4322
mit ajánlotok?
-
Borg #120 De amint irtam kevesebb eladott is van belőlük, mint samsungból. -
#119 múlthéten az összes Kingstone modul Hynix volt, tapasztalat szerint kevesebb baj van vele mint a samsung-gal. -
Borg #118 Miért tennéd rosszul? Mennyi volt a D43?
Ezek a hynixek kenterbe verik a márkás modulokat is, és olcsóbbak sokkal. -
Cif #117 Megnyugtató
Akkor ugye nem tettem rosszul hogy D43-at vettem? -
Borg #116 Megbízhatatlanság -> Bármelyik memóriára igaz, bármelyik memóriából lehetnek gyártási hibásak. Persze egy tesztelt dobozolt márkás ramnál kisebb az esély. Nem szempont, mivel ha szar megy vissza garba és kész.
Inkompatibilitás -> Bármelyik memóriára igaz. Ugyanigy volt a corsairből is ami nem megy nforce2-vel. Meg kell nézni az alaplapok gyártóinak oldalán, fel van sorolva mivel megy az adott lap. Samsungok ugyanugy ott vannak, mint a kingston stb.
Magas hibaszázalék -> Ez max úgy lenne igaz, hogy egyes gyártóknál MAGASABB hibaszázalék, mint a 2-3x annyiba kerülő moduloknál... De gondolkodjunk csak. A samsung a világ legnagyobb gyártója. A (hasraütés) 7000ft-os 256os moduljaiból megvesznek hetente 10 milliót, míg a kingston, corsair stb 20ezer forintos 256os moduljaiból 3 ezret. Melyikből talának vajon több hibásat? %-os arányban tehát vélhetően 0 minőségi különbség van közöttük.
Megbízhatatlan garancia -> bullshit.
Gyenge, lassú időzítések -> Valamit valamiért. 20-30%-kal rosszabb időzítések, de cserébe 1/3 1/2 áron megkapod. De van ellenpélda is, ott a Hynix D43 pl...
A valós sebességadatoknál magasabb értékű cimkézés -> Na ez megint egy lol. Ezzel max magukat minősítik. A chipeken szereplő szám alapján egyből azonosítani lehet google által a teljesítményt, ha ezt nem teszi meg a bolt, és kirakja rossz cimkével -> az ő baja. De ha nem megy, úgyis vissza kell vegye garba.
Dual-Channel üzemmód használhatatlansága -> bullshit.
Eleve hibás szegmensek, amiket egy hibajavító chip elkülönít, azaz nem enged rá írni -> bullshit. Hibajavító chip elkülönít, mi? Talán el kellene magyarázni a nagy szakértőjüknek, hogy mire is való az ECC...
Szal ahogy mondtad, nem viszik a drága moduljaikat... ami természetes. Az irományukban ha 30% (fél)igazság van. Nem kell bedőlni neki. -
#115 Simán hihető - sajnos.
===============================
.:i2k:. melóból: -
Cif #114 Sziasztok!
Szerintetek igaz ez a cikk vagy a Mistral csak el akarja adni a felhalmozódott memóriáit:
http://www.mistral.hu/hirek.php?id_news=40 -
#113 Van 2db 512MB-os DDR400 memóriám. Ha csak egyenként vannak a gépben, akkor tényleg 400MHz-en mennek, de ha mindkettőt berakom, akkor csak 333MHz-en ketyegnek együtt.
Próbáltam már a 4 memória slotban mindenféle variációban berakni őket, de ahogy előre sejtettem, ez így nem oldotta meg a problémát.
Van erre megoldás? (egy új "memóriapár" vásárlásán kívül...)
(gépkonfig: MSI 865PE, P4 2.8, FSB: 800MHz)
-
#112 vmit konfigurálni kell mielőtt elkezdi ? -
#111 Hellotok!Lennetek szivesek nekem kuldeni 1-2 cimet,ahol talalok arlistakat?Kellene proci,VGA,alaplap,Ram.
Cimem: [email protected]
Kossz! -
#110 nekem 25 percet ment, amikor félbe hagytam.
mennyi pass nak kell lemennie?
3nak ? -
#109 semmi különbség ua.
A teszt pláne az új asszem 20 perc de az 5-6-8 as teszt a lényeg -
#108 megvan, utána olvastam.
viszont a floopy -s és CD -s közt mi a különbség ?
illetve meddig tart egy ilyen test ? -
#107 a memtest 86 hogy működik ? -
nero #106 Arra raerunk meg !
Idezet:
A 80 nanométeres gyártási eljárással készülő IC-k tömegtermelésének kezdete a tervek szerint legkorábban 2006-ra várható, és az előzetes felmérések szerint 2009-re már a piac 65 százalékát az új szabványnak megfelelő memóriák fogják uralni.
Teljes cikk:
Kész az első DDR3 SDRAM-prototípus
Ui ez meg kicsit odebb van. -
#105 Már készen a DDR3 prototipus!
temetni kell a DDR-t -
nero #104 idezet:
"mert a gyártók elhatározták hogy szabványt váltanak, tetszik nem tetszik ők lesz@rják"
- Talan az Intel es meg ki ?????
Lasd AMD weboldal 2005/2006 tervek
CSAK 2006-tol fogja bevezetni a DDR2-t,
Mert jelenleg nincs ra szukseg !!!!
A DDR1 is hozza azt a teljesitmenyt amit kell!!!
Ennyi -
#103 DDR2 minek? mert a gyártók elhatározták hogy szabványt váltanak, tetszik nem tetszik ők lesz@rják.... -
nero #102 Egy erdekes hir !
OCZ Pushes DDR SDRAM to 772MHz !!!! - Ez mar igen
Nem kell meg a DDR-t temetni
DDR2 meg ezek utan minek ???????????
Hir
x-bit labs.com
-
#101 Már csak azt nem értem mért Kingmax-ot akarsz venni!
Corsair or A-data a legjobb! olyat vegyél! -
powerdozer #100 Te ne szólj bele, te senki! -
#99 Akkor béna vagy! -
powerdozer #98 Kösz!!!
Bár még mindig nem értem teljesen, mert elolvastam, és ott azt írja, hogy cl2 fasza de árban ez igencsak megmutatkozik: a listákon viszont ez a legolcsóbb!!!
De mindenképen ezt veszem mert nem adok ki 37k 512 ddr ért, jó persze az 466Mhz-es.
-
#97 Itt megkapod rá a pontos választ!!! -
powerdozer #96 Help!
Valaki tudja hogy a Kingston ramoknál mi is jelenz pontosan a CL2, CL2.5 vagy CL3? -
Zsoldos #95 Van akkora elonye memoria hutesenek, hogy megerje a garanciat eldobni?
Altalaban eleg minimalis a plussz ami osszejon.. Amugy en megprobalnam atragasztani a matricat mashova, ahol nincs ic -
Akuma #94 garis kérdésem van mégpedig, hogy ha a memória modulokon rajta van a matrica, hogy warranty void if removed (tudom mit jelent), attól még rá lehet tenni hűtőbordát? le kell venni a matricát gondolom... vagy jól vezeti a hőt?
meg gondolom valami hővezető paszta itt is kellene, hogy legyen... szóval a hogyanja érdekelne úgy, hogy garancia megmaradjon -
Renatto #93 Nekem volt Hynix és Infineon, mind a kettő jó szerintem. -
#92 Samsung,PQI,Kingmax CL2,5,Infineon,Hynix márka közül melyik a jobb? -
gyick #91 pécsen vettem tpcompban kerek 10k-ért
kék szinü,hütöbordás,5 év garancia
200 Mhz-es Fsb-vel 2,5-3-3-6-os az idözítése..
166-al 2-3-3-5..
nem tudom mennyire huzhato maximálisan,de én huztam rajt(igaz nem 400-on futtatom hanem 333-al hogy szinkronnal legyen procival). -
#90 Semmi gond!
különben Én is olyan memcsit akarok! -
#89 Áááá, reggel van még... Elfeledtem azt a fránya "Válasz" gombot... gyick-től tudakolnám...
.:i2k:. from meló -
#88 Ezt kitől kérded? -
#87 És:
- hol vetted?
- mennyiért?
- garancia?
- tuningolhatóság?
#86 Mennyire huzható a Geil?
kékszinű? -
gyick #85 Én tapasztalatbol tudom ajánlani a Geil Value ramot. -
Robin Hood #84 Athlon64 mellé semmiképp, mert még legalább 1 évig nem támogatja az AMD. Túl nagy a késleltetése, majd olyan 7-800 MHz környékén kez el vetélytársa lenni a mezei DDR-nek. Prescott mellett persze nem oszt nem szoroz, lassú az enélkül is, azért jó az oda. :) -
Robin Hood #83 Hibajavítós, szerverekbe kell, nehogy évszázadonként 1 bit is hibásan menjen tovább. :) A kódolgatás értelemszerűen lassít, az átvitt adatból kevesebb a hasznos info, tuningolni felesleges, ráadásul drága mint a szar, amelyik kft-nek ez kell, az meg majd jól megfizeti. -
#82 Még egy kérdés a Regisztrált ECC RAM mit takar?
#81 Nos, terveim szerint egy 3500+ -os A64 mellett csücsülne az ASUS A8N-SLI Delux-ban.
Tuningolásra most sem gondolok, szerintem később sem.
Jelenlegi gépemet sem tuningolom, igaz nem is teljesen tuningbarát a kicsike (Palomino 1700+, ATI R9500 Pro).
Az új gépbe - lehet - hogy egy X800XL lesz vásárolva.
Memóriákra visszatérve: tehát még nem érdemes DDR2-ben gondolkodnom?
.:i2k:. from meló