6962

\"bkv\"

Vélemények, tapasztalatok, történetek.

| busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb |
  • netuddki
    hmmm... csak nem ott csücsülsz ? :o)
  • Ramore
    De Londonba sem vinne el a taxis 1000Ft-ért egy utcahosszat sem, pedig ott egy alap metrojegy ennyibe kerül. A londoni taxis is röhögne, gondolhatod!
  • netuddki
    a félreértések elkerülése végett .....én nem védem a bkv-t....védje meg magát ... de az a 2szeri emelés nem ér 1 kalap szart sem...úgy is nagyon kevés lessz a jegy ára .......csak gondoljátok el......melyik személyszállítással foglalkozó vállalkozó vinne el akárkit is 106 ft-ért mongyuk a XI-ik kerből a III-ba???
    lehet,hogy harsány röhögés lenne a válasz ...ha nem küldene el a búsba ..........nem????
  • mr x
    Max több lesz a sikkasztanivaló, a fene a bögyükbe mán!
  • Manta
    Mindkettő és egyik se.
  • Manta
    Lesz...
  • Ramore
    Még valami, szerintetek lesz 4-es metro valaha, vagy csak átb@szták a választókat? Kezdem azt hinni, hogy nem lesz soha!
  • Ramore
    Jövőre minimum kétszer lesz jegyáremelés. Így vajon a bliccelők, vagy a becsületes utasok száma fog nőni? Megjegyzem a fizetések a büdös életben nem emelkedtek kétszer egy évben, pláne nem még többször.

És ki gondolja komolyan, hogy a jegyáremelések után tisztábbak, pontosabbak, netán sűrűbbek lesznek a járatok?
  • mr x
    Ja, tök sokan biccelnek, wazze.
    Íme a tyúk, vagy a tojás kérdés: azért olyan szar a tömegközlekedés, mert nincs utas, vagy azért nincs utas, mert olyan szar a tömegközlekedés?
  • netuddki
    én öregem tapasztalatból beszéltem..............lehet,hogy csak én találkozok olyan "utasokkal" akik nem is igazán "utasok"
    de akkor is így van, ahogy az imént írtam...
    50-60%se több se kevesebb!
  • mr x
    Akkó a huszonkétkerben laksz?
  • Bunyós Pityu
    Anyám is szokott bliccelni, mégsem tartom potenciális graffitisnek (talán azt se tudja mi az).
    Az hogy ki vesz jegyet, ebből a szempontból közömbös. Hogy miért így néznek ki a járatok, abba belejátszik, a rongálásba nem.
    Átlag utas alatt itt azt értettük, aki nem okoz kárt, csak utazik. Manta írta a 98%-ot, amit te gyorsba lehurrogtál, de igazából mindenki azt mondta hogy 2% alatt van a rongálók száma. Most akkor miért magyarázod át a dolgokat? Nem volt igazad, hirtelen hurrogtál, legközelebb ne dobálózz olyan nagyvonalúan a százalékokkal, hanem számolj is egy kicsit.
  • netuddki
    nos .... én az "átlag" utasról írtam..
    nem a graffitisekről
    1ébként pedig csak az az utas aki nem "ingyééé " utazik..........ez pedig megközelítőleg max50-60 %-ot tesz ki .......és nem ezek azok akik firkálnak + szétszabdalják az üléseket....
    az összes többi potenciális graffitis,rongáló,stb.
  • Dzsini
    47es :) az jön kifele meg a 41es, meg a 18as de az nem jön ki a kerületbe.
  • mr x
    Ja, vili, ahha! Azon nem minden nap megyek.
  • Coine, The A&O
    Lehet, h. 47-es. :)
    Azaz ami a Fehérvári úton megy végig Budafok felé.
    Tudom, h. jár ott vagy 3 féle is...
  • mr x
    57-es? Ha csak nem késem le a százast, akkor holnap megnézem. De mondjuk folyton cserélik a járgányokat az 57-es meg a 257-es között, és mivel a kétszázas együtt indul a százassal, logischer weise a százast veszem igénybe.
  • mr x
    Mondjuk pár száz embernek igen nehéz lenne ennyi idö alatt ennyi cuccot tönkreraknia.
  • Coine, The A&O
    Sajna nekem is van 1 haverom, aki mindent összetegel, a suliban le is bukott, megkapta a méltó büntetését (miután rendőrséggel fenyegetőztek önként jelentkezett a firkászbanda) : le kellett mosnia mindent, új festés stb., persze saját lóvéból.
    Suliban már nem tegel, de sajna villanyoson (pl. : 19-es, vagy 57-es budai járatok) igen.
    Ha láttok egy J.Q.S feliratot (ami szte AQS csak máshogy kell nézni...) akkor az ő volt.
  • mr x
    De azért az a 2% nagyon aktív.
  • Manta
    Vagy másképp fogalmaztva: utazol a 4-6-os kígyón, veled együtt vannak 100-an. Ha te jó gyerek vagy, akkor is látnod kell minimum 2 embert, de akár többet is (amennyiben a 98%-om nem helytálló), amint paralell firkálnak, tördelnek, gyújtogatnak, ráverik az ülésre, stb.
  • Manta
    Miért, szerinted az utasok 2%-ánál több rongál? Keress rá a napi forgalomra, szorozd meg 0,02-vel, ha szerinted ennél több rongáló van, akkor valóban máshol/máskor élsz öreg. Nem hiszem hogy sok nyugdíjas graffitizne, a középkorúak nagy része se okádja össze a szerelvényeket, és a fiatalabbak se mind azzal szórakoznak, hogy kárt okoznak a járművekben és a hozzá tartozó műtárgyakban. Ha jól emlékszem vissza, még én is a 98%-ba tartoztam...
  • netuddki
    átlag utas 98%??????
    hol élsz te öreg??? vagyis inkább mikor????
  • mr x
    Ezek szerint igen.
  • Manta
    Nem az átlag utas (tehát a 98%) teszi azzá, hanem a vandálok, a BKV és a főváros vezetése.
  • Manta
    Hehe, környékbeli vagy? Mi egyszer a kelemennél befenyítettünk egy graffitis társaságot, de hiába...
  • mr x
    Az 56-os villamosos szórólapra rá is írták, hogy a frissen megújított megállókat egy napig sem kímélik a graffitik készítői, milliós nagyságendű károkat okozva ezzel.
    Teljesen politikamentesen: pl. a Zuhatag sori megálló várakozójába ez volt felfirkálva "HAZAÁRULÓ D-209 KIFELÉ!" Kifestették a megállót. Két nap múlva: "KOVÁCS ELVTÁRS, MENJ TE AFGANISZTÁNBA!". De hasonló feliratok fellelhetők még a Kelemen László utca mindkét bódéjában és a Nagyhídnál is (szomszédos két megálló), tehát gondolom, hogy ugyanaz(ok) csinálta('k).
  • Coine, The A&O
    a firkálásokat és a tegeket biztosan.
    hozzáteszem telj. értelmetlenül.
  • netuddki
    szvsz . az utasok teszik azzá
  • mr x
    Hehe
  • Bunyós Pityu
    Mocskos BKV!
  • mr x
    Csatlakozom az elöttem szólóhoz.
  • netuddki
    heheh ....topic up!
  • mr x
    Topikfrissítés.
  • mr x
    Slotje op!
  • mr x
    Ja képzelem. Siralmas! :-(
  • netuddki
    igen .... sacc/kb75-80 kg/fő
    de ezek ősöreg "műszerek" amik be sincsenek mérve ....
    apám !! ha látnád .......elképesztő szar járgányokkal kell járniuk a sofőröknek.... olyan őskövületekkel amik nem mennének át semmilyen vizsgán .... hmmm.
    azért vizsgáztatják a cégen belül a gépeket ...
    és ez nem a szwerelők hibája... eccerűen nincs pénz alkatrészre!! hajtogass drótból alkatrészt!!
    +aztán a vezetőség ,az így +maradt "anyagmegtakarítást "kioszthatja magának :-)
  • mr x
    1., Ez valami súlymérö cucc?
    2., Ja, de korábban is jártak már ilyen buszok néha napján errefele (tehát nem a demokrácia buszról beszélek), söt, néha ma is, ha egy öreg csotrogány lerohad, ott áll, vagy beevakuálják Óbudára, azt kimarad egy járat, de a következö azért nem marad már ki, mer a felesleges 56GY-sok közül beraknak egyet.
  • netuddki
    öregem !
    az van ,hogy nekik hiába írsz bármit !...símán leráznak ! az önkormányzati képviselődnek kell rágni a fülét minden panasszal ..ugyanis az önkormányzatok adják a lóvét !!!
    a kihasználtságot + azért tévesztik el folyamatosan ,mert a műszerek amivel mérik, nem pontosak ..... 0%.os terhelésnél -20%-ot mutatnak!! ez tuti mert én is gyakran vagyok olyan járgánnyal amelyik fel van szerelve ilyan "műszarral"........
    a terep viszonyokról + annyit: tényleg borzadály alacsonyak ezek az űj buszok(14 cm.-re van a legalacsonyabb pontja a talajtól)és még ez is magas a sok öregasszonynak....nagyon nagy a tengelytávjuk (8;8.5 m)így a legkisebb bucka is túl nagy neki........
  • Coine, The A&O
    hmm, most látom csak.
    a környezet helyére közlekedést akartam ínri, de a mondat így is jó és helyes :)