78
Vodafone+internet+R600
  • Pheel
    #78
    "- infraport valoban nincs."
    És gondolom cseppet sem hiányzik...

    - asszem 15 smst tarol.
    Én meg tom, hogy csak 10-et...

    - a kijelzo es a gombok semmivel sem kisebbek a nokia es ericcson cuccoknal. A felso 3 menugomb valoban kicsi, viszont kilometeres hely van korulottuk, nem okoz gondot.
    Kivéve, hogy kicsik és nem lehet megnyomni.

    - aksi: az alap aksi (500 mAh) kb 3nap, viszont ha nem eleg, vehetsz hozza 1000 mAh-sat.
    Persze! Meg akkumlátort a hátadra, mi? ;-) Hirtelen már nem is lesz olyan kicsi az a telefon.

    - ITAP-ot nem hasznalom. :)
    Az a te bajod. Végülis lehet futva is Rómába menni, de minek, ha van autó is.

    - kulso antennaval is kisebb egy nokia vagy ericcson telefonnal.
    Izé. Mikor láttál utoljára Nokia telefonokat? A 2010-es óta egyet sem? ;-PPPP

    Minek neked 150 sms? Persze ha van, ingyen minden jo, de kihasznalod? Nem videofilmet kell benne tarolni. ;)
    Minek? Mondjuk megmarad minden, amit meg akarok tartani és sosem jön az az idegesítő üzenet, hogy megtelt a teló. Nem elég ez neked? Megvalósítani meg 500 Ft kb.

    A nokia es ericcson cuccokkal az a legnagyobb bajom hogy nagyok. Felrakod mondjuk ovcsipeszre, aztan mikor leulsz, katapultal a telefon. Nehezek, lehuzzak a zsebedet.
    Ajánlanám a figyelmedbe a Nokia 8310 és 6510-es modeljeit, amik olyan nehezek, hogy 83 ill 84 grammosak. Hűha! Nekem időnként meg kell néznem, hogy megvan-e még, mert nem érzem a súlyát. Méretre pedig, meg fogsz lepődni, ha kidugod a fejed a Motorolás homokból :PPPPP

    Utolso nokiam egy 3150 volt, azt mindig leraktam, mert kenyelmetlen volt, aztan meg lehetett visszamenni az ottfelejtett telcsiert.
    Mondom. Régebben meg voltak aktatáskaméretű telefonok is. Ahhoz képest egészen jók az új Motorolák :PPPP

    Ezt eszre se veszem hogy ott van az ovemen, sot, mindig ellenorizni kell hogy nem loptak-e el (pl diszko, busz).
    Akárcsak a Nokiák...

    Es nem csunya. :) Mondjuk a v51 fedelen levo kromozott csik jobban teccett, viszont a v66 is eleg kulturalt.
    Háááááát. Izlések és pofonok. De ez mindegy. Szubjektív.

    Nokiabol tenyleg nincs 4+1? Azt hittem csak reklam a motorola oldalon hogy a vilag elso 4+1 gprs telefonja.
    Végre valami, amiben a Motorola lehet jobb. A Nokia sosem siet el semmit, mégis mindig időben van. Minek kapkodni. Nézd meg pl az MMS-t. Lassan lesz a Nokiákban is, eddig meg nem használta a kutya sem...

    Na üdv!
  • Tyler Durran
    #77
    Na, akkor ide is leírom: A Vodafone R600-ak alacsony árai, meg a Matáv okossága miatt a GPRS account egyre népszerűbb. A Voda erőforrásai egyre kevésbé bírják. Valaki írja, hogy okt. 15 után Kánaán van igérve. Aki még nem ment bele, ebbe a futóhomok szerződésbe, szerintem ne tegye. Nekem 0,8 kbit/s-től 2,5 kbit/s-ig működik a cucc. A Voda dealerem próbált demonstrálni a Nokiájával, www.vodafone.hu, origo.hu. Csücskösebb dolgokra nem is voltam már kiváncsi. 1 szóval: katasztrófa.
  • szasza_1
    #76
    Hát a térerő felett, a bal alsó sarokban kel lennie még egy kis háromszögnek. Ha ez nincs, akkor nincs GPRS. De lehet, hogy csak az adott pillantban nem volt, mert éppen leált a szolgáltatás. Nekem is van néha ilyen. De igen felbir ba**ni idegileg ilyenkor. Meg a Intenet+töltést egy darabb nyákból oldottam meg. A két kis polóst maratófilcel megrajzoltam, meg kivezetést neki, azt' kimarattam, utánna meg fúróval kialakítottam a jukakat. Oda be lehet dugni a töltőt tök faszán, azt' nincs szükség a töltö kábelének elvágására. Utánna meg simán bekötöttem az adatkábelbe, két kis vezetékkel.
  • Imremagdi
    #75
    voan nálam egy r600 telefon, 3-4 térerő volt, de az mondták hogy ez az emelkedő sor felett kell lennie még egy sornak, és az jelnti a GPRS-t,e nélkül nincs internet ! Igaz ez ?????
  • szasza_1
    #73
    Meg csak nem szar be a telcsi. Ja, meg ez már a 2. R600-asom, mert az 1.-nek az oldalán lévő fölhangosító gomb beszart. Szerencsére még a 3 napos gari elött. Ha meg ez is beszar, akkor le van szarva.
  • TheZsenyka
    #71
    Gondolod, Nortikám, hogy ha gond van a telcsivel, majd kábellel együtt rombol be vele az ipse? Esetleg problémáznak a kábel miatt? (Kizárt) Semmi gond: "Elvesztettem, barátom."
  • TheZsenyka
    #70
    Nortol, annyira látszik hogy Vodás ügynök vagy... Te kis D-209...
  • nortol
    #69
    Arra nem gondoltok, hogy mi van akkor ha beszarik a készülék? Ha elviszed a szervízbe, és netán javíthatatlan, szerintetek kicserélik megbuherált kábellal? Szerintem nem. Akkor lesz majd nagy koppanás nektek. Aztán lehet gondolkodni, hogy mi került volna kevesebbe, 8000 ezer ft.-ért egy vegyes kábel, vagy egy használhatatlan készülék, amit nektek kell javíttatni vagy újat venni. Nézzetek utána, hogy a garanciának mik a feltételei, és hogy vállaljátok-e a következményeit a ténykedéseiteknek.
  • Qpi
    #68
    CSak nyugodtan késeldmeg ,a kábelt szasza-1. Én azzal kezdtem , lepatintottam a telcsihez csatlakozo aljzat tetejét ,és ott van egy fekete meg egy piros vezeték,az megy a töltés polusokhoz. Na aztán oda forrasztotam két kis vezetéket aminek a végére tettem egy 3,5-ös lengö mono dugót .A telcsitöltöt pedig elvágtam a telefonhoz közeli végénél kb. 15-cm-re ,ott is van egy fekete és egy piros vezeték .Oda pedig bekötötötem két kis vezetéket aminek a végére szintén tettem egy 3,5-ös lengö mono aljzatot , majd visszakötötem a levágot darabot.Ezzel kész is , és most ugy nézki a helyzet hogy ha csak simán tölteni akarom a telcsit akkor minden megy az eredeti felállásba , ha netezek akkor pedig bedugom az adatkábelt a telefonba majd a töltött a hálozatba és végül összedugom a lengö aljzatott a dugóval . Ja és persze ez mindöszesen 200-ft -be került.És még valami a 3,5-ös lengö mono dugó ill. aljzat helyet lehet tenni akkár nagyobat is vagy sztereót is,ezzek csak részlet kérdések .Ilyen cuccokat bármely villamosági vagy hifi szaküzletbe belehet szerezni. Sok sikert
  • szasza_1
    #65
    Már megkéselte valaki az R600-as adatkábelt? Müködik úgy is? Mert nincs kedvem (meg pénzem) egy eredeti adatkábelre.
  • Pheel
    #64
    Ahogy tudom, majd talán a 6610 lesz 4+1-es.
  • Pheel
    #63
    Ja, meg szerintem csúnya is, de ez már szubjektív. :)

    Kérdésem is lenne, ha már ilyened van.
    Hívásnál, ha kinyitod, akkor egyből fogadja, ugye? Zárva meg nem látszik, hogy ki hív. Ez nem probléma?
  • Pheel
    #62
    Hogy mi? Hát pl ezek:

    - Nincs infra port a készüléken .
    - Csak 10 sms tároló kapacitás.
    - Nagyobb gombokat és képernyõt igényelne az átlag felhasználó.
    - Az akkumulátor kapacitása maximálisan 3,5 napra elég.
    - az ITAP alapból buta, bár tanítható
    - ráadásul külső antennája van

    Nem elég ez? Főleg az aksi gyengesége illetve a 10 sms az, ami arcpirítóan rossz. Ennyi pénzért veszel egy 6310i-t, amiben akár 150 SMS elfér és bírja több, mint egy hétig. Ha az nagy, akkor meg 6510.
  • Pheel
    #61
    Szerintem arra gondolt, hogy este a beszédalapú hívások bizonyos R&R előfizuknál ingyenesek hálón belül...
  • Pheel
    #55
    Naja! A telefon meg a PC között. Max ennyit nyom az IrDA is. De a telefon meg a cella között nem megy ennyit...
  • PeTTi
    #54
    Na kérem 115200 Bps csatlakozási sebesség is elérhető .A soros port beállításain kell állítani.
    (bit/másodperc)
  • Mathias
    #53
    Eldönthetetlennek látszik ez a 3+1, 4+1 vita, mivel a vodafone-os eladók, szakemberek esküdöznek, hogy 3+1, akik látták működés közben(jómagam is láttam) azt mondják 4+1, mivel a sebesség néha eléri a 49000 - 50000 bpst. ami ugye lehetetlen 3+1-el. Persze lehet, hogy a sebességmérő szar.
  • Pheel
    #51
    A HWSW cikkében 4+1-nek van említve. Te honnan szeded az infot?
  • Pheel
    #49
    Meg ugye, amíg R600 4+1-es, addig a Nokia jelenlegi GPRS-es telefonjai csupán 3+1-esek, de képesek 2+2-be váltani menet közben. Ez mondjuk eléggé nem hátrány. Gondolj bele mondjuk egy levelezésbe. A Nokia 2x olyan gyorsan küld el bármit, míg csak egy negyeddel lassabban tölt le, ha minden ideális. (azaz szinte sosem jön elő a 4+1 előnye)
  • Pheel
    #48
    Naja, csak szerintem luxus csak GPRS-re tartani egy előfizut és telefont. Ha meg használni is kell, akkor nem kérdés, hogy az R600 egy trágya. A V66-ot élőben még nem láttam, de a speckóját olvastam és kétségbeejtő. :(
  • Pheel
    #45
    Ne nekem mondd, én is ezt magyarázom egész este... :)
  • asysoft
    #44
    Pheel: A Rock and Roll, s a VitaMax City csak a voda hálózatában használható, míg a többi (pl.: VitaMax Fiesta, stb.) használható a Pannonból is (már ha lemegy a térerő, s akkor átvált.)
  • Pheel
    #43
    Arról nem is beszélve, hogy a GPRS-t a Vodafone csak a saját celláiban szolgáltatja. Majd biztos fizet bérleti díjat a Pannonnak, mikor ő jelenleg egy fillért sem kap érte az ügyfelektől...
  • Pheel
    #42
    Dual band: azért kell ilyen, mert a sima 900-asok nem támogatják ugye az 1800-as hálót. Simán 1800-as készülék meg nincs. Ezért kell dual band. De a tri-band-osak is jók.

    Vitamaxos vagyok, a haverom Rock and Roll-os. Mikor nekem nincs térerőm, akkor neki sincs, pedig mind a ketten látjuk mind a Pannon, mind a Westel cellákat. Ki érti ezt...
  • dieselG
    #40
    Sziasztok!Szeretném megkérdezni a következőt, remélem, hogy tudtok segíteni.ADSl-pótló csomagom van, szeretném megtudni, hogy ebben az esetben van-e csatlakozási díj. Tehát, ha egy este többször kapcsolódok, akkor annyiszor felszámítják-e?
  • Pheel
    #39
    "A Rock'n'Roll tarifacsomag csak a Vodafone saját hálózatából használható, kizárólag kétnormás ún. dual-band készülékkel. A rendszer a hívásokat 60 perc után bontja. A Rock'n'Roll tarifacsomagra mind előfizetéses, mind feltöltőkártyás Ügyfeleink átválthatnak."

    Részletet láthattunk az alábbi Vodafone-os oldalból:
    http://www.vodafone.hu/keszulekek_tarifak/elofizetesek_tarifak_tablazat.html

    Most akkor ki is a hülye?

    Amit az automata dumál neked, az arról szól, hogy a hívott Voda hálón van-e. A régebbi csomagok még tudnak országon belül is roamingolni.
  • szasza_1
    #36
    Nálam meg most egyre szarabb a net. Múlt héten még ment a letöltés 5.5-6 K-val, most meg 0.2-2 K-val. Már keztem örülni, hogy jobb mint az analog, aztán... Mi f*** gondja lehet? Ja, meg WAP-ról akarok ingyen SMS-t küldeni. Ki tudna segíteni???
  • Pheel
    #35
    Má' bocsi, de inkább egy Nokia 6510 vagy 6310i 3+1-gyel, mint egy gagyi R600 4+1-gyel :))))))
  • Pheel
    #34
    A Rock and Roll csomagok NEM roamingolnak belföldön. Tehát vagy van Voda háló vagy nincs GPRS sem.
  • Pheel
    #27
    Valaki próbálta már Nokia 6510-zel a netezést? A WAP-ot már én is :) Tapasztalatok?
  • 2XP
    #26
    Nem.
  • a_n_d_r_e_w
    #25
    Valaki meg tudja nekem mondani, hogy a Samsung R210-s alkalmas-e internetezésre?
  • szasza_1
    #24
    Én már 1 hete használom a Vodán a netet, R600-assal. Napközben a letöltés mindig 5.5K fölött megy, csak 8 után lassul be 2-3K-ra. De a héten épült tölem 300m-re egy új torony. Ez minden bizonnyal az esti órákra is elegendő erőforrást biztosít. Különben a tornyot max 1 hónap alatt lövik be, ugyhogy okt 15-ig biztos fasza lesz nálam, addig meg ingyen van.
  • nortol
    #23
    A PostCast Server 2. nevü programmal lehet levelezni, ahogy az Outlook Expressel.
  • nortol
    #21
    Addig is ingyen használjátok! Ennek örülni kell, és nem fikázni!
  • nortol
    #20
    Mint már mondtam volt, október 15-től garantálják a jó minőséget. Addig csak teszt időszak van.
  • nortol
    #19
    A 6300 Ft. bruttó díj. Ez akkor van, ha nem telefonálsz. Ha telefonálsz, akkor az még rá megy.
  • Bilux
    #18
    http://www.hwsw.hu/oldal.php3?cikkid=705&oldal=1

    Ezt olvassátok el!

    Ahogy már efret bácsi is mondta!
  • PeTTi
    #17
    Na viszlát.
    Most probálja meg valaki elovasni a leveleit.
    Odanőhet a székhez.
    Ugy repeszt ,hogy lobog a hajam.
    A dialcom külső modem+vnet marad!
  • 2XP
    #15
    Ez a 6300 Ft bruttó, v. nettó ár? És mindennel együtt, vagy ez csak az internet díja?