BKV

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

CattiBrie
Nincs kedved egy kicsit jobban tagolni a komemntjeidet? :D

[/spam]™

Egy újjal se nyúlhat(na) hozzá mivel az is utas. Függetlenül attól, hogy megszegte az utazás feltételeit (jegy/bérlet hiánya és a kellemetlen szagok), ettõl még járnak neki a jogok, hogy nem bánthatod és tisztes, adófizetõ állampolgárként kell(ene) kezelni. És nem a buszvezetõ feladata eldönteni, hogy jogosult-e az utazásra. Értem ezt érvényes bérlet vagy jegy meglétére. De az elfogadható ruházat azért elvárható. A busz magántulajdon. Nem szennyezhetné be senki bûntetlenül.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

CattiBrie
De egyébként ebben az esetbem nem értem, hogy mire vártak az utasok. Amerre én járok számtalanszor elõfordul, hogy megromlik a busz és akkor a következõ áll be és indul. Ekkor felszál a vezetõ és bemonyja, hogy ez a busz nem indul. Ezt mindenki tudomásul veszi és száll át a következõre. Szerintem ez így természetes.

[/spam]™

CattiBrie
Igen. Akartam írni, hogy azért milyen gonosz vagy már szegény csövivel. Mert innen a kellemes szobámból irogatok és igen is micsoda dolog, így beszélni egy csövirõl, meg hogy lehet olyat írni, hogy megbántalmazod...

Szal az elmélet meg a gyakolat gyakran eltér egymástól. Mert amikor ott állok a buszmegállóban (tegnap?) és odajön egy részeg, mocskos ember, aki bûzlik ráadásul a bajt keresi, met belekötött egy srácba, azt legszívesebben én is elküldeném. Ha viszont részeg, mocskos, csöves és hozzám jön oda, hogy mittóménpl megtapizzon (még soha nem volt rá példa), akkor valószínüleg én is legszívesebben kitaposnám a belét. Persze, ehhez nem is kell pont csövinek lenni.

Én is úgy vagyok vele, hogy egyszer-kétszer elviselem arra a pár megállóra, még akkor is ha már majdnem elhányom magam. De nem szívesen gondolok bele, hogy télleg milyen lehet rendszeresen ilyen illatok között utazni. És még csak azt sem mondhatjuk, hogy nincs lehetõsége tisztálkodni, mert ha nagyon akar igen is van (monnyuk szerencsére nem ismerem a pontos körülményeket, jogokat, helyeket, de tudjuk, hogy van sok hajléktalan szállás).

Azért viszont ismerek olyan hajléktalanokat is, akik tök normálisak a körülményeikez képest. Tiszták és dolgoznak, a másik véglet, amikor mocskos és részeg. Azé' nem mindegy.

[/spam]™

Son Ice
Nagyon köszönöm a választ. Bevallom féltem tõle, hogy majd elhajtassz, hogy ha ilyen "igényes" vagyok, akkor várjam meg a következõ járatot vagy menjek taxival. Gondoltam a vezetõt nem igazán érdekli. Magára húzza az ajtót, kinyitja az ablakot és meg van oldva a probléma.
Még egy kérdés: a vezetõ önmagától nem "dobhatja le"? Csak, ha szól egy utas?

• Nem a zsemle kicsi, a pofátok nagy! • • Muszáj csak azért menni, mert van merre? •

CattiBrie
Tejóég... na, akkor nekiállok olvasni... :D

[/spam]™

Ezért kérek mindenki, itt, hogy ne féljenek szólni és a tettek mezejére lépni. Nincs egyedül akit zavar a dolog. Csak városi ember lévén ciki még ha egy kicsit is eltérünk a másiktól. Ciki minden szerintük. Szerintem meg az a ciki ha valaki ilyenkor nem feltünõsködik, nem szól semmit csak némán tûr. A mi törzscsövesünk diplomás ember. Volt idõ amikor beszélt vele kolega. Értelmes fazon. De egy valami élteti. Kibaszni a képmutató úri néppel. Volt, hogy majd megverte a jegyellenõröket a Pasaréti téren. Kolegát hajtották el a f*szba. Nyáron rekkenõ hõségben kilépett a papucsából, feltette a lábát a szembelévõ székre és oda vagdosta a körmét a lábáról. Direkt ingerelte az utasokat, mivel tudta úgyse tesznek semmit se. Gondoljatok bele! A következõ kanyarban kisgyerekek ülnek arra az ülésre megfogják majd a szájukba nyúlnak! Kolegámhoz egy 30-as nõ jött oda, hogy ott veri a farkát a csöves a 4-es ülésben és közben Õt nézi! F*sz vol a kolega mert csak visszakérdezett, hogy: és akkor mi van?! Segíts neki! Ezért megértem, hogy sok utas inkább nem is szól. De higyjétek el csak ti tehettek bármit is! Nélkületek a buszvezetõ is egész nap csak élvezi az aromákat. Segítsünk egymásnak mert csak így lehet kellemesebb az utazásunk. Sajnálom a csöveseket de õket sem érdekli, hogy milyen fertõzést kapok el tõlük.

\"...köztudott hogy ha a torrent kliensek hibát észlelnek lezárják a merevlemezt!!!!és hát velem is ez történt utána vetem egy másik vinyót...\" #21196 XD

Nagyon jó kérdés! Örülök, hogy végre valaki felvetette. Szóval, ha vezetõként ülök a buszon akkor a formaruhámmal képviselem a céget. Az utasoknak hozzám kell fordulniuk a panasszal. Hiszen akkor megtörtént az elsõ és lefontosabb lépés, azaz tájékoztattad a buszvezetõt. Nekem kötelességem betartani és betartatni a szolgálati szabályzatot. Így az utazási feltételek betartatása is rám hárul (papírforma szerint). Szóval ha szólsz és a buszvezetõ ezt már alig várta akkor a papírforma szerint fel kell szólítani a renitens utast, hogy hagyja abba az utazási feltételek megszegését. Vagyis hagyja abba a bûzölgést. :) :D Ha a felszólítás ellenére nem kezd azonnal a tusolófejért nyúlni (általában nem szoktak :), akkor kizárható az utazásból. Vagyis fel kell szólítani a jármû elhagyására. A nagy kérdés ami téged furdal, hogy ha nem megy akkor mi van. Hát egy biztos. Utazási feltételeket megszegõ utast önkényesen nem rúghatok páros lábbal ki a buszból, fizikai bántalmazást semmiképp se tehetek. Bár van 1-2 kolega aki szarik rá nagyívben egy csöves esetén mert elég kicsi az esélye, hogy az a csöves veszi a fáradtságot és feljelentést tesz, stb. Viszont vannak a humánus máltai szeretetszolgálatmazohisták akik kikérik maguknak, hogy bántalmazzanak egy embert. Vagyis melléáll a csövesnek. Tehát a jármûvön általában eluralkodik a megosztottság. Hál' Istennek az érzékeny orrúak szoktak többségben lenni. Így unszolgatásra leszáll általában a csöves. Fõleg azért mert a buszvezetõ egyetlen fegyvere, hogy kijelenti: nem hajlandó tovább menni amíg a csöves a buszon van. Namármost ez a regel munkába igyekvõknek nem kedvez éppenséggel. Így általában ezek az emberek gyávák szólni, inkább elviselik csak érjenek oda. Van aki a buszvezetõ kijelentésére inkább önkényesen hajítja le a csöves. És ha hiszitek ha nem ez a legjobb. Tehát 1. lépés: szólni a vezetõnek. 2. lépés megfogod a csövest pár nagyobb darab emberrel és egyszerûen leteszed. Én ha civilben utasként utazom akkor odaállok egy magamfajta 100 kilós embertársam mellé és szólok neki, hogy szóljunk már a söförnek, hogy álljon meg mert csöves van a buszon. Persze a vezetõnek elmondom, hogy kolega vagyok és, hogy szólítsa fel a csövest vagy legalább álljon meg, hogy kitehessük. Általában bejön. Tulajdon képpen ha a vezetõ félvállról veszi az ügyet mert siet mondjuk kajálni vagy egyszerûen nem zavarja akkor elmesélheted írásos formában a panaszbejelentõn az esetet és csatolhatod mellé a rendszámot az idõpontot, a helyszínt és az irányt. Mivel nem akar magának balhét ezért inkább belemegy. Ha megáll akkor már csak egy kis veszekedés, ha nem akar menni akkor cibálás. Én ha korareggel 5 elõtt vagyunk akkor felveszem a kis kesztûmet és ha kell még jól meg is rúgdosom a csövest. Annyába melegedjen. Bár télen nem olyan büdösek, fõleg nyáron elviselhetetlen a szaguk. A legtutibb ha 412-es tipuson próbálkoztok elõször a témával mivel annak a tipusnak van egy qrva nagy hibája. Minden szagot elõre hoz a huzat. A többi is de nem annyira mint a 412 -es. De nagyon sok olega szenved a törzscsövesek szagától csak egyedül nem megy álltalában hátra, hogy takarodj mer érzem a szagod. Én egy hétvégi napon az 5-ösön megcsináltam, hogy kivártam a ki nem érkezõ rendõröket. Merthát abban az esetben ha megtagadja a leszállást és nem nyúltok hozzá akkor várni kell a segítségig. Ez álltalában a rendõrség aki nem szívesen jön ki. Az irányító központnak is ki kell magyarázni a dolgot telefonon, hogy ott van, tombolnak az utasok és nem száll le a csöves. Szóval hétvégén az 5-ösön 4 busz van kinn. 20 percenként járunk. óra 15; 35 és 55. Elment elõttem a olega a végállomásról. Látom, hogy a törzscsövesünk leszáll de vissza is fog szállni. Tél volt nem nyitottam ki csak az elsõ ajtót. Amikor feltette az egyik léábát, kinyitottam a fülkeajtót és mondtam neki, hogy bûzlik, fel se szálljon mert nem megyek egy métert se amíg fenn van. Szó szerint rámbaszta az ajtót. Jólvan mondom akkor kezdjük. Amint felszállt mindenki kiszálltam a fülkébõl és hangosan élõ szóban tájékoztattam az utasokat, hogy amíg csöves van a buszon nem megyünk. Senki nem reagált. Gáz volt hiszen öreg mamik meg papik utaztak csak ráadásul uri környék ám ez. Mondom magamban jó. 35-kor kijövök és elmondom mégegyszer, hogy nem indulunk. Megtettem. 2 öreglány kivételével senki nem szólt, nem szállt le. A 2 mami odajött, hogy akkor most mi lesz. Elmondtam nekik, hogy megvárjuk szépen a rendõröket akik sose jönnek ki hétvégén. Miután az indulási idõ ezzel eltelt már kezdtek mozgolódni az utasok és derengett nekik, hogy nem viccelek. Megkeresett 2 nyanya, hogy feljelentenek. Mondtam nekik, hogy készítsék a papírt-tollat, mert diktálom a számot. Felháborodtak. De vártak türelmesen a következõ busz indulásáig. Közben megérkezett mögém az 55-kor induló kolega és tájékoztattam a tényállásról. Szart rá. Majd szépen együtt kiballagtunk óra 55 kor és beszálltunk a buszokba. Én szóltam az utasoknak ismét, hogy a mögöttünk lévõ busz fog indulni azonnal. Az elsõ 2 mami leszállt. A többiek síri kussban ültek tovább (15-20 fõ). Csöng-csuk-tûz a kolegával egyszerre. Én megkerültem a végállomáson lévõ körforgalmat míg a kolega beállt a helyemre. Felszedte a 2 mamit és rajtolt az útjára. Én meg szépen visszacsorogtam a helyemre. Ekkor esett le az utasoknak, hogy nem blöffölök és tényleg megvárom a rendõröket. A csöves anyámat szidva leszállt. Az utasok is. A központ utasított, hogy ha már az utolsó menetemet a Március 15 tér felé nem tettem meg, akkor felküldi a váltómat, zárjam le a buszt. Túlóráztam kicsit de az nem fáj. Ellenben azok az utasok akik ilyen balfékek, hogy nem mernek semmit tenni önkényesen, azok az óra 35-ös indulás helyett elmentek az óra 15-ös busszal. Ez van. Volt aki majd egy órát várt. Egy darabig nem szállt fel hozzám a törzscsövesünk. De mostanában megint visszaszokott. Asszem tájékoztatni fogom, hogy még egyszer fogok szólni. Harmadjára civilben leszek amikor találkozunk és kiengedem a beleit. Sokan agresszívnek tartanak ezért de azt kívánom tudják meg milyen ha napi 9 órában "autóillatosítóval" van dúsítva az irodája légtere. Nem haragszom rájuk csak ha semmi empátia nem szorul belé és még felszólításra sem távozok. Kicsit elgondolkodva ezeknek az embereknek mindenmindegy életük van. Ha nem a testi épségét fenyegeti valaki akkor leszar mindent.

CattiBrie
Mindenki szagolja egy szagát,
és egy szagolja mindenki szagát.

Az elsõ sor egy buszon/metrón lévõ csövire vonatkozhat,
a második meg talán, ha elutazunk egy másik kontitnensen lévõ országba - bár még nemv oltam, de ha jól érzetültem tök más az emberek szaga

egyébként ne keressétek különösebb értelmét ezen kommentnek :)

[/spam]™

Nem szorosan kapcsolódik ide, de láttam már buszon olyan öltönyös, fukszos embert, aki túlbûzlött tíz csövest... amíg ki nem nyitotta a száját. :)

CattiBrie
Egy mindenkitõl, mindenki egytõl.. :):)

[/spam]™

Jó kérdés!!!!!!!!!!!!!
Son Ice
Kicsit visszaolvastam pár oldal hozzászólását, mert hiányaim voltak. És felvetõdött bennem egy kérdés (ha már meg volt válaszolva, akkor felületesen olvastam, sorry):
Többnyire az a tapasztalatom, hogy ha felszáll egy csöves (vagy már fent van), akkor az utána felszálló utasok "menekülnek" onnan, hogy ne érezzék annyira a szagát. Sõt, akár az utas le is száll és megvárja a következõ járatot. Ilyenkor én, mint utas, mit tehetek? Mert ugye le van írva, hogy ha "zavarja egy utas a többit viselkedésével, piszkos ruházatával stb", akkor kizárható az utazásból. Ilyenkor a sofõrnek kell szólni, hogy tessékelje le a csövest, vagy nekünk, utasoknak "kell" ledobnunk?
Miért a tiszta, "normális" ember szenved a koszos, büdös miatt?

• Nem a zsemle kicsi, a pofátok nagy! • • Muszáj csak azért menni, mert van merre? •

CattiBrie
Jah, igazad van. Csak itt én vagyok a "kisember". És lehet hogy, ha nem ezt látnám a példa országomtól, akkor én sem így csinálnám.

[/spam]™

CattiBrie
Ezaz!

Ezé kell egy balos meg egy jobbos cég! :D

[/spam]™

CattiBrie
"Így van. Ezért tartom naív dolognak ha valaki azt mondja a fideszre, hogy nem tett semmit hiszen a politikát a gazdaság irányítja. Lehetõségei jóval korlátozottabbak a jobb oldali pártnak mint a balnak. Jóval több benne a friss ember akiknek nincsenek olyan összeköttetései a legjobb és leglátványosabb üzletág terén vagyis az építõiparban. Ebben a fidesz jócskán lemarad. De nem akarok politizálni, lásd mivel nem is jutott be a pártom a parlamentbe."

A politikával itt pont látszik, hogy az a baj, hogy nem az ország, hanem a saját érdekeiket nézik. Mert milyen jó volna, ha ÖSSZEFOGNÁNAK és együtt teremtenének egy jó országot. Segítve egymást. Én pl már azért utálom az egész politikát, met azok a pénzek, emit ezek beleöltek a reklámozásba... azt is fordíthatták volna valmi hasznos dolgogra, nem ilyen fasságokra, vagyis saját magukra. (Kapja be mind.) <#levele>

[/spam]&#8482;

Így van. Ezért tartom naív dolognak ha valaki azt mondja a fideszre, hogy nem tett semmit hiszen a politikát a gazdaság irányítja. Lehetõségei jóval korlátozottabbak a jobb oldali pártnak mint a balnak. Jóval több benne a friss ember akiknek nincsenek olyan összeköttetései a legjobb és leglátványosabb üzletág terén vagyis az építõiparban. Ebben a fidesz jócskán lemarad. De nem akarok politizálni, lásd mivel nem is jutott be a pártom a parlamentbe. De, hogy a gazdaság betartott a fidesznek az hót ziher. És hogy ne maradjak példa nélkül. Bátyámnak van egy vállalkozása amely az építõiparban tevékenykedik. A saját bevételei alapján arra következtettünk, hogy a választások elsõ évében tulajdonképpen felkopik az álla. A 2. évben már el tudja magát tartani. A 3.-ban nincs elég zsebe, hogy eltegye a pénzt. A 4.-év ismét halott. Ennyire függnek a kisvállalkozások a nagyhalaktól és a politikától. Hozzátenném még azt is, hogy az a cég akinek legfõbb alvállalkozójaként volt üzletfele, 2 fõnökkel büszkélkedhet. Míg az egyik Izraelbe hordja a pénz, addig a másik itthon terelgeti a céget. Aztán 2-3 hónap után csere. Érdekes volt megfigyelni, hogy a fidesz alatt a 120 fõt foglalkoztató informatikában forgolódó cég tulajdonképpen csõdbe ment, csak nem lett papírforma belõle. 3 dolgozó maradt. Ahogy a balosok gyõztek rögtön visszatértek a törzs ügyfelei ( pl: Budapest Bank, TNT, és még sorolhatnám ) akik egészen addig a minimális befektetéseket tették csak meg. Mit ád' Isten ahogy Medgyessy kormányra került a cég felvirágzott. Olyan szinten, hogy már nem is vett fel újra embereket a cég, hanem továbbadta a munkát bátyámnak. Aki a választások utáni elsõ évben már harmadáron átvette tõle a teljes még szinte új szerszámkészletet és a céges autókat. Hirtelen a nagy semmibõl befutótt egy egész nyarat kitöltõ építkezés Bük település mellet egy 5 csillagos szálloda építése. Gyakorlatilag a politika befolyásolja az õ életét is. Vagy egy kézbe fut össze minden?

Mindezt persze nem ok nélkül meséltem el. Nézzétek meg a BKV-t. Demszky, és a hozzá hasonló hithû élõsködõk gyakorlatilag az állami cégekbõl és azok alvállalkozásaiból keresik gennyesre magukat. Említettem már, hogy a céghez 2 év szerzõdéssel jöttem? Véletlenül kötelezõ a formaruha. Véletlenül egy szerzõdésmódosítással gyakorlatilag kifizettetik veled a ruha árát ha a szerzõdéses idõ alatt otthagyod a céget. Persze mindez nem volna nagy gáz, ha a teljes ruhatáram nem lenne 170.000 HUF. Jól hallottátok. Az a piaci, boltban 1500 HUF körül megkapható ing amit nagykerben ruhaipari mérnõk ismerõsöm vizslatására kb 5-600 HUF-ért meg lehet venni, az a cégnél 7.300 HUF ha véletlen nem tetszik a rendszer. Mesélhetném még az alvállalkozások botrányait Így pl a FOK-GYEM cég érdekes megszünésével kapcsolatban és a kizárólagos jogával kapcsolatban. Ettõl a cégtõl mindenki csak lop. Sõt az olajszõkítésbe is véletlenül keveredett bele a cég. Nem tudom emlékeztek azon idõszakra amikor elviselhetetlenül büdösek voltak a buszok kipuffogógázai. Pedig már meg voltak a 400-as szériájú buszok. Hiába a nagyker áron vásárolt üzemanyag, tudtak még mit lenyúlni belõle. És ha a mûhelybe bevittem a buszt mert 4 hónapja el volt törve a külsõ tükör, akkor írd és mond 4 hónapig nem volt kicserélve a tükör. Csak a szokásos pecsét fogadott: Anyaghiány. Volt olyan téli nap amikor azért nem mentek ki a buszok idõben, mert a kivénhedt széthajtott buszok már nem csak gázolajjal, hanem gázolaj és hûtõfolyadék keverékkel üzemelõ buszokhoz nem volt fagyálló. A 260, 280, 405, 415 és a 435-ös tipusok többsége nap végére megeszi a hûtõvizet. És ez csak egy garázs. Érvelgetek én is az ismerõsöknek , hogy ne háborogjon a bérlet magas ára miatt mert egy gumiabrony 200.000 HUF ba kerül, mégis hazudok mert nem ez kerül sokba. Hanem a bkv vezetõsége. Az akácfa utca annyi embert foglalkoztat, hogy európában elsõk vagyunk a kitartott munkavállalók és a tényleges dolgozók arányának tekintetében. És nem a lista élét képviseljük. Egyszóval a hatékonyság lehetne jobb is ha nem a magyar mentalitás szerint "vigyük ami mozdítható" elvet követnénk. Nem haragszom rád CattiBrie amiért meglopod a cégem, mert elhiheted, ha itthagyom akkor én sem fogok fizetni egy tolvaj korrupt bandának. Érdekes dolog ennek tekintetében, hogy az állami támogatás egyre csak fogy. Valahol valakinek a régi öregek pénzelése már nem annyira fekszik. Nem bántana ha egymást nyúlják le, csak ne az adófizetõk pénzén tennék.

CattiBrie
Köszönöm, hogy megosztottad velünk!

[/spam]&#8482;

CattiBrie
ja, tehát az állam emberei kaszálnak

[/spam]&#8482;

Az állam és az önkormányzat fizeti. Emlékeztetnélek arra tényre, hogy a BKV ZRt kizárólagos tulajdonosa a fõvárosi önkormányzat, vagyis az állam.

Nem furcsa az, hanem ellenõrizetlen.

"hogy ki miatt kelett akkorát fékezni"
De hát a követési távolság megtartása a "hátsó" dolga legyen bármi ok... nem?

Így van. De ha belegondolsz mekkora követési távolságot kell egy 50-es tempónál tartanod a pesti autósok között, akkor kérlek saccold meg, hogy az így keletkezett lyukba hány pesti autós fér be õszerinte "lazán". Szóval baszhatod a követési távolságot amikor egy ilyen tempõnál képes eléd vágni utánna meg keress Te tanút, hogy ki volt ott elõbb.

"baleset utóhatásai és egy balfasz közismert személy faszsága miatt"
?
utóhatás?
:S

Sári Karcsi egy 415-öst vezetett az 5-ös vonalon amikor Pest felé haladva a legszélsõ sávban szembe találta magát egy személyautóval. Az este úgy esett, hogy a személyautó elõtt befékeztek és az elrántotta a kormányt. Találkozott így egy szembõl jövõ autóval amin megperdült és így bekerült a busz elé. Karcsi felmérte a helyzetet, hogy ilyen tempónál frontális ütközésnél a szembejövõ autóban ülõk túlélési esélye gyakorlatilag 0. Ha számításba vesszük azt amit írtam akkor inkább az elenség haljon meg mint az én utasom. De Karcsi ösztönösen reagált. Elrántotta a kormányt. Fel a járdára. Neki a budai pillér után következõ elsõ lámpaoszlopnak. Az egész mûszerfalat a lábára nyomta. Volt utassérülés is. Mivel a helyszinelõ látták ki ül a másik autóban ezért valahogy neki jobban siettek. Karcsi 1.5 órán keresztül beszorított lábbal volt kénytelen nézni az egészet. Ez 1997-ben volt. 2 évvel ezelõtt halt bele a bkv orvosai által 8 napon belül gyógyuló sérülésbe. Elhalt a két lába. Évekig küzdöttek azért hogy lábra állhasson. Késõbb már az volt a cél, hogy ne kelljen amputálni. A megvett bkv-s emberek magukra vállalták, hogy mindent intéznek Karcsi helyett. Pereskedés, stb. 2 év után elévült a dolog. Kirúgták és kapott az államtól pár ezer ft eü segélyt. A teljes családi vagyonuk ráment a korházi költségekre. Onnan tudom ezt hogy a halála után 4 nappal meghalt apám 15 éven át kolegája volt a Mélyépítõ Vállalatnál. A sors úgy hozta, hogy itt nálunk a 8. kerületbõl járkál egy bkv-s kolega dolgozni akivel beszélgettünk egyszer a szolgálati járaton. Mondtam neki, hogy hol lakok. Azt mondta lakott ott egy ismerõse. Régi jó cimbije. Kiderült, hogy Õ is apám kolegája volt a mélyépítõnél. Ismerte hát a Sári Karcsit. Volt is fenn Karcsi nálunk de emlékszem nehezen jött fel a 3.-ra. Csak mivel nem tudtam hova tenni ezért nem emlékeztem rá. Kértem hát a kolegámat aki ismerte õt, hogy ha van infója az esetrõl akkor meséljen. Az összes akkori újságot eltette az esettel kapcsolatban. Átadta nekem, hogy lefénymásoljam. Így elég tájékozott vagyok az ügyben. a tettes soha egyetlen egyszer nem volt bent nála a korházban. Az újságok címlapjai tele voltak a hírrel: Az Omega együttes szintetizátorosa megsérült egy balesetben! Beszakadt a füle! Más cikkek odáig merészkedtek a hazugsággal hogy leszakadt a füle. De a delikvens utolag részt vett egy ujság interjújában. Elmondta az esetet az Õ szemszögébõl. Hogy 3 utas sérült meg és bvolt olyan is köztük aki elvesztette az összes haját az idegességtõl. Meg hogy elveszett a pick-up hátsó teréból a kutyájuk. Megamisították a rendõrségi jegyzõkönyveket. Karcsit hívta fel egy rendõrnõ, hogy figyeljen oda az apró részletekre is mert õket küldték ki, hogy hamisítsák meg az adatokat. Így lehetséges, hogy míg az egyik cikk azt írta, hogy egy sárga Lada hirtelen fékezett az Omegás elõtt és azért ránotta el a kormányt, a míg a másik cikk azt írta, hogy: rossz manõverezéssel megzavarta egy homokszinû gépkocsi... Nem nehéz kitalálni mi volt emõgött. Elõször azt hamisították meg, hogy nem is õ vezetett, hamen a fia. Perszehogy ez volt a reakció, de miért? Karcsi elmonda. Olyan részeg volt hogy a rendõrök alig bírták talpon tartani a szintist. Mivel kellemetlen lett volna a dolog a közismert személyiség életútjában ezért a legjobb ügyvédeket fogadta fel. Karcsi a kolegái noszogatására ismét fel próbálta venni a harcot. De a 10. ügyvéd vállalta volna 700.000 forintért és legalább 5 év pereskedésért. Nem tudták kifizetni mivel már az orvosi költségek is megtizedelték a családi vagyont. Ezért léptem be a D.A.S.-be. Egy ilyen féreg tönkre tette egy család életét hogy mentse az irháját. Persze az ujságok halgattak az egészrõl. Csak bkv berkekben maradt meg az em,berek emlékezetében. Ezért mondják mai napig, hogy inkább dögöljön meg az ellenség mintsem az utasaim haja szála is meggörbüljön. Megúszta volna Karcsi ha nem rántja el a kormányt. Az életével fizetett érte. Azóta valahogy nem szeretem az Omega számait...

CattiBrie
persze a jó példát nem vesszük át, és a rosszból sem tanulunk

Egyébként a 4-6-os felújításos action az "kinek köszönhetõ"? Gondolom nem kizárólagos BKS-s "karbantartás, felújítás". Azt Budapest fizeti?

[/spam]&#8482;

Éppen te mondtad meg az okát annak amiért a nyugati példát nem lehet a BKV-ra alkalmazni... Ugyanis nyugaton sokkal többet költenek karbantartásokra, felújításokra... És az iszonyat pénz, ezért nem nyereséges egyik cég sem.
Egy BKV-nál viszont, ahol már akkor örülhetünk ha lemossák a metrók oldalát, nagyon furcsán néz ki az az iszonyatos veszteség amit kihoznak minden évben...

-the invisible-

az tudom, csak mondom, nem a sofõr, mint vidéken.. (én is utazom sokat metróval :P) Szal vidéken én még egyszer sem találkoztam ellenõrrel helyi járatos buszon, jó mondjuk amíg mindennap ott laktam, addig nem is jártam olyan sokat busszal, de mondom 19 év alatt egyszer sem :) Jó persze akik mindennap busszal járnak azok 3 havonta összefutnak eggyel, na de az a gány, hogy itt a sofõrök is ellenõriznek és Pest után kicsit fura visszaszokni :)

\"A legrosszabb helyzetben is nyújtsd a legjobb formádat!\"

CattiBrie
"Kolegákkal szinte mindíg tegezõdünk. Még akkor is, ha akkor láttam elõször."
Szerintem ez egy tök jó dolog.

"A buszosok között is talán a tömegközlekedés az ami a legnehezebb."
Én úgy tapasztalom, hogy buszosok baromira elõzékenyek esetek 90%-ában. Nagyon sokszor azt látom, ha a nyomi kistautós elõz, mert balfax, akkor a buszos fékez, hogy visszaférjen a sávba... meg egy csamó ilyen van. Amin valahol csodálkozom, mert lehetne genya is, mint a budapesti autókázók 90%-a.

"élõ rögzítetlen húsárúnak" LÁL :D

"hogy ki miatt kelett akkorát fékezni"
De hát a követési távolság megtartása a "hátsó" dolga legyen bármi ok... nem?

"De egy hirtelen fékezésnél nagyobb a baleset esélye az óvatos vezetõnél, hiszen kevésbé kapaszkodtak az utasok."
:DDD
Ez jó.

"baleset utóhatásai és egy balfasz közismert személy faszsága miatt"
?
utóhatás?
:S

[/spam]&#8482;

CattiBrie
odaadom az "enyémet", én úgysem ülök :):)

[/spam]&#8482;

Kolegákkal szinte mindíg tegezõdünk. Még akkor is, ha akkor láttam elõször. Ha civilben vannak, tehát ha nem razzia szerû ellenõrzések vannak akkor nehéz kiszúrni. De bunkóság lenne nem köszönni. De a jármûvezetõk is mindig köszönnek ha tudnak. És van egy másik csoport ami kicsit másabb mint a többi. A buszosok. Köztudott, hogy a D kategória a kategóriák királya. A legtöbb felelõség rajtuk/rajtunk van. És a vaskerekûektõl eltérõen minket bárhol bármikor "bevethetnek". Nekünk már azt is tudnunk kell, hogy más közlekedésben résztvevõtõl mire számíthatunk mivel egy ekkora vasat nehezebb megállítani. Ezért kialakult európa szerte, hogy a buszosok köszönnek egymásnak. Belföldön és nemzetköziben egyaránt. A bkv-s buszvezetõk ugyanúgy köszönnek az épp itthon furikázó Spanyol busznak/buszvezetõnek is. Legalább is ez a nagy általánosság. A buszosok között is talán a tömegközlekedés az ami a legnehezebb. Bár a nemzetközisek a saját munkájukat többre értékelik mint egy helyi tömegközlekedésben dolgozó buszos munkáját mivel ott egy maszeknál sokkal többet dolgoznak a kiskapukat kihasználva és sokszor szabályellenesen. De az igazság az, hogy a helyi tömegközlekedési eszközökön kivül sehol másutt nem szabadna álló utast szállítani. Még egy helyközi rövidtávú volán járaton sem!!! Ez utóbbinál persze elképzelhetetlen lenne itthon a szabály betartása. Nálunk a bkv-nál tulajdonképpen minden kresz szabályt igyekszünk felrúgni. Pl a gépjármû vezetõjének kellene meggyõzõdnie a "rakomány" rögzítésérõl. Ez minden kategóriában így van. Mi mégis elszenvedjük a magyar autósoktól, hogy nem számol egy ekkora tömeg lassulásával. Arra meg aztán fõleg nem gondol, hogy annak az "élõ rögzítetlen húsárúnak" nem feltétlen jó ha a busz teljes lassulása ki van használva. Az elmúlt pár évben megtöbbszörözõdött az utasbalesetek száma. Semmi másra nem vezethetõ vissza csak, hogy ezek a volvók meg is állnak ha kell. És itt megjegyezném ezen szabály furcsaságát. Ha megáll a busz és nem történt meg a másik autóval a kozzanás vagy estleg nagyobb baj, akkor tulajdonképpen happy-nek kéne lenni. Csak általában a megállóba beálláskor jön oda az utas, hogy kitört a foga. És ilyenkor kire mutatsz, hogy ki miatt kelett akkorát fékezni? Szóval ha lehet akkor inkább legyen belõle koccanás és akkor nem megy el a jópofa személyautós. Viszont egy évben 3 idegenhibás esemény után minket küldenek elmeorvoshoz, és számtalanszor felteszik a kérdést: Hogyan tudta volna elkerülni a balesetet?
A másik, hogy az a kolega aki óvatosan vezet annál az utasok kényelmesebben kapaszkodnak, mint annál aki õrültként tapossa a pedált. De egy hirtelen fékezésnél nagyobb a baleset esélye az óvatos vezetõnél, hiszen kevésbé kapaszkodtak az utasok. Szóval ördögi kör ez. Amíg nincs baj addig jól néz ki ez a meló, de ha baj van akkor az életed rámehet. Sokat tudna mesélni errõl Sári Károly kolegám, ha nem halt volna meg egy baleset utóhatásai és egy balfasz közismert személy faszsága miatt. Isten nyugasztalja.

Nagyon jól látod. Európában egyetlen egy városban sem mûködik jövedelmezõen a tömegközlekedés. Minden ilyen cégnek állami dotációban kell részesülnie. Más kérdés, hogy hamarabb van Aba Botondnak 40 misis prémiumja mint, hogy egy vezetõülést kicseréljenek mert szétülték az ülõlapját. A kelenföldi Fürst garázsban a többszász autóbuszhoz évente 3-4 vezetõülést szerez be a cég. Szerintetek? Eljött a 4 évenkénti kampánnyal véletlenül egybeesõ hatalmas felújítás és a dugók miatt szinte egész nap a vezetõfülkében ülök. 10 buszból 9-nek olyan szinten szétülte pár száz túlsújos kolega a vezetõülés, hogy bármelyik utasülés kényelmesebb nála.

Son Ice

&#8226; Nem a zsemle kicsi, a pofátok nagy! &#8226; &#8226; Muszáj csak azért menni, mert van merre? &#8226;

CattiBrie
Én ilyet nem tapasztaltam még.

Ám, emlékszel, amikor írtunk a BKV-nak? :D

[/spam]&#8482;

CattiBrie
Jajj, tegnap tök cuki volt egy néni. Felszálltam a buszra, és mivel kevesen voltak egy olyan ülés mellett álltam meg, amelyiken nem ültek. Jön a néni, aszongya, nem tetszik leülni, mondom nem, tessék csak. :):)
(de úgy álltam, hogy nem kellett odébbmennem ahhoz, hogy õ leüljön)

[/spam]&#8482;

CattiBrie
És az igaz, hogy ha rendes ellenõrök vannak, akkor amikor közeledik a szerelvény (busz, villamos), akkor a vezetõ és az ellenõrök intenek egymásnak? Tapasztaltam, csak azért kérdem. Vagy ez nem feltétlen igaz?

[/spam]&#8482;

bajdövéj: szerintetek a rendszerbeállítás utáni hanyadik napon kerül fel az elsõ graffiti (vagy pl. ablakgraffiti gyémántvágóval) a Combino villamosra?

Xbox Live! gamertag: csodaleny PS3 ID: EU: csodalenyEU, US: csodaleny

CattiBrie
Én is így vagyok. Ebbõl a pénzbõl minden hónapban vehetsz magadnak pl egy farmert.

[/spam]&#8482;

:)

A bérlettel teljesen egyetértek. nem is az hogy nem éri meg (mert nekem speciel barmoira megérné, elég sokat utazom békávéval) de a cégem nem fizeti ki, én pedig nem vagyok hajlandó érte 7.000-et fizetni, mert ezt nem bírom el minden hónapban.

CattiBrie
igen

-1 jegy nyelvtanból :)

[/spam]&#8482;

A "meg"-igekötõd az elsõ mondatodban teljesen félrevezetett :) "...meg kéne élnie" írtad, de akkor "...kéne megélnie"-ként lenne helyes.

A többiet meg már felületesen olvastam csak el, mea maxima culpa :)

CattiBrie
Ez a kérdés nem tartozik a témához.

Nekem viszont nem éri meg a bérlet. Ez van. Mindannyian mások vagyunk.

[/spam]&#8482;

CattiBrie
"Szerintem a BKV-nak olyan döbbenetes kiadásai lehetnek, amely mellett a reklámbevételek szinte elenyészõek"

Én is pont ezt mondtam.

Feltételes módban írtam róla.

[/spam]&#8482;

Punker
reklámokból max az jön ki nekik szerintem amit a vandálok tönkretesznek.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

Punker
és te majd pl ingyen fogod osztogatni a software-eket? arról nem beszélve hogy diák bérlet az nem is drága, amgm tanultam mindig volt diák bérletem, mert ha csak 5-6x ültem a buszon már akkor megérte.

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen \"Tanulok, mert egy idõ után a tanulásba fektetett munkám meghozza a gyümölcsét, és mint tudjuk a gyümölcsbõl pálinkát lehet fõzni!\"

Szerintem a BKV-nak olyan döbbenetes kiadásai lehetnek, amely mellett a reklámbevételek szinte elenyészõek. (gázolaj, sokezres//tízezres?/ apprátus eltartása, vonalfenntartás, jármûvek fenntartása, revíziója, szerelése, cseréje, új jármûvek beszerzése). Szóljatok ha valamit kihagytam. ha jól tudom, a személyszállítás még tõlünk nyugatabbra sem egy profitábilis vállalkozás, se azt is sejtem hogy kicsit kevesebb veszteséget halmoznk fel évrõl-évre.

CattiBrie
tanuló, informatikus

[/spam]&#8482;

Punker
neked mi a foglalkozásod?

CattiBrie
Az én véleményem szerint a BKV-nek csak a hirdetésekbõl meg kéne élnie, fenntartania magát. A BKV-nek hatalmas felületei vannak, amiken reklámozni lehet. Szvsz, ha akarnák és lenne egy jó média értékesítõjük, akkor hümm, de sok pénzük lehetne.
Természtesen nem ingyé akarnék BKVzni, hanem monnyuk egy szinte jelképes összegért.

(Ezt nem értem a köcsög moziban is, hogy vaze, ott nyomatja a sok reklámot, amibõl már alapból nyolcvanszor meglenne egy film ára, de azért ezreket szednek be a nézõktõl is. Jó, film közben nincs reklám, illetve azért én sem ingyen szeretném, de ne legyen már spórolás tárgya egy film megnézése.)

[/spam]&#8482;

Mert baromi nagy pénzeket visznek haza egyesek :)

CattiBrie
Hát nekem egy alapelven van, az a Deák elkerülése. Szerencsére mindig sikerül.

Ám,

Helyszín: Egyik metró végpontja.
Irány: Lefelé.
Állapot: Tele ellenõrrel kábé két sorban.
Idõpont: Napközben, amikor nincs tömeg, sõt... Elõnye, h rögtön észrevenni, ha ellenõrök vannak.
Felszereltség:
- Bal zsebben: egy pár hónapja kilyukasztott jegy.
- Jobb zsebben: 2 darab még tökéletesen jó, használatlan már 3 havja megvett jegy

Catti érkezik, az összes ellenõrszem rá szegezõdik, mert ugyan mégis ki másra, hiszen most ment le közöttük egy ember, a következõ meg még 10 méterre van mögötte. Ahogy a jegykezelõautomátákoz lép, bal zsebébõl elõveszi "a" jegyet. Kisimítás utáni ügyes mozdulattal behelyezi a lyukasztóba, majd tovább indul. Nagy boldogan, mosolyogva az ellenõrök közé lép és mutatja fel a jegyet. Az ellenõrök ránéznek, bólintanak, majd beszélgetnek tovább. Catti jó kislányhoz méltóan továbbsiet útjára a metrószerelvény felé. Illetve most reméli, hogy embereink/besúgóink nem olvassák-e topikot. :)

[/spam]&#8482;

adj már pár tippet akkor lécci arra, hogy ha a deákon a mozgólépcsõ aljában lenn BEFELÉ ellenõriznek kb 10-12-en és éppen 6-7 lépcsõfokra senki nincs körülötted, azt hogy az istenbe kell kijátszani? :DD

-the invisible-

CattiBrie
ha jól gondolom ellenõrbõl nincs is annyi, amennyi kellene/szeretnék

[/spam]&#8482;