257
Globális katasztrófa
-
#257 Egy kisebb aszteroida közelíti meg a Földet szerdán -
thedevil666 #256 ráér....akkor már nem leszek...de azt is mondják hogy 2019.február környékjén is becsapódik a föld be 1....csupán 2kilóméter átmérőjű és csak 1 egész kontinenst tud eltörölni :P mennyi az esélye hogy Magyarországba csapódik vagy a környékére?kb 1:7 -
blackgamer #255 Egy korábban ártalmatlannak tartott aszteroidáról kiderült, hogy elég nagy eséllyel eltalálja a Földet. Bár az űrbéli szikla csak 160 év múlva ér ide, a védekezésre sokkal kevesebb időnk maradt. -
blackgamer #254 globális felmelegedéshez szerinted nincs köze az űrnek?
lesz egy sz! -
toni1790731 #253 amíg ember van itt addig nem az űrtől kell félni. Az eljárja a magáét.
Pl. globális felmelegedés meg ilyenek. Na az hosszú szenvedés lessz a népnek... -
blackgamer #252 mert talán eltéríthetik a pályáját ha időben észreveszik -
patiang #251 mi benne a jó?
azt mondják az okosok, úgy élj mintha örökké élnél
másképp igazság szerint már egy osztódó pete készülhetne a halálra -
roli613 #250 Szerintem vagy öreg leszek mikor jön a meteor vagy már nem is fogok élni,majd a mennyből vagy talán a pokolból netezek végülis ott is van angelweb vagy pokoli internet -
blackgamer #249 de azért jó tudni ha jön valami -
patiang #248 Mondjuk, hogy csak 0.00000001%. Bár ki tudja?
De, ha megtörténik a 0.00000001%, akkor az lesz 100%.
Ezidáig kb 2500 égi objektumot tartanak nyílván, mely keresztezi a föld pályáját, és még kb 5000-et feltételeznek. -
roli613 #247 Szerintem ennek kicsi a valószínűsége,de becsapódhat. Van egy nagyon jó katasztrófafilm is erról. -
Apocalipto #246 hjaja.... -
patiang #245 Az égbolt kb 15%-át tudják figyelni. De, ha jönne is egy, vajon mit tudnánk tenni.......
A 65 millió évvel ezelőtt becsapódott meteor felső része a becsapódás pillanatában 7 km magasan volt. -
blackgamer #244 azt mondják tudósok, hogy csak kis részét ismerik a meteoroknak, szóval bármikor meglephet minket egy földet is elérő meteorit
elég csak arra a fickóra gondolni akinek a parkoló kocsijába csapódott egy :)
humorosnak tűnik, de valószínű egy nagyobb is átmegy a kutatók szitáján, az pedig nagyobb katasztrófát jelenthet
-
#243 akkor még fél kilós sem volt :D csak tippeltem ránézve az ott belinkelt kődarabb képére, de hát ugye semmi viszonyítási alap nem volt :D A lényegen nem változtat. :D
Meteorit landolt a hálószobában
2007. március 08., csütörtök
Égből hullott kődarab zuhant be egy házba az amerikai Bloomington városkában.
felhívás
Március 5-én reggel, nem sokkal fél tíz után Dee Riddle bloomingtoni lakos (USA) éppen a konyhában tevékenykedett, amikor üvegcsörömpölés kíséretében egy pillanatra megremegett a házuk. A hang forrását keresve bukkant üvegcserepekre a hálószobában – mellettük pedig egy csillogó fekete kődarabra a padlón. Kiderült, hogy a jövevény a két rétegű ablakon át érkezett, kilyukasztotta az íróasztalt, majd a székről továbbpattanva állt meg az ágyuk mellett. Az események rekonstruálása arra utal, hogy a 40 dekás test 71 fokos szögben zuhant be az ablakon, kb. 200-300 km/h-s sebességgel.
Űrbéli jövevény az ablakon keresztül: a bloomingtoni meteorit.
Az Illionis State University geológusa, Robert Nelson vizsgálatai szerint a Riddle család váratlan vendége igen nagy bizonyossággal meteoritként azonosítható, azaz a bolygóközi térből érkezett. Nagy mennyiségben tartalmaz vasat, míg 402,21 g tömegéhez kb. 7 cm-es hosszúság, 6 cm-es szélesség és 1,5 cm-es vastagság társul. Sűrűsége mintegy kétszer akkora, mint a Föld felszínén található szikláké, felületén pedig olvadás jelei látszanak. Nelson és más szakértők kizárják annak lehetőségét, hogy a kődarabot valaki bedobta volna az ablakon, vagy hogy ún. űrszemét (azaz mesterséges égitest darabja) lenne.
Az eset érdekessége, hogy nem ez az első Bloomingtonra hulló meteorit: 1938-ban már landolt itt egy 67,8 grammos égi kő.
Forrás: PJStar.com
Nem azt mondom hogy mindent el kell hinni amit olvasunk, de milyen hozzáállás már az: "Szerintem lehetetlen, hogy a földbe csapodjon bármilyen aszteroida"? Már miért lenne lehetetlen? -
Ronny #242 na megvan
Ahhoz képest, hogy majd félkilós volt még az üveget sem vitte ki teljesen. -
Ronny #241 nem giazán találo ma képet a kozmosz topikban:( -
#240 akkor nézd meg a Kozmosz topicot. Kb 3-4 hozzászólással lejebb ott is van a kép a meteorról, mely egy angliai városkának házába csapodott bele. Igaz a tenyérnyi mérető kődarabb nem okoz globális katasztrófát, de még a mai napon is történnek földönkünönk meteorit becsapodások. Szóval miért lenne szerinted lehetetlen?
csak mert te nem birod elképzelni? -
K.András #239 Szerintem lehetetlen, hogy a földbe csapodjon bármilyen aszteroida jobban mondva mire eljön ez az idö addigra 100%-ék hogy már tudunk ellene mit tenni, addig meg nincs meteor! ;) -
patiang #238 Előtte, vagy utána?:DD -
#237 Hát, hogy kamu, azt nem tudom. Engem is érdekelne a videó, ha valaki megtalálná. -
laci3000 #236 ja igen ezt kihagytam......
-
patiang #235 És mekkora?.:DDD -
laci3000 #234 egyszer biztos de hogy mikor és hova......... -
n3whous3 #233 Ha meg Magyarországra csapódott volna, tudjátok mi lett volna az első sajtótájékoztatón:
- És ki a felelős a történtekért?
- Hát a Gyurcsány, mondjon le!
(Bocs, egyszerűen muszáj volt ) -
#232 de jó hogy tudod.. tudosok ezrei, évtizedek óta állítgatják fel teoriájukat hogy hogy volt, mi volt, és volt -e? -
#231 ez kamu? ha nem akkor linket a videóhoz plz:D -
#230 Mostanában küldtek/küldenek szondát egy aszteroidába, nem erről a "kicsikéről" van szó? (lusta megnézni a NASA honlapját :) ) -
#229 megváltás :D hehe a kis naív -
booyaa #228 azért annyira ne siessen mert mostanában megyek az autóért és még elötte le szeretném tesztelni... -
#227 a megváltás
-
#226 csak már jönne.... -
chungey #225 Vagy "atombomba": nagy mennyiségű béta és gamma sugárzás, hő stb. nem kell semmi más hozzá csak hasadóanyag meg pár neutron... -
#224 Mindennap csapódik...csak anny hogy nem végzetesek. -
harcu #223 Legegyszerűbb úgy megfogalmazni, hogy a robbanás az hirtelen kitáguló gáz által végbevitt rombolás. Ez kiváltható kémiai úton és fizikain. Elsőben robbanóanyaggal, a másodikban pl. az általad említett sűrített gáz szabadon eresztésével, avagy nagynyomású gázt tartalmazó tartály melegítésével. -
Vlala #222 újabb világvége? Jöhet, már majdnem két hónapja nem volt... -
#221 Az Ősrobbanás az nem jó példa, de lényegében igazad van. (Az Ősrobbanás nem robbanás volt..) -
gazdi #220 1. Hogy jön ez ide?
2. Idézek két részletet a hozzászólásodból: "sztem bármilyen robbanáshoz kell o2" vs. "van olyan robbanóanyag is amiben nincs oxigén és nincs is szüksége". Akkor mit is gondolsz a robbanás és az oxigén kapcsolatáról?
3. Segítek: a robbanás nem feltétlenül "nagy nyomású égés", és nem feltétlenül kell hozzá oxigén. Ott van pl. az Ősrobbanás, ott még egész sokáig nem létezett nem hogy az oxigén, de a ma ismert legkisebb építőelemei sem. Vagy fogalmazzak úgy, hogy idő sem... De hogy ne csak ilyen elméleti példát mondjak: fogj egy lufit és kezd el felfújni héliummal. Egy idő után felrobban. Hol az oxigén? Az oxigénre csak az égéshez van szükség, ami ugyan gyakran kísérő folyamata a hagyományosan robbanásnak nevezett folyamatnak, de nem feltétlenül előidézője. -
end666 #219 sztem bármilyen robbanáshoz kell o2, mer a robbanás nem más, mint gyors, "nagy nyomású" égés
de javíccsatok ki ha tévedekekkora ökörséget már nagyon rég halottam,
a robbanóanyagokban,benne van az OXIgÉN!!SŐT van olyan robbanóanyag is amiben nincs oxigén és nincs is szüksége rá pl.:ólom azid,(de ne bonyolítsam má)de a legtöbb képletében látni az o betüt(nem is keveset)
ezenkívül a lőfegyverekhez ha jól tudom nem adnak oxigénpalackot,a rambúba se vót... -
end666 #218 bibliából egy idézet(jelenések könyve)mint valami égő hegy ,valami a tengerbe zuhan...kipusztul a vizi élőlények 2/3-a,a hajók blabla v.mi ilyesmi,meg lehet nézni