4322
mit ajánlotok?
  • Borg
    De amint irtam kevesebb eladott is van belőlük, mint samsungból.
  • Punker
    múlthéten az összes Kingstone modul Hynix volt, tapasztalat szerint kevesebb baj van vele mint a samsung-gal.
  • Borg
    Miért tennéd rosszul? Mennyi volt a D43?
    Ezek a hynixek kenterbe verik a márkás modulokat is, és olcsóbbak sokkal.
  • Cif
    Megnyugtató
    Akkor ugye nem tettem rosszul hogy D43-at vettem?
  • Borg
    Megbízhatatlanság -> Bármelyik memóriára igaz, bármelyik memóriából lehetnek gyártási hibásak. Persze egy tesztelt dobozolt márkás ramnál kisebb az esély. Nem szempont, mivel ha szar megy vissza garba és kész.
    Inkompatibilitás -> Bármelyik memóriára igaz. Ugyanigy volt a corsairből is ami nem megy nforce2-vel. Meg kell nézni az alaplapok gyártóinak oldalán, fel van sorolva mivel megy az adott lap. Samsungok ugyanugy ott vannak, mint a kingston stb.
    Magas hibaszázalék -> Ez max úgy lenne igaz, hogy egyes gyártóknál MAGASABB hibaszázalék, mint a 2-3x annyiba kerülő moduloknál... De gondolkodjunk csak. A samsung a világ legnagyobb gyártója. A (hasraütés) 7000ft-os 256os moduljaiból megvesznek hetente 10 milliót, míg a kingston, corsair stb 20ezer forintos 256os moduljaiból 3 ezret. Melyikből talának vajon több hibásat? %-os arányban tehát vélhetően 0 minőségi különbség van közöttük.
    Megbízhatatlan garancia -> bullshit.
    Gyenge, lassú időzítések -> Valamit valamiért. 20-30%-kal rosszabb időzítések, de cserébe 1/3 1/2 áron megkapod. De van ellenpélda is, ott a Hynix D43 pl...
    A valós sebességadatoknál magasabb értékű cimkézés -> Na ez megint egy lol. Ezzel max magukat minősítik. A chipeken szereplő szám alapján egyből azonosítani lehet google által a teljesítményt, ha ezt nem teszi meg a bolt, és kirakja rossz cimkével -> az ő baja. De ha nem megy, úgyis vissza kell vegye garba.
    Dual-Channel üzemmód használhatatlansága -> bullshit.
    Eleve hibás szegmensek, amiket egy hibajavító chip elkülönít, azaz nem enged rá írni -> bullshit. Hibajavító chip elkülönít, mi? Talán el kellene magyarázni a nagy szakértőjüknek, hogy mire is való az ECC...

Szal ahogy mondtad, nem viszik a drága moduljaikat... ami természetes. Az irományukban ha 30% (fél)igazság van. Nem kell bedőlni neki.
  • IMYke2.0.0.0
    Simán hihető - sajnos.

===============================
    .:i2k:. melóból:
  • Cif
    Sziasztok!

Szerintetek igaz ez a cikk vagy a Mistral csak el akarja adni a felhalmozódott memóriáit:
    http://www.mistral.hu/hirek.php?id_news=40
  • ibrik
    Van 2db 512MB-os DDR400 memóriám. Ha csak egyenként vannak a gépben, akkor tényleg 400MHz-en mennek, de ha mindkettőt berakom, akkor csak 333MHz-en ketyegnek együtt.
    Próbáltam már a 4 memória slotban mindenféle variációban berakni őket, de ahogy előre sejtettem, ez így nem oldotta meg a problémát.
    Van erre megoldás? (egy új "memóriapár" vásárlásán kívül...)

(gépkonfig: MSI 865PE, P4 2.8, FSB: 800MHz)
  • Serpa
    vmit konfigurálni kell mielőtt elkezdi ?
  • zoviet
    Hellotok!Lennetek szivesek nekem kuldeni 1-2 cimet,ahol talalok arlistakat?Kellene proci,VGA,alaplap,Ram.
    Cimem: [email protected]
    Kossz!
  • Serpa
    nekem 25 percet ment, amikor félbe hagytam.

mennyi pass nak kell lemennie?
    3nak ?
  • ZaJanga
    semmi különbség ua.
    A teszt pláne az új asszem 20 perc de az 5-6-8 as teszt a lényeg
  • Serpa
    megvan, utána olvastam.

viszont a floopy -s és CD -s közt mi a különbség ?
    illetve meddig tart egy ilyen test ?
  • Serpa
    a memtest 86 hogy működik ?
  • nero
    Arra raerunk meg !

Idezet:

A 80 nanométeres gyártási eljárással készülő IC-k tömegtermelésének kezdete a tervek szerint legkorábban 2006-ra várható, és az előzetes felmérések szerint 2009-re már a piac 65 százalékát az új szabványnak megfelelő memóriák fogják uralni.

Teljes cikk:

Kész az első DDR3 SDRAM-prototípus

Ui ez meg kicsit odebb van.
  • Gabesz amd64
    Már készen a DDR3 prototipus!
    temetni kell a DDR-t
  • nero
    idezet:

"mert a gyártók elhatározták hogy szabványt váltanak, tetszik nem tetszik ők lesz@rják"

- Talan az Intel es meg ki ?????

Lasd AMD weboldal 2005/2006 tervek

CSAK 2006-tol fogja bevezetni a DDR2-t,

Mert jelenleg nincs ra szukseg !!!!

A DDR1 is hozza azt a teljesitmenyt amit kell!!!

Ennyi
  • Punkerwork
    DDR2 minek? mert a gyártók elhatározták hogy szabványt váltanak, tetszik nem tetszik ők lesz@rják....
  • nero
    Egy erdekes hir !

OCZ Pushes DDR SDRAM to 772MHz !!!! - Ez mar igen

Nem kell meg a DDR-t temetni

DDR2 meg ezek utan minek ???????????

Hir

x-bit labs.com

• Gabesz amd64
    Már csak azt nem értem mért Kingmax-ot akarsz venni!
    Corsair or A-data a legjobb! olyat vegyél!
  • powerdozer
    Te ne szólj bele, te senki!
  • Gabesz amd64
    Akkor béna vagy!
  • powerdozer
    Kösz!!!
    Bár még mindig nem értem teljesen, mert elolvastam, és ott azt írja, hogy cl2 fasza de árban ez igencsak megmutatkozik: a listákon viszont ez a legolcsóbb!!!
    De mindenképen ezt veszem mert nem adok ki 37k 512 ddr ért, jó persze az 466Mhz-es.

• czky
    Itt megkapod rá a pontos választ!!!
  • powerdozer
    Help!
    Valaki tudja hogy a Kingston ramoknál mi is jelenz pontosan a CL2, CL2.5 vagy CL3?
  • Zsoldos
    Van akkora elonye memoria hutesenek, hogy megerje a garanciat eldobni?
    Altalaban eleg minimalis a plussz ami osszejon.. Amugy en megprobalnam atragasztani a matricat mashova, ahol nincs ic
  • Akuma
    garis kérdésem van mégpedig, hogy ha a memória modulokon rajta van a matrica, hogy warranty void if removed (tudom mit jelent), attól még rá lehet tenni hűtőbordát? le kell venni a matricát gondolom... vagy jól vezeti a hőt?
    meg gondolom valami hővezető paszta itt is kellene, hogy legyen... szóval a hogyanja érdekelne úgy, hogy garancia megmaradjon
  • Renatto
    Nekem volt Hynix és Infineon, mind a kettő jó szerintem.
  • grebber
    Samsung,PQI,Kingmax CL2,5,Infineon,Hynix márka közül melyik a jobb?
  • gyick
    pécsen vettem tpcompban kerek 10k-ért
    kék szinü,hütöbordás,5 év garancia
    200 Mhz-es Fsb-vel 2,5-3-3-6-os az idözítése..
    166-al 2-3-3-5..
    nem tudom mennyire huzhato maximálisan,de én huztam rajt(igaz nem 400-on futtatom hanem 333-al hogy szinkronnal legyen procival).
  • Gabesz amd64
    Semmi gond!
    különben Én is olyan memcsit akarok!
  • IMYke2.0.0.0
    Áááá, reggel van még... Elfeledtem azt a fránya "Válasz" gombot... gyick-től tudakolnám...

.:i2k:. from meló
  • Gabesz amd64
    Ezt kitől kérded?
  • IMYke2.0.0.0
    És:
    - hol vetted?
    - mennyiért?
    - garancia?
    - tuningolhatóság?

• Gabesz amd64
    Mennyire huzható a Geil?
    kékszinű?
  • gyick
    Én tapasztalatbol tudom ajánlani a Geil Value ramot.
  • Robin Hood
    Athlon64 mellé semmiképp, mert még legalább 1 évig nem támogatja az AMD. Túl nagy a késleltetése, majd olyan 7-800 MHz környékén kez el vetélytársa lenni a mezei DDR-nek. Prescott mellett persze nem oszt nem szoroz, lassú az enélkül is, azért jó az oda. :)
  • Robin Hood
    Hibajavítós, szerverekbe kell, nehogy évszázadonként 1 bit is hibásan menjen tovább. :) A kódolgatás értelemszerűen lassít, az átvitt adatból kevesebb a hasznos info, tuningolni felesleges, ráadásul drága mint a szar, amelyik kft-nek ez kell, az meg majd jól megfizeti.
  • IMYke2.0.0.0
    Még egy kérdés a Regisztrált ECC RAM mit takar?

• IMYke2.0.0.0
    Nos, terveim szerint egy 3500+ -os A64 mellett csücsülne az ASUS A8N-SLI Delux-ban.
    Tuningolásra most sem gondolok, szerintem később sem.
    Jelenlegi gépemet sem tuningolom, igaz nem is teljesen tuningbarát a kicsike (Palomino 1700+, ATI R9500 Pro).
    Az új gépbe - lehet - hogy egy X800XL lesz vásárolva.

Memóriákra visszatérve: tehát még nem érdemes DDR2-ben gondolkodnom?