17
Raid 0-ról egy pár kérdés
-
Tir Na Nog #17 [b]RAID0 (2 vinyóval) helyett RAID5-öt (3 vinyóval) használva mennyit lassul / gyorsul az írás/olvasás sebessége? -
Tir Na Nog #16 mindegyik vinyó + dvd meghajtó sata természetesen. -
Tir Na Nog #15 Adott 2 db 300 GB maxtor + 2 db 500 GB WD vinyó + 1 dvd meghajtó + egy asus p5b deluxe alaplap. A 2 300-as maxtort raid 0-ba akarom kötni boot vinyónak, a 2 500-ast meg a dvd-t sima mezei driveként használni.
A kérdés: mit hova kössek az alaplapon? Van itt 4 piros meg 2 fekete sata csatlakozó. A kézikönyv hadovál vmi jmicron meg ich8r raid vezérlőkről, de hogy melyik csati melyikhez tartozik, azt fingom nincs. Most mindkét 300-ast a fekete csatikba kötöttem, de az nem jó, mert nincs master vinyó vagy mifasz miatt ugat a bios. Elvileg ctrl+j lenne post alatt a raid biosba való belépés, de leszarja, pedig biosban raid-re állítottam a jmicron controller mode-t.
Mit hova kötözgessek? -
#14 Most kapcsolok...azt irod,hogy a raidvezérőn lévő ide csatikat,ha nem kapcsolom be a biosban a raid vezérlőt lehet sima idés csatinak használni ?
Vagy félreértettem ? -
#13 Nem volt eddig gond a pörgetésnél...birják a vinyók a magas PCI freket csak azért kérdeztem ,mert pl a SCSI vezérlők nem nagyon szeretik a magas freket...Nállam 36-os PCI felett lehidaltak...
Egyébként tetszik a sebessége :o)csak az zavar,hogy 4 nagy és 3 kicsi helyem van a házamban igy nem tudtam elhelyezni úgy a vinyókat,hogy mindkettő alatt legyen 1 üres hely a szellőzésnek és még a floppy is beférjen.....most az eggyik vinya a ház aljában van egy szivacson fejel lefelé és a másik felette a 3.5"-os helyek legaljában van benne... :o/ -
#12 Ha használtál már a vezérlőn vinyót RAID nélkül és közben húztad a géped és nem volt gáz, akkor szerintem nincs kockázata a felpörgetésnek. Ha nem, akkor itt az ideje egy ilyen próbának, persze enélkül a 2 virnya nélkül.
Amúgy gratula a tempóhoz! Tetszik? :) -
#11 Megvan a másik vinyóm össze is kötöttem őket.
Igy most 2x40GB Maxtor D740X Ata 133 Raid0-ban dolgozik.
Eddigi eredmények:PCMark2002 Hdd:1300 (többszöri átlag)
Nero tároló mérés 47-53000K
A kérdés,hogy mennyire toleráns az alaplapi Raid vezérlő a Pci Frek emelkedésre,ha esetleg túlhajtanám a gépem ? Nem szeretnék adatot veszteni... max 38-as PCI frekre gondoltam....
-
#10 Okey köszönöm mindenkinek !
Ki fogom próbálni,ha sikerül a másik vinyó is !
Byez ! -
#9 Olyan 30-70% érezhető szerintem. Teszteket nem tudok, de használatra kb ennyit érezni. Igaz én egy 3 vinyós RAID-0-át használtam egy ideig... -
#8 ja es sebesseg :D -
#7 Igen pontosan a gyorsaságát szeretném kihasználni,bár még nem láttam ilyen rendszert müködni nemtudom mennyivel gyorsabb...
Van még ezen kivül,hogy törölnöm kell mindent hozzá egyéb negatívuma ? Értem ezalatt,hogy pl a Wint nehezebben tudom feltenni,mert kislemezzel előbb a raid drivert fel kell pakolnom....
Mennyivel lesz gyorsabb kb ? P4-2.2A,512DDR a rendszer..
Köszi az eddigi segítséget ! -
#6 Korrekt. Miutan figyelmesebben elolvastam a hozzaszolasat :D, mar latom, csak a sebbeseg erdekelte. -
Air #5 De o nem tukrozni, hanem eppen csikozni szeretne, gondolom a 2x akkora sebesseg miatt. -
#4 Ha tukrozest losz be, akkor nem vesztesz adatot, mert pont ez az ertelme. Mode-nal nem Stripe-ot, hanem Mirror-t valassz. -
#3 Hmmmm.
WARNING If creating a Security array using an existing hard drive, backup any necessary data. Failure to follow this accepted PC practice could result in data loss.
Magyarul nem kell torolni. -
#2 1: törölni kell, mert új partíciót hozol létre.
2: elveszik
hátrány: ha az egyik becsődöl, akkor huss minden adatodnak.
Sok sikert! -
#1 Hi All!
Következő a helyzet:
Jelenleg van egy MSI 845-Ultra-AR Ata133-as Raidvezérlős alaplapom és egy DB Maxtor D740X 40GB-os Vinyóm.
Napokban elképzelhető,hogy hozzájutok még egy hajszálra ugyan ilyen vinyóhoz igy gondoltam kipróbálom mennyivel is gyorsabb a Stiping Raid0.
Kérdéseim:
1.) a mostani vinyóm durván félig van lekell-e törönöm teljesen vagy nem ?
2.) ha később kivenném az egyik vinyót akkor elveszik mindkettőröl az adat vagy van lehetőség az egyiken maradjon valami használható pl OS ?
Hülyék a kérdések sorry,de még nem használtam Raid 0-át...
Esetleg ha van hátulütője használatának azt is említsétek meg !
Köszi !