119
Nem megy az alaplapban
-
MasterJay #119 csatlakozom az előttem szólóhoz! BIOS UpDate Ha az sem akkor vegyél szerintem AMD cpu alá MSI deszkát!
MSI K7N2 Delta. feltéve ha kapsz még ilyet valahol. -
#118 Először is ellenőrizd Speedfannal, hogy valójában mennyit kap a mag. Ha tényleg 1.75-öt, akkor frissíts biost, egy Asus lappal nekem ugyanez volt, frissebb bios megoldotta. -
#117 na igen,,ilyen melegben, amúgy 45 körül szokott lenni, persze akkor kint sincs több 20 foknál. -
MasterJay #116 pár fokot tudsz nyerni már azzal is ha lecseréled alatta a pasztát meg kitakarítod a cooler bordáit! De szerintem az az 50fok nem olyan sok -
#115 végülis nincs vele olyan nagy gáz, bár nyitott oldallal is olyan 50 körül van alapon, és úgy tudtam, hogy mondjunk 1.5 körüli fesszel lehet nyerni néhány fokot :> -
MasterJay #114 Valószínűleg nem lehet benne lefele állítani a mag feszültséget! Ha nem melegszik a cpu-d akkor nincs vele semmi baj!Akkor maradhat úgy!Ha húzni akarod akkor meg úgyis felfele állítod!Bár akkor már ezt neked nem kell. -
#113 hi
Van egy Asrock alaplapom, benne egy 2700+ athlon xp, thorou. B, húzva jelenleg nincs.
Azt tudom, hogy a gyári default feszültség 1,65V, de nekem 1,75V-n megy, és szeretnék feszültséget csökkenteni, csakhogy ugytünik a Bios csak az emelést engedi. Hogyan tudnám ezt megoldani? -
the Godfather #112 Ja..egyetértek az elözövel, illetve hozzátenném, hogy a CMOS-t resetteld, illetve ellenörizd hogy minden a helyén van-e. -
#111 szia,
proci vagy alaplap a hibas. -
WaterMaker #110 Hi!
Van egy kis gond.
Vettem egy ASUS Via K8V-X AMD Athlon 64/754 DDR AGP SATA alaplapot,
hozzá egy AMD Athlon 64 2800 754 procit, +videókártya stb...
Összerakom, bekapcsolom, és semmi. A ventilátor forog, de se kép, se
hang, se csipogás. Ha kiveszek belőle "mindent" akkor sincs semmi.
Mi történhetett? Rossz volna az alaplap? Vagy valamit be kell állítani,
vagy csinálni valamit? Tudnátok valamit ajánlani mit tegyek?
Választ előre is kössz.
Üdv: WaterMaker -
#109 Ezt a dumát ismerem, egy kollégám AthlonXP 1700+osa, már két hónapja van a boltban ugyanilyen hibával, elvileg arra vár, hogy az importőr vegye vissza, és akkor kicserélik...
Nem tehetsz mást, mint reménykedsz, és esetleg elmondasz pár imát... Fogyaszóvédelem nem rossz, csak szintén baromi lassan dolgoznak. Legjobb, ha néha benézel a boltba és élénken érdeklődsz, esetleg elkottyantod, hogy jártál a fogyasztóvédelemnél is, de ez nem biztos hogy kell... -
szuszu #108 Na ha ebben vki jó megoldásra talál, akkor vendégem egy sörre! Segítsetek!
Szóval visszavittem a procit, ami a szervíz szerint megégett (kis zöld folt, tényleg ezt jelentené?), ám a szervizes alkalmazott szerint is helyesen volt hűtve!!!
Azt mondják, majd 2hét múlva a nagyker választ ad, hogy visszaveszi vagy sem...
Hát persze, hogy úgyis a felhasználó lesz a hibás...
Na most mit tegyek???
Már írtam a fogyasztóvédelemnek is, hátha segítenek...
Segítsetek, pls. -
#107 a betuk es az osszekotesek kozott kb 1kohm az atvezetesek kozott meg ne legyen rovidzar!!! es akkor elvileg jonak kell lennie. -
Anee #106 Akkor csak az marad hogy egy másik alaplapba is kipróbálom -
#105 Üdv!
Ha már az XP unlockolásánál tartunk, akkor áruljátok el plz hogy a Voltmérőnek mennyit kell mutatnia mert a filmen mindig más szám jöne elő... -
#104 nekem az epox 8kha+ ban 12.5 ig megy a szorzo az e folottieket hiaba allitom be visszaall auto ra.Szerintem meg biosban van lekorlatozva. Ja es persze en is unlockoltam a procit. Persze lehet hogy nem volt tokeletes a szigetelesed es valamelyik atkotes foldelve van. -
Anee #103 Pedig a műszer is mindent jónak talált.... -
#102 Igen, a régieknél is az volt, hogy vagy egy bizonyos feletti, vagy alatti szorzókat nem lehetett beállítani, de nem biztos, hogy az a baj, lehet, hogy valahogyan máshogyan is letiltották a 12 fölötti szorzókat, de erről még nem hallottam. -
Anee #101 de mondom csak a 12 fölötti szorzók nem mennek minden más meg igen -
#100 Hát, lehet, hogy elbaltáztátok, mert a régi Athlonoknál akkor volt ilyen jelenség, amikor nem sikerült tökéletesen összekötni az átvágott hidakat. -
Anee #99 Hát úgy ahogy Tomshardware-en volt...
ragasztó, majd arra vezető ezüst...
-
#98 Hogyan csináltátok az unlock-ot? -
Anee #97 SZiasztok
Akart vagy lokkolt már ki valaki közületek XP-t?
Mert kilokkoltuk szuperfasza csak 12esnél nagyobb szorzót nem támogat pedig az alaplap tudna 14,15öt is......
Tehát szerintetek el lehetne "baszni" a kilokkolást hogy csak pár szorzót támogat.
Ha meg belövöm 14,15re akkor levesz 10-et belőle s úgy futtatja
zsír szopás
Ötlet? -
#96 Nem komoly a dolog! Beviszed a gépet, megmondod, hogy a régi prociddal nem indult az alaplap! Ha gondolod, ki is veheted a procit, rakjanak bele ők!
Összedugják, kipróbálják, megy-nemmegy. Ezért nem számítanak fel díjjat, hiszen csak az általuk vásárolt terméket tesztelitek, hogy kinél van a gond!
Ha náluk beindul, akkor visszaviszed a procit oda ahol vetted!
Ott szintén ez a szitu:
Most vettem nálatok, de a régi lapomban nem indult!
Kipróbál, megy-nemmegy.
Ezért sehol nem kérnek pénzt! Ez az ő érdekük is!!!
(najó, köcsög Mistral azért kivétel:-))))) -
szuszu #95 Hát akkor mindkettő kénytelen lesz visszaadni a casht, mivel még 3 napon belül vagyok. Ha jól tudom ez így van. -
#94 Na, soxerencsét, nekem lejárt a munkaidőm, úgyhogy repesztek haza, csao!!! -
#93 Na, ja, de ezzel az a gond, hogy a procis, meg az alaplapos egymásra fog mutogatni, és te leszel az aki szív... -
szuszu #92 sajna már ismerném a boltos csávó válaszát: biztos az alaplappal van gáz! Úgyhogy inkább mindenestül viszem vissza, de egy fillért se fizetek nekik. Elvégre nem működik, vagy mifene... -
#91 Ez borzasztó!!!
Akkor szerintem érdemesebb a procit megpróbálni visszavinni előbb, mert azzal kevesebb meló van, és ha az a rossz, akkor nyert ügyed van! -
szuszu #90 sajnos az sincs a haveroknak, mindenki intelezik... -
#89 Nem tudsz kipróbálni egy másik procit? -
szuszu #88 a nagy kérdés az, hogy oda vigyem ahol az alaplapot vagy ahol a procit vettem -
#87 Ez pech... Marad a visszavitel, vagy a próbálkozgatás. -
szuszu #86 sajnos nincs olyan ismerősöm akinek ilyen alaplapja lenne... -
#85 Ez így kicsit cinkes, nem tudod kipróbálni a procit másik gépben, hátha azzal van gond, mert ha nincs vele semmi probléma és visszaviszed kifizettethetik veled a bevizsgálási díjat, ami akár 2-3e Ft is lehet. -
szuszu #84 Ez lesz! Ma megyek vissza az üzletbe. Csak a probléma az hogy nem egy helyen vettem a procit és az alaplapot. A másik meg persze, ha a VGA nem jó neki akkor nem kötelesek kicserélni... -
#83 Az biztosan müxik másik gépben? Ha igen, akkor vidd vissza az összes cuccot, hogy rakják neked össze, ezzel a VGA-val, ha azzal nem müxik, de másikkal igen, akkor valami inkompatibilitási probléma van, ki kell cserélned a VGA-t, ha meg nem azzal van a gond, akkor ki kell hogy cseréljék, ami sz*r, hiszen most vetted. Ez a legbiztosabb megoldás. -
szuszu #82 Teljesen új az egész cucc kivéve a VGA -
#81 Annak elégnek kell lennie, más cuccal működött, vagy az is új? -
szuszu #80 Codegen ház 300-as táppal.