy sokat látott embertől, mennyire meglepő.
tudod, jobban szeretnék fingszűz autóra pénzt költeni, de ha annyira kéne a család miatt egy tágas autó, és éppen nem tudnék 2 milliónál többet költeni rá, lenne annyi eszem, hogy használt után nézzek. -
ez amúgy is kamu -
"hiszen pont az alvilág a fő vásárlóerő :D"
Hehe. Ne a magyar viszonylatokból indulj ki :DDD -
De nem értem, hogy minek CLS? Miért nem jó egy sima E-klasse? Azt meg sosem értem meg, hogy miért jó a gyáraknak ,hogy rendőrökkel reklámozzák az autóikat, hiszen pont az alvilág a fő vásárlóerő :D -
Német autópályarendőrnek lenni jó :D
-
Borg #60540 Ellenben pl a Mazda6 első darabjai ugyanígy rohadósak... -
Mennyi az az annyi? -
Nem láttam még Nissant rohadni, ha előzőleg nem volt törve.
Amúgy a Nissan tesz jót a Renaultnak és nem fordítva.
Én annyit szűrtem le, hogy a történelem ismétli önmagát.
A Renault megint technológiát visz Romániába és ott a munkafegyelem kiltúrája hiányában silány minőség jön ki a gyárból.
Egy Thaliával sosincsenek hasonló bajok, mert Törökországban készül. -
Mennyivel is eszik többet mint egy 1.4 golf vagy honda vagy bármi?
Van dízel,fogyasztás/hely/ár úgysincs jobb!
Mert hogy olcsóbb és nagyobb ugyanannyi pénzért az biztos!
És bármilyen hihetetlen van akinek ez fontosabb,mint a presztizs vagy a műanyagok.
Amúgy meg francia oszt jóvan,pont olyan mint egy rönyó!
Ennyi pénzért vehetsz yarist,aztán pakolj bele babakocsit!
Nehéz elképzelni mi?
-
tudtam...
most kezd el nekem magyarázni, hogy az übercunning halálcsillag sztrítrészing verda talán kevesebbet is eszik, de lehet, hogy TERMELI a benzint... -
mert az 1.4es benzines logan biztosan fogyasztás-király megpakolva. -
legalább a benzinkutas elégedetten dörzsölgetheti a markát... -
Ez nem erről szól... -
Legalább van egy téma amiben mindenki egyetért, egy hír ami örömet okoz!
Nem csodálkozom egyébként,hogy a fiatal tunnigolós korosztálynak nem jön be-ez teljesen természetes!
Egy 35 éves családapa fejével gondolkodni túl nagy kihívás sokaknak!
Milyen mesés is lehet hörgő ültetett civic-kel vinni a gyerekeket meg az asszonyt!

-
DJ BP #60531 Olcsó, mellé gagyi belül valóban, de teljesen rendben van oda ahová szánták, be is jött. Nekem se kéne soha, de sokaknak megfelelő, még Nyugaton is
Én nem értek egyet a szidalmazóival. Román és sz*r, Nissan emblémával kutyát se zavarná -
ZsirosKenyer #60530 vagy "autó jellegű készítmény" -
autónak látszó tárgy :) -
Ahogy bevezették a hús és hústermék kifejezéseket, ideje lenne autó és autótermék szavakat is megkülönböztetni. -
Ez valszeg lopósautó.
Gazdagék a parkolásért sem fizetnek. -
és ezen meg vannak lepődve? -
Éljenek a dolgos román munkások
-
Rozsdásodnak a korai Dacia Loganok
"Van egy műanyag tömítés, amit nem minden esetben raktak a helyére a munkások." loooooool -
A gazdagok sokat költenek a Bugattijuk szállítására 
-
De az Aston Martin-t meg az R8-at is szeretik^^ -
DJ BP #60521 a Dacia kombi vajon hogy kapott 3 pontot itt? :D
Minden csak nem b*zis :) -
Szerintem nem fogynak a francia kisautók,valamit ki kellett találni! -
DJ BP #60519 ezzel a piros belsővel biztos :D -
Fiat 500 a melegek kedvence!:O