6962
Vélemények, tapasztalatok, történetek. | busz | metro | villamos | trolibusz | hév | éjszakai | egyéb | |
-
netuddki #365 hmmm... csak nem ott csücsülsz ? :o) -
#364 De Londonba sem vinne el a taxis 1000Ft-ért egy utcahosszat sem, pedig ott egy alap metrojegy ennyibe kerül. A londoni taxis is röhögne, gondolhatod! -
netuddki #363 a félreértések elkerülése végett .....én nem védem a bkv-t....védje meg magát ... de az a 2szeri emelés nem ér 1 kalap szart sem...úgy is nagyon kevés lessz a jegy ára .......csak gondoljátok el......melyik személyszállítással foglalkozó vállalkozó vinne el akárkit is 106 ft-ért mongyuk a XI-ik kerből a III-ba???
lehet,hogy harsány röhögés lenne a válasz ...ha nem küldene el a búsba ..........nem???? -
#362 Max több lesz a sikkasztanivaló, a fene a bögyükbe mán! -
#361 Mindkettő és egyik se. -
#360 Lesz... -
#359 Még valami, szerintetek lesz 4-es metro valaha, vagy csak átb@szták a választókat? Kezdem azt hinni, hogy nem lesz soha! -
#358 Jövőre minimum kétszer lesz jegyáremelés. Így vajon a bliccelők, vagy a becsületes utasok száma fog nőni? Megjegyzem a fizetések a büdös életben nem emelkedtek kétszer egy évben, pláne nem még többször.
És ki gondolja komolyan, hogy a jegyáremelések után tisztábbak, pontosabbak, netán sűrűbbek lesznek a járatok? -
#357 Ja, tök sokan biccelnek, wazze.
Íme a tyúk, vagy a tojás kérdés: azért olyan szar a tömegközlekedés, mert nincs utas, vagy azért nincs utas, mert olyan szar a tömegközlekedés? -
netuddki #356 én öregem tapasztalatból beszéltem..............lehet,hogy csak én találkozok olyan "utasokkal" akik nem is igazán "utasok"
de akkor is így van, ahogy az imént írtam...
50-60%se több se kevesebb! -
#355 Akkó a huszonkétkerben laksz? -
#354 Anyám is szokott bliccelni, mégsem tartom potenciális graffitisnek (talán azt se tudja mi az).
Az hogy ki vesz jegyet, ebből a szempontból közömbös. Hogy miért így néznek ki a járatok, abba belejátszik, a rongálásba nem.
Átlag utas alatt itt azt értettük, aki nem okoz kárt, csak utazik. Manta írta a 98%-ot, amit te gyorsba lehurrogtál, de igazából mindenki azt mondta hogy 2% alatt van a rongálók száma. Most akkor miért magyarázod át a dolgokat? Nem volt igazad, hirtelen hurrogtál, legközelebb ne dobálózz olyan nagyvonalúan a százalékokkal, hanem számolj is egy kicsit. -
netuddki #353 nos .... én az "átlag" utasról írtam..
nem a graffitisekről
1ébként pedig csak az az utas aki nem "ingyééé " utazik..........ez pedig megközelítőleg max50-60 %-ot tesz ki .......és nem ezek azok akik firkálnak + szétszabdalják az üléseket....
az összes többi potenciális graffitis,rongáló,stb. -
#352 47es :) az jön kifele meg a 41es, meg a 18as de az nem jön ki a kerületbe. -
#351 Ja, vili, ahha! Azon nem minden nap megyek. -
#350 Lehet, h. 47-es. :)
Azaz ami a Fehérvári úton megy végig Budafok felé.
Tudom, h. jár ott vagy 3 féle is... -
#349 57-es? Ha csak nem késem le a százast, akkor holnap megnézem. De mondjuk folyton cserélik a járgányokat az 57-es meg a 257-es között, és mivel a kétszázas együtt indul a százassal, logischer weise a százast veszem igénybe. -
#348 Mondjuk pár száz embernek igen nehéz lenne ennyi idö alatt ennyi cuccot tönkreraknia. -
#347 Sajna nekem is van 1 haverom, aki mindent összetegel, a suliban le is bukott, megkapta a méltó büntetését (miután rendőrséggel fenyegetőztek önként jelentkezett a firkászbanda) : le kellett mosnia mindent, új festés stb., persze saját lóvéból.
Suliban már nem tegel, de sajna villanyoson (pl. : 19-es, vagy 57-es budai járatok) igen.
Ha láttok egy J.Q.S feliratot (ami szte AQS csak máshogy kell nézni...) akkor az ő volt. -
#345 De azért az a 2% nagyon aktív. -
#344 Vagy másképp fogalmaztva: utazol a 4-6-os kígyón, veled együtt vannak 100-an. Ha te jó gyerek vagy, akkor is látnod kell minimum 2 embert, de akár többet is (amennyiben a 98%-om nem helytálló), amint paralell firkálnak, tördelnek, gyújtogatnak, ráverik az ülésre, stb. -
#343 Miért, szerinted az utasok 2%-ánál több rongál? Keress rá a napi forgalomra, szorozd meg 0,02-vel, ha szerinted ennél több rongáló van, akkor valóban máshol/máskor élsz öreg. Nem hiszem hogy sok nyugdíjas graffitizne, a középkorúak nagy része se okádja össze a szerelvényeket, és a fiatalabbak se mind azzal szórakoznak, hogy kárt okoznak a járművekben és a hozzá tartozó műtárgyakban. Ha jól emlékszem vissza, még én is a 98%-ba tartoztam... -
netuddki #342 átlag utas 98%??????
hol élsz te öreg??? vagyis inkább mikor???? -
#340 Ezek szerint igen. -
#339 Nem az átlag utas (tehát a 98%) teszi azzá, hanem a vandálok, a BKV és a főváros vezetése. -
#338 Hehe, környékbeli vagy? Mi egyszer a kelemennél befenyítettünk egy graffitis társaságot, de hiába... -
#337 Az 56-os villamosos szórólapra rá is írták, hogy a frissen megújított megállókat egy napig sem kímélik a graffitik készítői, milliós nagyságendű károkat okozva ezzel.
Teljesen politikamentesen: pl. a Zuhatag sori megálló várakozójába ez volt felfirkálva "HAZAÁRULÓ D-209 KIFELÉ!" Kifestették a megállót. Két nap múlva: "KOVÁCS ELVTÁRS, MENJ TE AFGANISZTÁNBA!". De hasonló feliratok fellelhetők még a Kelemen László utca mindkét bódéjában és a Nagyhídnál is (szomszédos két megálló), tehát gondolom, hogy ugyanaz(ok) csinálta('k). -
#336 a firkálásokat és a tegeket biztosan.
hozzáteszem telj. értelmetlenül. -
netuddki #335 szvsz . az utasok teszik azzá -
#334 Hehe -
#333 Mocskos BKV! -
#332 Csatlakozom az elöttem szólóhoz. -
netuddki #331 heheh ....topic up! -
#330 Topikfrissítés. -
#329 Slotje op! -
#328 Ja képzelem. Siralmas! :-( -
netuddki #327 igen .... sacc/kb75-80 kg/fő
de ezek ősöreg "műszerek" amik be sincsenek mérve ....
apám !! ha látnád .......elképesztő szar járgányokkal kell járniuk a sofőröknek.... olyan őskövületekkel amik nem mennének át semmilyen vizsgán .... hmmm.
azért vizsgáztatják a cégen belül a gépeket ...
és ez nem a szwerelők hibája... eccerűen nincs pénz alkatrészre!! hajtogass drótból alkatrészt!!
+aztán a vezetőség ,az így +maradt "anyagmegtakarítást "kioszthatja magának :-) -
#326 1., Ez valami súlymérö cucc?
2., Ja, de korábban is jártak már ilyen buszok néha napján errefele (tehát nem a demokrácia buszról beszélek), söt, néha ma is, ha egy öreg csotrogány lerohad, ott áll, vagy beevakuálják Óbudára, azt kimarad egy járat, de a következö azért nem marad már ki, mer a felesleges 56GY-sok közül beraknak egyet. -
netuddki #325 öregem !
az van ,hogy nekik hiába írsz bármit !...símán leráznak ! az önkormányzati képviselődnek kell rágni a fülét minden panasszal ..ugyanis az önkormányzatok adják a lóvét !!!
a kihasználtságot + azért tévesztik el folyamatosan ,mert a műszerek amivel mérik, nem pontosak ..... 0%.os terhelésnél -20%-ot mutatnak!! ez tuti mert én is gyakran vagyok olyan járgánnyal amelyik fel van szerelve ilyan "műszarral"........
a terep viszonyokról + annyit: tényleg borzadály alacsonyak ezek az űj buszok(14 cm.-re van a legalacsonyabb pontja a talajtól)és még ez is magas a sok öregasszonynak....nagyon nagy a tengelytávjuk (8;8.5 m)így a legkisebb bucka is túl nagy neki........ -
#324 hmm, most látom csak.
a környezet helyére közlekedést akartam ínri, de a mondat így is jó és helyes :)