4322
mit ajánlotok?
  • biomage
    nem érted miért a CL2 mert azt jóbban lehet tuningolni
  • bigapó
    mást nem találtam ami 2-es CL-es. egyébként miért pont 2? a 2,5 sem sokkal rosszabb. abból meg van több és olcsóbb (márha ez érdekel).
  • bigapó
    hirtelen a DEPO-ról:
    TwinMOS TwiSTER PC3200512 MB / 400 MHz / CL2.0

Forgalmazó Szállítás Nettó (bruttó) ár

iPon Computer Kft. 1 nap 14.600 Ft (br. 18.250 Ft)

AMP Computers ? nap 14.980 Ft(br. 18.725 Ft)
  • grebber
    #592 valaki?
  • Ferencz István
    Sziasztok!
    Egy ASUS A8N-SLI Deluxe alaplaphoz, egy S939-es 3500+-os Athlon 64-hez kellene 2GB memória. Ebből is szerintetek melyiket? A DDR2 vagy a sima DDR? Légyszi írjatok már valami jó márkát is. Köszike!!!
  • hano2
    A gyártó honlapján így szerepel:
    CAS latency CL2 /2.5
    Mit jelent a CL2?
  • Sgtfathi
    Ramot-vásárolnék a Barci 2500-+-hoz de tanácstalan vok melyik gyárto-tol vegyek 400-as ddr-t,hogy vigye akár a 230-as Fsb-t is. Ha valaki tud érdemben hozzászolni szivesen fogadom! (Amugy a Proci menne 2500Mhz-en csak a mostani ramok hibáznak nem kicsit.)
  • Uly
    Hi!
    Sokat kérdezek(talán nem gond:) mert van pár dolog ami nem tiszta számomra.
    Ilyen alaplapom van: MSI INTEL 865PE NEO 2-V S478 ATX P4 INTEL . Jelenleg ilyen memóval: PQI 256 Mb PC 3200/400 DDR RAM.Ebből 2 db. Ha bővíteni szeretném cseréljem le mindkettőt vagy esetleg hagyjam bennt valamelyiket? Ilyet szeretnék betenni: Veritech 512mb 400Mhz DDR, vagy 512/533Mhz DDR2. Ezek és a PQI kompatibilis egymással? A DDR és a DDR2 közt mi a különbség? DDR2-t betehetek én a gépembe?
    Köszi a segítséget!:)
  • grebber
    Mennyibe kerül most egy CL2-es memoria?
    Minden márka érdekel 512MB-os ,ja és azt is irjátok hol lehet ezt kapni!
    Előre is köszönöm.
  • Newyorker
    Okey, THX az infót, nekem elég lesz, mivel amúgy sem vaok ilyen tuningos típus!
    Zögyögünk az alapfeszkóval, meg az alapfrekin :D
  • Gabesz amd64
    nem rossz!
    nekem Cl2-es van az drágábbb egy kicsit

de azért a pénzért megéri
  • Newyorker
    TWINMOS DDR 1024MB / 400 MHZ CL2.5 KIT (2x512MB) DDR, 500 MHz, CAS latency: 2.5

Erről a memóról mi a véleményetek?
    A sulinetbe leosztba 16ért megkapom?
    Jó ez?Megéri?
  • bigapó
    mindenképpen javulás lesz, mert eleve "a több az jobb" elv uralkodik ezen a téren:))
    vedd meg, tedd be, játsz, élvezz:)))
  • izb
    nem a fenét nem
    nekem is ilyen van
    zöldbe és lilába rakj egy egy ramot egymás mellé és láss csodát rögtön dualban fog menni
  • xarina
    Nem ismeri az alaplap a dual channelt. A kérdés csak az, hogy lesz-e jótékony hatása a 2 GB memóriának az 1 Gb után, érezhető lesz-e a javulás?
  • bigapó
    nem ismerem az alaplapot, ezért nem tudom, hogy van-e benne dual channel? tudtommal, ha ilyenkor beraksz még egy 3. memót, akkor elveszik a dual. Mondjuk, ha van is benne, azért az 1 GB plussz az ígyis-úgyis meg fog látszódni...szerintem. Van pénz-vissza garancia rá? abban az esetben, ha nem szeretnek együtt menni. mert ez is előfordulhat, bár furcsa lenne, mivel mindegyik kingston.
  • xarina
    Jelenleg 2x512 MB Ram van a gépemben. Most olcsón tudnának nekem ramot hozni. Ezért gondoltam, hogy raknák bele még 1 db 1 Gb-ost. Érdemes, ha főként videoszerkesztésre és játékra használom a gépet, vagy nem lesz lényeges javulás? Az alaplap NForce3-as MSI Neo Platinium, jelenleg Kingston ramok vannak benne, s ilyen lenne az 1 Gb-os is.
  • Mersh
    Hynix 512 DDR 400 eladó 2 év garanciával!

• bigapó
    ott van alul:) müxik, de van más kérdés is. pl a virtuális memória. kell, nem kell?
    akkor annyi a különbség, hogy az egyik memót gyorsabban kezeli?
  • Punker
    most akkor mi a kérdés? müxik nem? :)
  • bigapó
    Hi!

tegnap vettem memót:

új: Kingmax MPXC22D-38KT3R-FNA 512MB/400/64 bit
    időzítések: 2,5-3-3-7 (CL-RCD-RP-RAS)

régi: Kingmax MPXC22D-38KT3-FHA 512MB/400/64 bit
    időzítések: 2,5-4-4-8 (CL-RCD-RP-RAS)

Mint látható a két memória nem tökéletesen egyforma, leginkább "zavaró" tényező, az eltérő időzítés. A Sisoft Sandra szerint tudja mindkét lapka a Differential Clock Input-ot. Berakás után gond nem volt vele, azonnal felismerte; rögtön kiírta, hogy Dual Channel 128 bit, ahogy azt illik. Működik, nem fagy. A memtest két és fél óra teszt után sem talált hibát.

két kérdésem lenne?
    1: Mennyire számít a különböző időzítés? vagy csak annyi, hogy az egyikből gyorsabban olvas ezáltal?
    2: Azt hallottam, hogy ilyenkor (dual channel + 1GB memória) nem muszály virtuális memóriát használni, mert csak lassítja összeségében a rendszert. Nos, Én kiiktattam. látványosan nem gyorsult, esetleg annyi, hogy nem kerreg annyit a vinyó (persze, mert nem használja:))
    nektek mi a tapasztalatotok ezzel kapcsolatban?
  • grebber
    512Mb 400Mhz CL3 Kingston KVR400X64C3A/512 Erről mi a véleményetek??
    Nem értek ramokhoz de ez gyorsabb mint a sima 400-as Samsung?
  • TonyVGACentral
    Memória típusjelzéséből megtudja valaki állípatani hogy milyenm és hogy mit bír??
    ez lenne az:

KINGMAX
    KDL388P4LA-46

(DDR433-as KingMax SuperRam)
  • Hajecz
    Vagy vagyek 2db 512MB 667MHz DDR-II RAM Samsung-ot így 24e-ből jönnék ki de ez már 667 MHz-es legalább
  • Hajecz
    Helló!

Szeretnék egy 1gb-os memoriát venni de nemnagyon tudom milyet vegyek! 1. ránézésre ez megéri szerintetek ha nem egy csúcskategoriásat akarok venni: 1GB 533MHz DDR II RAM Kingmax 22e-ért? Vagy a 2x512-es megoldás jobb?
  • cseneles
    Hello!
    mi a véleményetek a Twinmos DDR 400 Cl 2.5-ös ramokról?????
  • chicco
    Van eladó 256/400 blitz a-data ram 2db párban 1 tálcáról.Duálban mentek eddig IS7 ben.2004.11-hó -ban vásárolt ettöl számított 2 év gari van rá.
    ára 4500/db.
    érd:hattilakukactvnetwork.hu
  • Loogan
    Nem tud véletlenül valaki használt eladó RDRAM-ot? (Értelemszerűen párban.)
    Tudom, hogy lehetetlent kérek. :-))))))
  • bigapó
    nekem azt mondta a srác, hogy ha 3 napon belül visszaviszem, akkor Én döntök :)) elég rendes nem? de akkor először próbáljak ki egy másik memóriát? mert a MHz-ből nem szívesen vennék vissza.
  • Punkerwork
    pénzt vissza nem szokás adni.....
  • bigapó
    mármint a Gigabyte-os alaplapot? nem foglalkozom vele, mondtam a srácoknak, hogy ez van, szar a gép:)) ha nekem jó lett volna, akkor az én "régi" memóriámat néztük volna meg, hátha az tetszik neki.
    és kérjek másik Kingston-t, hogy megnézzem azt vagy kérjem vissza a pénzt?
  • Punker
    semmiképpen ne tartsd meg, vidd vissza gar-ba (bár én az elmúlt 1,5 évben még nem láttam gyárihibás kingston-t, szal nem ártana az alaplapot i smegnézzni)
  • drag
    Nem érdemes vissza gariba!!
  • bigapó
    Hi!

Tegnap vettem egy Kingston 512MB-os (400 MHz) memóriát, nem magamnak, ismerősnek. Náluk sajnos nem ment, egyszerűen nem fogadta el a memóriát, a memtest nagyon sok Error-t produkált az egyik slotban, egy másikban viszont egyet sem, de ennek ellenére mindig újraindult a gép, tehát nem állt fel stabilan a rendszer. (az alaplap egy Gigabyte volt, asszem GA-7vaxp vagy legalábbis ehhez hasonló, szar szutyok Sulinetes vacak)

Megnéztem nálam is (pár hónapos gép, a Kingmax-szal 200-ról 222 MHz-re húzva a procit vígan megy).
    Nos, a memtest 4,5 órás folyamatos tesztelés után két hibát talált! Ez mennyire elfogadható? az XP elindult normálisan, eddig amit meg tudtam nézni, az a Battlefield 2 volt, ebből kilépett a desktop-ra, minden indok nélkül (korábban nem csinált ilyet)

Azt szeretném megkédezni, hogy ennek ellenére érdemes-e megtartani?

1 hónap múlva vennék még egy memóriát, hogy dual-ban menjen majd a dolog és mivel a Kingmax-okat nem lehet annyira húzni (bár most az enyém éppen ellenpélda), ezért Kingston-ból szeretném ezt a párost összehozni. Viszont, ha a másik is ilyen szutyok lesz, mint ez, akkor jobb, ha maradok a Kingmax-nál, nem??
    véleményetek?
  • Banyapapa
    igen
  • Sgtfathi
    Azt bootolásnál kell használni?
  • Punkerwork
    pl: memtest.
  • Sgtfathi
    Mivel lehet lemérni hogy a Ramok-megbizhatóan működnek?????
  • czky
    ZSÍÍÍÍR!!!
  • CSOCSO
    vincsi helyett memoria!!!!