101030
.
  • DJ BP
    ezt nem úgy kell érteni, jobboldali közlekedéshez hozzászokott embernek biztos nem lesz biztonságosabb Angliában autózni :)
  • DJ BP
    jó hát ott vagy 2x-3x jelzi tábla, fél kilométerrel előtte már értesülsz róla
  • cement
    akinek mar raallt a szeme hogy balrol jonnek az autok szerintem az balrol kepes jobban felbecsulni a tavolsagot, de tokmindegy, semmi kulonbseg nincs csak bal kezzel valtasz, annyit kell megszokni.
  • pszihopata
    Miért van bal oldali közl. angliában?

'Érdekesség, hogy vannak tanulmányok, amelyek azt sugallják, hogy a bal oldali közlekedés biztonságosabb, mint a jobb oldali. A legtöbb embernek ugyanis a látás terén is a jobb oldala a domináns. Baloldali közlekedés esetén pedig, például egy előzésnél, a domináns jobb szem pontosabban képes a távolságot, sebességet megbecsülni"
  • GregSB
    Ne is mond, vitatkoztam egy angollal külföldi fórumon erről. Ő azzal érvelt, hogy eredetileg mindehol a bal oldalon közlekedtek (még a lovakkal), mivel a legtöbb lovag jobb kezes volt és azzal a kezével is használta a kardját. Erre én mondtam hogy de bazz, az emberek többsége ma is jobb kezes, és nekik sokkal egyszerűbb jobb kézzel sebességet váltani, kapcsolgatni a hűtást/fűtést, rádiót kezelni stb... Erre ő azzal jött hogy tudományosan bebizonyított tény, hogy az ember jobb szeme a domináns, ezért jobb az út bal oldaláról kémlelni a dolgokat. Itt adtam fel hogy vitázzak vele :D
  • I.C.ram
    Hát azok is a baloldali közlekedésükkel :D
  • GregSB
    Ja, de "Hülye angoloook, angol hülyééék!" :D
  • I.C.ram
    Nagyon nagy hülyeségnek tartom. Ha már traffiznak, akkor csinálják rejtve, ne pedig olyan szarokkal, amit messziről nem is, de amint a közelébe érsz rögtön észreveszel, és bepánikolsz.

Mikor Balatonon voltam kocsival elöttem megy egy autó, és úgybeszart hírtelen egy gyanúsan az út mellett parkoló Skoda Feliciától, hogy majdnem beleszálltam hátulról. Nem volt kellemes.
  • DJ BP
    Anligában úton útfélen van mindenütt :)
  • I.C.ram
    Autópályán nem tudom minek mérnek ennyit. Főleg traffival. Meglátja a szerencsétlen a traffit, rásatuzik, hátulról meg beleszállnak 3-an. Iszonyat balesetveszélyes. Autópályán baleset alig köthető gyorshajtáshoz. Sokkal több gáz van a kamionosokkal, akik elalszanak, vagy veszélyes manőverbe kezdenek.

Olyan autópályát csinálnék, mint amit a cseheknél terveznek. 160 a megengedett max. Annyit a legtöbb autóval úgysem gazdaságos menni.
  • DJ BP
    az ilyen meg is érdmli.

A másik vicc az volt, amikor az M1-esre kirakott trafik napi több ezer 160 felettit mértek, pedig tele volt vele a TV és tábla is jelzi :)
  • desigo
    Vasárnap óta 44 ittas vezető jogosítványát vette el a rendőrség

A sok láma.
    Nem lett ám elugatva 1000 X a tvben,rádióban...
  • Kit--Kat
    Ötajtós Mini-klón Kínából
  • Kit--Kat
  • DJ BP
    mer össze van törve te istenbarma

Akkor ne csodálkozz :D
  • Borg
    A forgalmihoz egy tipp: Ha a mo.hu-n regisztrálsz, és ott foglalsz időpontot magadnak a soproni tokmányirodába KEDDRE, akkor egyből mehetsz. Mivel keddre csak online regisztráltakat hivnak be, amúgy zárva van az ÜSZ. Igy kedden mindig van kapacitásuk, mert online még kevesen intézik :)
    Én is igy csináltam az Accordra, pénteken foglaltam neten időpontot, kedden már mentem is. Egy óra alatt kész voltam mindennel.
  • SötétBarom
    Faszom kivan a sok csirke rendőrré avanzsált határőrrel.. Hemzsegnek a városban a yardok.. 1 éve nem állítottak meg, amióta megszűnt a határ minden másnap belefutok valami idióta kötekedő faszkalapba.. Múlt héten 3x kellett magyarázkodnom a forgalmim miatt (kecseg okmányiroda február 7ére adott időpontot..).. Egyik ismerősöm elmondta, h Bánfalván 30as utcákban mérnek.. Ma kötekedtek, hogy mér nem ég az egyik féklámpám a 3 ból.. ("mer össze van törve te istenbarma").. Iszonyú..
  • Lteebee
    200ezres szlovén bringa esete.
  • desigo
    Elavult a jövő autója?
  • Magnumrolcsi
    Még a rétegvastagságot is kiírják. :) Biztos van köztük.
    Van egy-két nagyobb telep ahol visszavett vagy lefoglat autókat tárolnak és időnként licitálásra bocsájtják őket. Sajna nagyközönség számára nem teszik mindig nyilvánossá.

Persze
  • cement
    nekem cadillac xlr ugrott be. a mostani sl sokkal szebb, nekem az nagyon tetszik
  • I.C.ram
    Ez most egy burkolt reklám volt?
  • Tufa
    ez egész jó oldal, legalább megvan a részletes állapotfelmérés :P Ezek lízingelésből visszavett autók?
  • Magnumrolcsi
    Ehhez hasonló licites oldalt ismertek? Néha egész jó vételt lehetne nyélbe ütni.
  • broman191
    Soha nem tetszett az SL, de eddig legalább valami egyedi volt benne...így elég jellegtelen...
  • I.C.ram
    Ez de ratyi :(

Opel GT+Chrysler Crossfire összegyúrva :(
  • DJ BP
    Új SL

• broman191
    Már a Merdzsókat sem úgy tapasztják össze ahogy kellene:/
  • I.C.ram
    De én is arra gondoltam, csak furcsa volt, hogy jobboldalt van a közlekedési lámpa, de akkor ezekszerint mégis az :)
  • broman191
    Akkor figyelni kell, mert nem szeretünk adakozni^^
  • desigo
    Most,hogy kicsit jobb lett az idő egyből tele vannak az utak rendőrőkkel.
    Megy a pénzgyűjtés...
  • Lteebee
    Sidney, Australia
  • Lteebee
    Nem jobbkormányos?
  • Borg
    Elég ha csak az alkatrészgyártást megfigyeled. Még egy csomó népitéletben is benne van, hogy az angol gyártású Accordokkal eleinte egy csomó apró gond volt, amit az oldott meg, hogy a szerviz japán piacos alkatrésszel javította meg őket :)
  • I.C.ram
    Na ja lehet, hogy azok is jók. Annyira nem ismerem őket, de ha nem kerülnek ki Japánból, akkor semmi értelme összehasonlítani egy olyan autóhoz, amit afrikától, japánon keresztül, dél-amerikáig mindenhol használtak. Ha nem rohadna, egyszerűen elpusztíthatatlan lenne. :)
  • GregSB
    "Mercedes W123 volt az utolsó autó, ahol még a minőségre a kelleténél sokkal jobban odafigyeltek"

Szerintem még ma is gyártanak jó minőségű autókat: Japánban. És most itt azokra gondolok, amiket ténylegesen ott gyártanak (nem Hondára amit angliában, meg Nissant amit franciao.-ban), és azok közül is leginkább azokra, amiket a belső piacra szánnak. Kíváncsi lennék egy statisztikára ami ezekről az autókról szól...
  • Kit--Kat
    De ezt így össze sem lehet hasonlítani, mert más szituációnk, a mi esetünk nagyon egyedi. Most ebbe a részébe ne menjünk jobban bele. (magyar kisebbségg)

Ja és idénre jósolnak nagyobb inflációt szlovákonak-lengyelnek-csehnek.
    És azeknek az országokban az eladósodottság elég durva mértékeket ölt.
    A sok blabla-val ellentétben itt nem olyan súlyos, kezelhető.
    Én 40%os lemaradásra emlékeztem. Valamelyik a 2 közül biztosigaz.
    Anyagi színvonalban meg még jó ideig amúgy is ellesznek maradva, mert hirtelen jött ez a nagy "jólét" nekik, régebben eléggé szerényen éltek.
  • I.C.ram
    Növekedésben igazad van 6% körüli. Kevertem Kínával :)

De a bruttó bérek valós adatok. Látahtod, hogy messze nem keres 40%kal kevesebbet egy szlovák. Kb 14-15%kal keres kevesebbet egy szlovák, mint egy magyar. Elektronikai cuccokban olyan 0-15%os árkülönbség van a javukra. Kaja tuti olcsóbb ott, és az adózás is sokkal kedvezőbb. Nem csoda, hogy egyre több szlovák rendszámos autó van itthon magyar gazdával.

Mutass nekem egy országot itt keleten, ahl nem így bánnak a kisebbségekkel? Szerbia? Románia? A nyugati országokban meg egyszerűen nincs történelmi kisebbség. Talán ott van Spanyolország, ahol a katalánokat nem hagyják kicsit sem önnállósodni. Vagy UK, ahol az íreket nyomták el. Más nyugati ország most nem jut eszembe, ahol jelentős történelmi kisebbség lenne. A bevándorlókat nem számolom, mert azokat maguk az országok "hívták" be.
  • Kit--Kat
    Biztos vagyok a 40%ban. Tutira azt olvastam. A Sslovák-Cseh-Lengyel gazdaság lassulását a magyar emelkedését(nemmintha nehéz lenne innen jobban teljesíteni XD) egy iddénre szóló WTO előrejelzésbenn olvastam. Már nem emlékszem pontosan, elég optimista-4%os f volt 3,5 - 4% növekedésre számít, míg pl Szlovák 6ra lassul ha jól emlékszem. Sajnos nem találom az elemzést.

Nem kell mindent olyan borulátóan kezelni, mert 1 idő után már csak a rosszat látják az emberek. Itt mondjuk pont ez történik már.

Azt meg hogy minden ország ezt tenné, visszautasítom a nevükben is.
  • I.C.ram
    Asszem a sereghajtó az unióban most Bulgária lehet a maga 55ezer forint/hó átlag fizetésével.