Csapást mér az AMD-re az Intel?
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ha meg be akartál szólni, hogy a programozó munkája semmiség, az IT-sek meg mind idióták, akik az sem tudják mi a tcp/ip vagy mondjuk a rar, akkor bekaphatod a faszomat Te buzi köcsög
[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray
programozokrol beszeltem es nem az IT jeles kepviseloirol...
AZ IT-sekrol kulon megvan a velemenyem, amig egy atlag magyar IT-s szerint a TCP/IP az egy virus addig ne keressenek okse ugy mint a kollegaik az usaban.
Uff en beszeltem.
ui: AMD / Intel temaban nalam az a helyzet hogy amig 4eve egyeduli AMD felhasznalo voltam, addig mostanra nincs ismerosom (csak 1 - annak is P4) akinek Intel-e lenne...
Ha meg velem lenne problemad. minden hetfon-kedden, csutortokon-penteken megtalalsz a Telepy uti Pitbull Gymben. Keresd a "kokszost" en vagyok az.
és azt kell hogy mondjam soha nem volt még ilyen atomstabil gépem
pedig elõtte a legendás P55T2P4 volt Intel procival
Szoval, hajra AMD!
\"minden arany ami 3 leddel fénylik\" sonydefenseforce.com
AMD ATHLON XP 1,47GHZ 1700PR SOCKET A 19.200
ezzel egy kategóriás versenyzõ az másik cégtõl :
INTEL P4-2,4GHz/512K S478 DOBOZOS 90.300
de ha nem akarom ennyire lebecsülni az intelt akkor veszek egy kissebb procit :
INTEL P4-2,2GHz/512K S478 DOBOZOS 60.200
kérdés : még mindig össze akarjátok hasonlítani?
Érdekes hogy egy intelesnek sincs "normális" procija, miért is? Mert kell nekik is a teljesítmény ,így kénytelenek rángatni a procijukat, amik így már melegedés terén is simán utolérik az amd-t...
Szegény AMD-nek biztos rosszul jött az a szemét Tom's Hardware videó is. Én nem vagyok egyik cégnek se a "rajongója", most van az elsõ AMD procim, és meg vagyok elégedve vele. Valóüszínúleg az Intelllel is maximálisan meg lennék elégedve - csak ez nem annyiba került. :) A teljesítményekrõl: OKé, fasza a Northwood, az Intel csúcsmodellje legyalázza az AMD csúcsmodelljét, ez nem is lenne gond, de a felsõ szegmensben így az a helyzet állt elõ, hogy a 2200+ ugyanannyiba kerül, mint a 2.26 P4... és ez hosszútávon egy ilyen tendencia kikészítheti az AMD-t. Reméljük a Barton alázni fog! :)
\"minden arany ami 3 leddel fénylik\" sonydefenseforce.com
Márpedig komoly visszaesés van a számtech. piacon is, a távközlési cégeknél, sõt a saját bõrömön tapasztalom hogy általában mindenhol. Az emberek már nem mernek olyan mértékben költekezni, mint akár két évvel ezelõtt. Itt nálunk a kisember inkább beteszi a pénzét (már ha van neki!) bankba vagy értékpapírba, ingatlanba, a piacról nagyon nehéz megélni. És ez már a gazdagabb országokban is így van. A cikknél maradva: a piaci kereslet csökken, pont amikor az AMD kezdene egyenesbe jönni. Annak idején az Athlon mentette meg az AMD-t, most a Hammer feladata lesz ugyanez, de a körülmények már rázósabbak.
Más. Magyarország pedig nagyon örülne ha bármit is önállóan kovácsolhatna magának. Most éppen az EU szigorú szabályai szerint kovácsoljuk a dolgokat.
Innen, Kelet-Európából nem tudunk irányítani semmit, ellenben megérezzük a bajokat. Kimaradtunk az ötvenes évektõl a nyolcvanas évekig tartó nagy nyugati gazdasági fellendülésbõl, nálunk csóró és keményvonalas diktatúra volt. Eladósodva, ingre-gatyára vetkõzve kerültünk a demokratikus országok közé, és még mindig csak alig érezzük a piacgazdaság elõnyeit. Amerika valóban a világ legjobb gazdasági rendszerét tudhatja maga mögött - és ezt a rendszert másolja az egész világ - de az új globalizációs modell csak a gazdag országok nagyvállalatainak hoz igazi elõnyt. Elõbb a világ szegényebb felét kell a XXI. században felzárkóztatni, utána jöhet a globalizáció. Mert így csak utána jöhet az özönvíz.
Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nõket, A sugaras, a bánatos Õsz-idõket
Az egész nagyon hasonlít a repülõgépgyártásra. Az asztali piac a nagy polgári gépek piaca, ahol a legnagyobb a forgalom. Van ugye a Boeing, ami a piacot uralja, van az Airbus (példánkban az AMD), meg még néhány kis cég (pl Fokker), de azok inkább az egyedi igényeket elégítik ki ott, ahol a nagyoknak már nem éri meg.
Nem tudom hány utasszállító repülõt vettél már életedben, de az tutis, hogy az Airbus-ról hallottál már. Valahogy így van ez az AMD nem létezõ márkanevével is.
A baj tudod ott van, hogy egy olyan kicsi ország mint Magyarország, nagyon megérzi magán az ilyen "szenzacionalizmust"... meg tudod a Titanicról is azt mondták hogy az Isten se tudná elsüllyeszteni.
Szeretem a ráncaimat, mert azt mutatják hogy éltem. Szeretem a beteg rózsákat, Hervadva ha vágynak, a nõket, A sugaras, a bánatos Õsz-idõket
- árversenyre kényszerül az Intellel. Kénytelen olcsóbban adni processzorait, ugyanis még mindig nem tudatosult az emberekben az AMD márkanév.
- fejlesztésekre is kénytelen költeni, hiszen egyrészt lépést kell tartania, másrészt ha márkanevet akar, piacra kell dobnia új és saját termékeket.( jó példa erre az Athlon és a készülõdõ Hammer) Korábban ugyanis kopi termékekkel (486, Pentium) alapozta meg magát, ellenben a kopi cégek nemigen lesznek márkanevek (egy, örök és szent kivétel a M$ Windows, amelyik már rég agyoncsapta Apple szülõjét, lenyomta a Unix-ot és nagy étvágyával a Netre ácsingózik...)
- gazdasági recesszió van, az USA-ban épp most kipattant egy bizalmatlansági válság, úgyhogy elég bizonytalan a jövõ.
- az AMD még ezen felül kénytelen az Intelnek minden legyártott processzora után licenszdíjat fizetni (bírósági határozat, az Intel perelte õket az x86 és egyéb technológiák engedély nélküli elsajátítása miatt)
- a drezdai Fab üzem 2 milliárd dollárjába van a cégnek
Ha a Hammer megjelenése után is veszteséges marad a cég, finito. Akkor viszont nagyon valószínû a VIA és egyéb Távol-keleti cégek érdeklõdése...
Azert nem mindegyik negyedevet zarta vesztesseggel, sott... de ez durvan nagy veszteseg, marpedig kozgazdasagban alaptetel, hogy hosszutavon egy versenyzo vallalat nem tudja turni a veszteseget...
caddie
Érdekes én pont azért vettem amdt mert dolgozom is rajta. Ott aztán nem mindegy mennyit várok. Ha csak játszani kéne akkor jó az intel is. cerka vagy duron.
Hülyékkel vitázni olyan, mint egy galambbal sakkozni. Ledönti a bábukat, rászarik a táblára, aztán boldogan ugrál, hogy ? nyert. http://www.vinylnirvana.hu
Namost ugye egy 0.13 p4 minimalisan melexik, mar a 0.18-s p4-nek sem volt soha gond melgedessel, egy eleg alacsony fordulatszamon progo gyari cuccos lazan huvosen tartotta... en a 2.53-snal sem hallottam semmi problemarol melegedes teren (annal inkabb amd reszerol) mindenesetre a melegedes lesz a legkisebb gond imho.
A beszaras pedig intel reszerol ertheto, ez egy kovetkezo generacios amd proci... lehet hogy veri intelt, de arba sztem egy ideig elerhetetlen lesz... most amd iszonyat olcso, de ugye a penzugyi helyzete iszonyu durva, nem tatom valoszinuleg hogy hosszutavon tartani tudna.
caddie
De egy tönkrement?
Akkor aztán jöhetne a bunyó :D :D :D