BKV

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Molnibalage
És az áremelés? Dübörgõ gazadság mellett kellet az infláció 3-4-szeresével jegyárat emelni? A bevételeken meg nem látszik az emelés hatása szinte...

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

fsgh
"azért nem lop a munkahelyén mert annyit keres, hogy nem éri meg neki"

Mert ott van/nagyobb a, következménye a lopásnak?<#miaz>

FORZA INTERNAZIONALE! IO SONO INTERISTA! Campione d\'Italia:INTERNAZIONALE 17!!!

A költségek a korrupt felsõ- és középvezetõk miatt növekedtek drasztikusan. Köztudott, hogy a bkv a szadeszes tolvajbanda kezén van, akárcsak a fõváros. És ne haragudj, de az elsíbolt közbeszerzések miatt pont ugyan olyan sz@r lenne az egész "magán" kézben. Mit gondolsz hán válalkozó tolong 300 busszal a háta mögött? A privatizáció már elindult. Kötve hiszem, hogy itt bárki meg tudná állítani közülünk. De nálunk maszek kézben lévõ cégnél nem létezik szakszervezet. És ez az egész ország egyik rákfenéje. Szépen lassan megkapjuk az agymsást, hogy mennyivel jobb lesz magán kézben. Aztán jön a kiskínai és fele annyiért megcsinálja mint mi. De mindannyian tudjuk, hogy az a gazdasági érdekcsoport aki épp a húsos fazéknál ül az a saját embereivel dolgoztat. Az építõiparban is azok élnek jól akiknek folyamatos munkát ad egy kormányhoz közeli cég. Példaként álljon itt az országházat évek óta felújító cég. Többszörösen a piaci ár fölött dolgozik és naív vagy ha a kérdést sem teszed fel magadnak, hogy vajon ki fogja mindezt kifizetni...

ennyi

A korrupciót nem, fogjuk addig eltûntetni amíg a sittet ki nem söpörjük és az állami szolgák tettei nem lesznek nyilvánosak és hírek között elsõként szereplõk. De félek tõle, hogy ez továbbra is csak álom marad.
Egy ismerõsöm réges-rég azzal példálozott, hogy a német azért nem lop a munkahelyén mert annyit keres, hogy nem éri meg neki. Kérdem én, hogy ennyire teletömött vezetõinknek mikor lesz elég? De a kérdés talán úgy helyes, hogy ez a népnek mikor lesz elég...

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

CattiBrie
És akkor mit csináljak? Ha mérgelõdöm rajta sem változik semmi, nem?

[/spam]&#8482;

Mike
igen, mert láthatóan van normativ állami támogatás, amíg nem volt, adott
bárki bármit mond, 7 év alatt nem kellett volna a duplájára nõnie a költségeknek, ekkora infláció nem volt
miért kell egy pazarló állami nagyvállalatot szó nélkül fenntartani, és számolatlanul önteni bele a pénzt?
MÁV-val ugyanez a helyzet
nincsenek rászorítva arra, hogy ne pazaroljanak

[A64 3200+, 2gb ram, 9800GT] SE Xperia Ray

Mighty
Nameg, hogy major Demszky semmit sem ad...

2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk

Mike
nagyon szépen látszik, hogy 2000 óta az üzemi és személyi rááfordítás majdhogynem a duplájára nõtt, a jegyárbevétel is, ehhez képest az utaskilométer meg csökkent, tehát egy utaskilométer 2x annyiba kerül mint 7 éve

Mighty
Közel 1 éve Mike szúrta be ezt a képet.

Mike
közpénzbõl fizet egy szolgáltatásért
ez normális
de ne egy állami, monopol helyzettel rendelkezõ, nagy mammuttot tartson már el
legyen verseny, legyen több szolgáltató, ahl nem pazarolnak, normálisan meg van szervezve a szervizelés, stb

Mike
nem fogok veled politikáról vitatkozgatni, mert semmi kedvem büntiponrot kapni, annyit te nekem nem érsz, szal nem érdekel Tarlós

ha kicsit gondolkodnál miért kérdeztem pont 10 évet, rájönnél

Molnibalage
Akkor meg Tarlós miért fogja be? Jaaaaaaaaaaa, hogy egyenlõk közt te vagy az egyenlõbb mi?

"10 éve hány éves voltál, na ugye, szal szerintem te fogd be "

Ez meg hogy jön ide? A kor nem érdem, hanem állapot. Az intelligenciát is inkább hátrányosan befolyásolja. Lásd nyugdíjas szavazók..

A történelem nagy tragédiája, hogy az Aurora helyett a Titanic süllyedt el. (Meg az, hogy a világot elárasztották a konteóhív?k...) i5-2400S 2.5GHz, HD7850 2GB, 8 GB RAM

Pluskast
Hát nem tudom de BKV-t erõsen kétlem, hogy 100%-an piaci alapú cég lenne. Jogilag igen de azt nem felejtsük el, hogy a fõváros a költségvetésébõl pénzt ad neki. Namármost az a pénz meg közpénz....

“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”

Mike
10 éve hány éves voltál, na ugye, szal szerintem te fogd be

Mike
az önkormányzatnak van igénye, ergo az önkormonyzat fizesse is meg a szolgáltatást. innentõl kezdve mitõl lenne veszteséges a cégeknek?

ha neked szükséged van vmilyen szolgáltatásra, akkor azt megvásárlod
válogatsz persze, de kifizeted

nagyon sajnállak de nem fogom be
nem vagy te itt senki, hogy nekem ilyeneket irogass
ott pofázok ahol, és amit akarok
max neked nem tetzszik amit mondok, de én ezt leszarom, már bocs

Molnibalage
Aha.

"piaci alapon, tehát ez a cég nem állami"

Ez meg hogyan képzeled? A világon MINDENÜTT veszteséges a tömegközlekedés, ezért támogatják, mert környezetvédelmi szempontból viszont világbajnok. Az meg pénzben elég nehezen fejezhetõ ki. A már 100000000000-szor emlegetett 1/3-1/3-1/3-ad arányról van szó. Jelenleg az jegybevételek kb. 40-ot tesznek ki és az állam is ad bele pénzt. A TULAJDONOS a FÕVÁROS meg nem tesz bele eleget. Ki is a hibás..?

"Tarlós befoghatja"
Talán te is...

Mike
Tarlós befoghatja szvsz
õk sem adtak pénzt a BKV-ra
de no politika

Mike
az legyen a tulajdonos problémája
de jelenleg a tulajdonos szarik a vagyonára

ne haragudj de ha én olyan munkaszerzõdés kötök, hogy ha a hiányt lefaragom a felére mondjuk, kapok 100 milliót, akkor nem rám kell haragudni, hanem arra aki velem ilyen szerzõdést kötött a tulajdonos részérõl

már ha sajnálod tõlem a 100 milliót

Mike
az egész üzemeltetést meg kellene reformálni
adott ugye az önkormányzat, aminek szolgáltatásra van igénye
ezt nyílvánosan meghirdeti, és cégek szolgáltatnak
akár 5-6 cég is. az utasok persze ebbõl anygi tekintetben semmit sem érzékelnének, a jegy, bérlet ugyanúgy érvényes lenne mindenhol, ahogy eddig, max a buszok lennének mások

a BKV-nál pedig nem a mostani szent tehenet kellene pénzzel kitömni, hanem új alapokra helyezve, összedobni egy mûködõképes céget amivel lehet bp-n szolgáltatni (piaci alapon, tehát ez a cég nem állami) ami pedig megmarad arra csõdöt jelenteni és felszámolni

az állam nem fogja kifizetni a 70 milliárdot sem a 18-at, Orbánék sem fogják, ez egészen biztos

Atisz
Akkor gondolom te legyinteni szoktál a több 10 milliós végkielégítésekre meg a milliárdos hatástanulmányokra... hát nem tudom, engem azért zavar 😊

Bethesda bojkott, amíg a Magyarországon (is) forgalmazott teljes árú Dishonored RHCP/RU verziót el nem ismerik GLOBAL-nak. Írjunk nekik minél többen.

CattiBrie
ja, szerintem is 😊
de hasznosabban töltöttem itthon az idõt, és nem pedig sétálással az esõben 😊

[/spam]&#8482;

Pánik gyurma voltál 😛
Azért ez a dolog az utasokat és a buszvezetõket egyaránt érintette. Bár a kirúgott buszvezetõk általában nyugdíjasok vagy ahhoz közel állnak. Amelyik meg nem annak is van szakmája. Tehát még így sem veszít annyit mint az utasok.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Hogyne dolgoztam volna. Bementem, majd nem vettem fel a munkát. 😊

Mighty
Ehh. Pedig de elterveztem, hogy mára kölcsönkérek egy bringát 😞

CattiBrie
De van pár biciklis! 😊
Nem sok. Bár ilyen idõben..

[/spam]&#8482;

CattiBrie
Nézegettem webcamot.

Árpád-hídnál vannak emberek a villamos megállóban..
Árpád-hídi felüljárón annyi az autó, hogy szerintem Gödtõl állnak..
Üllõi útnál nincs ember a villamos megállóban..
Ellenben vannak autók a villamos sínen..

[/spam]&#8482;

fsgh
én se megyek ma sehova😄 bár nem emiatt hanem mert amúgy se tudnék..

FORZA INTERNAZIONALE! IO SONO INTERISTA! Campione d\'Italia:INTERNAZIONALE 17!!!

CattiBrie
Azt gondolom hogy én talán ma meg sem próbálok elindulni.. és nem az esõ miatt, hanem mert szerintem veszélyes.. Szerintem nem csak sima balesetek lehetnek, hanem egy két tömeg ellenes megnyilvánulás is. Vagy nagyon pánik gyurma vagyok? :S

[/spam]&#8482;

Minden egyes szavaddal egyetértek!

nem fog tudni bemenni a munkahelyére <#idiota>
CattiBrie
Nem is kell egyetérteni.. csak lehet hogy ezt nem ezen a fórumon kell megbeszélni ebben a bkv topikban? 😊 Azért mert engem nem érdekel, még beszélhettek róla. 😊 Bár úgy gondolom maga az sg.hu sem szereti a politikai tartalmú kommenteket/vitákat.

Te holnap dolgozol? 😊

[/spam]&#8482;

Tarlós István hangsúlyozta, elfogadhatatlannak tartják a szerintük szakmailag megalapozatlan járatritkításokat, amelyekkel Budapesten az 1940-es évek végének színvonalára süllyedne a tömegközlekedés.

forrás

bicikli, mert a taxik elfogytak...

Lássuk a büdzsét!

Érvelésük megértéséhez vázoljuk fel a BKV költségvetését.

A cég összesen 116 milliárd forintot fordított mûködésre tavaly. Ez az összeg már 1992 óta folyamatosan csökken, mert a fõváros 16 évvel ezelõtt vont el elõször pénzt a BKV-tól, mondván, hogy a négyes metróra spórolnak belõle. Az ország – és a fõváros – közösségi közlekedésre fordítható pénzeinek nagy részét is az 511 milliárd forintos beruházásra fordította a városvezetés.

A 116 milliárdos kiadás mellett az utasok évente 46 milliárd forintért vesznek jegyet és bérletet, ez a költségek 40 százaléka. Az állam fogyasztói árkiegészítés és termelési támogatás címén 49 milliárdot, vagyis 41 százalékot ad. A maradék egy részét adja a fõváros, miközben a legtöbb európai városban 33-33-33 százalékos arányban járul hozzá az utas, a város és az állam a közösségi közlekedés fenntartásához. Ami pedig még mindig hiányzik, azt a BKV hitelbõl fedezi, a bankok azonban már nem akarnak a cégnek hitelezni. A fõváros azonban inkább a négyes metróra, és más fejlesztésekre ad pénzt, a mûködés költségeihez csak kis mértékben járul hozzá.

Így egyelõre úgy tûnik, a hétfõi sztrájkra nincs rövid távon megvalósítható megoldás. A Magyar Kerékpárosklub és a Critical Mass szervezõi azt javasolták, hogy aki teheti, menjen biciklivel. Félõ azonban, hogy a legtöbben inkább autóba ülnek, és megtapasztalják, milyen lenne az élet BKV nélkül.

Tehát az utasok és az állam többet fizet mint máshol. Többet mint 1/3-ot. A város viszont lop. A fõvárosi vezetés LOP!
Egy 1%-os (100.000 ember támogatását élvezõ) párt dönt egy 1.7 millió lakosú fõváros sorsáról (az 1 % pedig országos adat).
Éljen a szadesz. Jó sokáig!! Éljen Demszki!!! Éljen demszkigrád!!!

Tertovan
Hello

esetleg valaki aki "vagja" a holnap deleloti buszok kozlekedeset adna valami tampontot a gazdagret es Lehel piac kozti tavolsagra?
plz 😊

I.C.ram
Hát ebbõl egyik se megy arra, amerre nekem kéne...
bertino
az én járatom sincs kurvára benne xD

Metallica. Csakis. Amig ki nem halnak. Easyrider öcsém, easyrider!

Én csak egyet remélek. Hogy azok a kolegák akik mégis kimennek élve haza jussanak. Mivel a pesti ember nemigen fogja fel, hogy mit jelent pl a dózsa györgy úton 2 db troli és 3 db buszjáratból 1 trolit és két buszjáratot úgy megszüntetni, hogy a maradék 1-1-et ritkítják még csúcsidõben is. Sajnos kerültek a reformok közé épkézláb dolgok is és ezt egy öngyilkossági csomagban álcázták. Ez pedig minden budapesti állampolgárt érint. A véleményem az, hogy ezen kívül minden magyarországi lakost is. MaO 205-ben a megszorítások elõtt világelsõ volt a fogyaasztás miatt adók és illetékek formájában államkasszába visszafolyt arányban. 73. Világelsõk egy ilyen szegény országban! Közben összehasonlítgatunk itt svéd adóredszerrel amikor ott ennyi adó után luxusellátást kap a nép. Itt meg alsó hangon egy dolgot 2x adóztatnak, mint pl eddig az autózást. Ez mára átterjedt az egészségügyre is. A fidesz óvatosan kezeli a népszavazást. Kérdeztek volna inkább engem, hogy mit írjanak a papírra. Diktáltam volna:

Egyetért-e Õn azzal, hogy a népszavazás lezárása és az eredményhirdetés befejeztével az összes politikus, képviselõ, miniszter és az egész korrupt bagázs tiszteletdílyát és egyéb járandóságait 50 évre befagyasszák 0, azaz nulla forint kifizetési értékkel???

A fõváros vezetése az egyik zsebébõl a másikba (bkv) nem hajlandó pénzt átteni. Nem úgy mint a világ ÖSSZES tömegközlekedést üzemeltetõ nagyvárosában. A nyilvánosság elõtt meg sír, hogy nincs rá pénz. Egyetlen egy kérdésem van csupán. Akkor mire szedték össze a nagy lóvét a reformokkal? Mihez akarnak (akarunk) kezdeni az összekuporgatott (azóta szerintem a kormány által lellopott) temérdek pénzzel? Számos külföldi szaksajtó hibának nevezte, hogy a mély lélegzetvétel szerû gazdasági trükköt úgy hajtották végre, hogy megált a légzés. Megállt a gazdaság. Értem én, hogy az exporttal szerzünk vagyont, de ezek a b@lf@szok adták el az iparunkat. Majd 1-1.5 évtizeddel késõbb most a közelezõen állami bkv-t is eladják. Semmi másért, csak hogy magán kézbe follyon a dotáció. Eddig méregdrágán üzemeltetik, korrupt üzleteket kötnek, majd ha eladták, döngetik a mellüket, hogy: "na ugye, hogy el kellett adni. sokkal jobban megy ez így." Pedig csak kontroll kellett volna és a gyeplõt nem elengedni. Kicsit olyan ez mint a mai politikai/gazdasági helyzet. Elengedte a nép a gyeplõt. Az embereket nem érdekli, mert nem hiszik, hogy a döntéseik vagy akaratuk felhallatszik. Pedig Õk csak szolgák a miniszter szó jelentése szerint. Éljünk a törvény adta lehetõségeinkkel, mert nemsokára az sem marad. Bár lassan már igaz lesz, hogy annak van igazsága akinek van pénze perre. Árpádsávost betiltanák, pedig ott van a címerünkben és még Gyurcsány is esküt tett rá. Nem nézheted le az adódból élõ segélyeket felemésztõ cigányra, még ha tudod is, hogy a roma elnevezésû fajtársa dolgos, szorgos és még mások elõítéleteit is elszenvedi. Mert nem nézhetsz gyûlölködõen, pedig tudod, hogy meglop. Közben az élettársaddal azon tanakodsz, hogy lesz-e pénz esküvõre és egy gyereket be mersz-e vállalni, addig a segélyeinkbõl élõ a 8.-at szüli a TE nyakadra. Azt hiszem igy hajnaltájt megtelt a faszom a nemtörõdöm emberekkel akik azt hiszik van még vesztenivalójuk. '56-ban az emberek gondoltak az ínséges idõkre. Elõre levágták a disznót, feltöltötték az éléskamrát befõttel, stb. Most ha belegondolsz az informatika világában élünk. Másodpercek alatt értéktelenedne el a pénznek nevezett (hazudott) bankjegy a tárcánkban. Átlag magyarként meg azt hiszem 6-7 napig húznánk az itthoni kosztból. Ha nyerek a lottón elköltök minden pénzt. Vekkert veszek belõle. De nem kettõt. 50 000 000-t. Teszek egyet minden utcasarokra, hátha felébred végre valaki ebbõl a rossz álomból.

28km

Sajnos nem tudok egyetérteni az álláspontoddal. A politika egy eszköz a különbözõ gazdasági érdekcsoportok kezében. És a pártok közötti összefonódásokhoz kétség sem férhet. Ezen gazdasági érdekcsoportok vagy a csoporton belüli összefogások pedig ha akarod ha nem befolyásolják az életedet. Tehát nem feltétlen kell hozzászólnod egy-egy vadbarom politikus õrült önbeteljesítéséhez, de legalább figyelj és láss. Mert a nem érdekel címû hozzáállás felelõtlen jellemre vall.

fsgh
egyiket se ismerem és egyik se jó nekem szal tárgytalan😛

CattiBrie
Sztrájk

A sztrájk miatt holnap a BKV járatok üzemkezdettõl 13 óráig nem közlekednek! Kivétel ez alól a 13-as, a 14-es, a 30-as, a 41-es, a 41gyors, az 50-es, az 58-as, a 87-es, a 87A, a 88-as, a 113-as, a 113A, a 114-es, a 120-as, a 147-es, a 150-es, a 170gyors, a 187-es, a 250-es autóbuszjáratok, a 83-as trolipótlók, valamint a 2-es villamospótlók!

13-as Budatétény-Diósd

14-es Kosztolányi Dezsõ tér-Baross Gábor telep

30-as Baross tér-Újpest, Szondi utca

41-es Kosztolányi Dezsõ tér-Budafok, Vincellér utca

41gyors Kosztolányi Dezsõ tér-Õrmezõ

50-es Budatétény-Balatoni út

58-as Budafok-Balatoni út

87-es Kosztolányi Dezsõ tér-Kamaraerdõ

87A Kosztolányi Dezsõ tér-Kamaraerdõ

88-as Kosztolányi Dezsõ tér-Budafok, Törley tér

113-as Budatétény-Diósd

113A Budatétény-Nagytétény, Angeli utca

114-es Kosztolányi Dezsõ tér-Baross Gábor telep

120-as Árpád híd-Újpest, Központ

147-es Újpest, Központ-Megyer

150-es Budafok, Törley tér-Arany János úti lakótelep

170gyors Rákospalota-Újpest, Központ

187-es Kosztolányi Dezsõ tér-Kamaraerdõ

250-es Kosztolányi Dezsõ tér-Budafok, Törley tér

83-as trolipótló Orczy tér-Kálvin tér

2-es villamospótló Boráros tér-Március 15. tér

Forrás: fovinform.hu

Tehát ha jól értem, éjszakaiak sem!

[/spam]&#8482;

Bandee1987
4 óra

SG HETI KVÍZ 1. SZEZON: BRONZÉREM :P SCHUMI A LEGNAGYOBB!!!! FORZA FERRARI!!!

Tertovan
Hello

A bkv-nal mit jelenet idoileg az "uzemkezdet"?
<#confused>

CattiBrie
Holnap sztem szabadnaposok lesznek...

[/spam]&#8482;

CattiBrie
Á! Látom, köszi! Nem mentem ár a fõvinform híreire, gondoltam a bkv.hu fõoldalán is fent lesz! 😞

😊

[/spam]&#8482;

banok
az ellenõrök is sztrájkolnak?

https://www.facebook.com/ferfiklubb/