87
  • Mike
    #87
    IT fronton az a baj szerintem, hogy a normálisabbja elmegy máshova dolgozni, a selejt pedig ottmarad (nagyobb cég IT részleg)

    Ha meg be akartál szólni, hogy a programozó munkája semmiség, az IT-sek meg mind idióták, akik az sem tudják mi a tcp/ip vagy mondjuk a rar, akkor bekaphatod a faszomat Te buzi köcsög
  • Mike
    #85
    Itthon is szeretnék ilyenből élni, bár belegondolva kicsit strapás
  • AnarchoiD
    #83
    ha usaban egy ember (MR PC) neven meggazdagodhat abbol hogy egy nagy autoval eljar hazakba es letisztitja a szamitogepet... nos egy ijen orszagban egy olyan hulladek ember aki csak programozni tud - es nem egy eletkepesebb munkat valasztott - nos az jol keres hiszen az atlag amerikai folott al rendesen... de itten europaban ahol rengeteg a jo munkaero, ugyanazert a munkaert termeszetesen csak kevesebbet fizetnek...
    programozokrol beszeltem es nem az IT jeles kepviseloirol...

    AZ IT-sekrol kulon megvan a velemenyem, amig egy atlag magyar IT-s szerint a TCP/IP az egy virus addig ne keressenek okse ugy mint a kollegaik az usaban.

    Uff en beszeltem.

    ui: AMD / Intel temaban nalam az a helyzet hogy amig 4eve egyeduli AMD felhasznalo voltam, addig mostanra nincs ismerosom (csak 1 - annak is P4) akinek Intel-e lenne...
  • KennyG
    #79
    Nálunk a haveri körbe (ez 12 személy), 10(A)-2(i) az arány. A számok magukért beszélnek. Én már a 6. AMD-m (700D-850TB-1000TB-1200TB-1400TB-1800XP) et nyúzom sikerrel.
  • Rive
    #75
    Éppen csak a tesztek nem mutatják ezt a 'jóval'-t...
  • Mike
    #66
    Másrészről miért vegyek jóval drágábban Intelt, ha az AMD ugyanolyan jó? Mert Intel? Akinek túl sok a pénze és elég sznob, csak vegye. Én jobb helyét is tudom a pénznek.
  • Mike
    #65
    mondjuk sok bajom azzal se volt, még mindig működik
  • Mike
    #64
    Abit KT7a (KT133A VIA! chipset - amit ugye szidnak, hogy VIA, meg úgy szar) hozzá 750-as TBird, 133-as SD-kel
    és azt kell hogy mondjam soha nem volt még ilyen atomstabil gépem

    pedig előtte a legendás P55T2P4 volt Intel procival
  • Mike
    #63
    Másrészről az 1Ghz mondjuk elég számottevő, tehát aki azonnal a leggyorsabb procit akarja, mindegy milyen áron, vegyen csak Intelt. Akit az ár/teljesítmény aránya érdekel, az elgondolkodhat az AMD-n. Ami semmivel sem instabilabb mint az Intel, kompatilitási problémák sincsenek. Ez saját tapasztalat. Hosszas töprengé és kínlódás után az AMD-t választottam tavaly tavasszal, és nem bántam meg.
  • Mike
    #62
    Úgy nehéz csapást mérni, hogy ugyanakkora teljesítményért vki 3x magasabb árat kér
  • Mixyboy
    #50
    AMD-m van, meg vagyok vele elegedve... A fagyasaim inkabb mas (noname) alkatreszeim miatt kovetkeztek be. Nekem meg nem volt intelem, Cyrixom, majd ez a duronom volt. en mindig is olcsobbra mentem. es megerte, mar azon gondolkozom, vegyek-e Athlon XP-t, vagy varjak Hammer-re. Haverom a 866 celeron utan korszerusitett (dragabb alaplap miatt csak olcsobb procit tudott venni, most 1 GHz-es Duron ketyeg a gepeben), es atmondja: ekkora teljesitmenynovekedesre abszolut nem vart. nagyon meglepte.
    Szoval, hajra AMD!
  • Petyus_
    #48
    Nem járt azért olyan messze az igazságtól, a 2200+ XP és a P4-2,4GHz/512K teljesítményben kb. ugyanazt tudja, csak az Intel drágább úgy 40 rugóval. Hővédelem? Nem tom, szerintem általában a hűtőborda nem szokott csak úgy leesni a prociról. :)
  • caratyuska
    #45
    Ne legyetek már ennyire balgák.A két versenyző processzorait ha akarnátok sem nagyon lehetne egy lapon említeni. Mindenki jön az 1.6-os tuningolhatóságával, kell is mert különben egy fostalicska az egész... Aztán nézzük csak meg az árakat is

    AMD ATHLON XP 1,47GHZ 1700PR SOCKET A 19.200
    ezzel egy kategóriás versenyző az másik cégtől :
    INTEL P4-2,4GHz/512K S478 DOBOZOS 90.300
    de ha nem akarom ennyire lebecsülni az intelt akkor veszek egy kissebb procit :
    INTEL P4-2,2GHz/512K S478 DOBOZOS 60.200

    kérdés : még mindig össze akarjátok hasonlítani?
    Érdekes hogy egy intelesnek sincs "normális" procija, miért is? Mert kell nekik is a teljesítmény ,így kénytelenek rángatni a procijukat, amik így már melegedés terén is simán utolérik az amd-t...
  • Petyus_
    #44
    Ha az AMD nevéről beszélünk, szerintem nem nagyon tudjuk megítélni a helyzetet, mert aki ebbe a topicba írogat, az nagyrészt tudja azért miről van szó. Nekem viszont nem egy haveromat alig sikerült rábeszélnem, hogy jobban jár ár/érték arányban az AMD-vel, mert "tajvani csodá"-nak hiszik. Nagyon meglepődtem ezen, de ez van, és két haverommal is így volt egymástól függetlenül. (azt persze tudják, hogy az ASUS a fasza - ami persze nem tajvani :D). Az "Intel Inside"-ot viszont mindenki ismeri. Számítógép=WIntel a legtöbb emeber szemében.

    Szegény AMD-nek biztos rosszul jött az a szemét Tom's Hardware videó is. Én nem vagyok egyik cégnek se a "rajongója", most van az első AMD procim, és meg vagyok elégedve vele. Valóüszínúleg az Intelllel is maximálisan meg lennék elégedve - csak ez nem annyiba került. :) A teljesítményekről: OKé, fasza a Northwood, az Intel csúcsmodellje legyalázza az AMD csúcsmodelljét, ez nem is lenne gond, de a felső szegmensben így az a helyzet állt elő, hogy a 2200+ ugyanannyiba kerül, mint a 2.26 P4... és ez hosszútávon egy ilyen tendencia kikészítheti az AMD-t. Reméljük a Barton alázni fog! :)
  • Laci73
    #41
    Hello Enterprise!
    Márpedig komoly visszaesés van a számtech. piacon is, a távközlési cégeknél, sőt a saját bőrömön tapasztalom hogy általában mindenhol. Az emberek már nem mernek olyan mértékben költekezni, mint akár két évvel ezelőtt. Itt nálunk a kisember inkább beteszi a pénzét (már ha van neki!) bankba vagy értékpapírba, ingatlanba, a piacról nagyon nehéz megélni. És ez már a gazdagabb országokban is így van. A cikknél maradva: a piaci kereslet csökken, pont amikor az AMD kezdene egyenesbe jönni. Annak idején az Athlon mentette meg az AMD-t, most a Hammer feladata lesz ugyanez, de a körülmények már rázósabbak.
    Más. Magyarország pedig nagyon örülne ha bármit is önállóan kovácsolhatna magának. Most éppen az EU szigorú szabályai szerint kovácsoljuk a dolgokat.
    Innen, Kelet-Európából nem tudunk irányítani semmit, ellenben megérezzük a bajokat. Kimaradtunk az ötvenes évektől a nyolcvanas évekig tartó nagy nyugati gazdasági fellendülésből, nálunk csóró és keményvonalas diktatúra volt. Eladósodva, ingre-gatyára vetkőzve kerültünk a demokratikus országok közé, és még mindig csak alig érezzük a piacgazdaság előnyeit. Amerika valóban a világ legjobb gazdasági rendszerét tudhatja maga mögött - és ezt a rendszert másolja az egész világ - de az új globalizációs modell csak a gazdag országok nagyvállalatainak hoz igazi előnyt. Előbb a világ szegényebb felét kell a XXI. században felzárkóztatni, utána jöhet a globalizáció. Mert így csak utána jöhet az özönvíz.
  • Pheel
    #33
    Az AMD sem mai gyerek már, főleg ha azt nézzük, hogy az informatikában 2-3 év mindenre elég szokott lenni. A neve pedig közel sem ismeretlen. Nem feledem, hogy a piac 3/4-e az Intelé, bár sokak szerint a negyede se, de ezt most hagyjuk. Viszont a maradék majdnem teljes egészében az AMD-é. A Via nem számít szinte semmit és ugye most az asztali procikról beszélünk. Van még a Transmeta, de az inkább Vapoware, mint konkrét termék :)
    Az egész nagyon hasonlít a repülőgépgyártásra. Az asztali piac a nagy polgári gépek piaca, ahol a legnagyobb a forgalom. Van ugye a Boeing, ami a piacot uralja, van az Airbus (példánkban az AMD), meg még néhány kis cég (pl Fokker), de azok inkább az egyedi igényeket elégítik ki ott, ahol a nagyoknak már nem éri meg.

    Nem tudom hány utasszállító repülőt vettél már életedben, de az tutis, hogy az Airbus-ról hallottál már. Valahogy így van ez az AMD nem létező márkanevével is.
  • Laci73
    #32
    Hello Enterprise!
    A baj tudod ott van, hogy egy olyan kicsi ország mint Magyarország, nagyon megérzi magán az ilyen "szenzacionalizmust"... meg tudod a Titanicról is azt mondták hogy az Isten se tudná elsüllyeszteni.
  • Laci73
    #31
    Az Intel több mint 20 éve a piacon van, a neve márkanév lett. Ne feledd azt sem hogy a PC piac háromnegyede is az övé. És jóval nagyobb cég.
  • Pheel
    #29
    A licenszdíjon kívül az összes érved ugyanúgy vonatkozik az Intelre is, az pedig mégsem veszteséges, pedig a procijai egyesek szerint szarabbak. Igaz, neki nem kell a drezdai gyárra költnie.
  • Laci73
    #28
    Nos, ha már az AMD vesztesége előtérbe került: két éve mondogatom hogy a veszteség az egyetlen végzete az AMD-nek. Nézzük sorra az okait:
    - árversenyre kényszerül az Intellel. Kénytelen olcsóbban adni processzorait, ugyanis még mindig nem tudatosult az emberekben az AMD márkanév.
    - fejlesztésekre is kénytelen költeni, hiszen egyrészt lépést kell tartania, másrészt ha márkanevet akar, piacra kell dobnia új és saját termékeket.( jó példa erre az Athlon és a készülődő Hammer) Korábban ugyanis kopi termékekkel (486, Pentium) alapozta meg magát, ellenben a kopi cégek nemigen lesznek márkanevek (egy, örök és szent kivétel a M$ Windows, amelyik már rég agyoncsapta Apple szülőjét, lenyomta a Unix-ot és nagy étvágyával a Netre ácsingózik...)
    - gazdasági recesszió van, az USA-ban épp most kipattant egy bizalmatlansági válság, úgyhogy elég bizonytalan a jövő.
    - az AMD még ezen felül kénytelen az Intelnek minden legyártott processzora után licenszdíjat fizetni (bírósági határozat, az Intel perelte őket az x86 és egyéb technológiák engedély nélküli elsajátítása miatt)
    - a drezdai Fab üzem 2 milliárd dollárjába van a cégnek

    Ha a Hammer megjelenése után is veszteséges marad a cég, finito. Akkor viszont nagyon valószínű a VIA és egyéb Távol-keleti cégek érdeklődése...
  • CAD
    #25
    naruom, namost en nem tudom te speciel mit csinalsz, en webgrafikaval foglalkozgatom, sajnos egy ket "munkatarsamtol" sajat tapasztalat alapjan hallottam negativ velemenyeket, instabilitas, eladhatatlanasag teren... nyilvan sebessegel nincs baj, de egy photoshopnak nem szamit hogy amd vagy p4, de egy p3 is lazan eleg neki.

    Azert nem mindegyik negyedevet zarta vesztesseggel, sott... de ez durvan nagy veszteseg, marpedig kozgazdasagban alaptetel, hogy hosszutavon egy versenyzo vallalat nem tudja turni a veszteseget...
  • narumon
    #23
    "es mivel ezzel dolgozom, a nagyobb ar sem tantorit vissza, hogy markahu maradjak... nyilvan aki jatszik csak vele, az picit ar erzekenyebb."

    Érdekes én pont azért vettem amdt mert dolgozom is rajta. Ott aztán nem mindegy mennyit várok. Ha csak játszani kéne akkor jó az intel is. cerka vagy duron.
  • CAD
    #21
    Namost en nem nyitnek amd vs intel vitat, mert en sem tudok sajat tapasztalatrol beszelni, csak azt, hogy az eddigi procik nekem abszolut tokeletesek voltak, es mivel ezzel dolgozom, a nagyobb ar sem tantorit vissza, hogy markahu maradjak... nyilvan aki jatszik csak vele, az picit ar erzekenyebb.

    Namost ugye egy 0.13 p4 minimalisan melexik, mar a 0.18-s p4-nek sem volt soha gond melgedessel, egy eleg alacsony fordulatszamon progo gyari cuccos lazan huvosen tartotta... en a 2.53-snal sem hallottam semmi problemarol melegedes teren (annal inkabb amd reszerol) mindenesetre a melegedes lesz a legkisebb gond imho.

    A beszaras pedig intel reszerol ertheto, ez egy kovetkezo generacios amd proci... lehet hogy veri intelt, de arba sztem egy ideig elerhetetlen lesz... most amd iszonyat olcso, de ugye a penzugyi helyzete iszonyu durva, nem tatom valoszinuleg hogy hosszutavon tartani tudna.
  • Sub
    #15
    :-))) igazad one kurti yóóóó!!! :)
  • Rive
    #10
    Boldogok a lelki szegények...
  • Laci73
    #7
    Ez jó.
  • Laci73
    #6
    Valóban itt a legfőbb ideje, hogy egy egységes és általános viszonyszámmal fejezzék ki a processzorok teljesítményét. A Mhz, Ghz értékek nagyon imponálóak, de azt az ovis fiam is tudja, hogy az 1Ghz-es Celeron nem olyan gyors mint az 1Ghz-es P4. Amúgy pedig ez a lépése az Intelnek inkább kapkodás mint csapás.
  • Rive
    #5
    A VIA épp a napokban vallotta be, hogy igenis megfordult a fejükben az AMD felvásárlása. Aztán kiverték belőle, mert a működő cég azért még nekik is nagy falat lett volna.

    De egy tönkrement?

    Akkor aztán jöhetne a bunyó :D :D :D

  • Turmoil
    #4
    Az a baj, hogy a felhasználó bután megveszi a csilli-villi P4-et. A PR anyagokban nincs benne, hogy a 3GHz-ből 2 alatt semmit nem tud csinálni a proci, mert a mamóriára vár:) De sajna az Intel túl nagy, és ha AMD-nek annyi, akkor a piacnak is:(((
  • Borg
    #3
    én jobban örülnék neki ha az árakkal vernék meg az AMDt, nem (csak) az órajelekkel..