6962

\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • Molnibalage
    Mivel ez nem történt meg nem lehet 100%-ra kijelenteni valamit. Egy biztos. Ma heti átlagban van annyi korrupció botrány, mint a narancsos kormányzás éve vagy négy éve alatt összesen. Eleve az egyész 4-es metró egy lenyúlás. Soha meg nem térülő valami. Alaphangon 550 milliárd.

A keves eltvársak régen ilyenkor kiáltottak szabotázst és államellenes bűncselekményt és végeztek ki embereket. Talán vissza lehetne hozni ezt a jó szokásta valódi bűnösökre nézve.
  • tom235
    "hidd el. Aki Demszkyre szavazott, az Bp további tönkretételére bólintott rá."
    Miért, aki Tarlósra az nem?
  • Atisz #4994
    Azért bárki nem, mivel 100 szavazóból 92 a 2 szóban forgó személyre adta le a voksát.
    Arról nem is beszélve, hogy a 6%, aki az MDF jelöltjére Katona Kálmánra szavazott, az valószínűleg azért tette (mivel az illetőnek nem igazán volt körülhatárolható programja, illetve eléggé jellegtelen figura), mert nem szimpatizál a Fidesszel, de azért kicsit elege is van a 16 éves nihilből.
    Ez egy fekete-fehér játszma volt, hidd el. Aki Demszkyre szavazott, az Bp további tönkretételére bólintott rá.
  • tom235
    talált.
  • tom235
    Tehát szerinted, ha a kettővel ezelőttin és az azutiáni választásokon a Fidesz jelöltje nyert volna, akkor jóállapotú buszok járnának ma és nem lenne korrupt a bkv?
  • Freeda Krueger
    De az,ez nem is vita tárgya...
    De kevesen látnak a jövőbe.
  • Molnibalage
    A kettő együtt 90% körülit kapott. Kb. a fele ment el asszem szavazni. Tehát a teljes szavazásra jogousltak 50% leszarta, hogy mi lesz, 25% meg ostobán dönött. Szerinted ez nem siralmas? Szerintem az.
  • Freeda Krueger
    Nem kell elnézést kérned,nincs miért,csak arra céloztam hogy bárki lehet az a 7,94.
  • Atisz #4988
    A munkáspárt jelöltjére, Székely Péterre szavaztál? Arról szerintem senki nem állított semmit, hogy mi lett volna ha ő nyer...
  • Atisz #4987
    Demszky 46.86%, Tarlós 45.20% (2006-os önkormányzati választások). Ez ugye 92.06%... ha te a fennmaradó 7.94%-ban voltál, akkor elnézésedet kérem.
  • Molnibalage
    Talán a kettővel ezelettivel kellett volna már máshogy dönteni. A 4-es metóra elbaszott pénzből 0 órás busz és trolipark lehetne, magyar beszerzési - korrupt - árrakkal 65 milliárdból. Vágod? A 4-es metró most tart 550-nél. Szerinted új metrókocsik, földalatti és villamosparkra telt volna ezekből és kifizeti az a rongyos pár milliárodt, ami el akarnak venni? Szerintem igen.

Ez a tetű banda nem hosszabítja meg a 3-as metrót Káposztásmegyerig. 2007-ben az akkori adatok szerint ez egy 8-10 milliárdos kiadás lett volna. A legutób 17 milliárdos költségnövekedést hazudtak a 4-es járékmetróhoz valutaárfolyam változás címén. Eszemfaszom megáll.
  • tom235
    Ami azt illeti, én nem kapitalista főpolgármester jelöltre szavaztam. De molniebalage fórumtárs többször kiállt a rendszer mműködőképessége mellett. Ebből kiindulva bátorkodtam megkérdezni, hogy mégis mi az elképzelése?
  • Freeda Krueger
    Az is fura logika hogy aki nem Tarlósra szavazott az Demszky re.
  • Atisz #4983
    Aha... szóval te azért, mert Tarlós mégsem igazán független, inkább a 16 éve semmittevésből élő Demszkyre szavaztál?

Kristálytiszta logika...
  • popzu
    valaki tud vmit? mostmivan? holnap is van még sztrájk?
  • tom235
    Tehát szerinted, ha a legútóbbi főpolgármester választáson a "független" :) Tarlós nyert volna, akkor mára már vadonat új lenne az összes busz és a bkv nem lenne korrupt? Vagy konrétan mire akarsz kilyukadni?
  • Atisz #4980
    Állj a sztrájkolók mellé és neked is jobb lesz.

Ha hőbörögsz a BKV vezetősége mellé állsz és utazhatsz nagy pénzért a lángoló buszokon (erős sarkítás, de remélem megérted a lényeget).
  • Atisz #4979
    "Ki a főpolgármester 20 éve? Valakik megválasztották. Nem egyszer, nem kétszer, ötször."

Én is mindig ezt mondom :)
    Érdekes, ha megfigyeled: a legfelelőtlenebbül szavazók hőbörögnek a leghangosabban.
  • Freeda Krueger
    Reggel kérdeztünk valakit a megállóban,jár e a járat.
    Azt mondták nem tudják,még csak 20 perce várnak...
    Annyit sztrájk nélkül is szoktunk néha,de inkább legyalogoltunk,és addig egyik irányban sem ment egy sem.
    Szóval a kommunikáció tényleg lehetne jobb,de nálunk például bemondták este nyolckor hogy nyolc órától ritkábban jár a járat,hangosbemondón.
  • Molnibalage
    Más.

Döntsék már el, hogy az a Ráckevei HÉV hogyan jár. Tegnap este és ma reggel még arról volt szó, hogy hétvégi menetrend. Reggel kimenetem és perce pontosan jött a hétvégi menetred szerint.

Hazafele kimentem a 15:35-ös HÉV-hez, de csak 50-kor indult. Hazaérek és bemondják, hogy óránként. Na de mikor óránként öcsém? Ezt nem lehetne bemondani? Most mázlim volt, csak 15 percet kellett várni. Legközelebb kiemegyek és várok 50 percet hazafele, mert nem tudom, hogy mikor megy?

A sztrjákkal egyetértek, de azzal nem, hogy ENNYIRA KIBASZOTT BÉNÁN kommunikálnak.

Olyan kibaszott nehéz lenne egy 30 percenként frissülő weboldalt csinálni a XXI. században?
  • Molnibalage
    Ki a főpolgármester 20 éve? Valakik megválasztották. Nem egyszer, nem kétszer, ötször.

Ki alatt rohadt szét a buszpark és a BKV járműállománya? 12 évig annak a haverjai voltak kormányon. Kik választották meg a kormányt? A fővárosban volt a két kedves kis párt legnagyobb szavazóbázisa.

Kinek a felelőssége a BKV üzemeltetése? A fővárosé és az államé. 1/3 - 1/3 - 1/3 arányú finanszírozás van. A fővárosnak ki a vezére? Ki nem ad 2005-2006 óta egyetlen fillért sem a BKV üzemeltetésére? Kik nevezték ki a BKV történetének legkorruptabb bandáját?

Amit most látunk az az önök kérték című műsor, mert sokak bevesznek minden demagóg dumát és nagyon rövid a memóriájuk. Önök kérték? Hát megkapták. Csak innentől ne tessék sírni. Akinek meg nem inge ne vegye magára, de statisztikai alapon a hőbörgők komoly százazélkának kussolnia kellene. Vagy nem ment el szazavni, ergo leszarja, hogy mi van körülötte. A másik felének a nagyobbik fele, meg annyira hülye, hogy egy üveg tejet sem bíznék rá.
  • tom235
    "A birka szavazóknak legalább akkora felelőssége van."

Ezt kifejtenéd bővebben? Csakmert ezt nem teljesen értem.
  • Molnibalage
    Lásd posztom, [b]szó nincs itt fizetésemelésről[b/].
  • Molnibalage
    Akkor talán legalább olvasd el, hogy mit akarnak. Mert a munkakörülmények miatt is tiltakoznak. Tudod, a szétrohadó géppark is ide tartozik.

Szerinted, ha Londonban, NY-ban, stb. sztrájkol a metró, vonat, busz stb., akkor szerinteed mit tud csinálni az ottani átlaguser? Pont azt a választ, amit itthon. Bringa, séta, autó (csoportosan).

Miért van az, hogy azt ott elfogadják, de itthon nem? Vedd már észre, hogy nem a sztrájkoló tehet arról, ami most van.

A birka szavazóknak legalább akkora felelőssége van.

Az is irritál, hogy a sok buzi weboldal úgy állítja be, mintha itten béremelésérst benne a bérrésze. Nem. Kurvára nem.
  • Son Ice
    ...félve intézem Hozzád a kérdésemet: Te mit tennél a jelenlegi munkahelyeden, hogy fizetésemelést kapj? (és mennyi az esélye, hogy kapnál?)
  • Son Ice
    Esetleg lehetne az is sztrájkkövetelés, hogy a felső vezetés húzzon a búsba, ha ez nem hajlandó tisztességesen dolgozi. Egy szavam nem lenne, ha így lenne.
    Ha azért sztrájkolnának, hogy új buszok legyenek; egy szavam nem lenne.

A különbség az, hogy én, mint Utas nem tudok semmit tenni, ha problémám van a BKV-val. A válasz: menj gyalog, vagy autóval. De ugye NEM ez a megoldás. Elvárom, hogy a pénzemért normális szolgáltatást kapjak; hogy ne csukja rám az ajtót a sofőr; hogy ne büfögjön az arcomba az ellenőr válaszként, hogy felmutatom a bérletemet; hogy az éjszakai járaton az ellenőröktől nem lehet felszállni, mert fent az ajtóban állnak és a sofőr már csönget, hogy csukná az ajtókat.

Én sem azt ellenzem, hogy ne kapják meg, ami nekik jár. Ha tegyük fel az Elektromos Művek dolgozóinak problémája támad a fizetésükkel vagy a felső vezetéssel, ugye nem az a megoldás, hogy 3-4 napra kikapcsolják az áramot.
  • Molnibalage
    Nincs kocsi a seggem alatt sőt, jogsim sincs. Egy átlagmapon a bátyus egy darabon bevisz, de az út fele BKV-val van megtéve befele, haza csak BKV + Volán van csak BKV van.

Nem vagyok budapesti, ha a porfilomat megnéznéd, akkor tudnád. 30 éves fejjel talán megtehetnéd, ha ekkora proletáröntudat mozog benned.

Hatalmas öngólt lőttél...

Nekem is szar a sztrájk, de akkor is támogatom, mert én sok gyökérrel ellentében belátom, hogy az amit a BKV felső vezetése művel, az nem állapot. Esetleg lehetne az is sztrájkkövetelés, hogy a felső vezetés húzzon a búsba, ha ez nem hajlandó tisztességesen dolgozi. Egy normális felső vezetés megadná, amit kérnek és kibaszná a vízfejet. Egyből lenne pénz és népszerűség.

HÉV + bringa kombóval élem túl és fél órával korábban kelek, hogy a reggeli HÉV-re tutira felférjek. Szeretek bringázni, de nem reggel fél hat és fél hétkor sötétben -2 fokban. Viszont az élet sokszor nem kívánságműsor.
  • Son Ice
    Nevetségesek az ilyen jellegű posztok...
    Bizonyára kocsi van a segged alatt és te beérsz a munkahelyedre... Ja, hogy nem is budapesti vagy? Akkor meg?
  • Molnibalage
    2. pont esetén gyakorlatilag 0 esély van arra, hogy a munkahelyedik elvisz valaki. Tömegközlekedés kell.

Az 1. pont kapcsán meg nem az ellőr tehet arról, hogy a felső vezetés szétlopta a BKV-t.

Nevetségesek az ilyen jellegű posztok...
  • Son Ice
    Jó lenne, ha ez a tolvaj BKV összeomlana és visszájára fordulna az egész sztrájk dolog.
    1. Majd kíváncsi leszek hányan fogják megmutatni a bérletüket a sztrájk után az ellenőröknek (én személy szerint ahány napig sztrájkolnak, ugyanannyi napig nem fogom megmutatni /vagy megvenni/). Lehet sokan nem is vesznek majd jegyet napokig. Ha mi, Utasok is összefogunk és nem csak 1-1 ember tagadja meg a jegy/bérlet felmutatását és megindul a tömeg, kíváncsi vagyok, hogy a metróállomásokon álló 3-4 ellenőr mit csinál. (ez a valószínűbb lehetőség)
    2. Szebb, de valószínű csak álom marad: Egyre inkább lehet olyan híreket olvasni, hogy 1-1 autó megáll a buszmegállókban, kiszól, hogy merre megy és felvesz 2-3 buszra várakozó embert. Ha ez meg is maradna továbbra is (hisz' tök mindegy, hogy 1 vagy 4 ember ül az autóban), akkor az összes buszmegállót ki lehetne cserélni "utazni szeretnék" táblákra. Ha valaki itt várakozna, akkor továbbra is a jólelkű vagy éppen nem annyira siető autósok megállhatnának 10 másodpercre, amíg felvesznek 1-2 embert... a BKV meg mehetne a levesbe... ("Oh be szép is lenne a jövő").
  • CattiBrie
    Nem meséltem még, hogy egyszer hogyan végződött amikor ezt csináltam? :)
  • BenceYCE
    Amúgy is minek az?!
    Illedelmesen bemutatkozol, hogy Lendvai Ildikó vagy és nincs nálad pénz, van viszont igazolványod, amit nem vagy köteles átadni/felmutatni. Kérsz egy csekket, aztán illedelmesen elbúcsúzol. De ezt azt hiszem már mondtam. Én egy fillért nem adnék ennek a cégnek, amíg nem bizonyítja, hogy korrekt. A 7 milliárd spórolás a munkavállalók béréből elképesztő arcátlanság, miközben másik milliárdokat lenyúltak. Fizesse meg a metróvezető a végkielégítéseket?
  • BenceYCE
    A zöldségesek azért nem keresnek szarul, ráadásul legtöbbjük vállalkozó.
    Ettől függetlenül minden tiszteletem az Övék, mert rohadt sok melóval jár.

A kéményseprő is bagóért dolgozik ugye, mert szezonális munka, tehát olyan árakat mond amiből egész évben kihúzza. Őket talán nem sajnálom.

Kéményt kell seperni, zöldséget kell enni.
    A manikűröst, a banki tanácsadót, az autóneppert és a többi léhűtőt nem sajnálom. Tisztelet természetesen a kivételnek, de a luxuscikkekről egy gazdasági válságban mondjon már le az aki megteheti.
    Közlekedni viszont kell!
  • CattiBrie
    -'-e'
  • CattiBrie
    http://www.bkv.hu/sztrajk2010/001.html

Amúgy még a holnapra kíváncsi leszek.
    Nem tudja valaki, lesz-e holnap sztrájk?
  • CattiBrie
    Én ma reggel majdnem összetéptem. :)
  • kicsijanika33
    mocskos BKV salalalala,még szerencse ,hogy nem Bp.-i vagyok
  • Freeda Krueger
    Jó volt reggel hazagyalogolni,és arra gondolni hogy milyen szerencse hogy bérletem van...
  • kicsijanika33
    Mindenki sztrájkolhatna a kurva életbe a zöldségestől a kéményseprőig
  • bertino
    ez kemény :D