155
Geforce2 MX400
  • Shep
    Nem kell olyan korán eltemetni, bár botor dolog volt annyira felhúzni, de hát ugye mindenki a saját kárán tanul.
  • Shep
    nem azert irtam hanem én írtam el a linkben, de végülis tök 8. sikerült leszedni?
  • scynetyc
    Köszike!

Ja, és valoban Lock. Csak már mindenütt órát látok. :)))
  • Shep
    Talán nem kéne 271ig húzni mert még leég szerencsétlen, tok felesleges a azt húzni elég ha 200on hagyod és a memóriaával próbálokozol
  • 2XP
    Most beállítottam 271/175-re és nem megy a 3D mark. Mi lehet a baj?
  • Shep
    akkor olyan 180 körül próbálkozz, ja nem refresclock hanem lock vagy tudja a baj de ott van
  • Shep
    refreshclock
  • scynetyc
    ha jol emlékszem akkor 200/155 volt .
  • Shep
    Mennyi az alap órajele a kártyának mert nekem 200/186 volt, igazából a memóriát érdemes húzni ha a coret húzod sokat nem érsz el vele. ha 166on van a mem alapból akkor olyan 190ig kéne neki menni de 180 ig minden féleképpen. Ha megjelennek apró textúrahibák/pl egyik helyén fekete folt van/ akkor attól az értéktől kicsit visszaeszed és azon elvileg jónak kell lennie. Az emelést max 5 osével végezdd. Milyen márkájú?
  • scynetyc
    Keresem az NvRefreshlock progit.Most olvastam hogy az XP az open gl és d3d játékoknál /hiába állitom 85hz-re a monitort/ visszaveszi a monitort 60 ill. 75 hz-re igy ez igen kellemetlen. De mikor kilépsz a játékból visszaállitja az általad megadott értékre. Ezt a NvRefreshlockot ajánlják eme XP hiba kivédésére. Van még a Refresh Tool progi amivel tovább lehet huzni a monitort,de az már nem biztonságos.
  • scynetyc
    Shep!
    amit mondtál 210/200-at beállitottam de vibrált egy kicsit a kép. Visszavettem 205/175-re. Milyen arányban kell emelni egyszerre a kettőt?
    Miről veszed észre meddig huzhatod?
  • scynetyc
    nekem Geforce2 MX400 64 mb tv-outosom van. 23.81-es nvidia driverral, most huztam a kártyán
    205/175-re, alaplapot visszatettem 733mHz-re és 2032 pontot kaptam.
  • 2XP
    Ez a program szuper!!!!!!!!!!!!!!!!! Felhúztam vele a vga-t 220/160 Mhz-re és a 3D Mark-ban 1542 pontot kaptam, és érezhetően jobb. Lehet, hogy még többet is ki lehet hozni belőle. Itt próbáld meg: system > Clocks (jobb oldalt fent a listában!)
  • 2XP
    A "t"-t kihagytam. Ideje lesz felállni a gép elől..... :))
  • 2XP
    Bocs félreolvastam... :))))
  • 2XP
    Jó lenne, ha elmondanál 1-2 dolgot. Megpróbáltam beállítani, ahogy Shep mondta, de erre elment a kép (szerencsére visszahoztam). Más: lefuttatam a 3D Mark 2001-et és 1282 pontot kaptm. Ez jó eredmény?
  • scynetyc
    Feltettem ezt az Nvmaxot. Tudtok segiteni a kezelésében?
  • scynetyc
    Sajna azt nem tudom én sem.
  • scynetyc
    Köszi mindkettötöknek! :))
  • 2XP
    Ez nem jó (XP alatt nem megy)!!! Itt egy másik cím:

http://netkozpont.hu/download/rendszer/tuning/NVmax4.exe
  • 2XP
    Még 1 kérdés a tuninggal kapcsolatban: van egy ilyen beállítási lehetőség, hogy "CPU Host / PCI Clock" és ezek a lehetőségek:

120/30 Mhz
    133/33 Mhz
    140/35 Mhz
    150/38 Mhz

Melyik a legjobb és ezekkel mit lehet beállítani?
  • 2XP
    Az Nvmax egy vga beállító és gyorsító program. Innen töltheted le:

http://origo.matav.hu/szoftverbazis/seged/rendszer/nvmax.html
  • 2XP
    Na most már 1,65 helyett 1,75-ön megy és mintha egy kicsit tényleg gyorsabb lenne, de az MBM nem mutat gyorsulást, ugyanúgy 1534-nek írja.
  • scynetyc
    Mi az az Nvmax?
  • scynetyc
    Csak saját felelősségre huzzad én amit irtam az az én gépemre mérvadó.Ha gubanc van azonnal kapcsold ki a gépet és vedd visszább.
  • scynetyc
    67mHznél alap 1.700 volt.
    75mHz-nél 1.725 volt. Nekem ezt mondták. 2x lefuttatom a 3DMarktot és he nem fagy akkor oké. Ha fagy emelem a voltot.Ha akkor is fagy visszaveszem a procit eggyel.Figyelni kell a proci hőmérsékletét is.Nekem nem megy 50 cfok főlé.
  • 2XP
    Megpróbálom 0,10 V-tal növelni, remélem nem lessz semmi baj.
  • scynetyc
    Nem vagyok jártas a Bios ban,de magam is tuningolgatom az enyém.Nos amit nekem elmondtak:
    nekem csak egy 700-as celeron procim van.Ha jol emlékszem 67mHz alapból és 1.700 volt.Abit st6-om van.2 napig volt Abit VH6-om amin feltudtam 1 gigára huzni a procit max. volton de a 3DMarkon kevesebb volt a pontom 1600 körül, mint az St6-on amit nem tudok 760 mHz-nél jobban felhuzni.Ekkor már eltünik a hang a gépemről.Most 2212 pontom volt a 3DMarkton.1725-re állitottam a voltot jelenleg.
  • scynetyc
    nekem scart csatlakozos a tv-m igy nekem egy olyan átalakitot is vennem kellett ami csatlakozik a scarthoz is.
  • 2XP
    Ja és még egy ide nem illő kérdés: nézegettem a bios beállításait és találtam egy olyat, hogy feszültség növelése, csökkentése. Azt olvastam valahol, hogy ezzel is lehet tuningolni a procit. A kérdés az, hogy érdemes-e és ha igen meddig és kell-e hozzá plusz venti. (XP 1800+ van)
  • scynetyc
    1 video és egy audio vezeték az oldalanként 2 csatlakozó, tehát mivel 2 vége van az 2+2.
  • 2XP
    Köszön. Ez már tényleg elég érthető volt. Bocs, hogy nem értettem meg elsőre, de még tényleg elég kezdő vagyok ezen a téren. Na nem magyarázkodok többet :))
  • DuriBumi
    2+2 az milyen? 2+1 olyat láttam...két audió + 1 videó/vastag/
  • 2XP
    Nem tom mé nem látom, de vagy 6x frissítettem és semmi.
  • 2XP
    Az jó lenne. Köszi!
  • scynetyc
    2XP!

nekem is egy kábelem volt elöször amin összesen volt 2 rca dugasz.Egyik az egyik végén másik a másik végén .:))
    Szavaidbol kivéve neked rca bemenetele van a tv-dnek.Olyan kábelt vegyél rcaban ami tartalmazza a video és audiokábelt, tehát összesen 2+2 azaz 4 rca dugod lesz.az egyik végén levő videodugot /ez szokott a vastagabb kábel lenni/ csatlakoztasd a kártyádhoz másik végén lévő videodugot pedig a tv-hez.Tehát 1+1 azaz 2 dugot már bedugtál.maradt neked egy-egy audio dugaszod ami csak fityeg a videodugasz mellett mert sehova nem csatiztak még.A tv-be dugod az egyiket a számitogépedbe a másikat.Ha a számitogépedbe nem tudod bedugni mert vastag akkor veszel egy rca átalakitot amit már irtam.

ettől érthetőbben nem tudom sajnos leirni.
  • DuriBumi
    Elküldjem emilben?
  • DuriBumi
    Nem látszik ?
    Én látom
    Akkor most mi van?
  • 2XP
    Bogy... nem "Hogy???", hanem Milyen???
  • 2XP
    Hogy??? Nem látszik a kép. :-)))