BKV
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
[/spam]™
Szal az elmélet meg a gyakolat gyakran eltér egymástól. Mert amikor ott állok a buszmegállóban (tegnap?) és odajön egy részeg, mocskos ember, aki bûzlik ráadásul a bajt keresi, met belekötött egy srácba, azt legszívesebben én is elküldeném. Ha viszont részeg, mocskos, csöves és hozzám jön oda, hogy mittóménpl megtapizzon (még soha nem volt rá példa), akkor valószínüleg én is legszívesebben kitaposnám a belét. Persze, ehhez nem is kell pont csövinek lenni.
Én is úgy vagyok vele, hogy egyszer-kétszer elviselem arra a pár megállóra, még akkor is ha már majdnem elhányom magam. De nem szívesen gondolok bele, hogy télleg milyen lehet rendszeresen ilyen illatok között utazni. És még csak azt sem mondhatjuk, hogy nincs lehetõsége tisztálkodni, mert ha nagyon akar igen is van (monnyuk szerencsére nem ismerem a pontos körülményeket, jogokat, helyeket, de tudjuk, hogy van sok hajléktalan szállás).
Azért viszont ismerek olyan hajléktalanokat is, akik tök normálisak a körülményeikez képest. Tiszták és dolgoznak, a másik véglet, amikor mocskos és részeg. Azé' nem mindegy.
[/spam]™
Még egy kérdés: a vezetõ önmagától nem "dobhatja le"? Csak, ha szól egy utas?
• Nem a zsemle kicsi, a pofátok nagy! • • Muszáj csak azért menni, mert van merre? •
\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD
és egy szagolja mindenki szagát.
Az elsõ sor egy buszon/metrón lévõ csövire vonatkozhat,
a második meg talán, ha elutazunk egy másik kontitnensen lévõ országba - bár még nemv oltam, de ha jól érzetültem tök más az emberek szaga
egyébként ne keressétek különösebb értelmét ezen kommentnek :)
[/spam]™
Többnyire az a tapasztalatom, hogy ha felszáll egy csöves (vagy már fent van), akkor az utána felszálló utasok "menekülnek" onnan, hogy ne érezzék annyira a szagát. Sõt, akár az utas le is száll és megvárja a következõ járatot. Ilyenkor én, mint utas, mit tehetek? Mert ugye le van írva, hogy ha "zavarja egy utas a többit viselkedésével, piszkos ruházatával stb", akkor kizárható az utazásból. Ilyenkor a sofõrnek kell szólni, hogy tessékelje le a csövest, vagy nekünk, utasoknak "kell" ledobnunk?
Miért a tiszta, "normális" ember szenved a koszos, büdös miatt?
• Nem a zsemle kicsi, a pofátok nagy! • • Muszáj csak azért menni, mert van merre? •
[/spam]™
A politikával itt pont látszik, hogy az a baj, hogy nem az ország, hanem a saját érdekeiket nézik. Mert milyen jó volna, ha ÖSSZEFOGNÁNAK és együtt teremtenének egy jó országot. Segítve egymást. Én pl már azért utálom az egész politikát, met azok a pénzek, emit ezek beleöltek a reklámozásba... azt is fordíthatták volna valmi hasznos dolgogra, nem ilyen fasságokra, vagyis saját magukra. (Kapja be mind.) <#levele>#levele>
[/spam]™
Mindezt persze nem ok nélkül meséltem el. Nézzétek meg a BKV-t. Demszky, és a hozzá hasonló hithû élõsködõk gyakorlatilag az állami cégekbõl és azok alvállalkozásaiból keresik gennyesre magukat. Említettem már, hogy a céghez 2 év szerzõdéssel jöttem? Véletlenül kötelezõ a formaruha. Véletlenül egy szerzõdésmódosítással gyakorlatilag kifizettetik veled a ruha árát ha a szerzõdéses idõ alatt otthagyod a céget. Persze mindez nem volna nagy gáz, ha a teljes ruhatáram nem lenne 170.000 HUF. Jól hallottátok. Az a piaci, boltban 1500 HUF körül megkapható ing amit nagykerben ruhaipari mérnõk ismerõsöm vizslatására kb 5-600 HUF-ért meg lehet venni, az a cégnél 7.300 HUF ha véletlen nem tetszik a rendszer. Mesélhetném még az alvállalkozások botrányait Így pl a FOK-GYEM cég érdekes megszünésével kapcsolatban és a kizárólagos jogával kapcsolatban. Ettõl a cégtõl mindenki csak lop. Sõt az olajszõkítésbe is véletlenül keveredett bele a cég. Nem tudom emlékeztek azon idõszakra amikor elviselhetetlenül büdösek voltak a buszok kipuffogógázai. Pedig már meg voltak a 400-as szériájú buszok. Hiába a nagyker áron vásárolt üzemanyag, tudtak még mit lenyúlni belõle. És ha a mûhelybe bevittem a buszt mert 4 hónapja el volt törve a külsõ tükör, akkor írd és mond 4 hónapig nem volt kicserélve a tükör. Csak a szokásos pecsét fogadott: Anyaghiány. Volt olyan téli nap amikor azért nem mentek ki a buszok idõben, mert a kivénhedt széthajtott buszok már nem csak gázolajjal, hanem gázolaj és hûtõfolyadék keverékkel üzemelõ buszokhoz nem volt fagyálló. A 260, 280, 405, 415 és a 435-ös tipusok többsége nap végére megeszi a hûtõvizet. És ez csak egy garázs. Érvelgetek én is az ismerõsöknek , hogy ne háborogjon a bérlet magas ára miatt mert egy gumiabrony 200.000 HUF ba kerül, mégis hazudok mert nem ez kerül sokba. Hanem a bkv vezetõsége. Az akácfa utca annyi embert foglalkoztat, hogy európában elsõk vagyunk a kitartott munkavállalók és a tényleges dolgozók arányának tekintetében. És nem a lista élét képviseljük. Egyszóval a hatékonyság lehetne jobb is ha nem a magyar mentalitás szerint "vigyük ami mozdítható" elvet követnénk. Nem haragszom rád CattiBrie amiért meglopod a cégem, mert elhiheted, ha itthagyom akkor én sem fogok fizetni egy tolvaj korrupt bandának. Érdekes dolog ennek tekintetében, hogy az állami támogatás egyre csak fogy. Valahol valakinek a régi öregek pénzelése már nem annyira fekszik. Nem bántana ha egymást nyúlják le, csak ne az adófizetõk pénzén tennék.
De hát a követési távolság megtartása a "hátsó" dolga legyen bármi ok... nem?
Így van. De ha belegondolsz mekkora követési távolságot kell egy 50-es tempónál tartanod a pesti autósok között, akkor kérlek saccold meg, hogy az így keletkezett lyukba hány pesti autós fér be õszerinte "lazán". Szóval baszhatod a követési távolságot amikor egy ilyen tempõnál képes eléd vágni utánna meg keress Te tanút, hogy ki volt ott elõbb.
"baleset utóhatásai és egy balfasz közismert személy faszsága miatt"
?
utóhatás?
:S
Sári Karcsi egy 415-öst vezetett az 5-ös vonalon amikor Pest felé haladva a legszélsõ sávban szembe találta magát egy személyautóval. Az este úgy esett, hogy a személyautó elõtt befékeztek és az elrántotta a kormányt. Találkozott így egy szembõl jövõ autóval amin megperdült és így bekerült a busz elé. Karcsi felmérte a helyzetet, hogy ilyen tempónál frontális ütközésnél a szembejövõ autóban ülõk túlélési esélye gyakorlatilag 0. Ha számításba vesszük azt amit írtam akkor inkább az elenség haljon meg mint az én utasom. De Karcsi ösztönösen reagált. Elrántotta a kormányt. Fel a járdára. Neki a budai pillér után következõ elsõ lámpaoszlopnak. Az egész mûszerfalat a lábára nyomta. Volt utassérülés is. Mivel a helyszinelõ látták ki ül a másik autóban ezért valahogy neki jobban siettek. Karcsi 1.5 órán keresztül beszorított lábbal volt kénytelen nézni az egészet. Ez 1997-ben volt. 2 évvel ezelõtt halt bele a bkv orvosai által 8 napon belül gyógyuló sérülésbe. Elhalt a két lába. Évekig küzdöttek azért hogy lábra állhasson. Késõbb már az volt a cél, hogy ne kelljen amputálni. A megvett bkv-s emberek magukra vállalták, hogy mindent intéznek Karcsi helyett. Pereskedés, stb. 2 év után elévült a dolog. Kirúgták és kapott az államtól pár ezer ft eü segélyt. A teljes családi vagyonuk ráment a korházi költségekre. Onnan tudom ezt hogy a halála után 4 nappal meghalt apám 15 éven át kolegája volt a Mélyépítõ Vállalatnál. A sors úgy hozta, hogy itt nálunk a 8. kerületbõl járkál egy bkv-s kolega dolgozni akivel beszélgettünk egyszer a szolgálati járaton. Mondtam neki, hogy hol lakok. Azt mondta lakott ott egy ismerõse. Régi jó cimbije. Kiderült, hogy Õ is apám kolegája volt a mélyépítõnél. Ismerte hát a Sári Karcsit. Volt is fenn Karcsi nálunk de emlékszem nehezen jött fel a 3.-ra. Csak mivel nem tudtam hova tenni ezért nem emlékeztem rá. Kértem hát a kolegámat aki ismerte õt, hogy ha van infója az esetrõl akkor meséljen. Az összes akkori újságot eltette az esettel kapcsolatban. Átadta nekem, hogy lefénymásoljam. Így elég tájékozott vagyok az ügyben. a tettes soha egyetlen egyszer nem volt bent nála a korházban. Az újságok címlapjai tele voltak a hírrel: Az Omega együttes szintetizátorosa megsérült egy balesetben! Beszakadt a füle! Más cikkek odáig merészkedtek a hazugsággal hogy leszakadt a füle. De a delikvens utolag részt vett egy ujság interjújában. Elmondta az esetet az Õ szemszögébõl. Hogy 3 utas sérült meg és bvolt olyan is köztük aki elvesztette az összes haját az idegességtõl. Meg hogy elveszett a pick-up hátsó teréból a kutyájuk. Megamisították a rendõrségi jegyzõkönyveket. Karcsit hívta fel egy rendõrnõ, hogy figyeljen oda az apró részletekre is mert õket küldték ki, hogy hamisítsák meg az adatokat. Így lehetséges, hogy míg az egyik cikk azt írta, hogy egy sárga Lada hirtelen fékezett az Omegás elõtt és azért ránotta el a kormányt, a míg a másik cikk azt írta, hogy: rossz manõverezéssel megzavarta egy homokszinû gépkocsi... Nem nehéz kitalálni mi volt emõgött. Elõször azt hamisították meg, hogy nem is õ vezetett, hamen a fia. Perszehogy ez volt a reakció, de miért? Karcsi elmonda. Olyan részeg volt hogy a rendõrök alig bírták talpon tartani a szintist. Mivel kellemetlen lett volna a dolog a közismert személyiség életútjában ezért a legjobb ügyvédeket fogadta fel. Karcsi a kolegái noszogatására ismét fel próbálta venni a harcot. De a 10. ügyvéd vállalta volna 700.000 forintért és legalább 5 év pereskedésért. Nem tudták kifizetni mivel már az orvosi költségek is megtizedelték a családi vagyont. Ezért léptem be a D.A.S.-be. Egy ilyen féreg tönkre tette egy család életét hogy mentse az irháját. Persze az ujságok halgattak az egészrõl. Csak bkv berkekben maradt meg az em,berek emlékezetében. Ezért mondják mai napig, hogy inkább dögöljön meg az ellenség mintsem az utasaim haja szála is meggörbüljön. Megúszta volna Karcsi ha nem rántja el a kormányt. Az életével fizetett érte. Azóta valahogy nem szeretem az Omega számait...
Egyébként a 4-6-os felújításos action az "kinek köszönhetõ"? Gondolom nem kizárólagos BKS-s "karbantartás, felújítás". Azt Budapest fizeti?
[/spam]™
Egy BKV-nál viszont, ahol már akkor örülhetünk ha lemossák a metrók oldalát, nagyon furcsán néz ki az az iszonyatos veszteség amit kihoznak minden évben...
-the invisible-
\"A legrosszabb helyzetben is nyújtsd a legjobb formádat!\"
Szerintem ez egy tök jó dolog.
"A buszosok között is talán a tömegközlekedés az ami a legnehezebb."
Én úgy tapasztalom, hogy buszosok baromira elõzékenyek esetek 90%-ában. Nagyon sokszor azt látom, ha a nyomi kistautós elõz, mert balfax, akkor a buszos fékez, hogy visszaférjen a sávba... meg egy csamó ilyen van. Amin valahol csodálkozom, mert lehetne genya is, mint a budapesti autókázók 90%-a.
"élõ rögzítetlen húsárúnak" LÁL :D
"hogy ki miatt kelett akkorát fékezni"
De hát a követési távolság megtartása a "hátsó" dolga legyen bármi ok... nem?
"De egy hirtelen fékezésnél nagyobb a baleset esélye az óvatos vezetõnél, hiszen kevésbé kapaszkodtak az utasok."
:DDD
Ez jó.
"baleset utóhatásai és egy balfasz közismert személy faszsága miatt"
?
utóhatás?
:S
[/spam]™
A másik, hogy az a kolega aki óvatosan vezet annál az utasok kényelmesebben kapaszkodnak, mint annál aki õrültként tapossa a pedált. De egy hirtelen fékezésnél nagyobb a baleset esélye az óvatos vezetõnél, hiszen kevésbé kapaszkodtak az utasok. Szóval ördögi kör ez. Amíg nincs baj addig jól néz ki ez a meló, de ha baj van akkor az életed rámehet. Sokat tudna mesélni errõl Sári Károly kolegám, ha nem halt volna meg egy baleset utóhatásai és egy balfasz közismert személy faszsága miatt. Isten nyugasztalja.
[/spam]™
(de úgy álltam, hogy nem kellett odébbmennem ahhoz, hogy õ leüljön)
[/spam]™
[/spam]™
Xbox Live! gamertag: csodaleny PS3 ID: EU: csodalenyEU, US: csodaleny
[/spam]™
A bérlettel teljesen egyetértek. nem is az hogy nem éri meg (mert nekem speciel barmoira megérné, elég sokat utazom békávéval) de a cégem nem fizeti ki, én pedig nem vagyok hajlandó érte 7.000-et fizetni, mert ezt nem bírom el minden hónapban.
A többiet meg már felületesen olvastam csak el, mea maxima culpa :)
Nekem viszont nem éri meg a bérlet. Ez van. Mindannyian mások vagyunk.
[/spam]™
Én is pont ezt mondtam.
Feltételes módban írtam róla.
[/spam]™
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"
A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"
Természtesen nem ingyé akarnék BKVzni, hanem monnyuk egy szinte jelképes összegért.
[/spam]™
Ám,
Helyszín: Egyik metró végpontja.
Irány: Lefelé.
Állapot: Tele ellenõrrel kábé két sorban.
Idõpont: Napközben, amikor nincs tömeg, sõt... Elõnye, h rögtön észrevenni, ha ellenõrök vannak.
Felszereltség:
- Bal zsebben: egy pár hónapja kilyukasztott jegy.
- Jobb zsebben: 2 darab még tökéletesen jó, használatlan már 3 havja megvett jegy
Catti érkezik, az összes ellenõrszem rá szegezõdik, mert ugyan mégis ki másra, hiszen most ment le közöttük egy ember, a következõ meg még 10 méterre van mögötte. Ahogy a jegykezelõautomátákoz lép, bal zsebébõl elõveszi "a" jegyet. Kisimítás utáni ügyes mozdulattal behelyezi a lyukasztóba, majd tovább indul. Nagy boldogan, mosolyogva az ellenõrök közé lép és mutatja fel a jegyet. Az ellenõrök ránéznek, bólintanak, majd beszélgetnek tovább. Catti jó kislányhoz méltóan továbbsiet útjára a metrószerelvény felé. Illetve most reméli, hogy embereink/besúgóink nem olvassák-e topikot. :)
[/spam]™
-the invisible-