23
Tapasztalatok, vélemények a konkrét típusról (PX-W4012TA)
 • Pheel
  #23
  Sajnos nem láttam még 10x-esnél gyorsabban újraírható anyagot, de azt nekem is hibátlanul kezeli.
 • crx
  #22
  Szerintem aki már tul van a 4 ezredik cd én az tudni véli mért vett plextor irot akor mikor még megfizethetetlen drága volt. Mostanság elég éles a piac de a hivek azért megvannak.PLEXTOR
 • Balko
  #21
  nekem 24x10x40-es van és tökéletesn ír újra
 • Pheel
  #20
  Már csak 26 netto egyes boltokban. Hmm. Egyre szebb! Méghogy 150+fa ;-))))
 • Pheel
  #19
  Ne viccelj! :) 29 kp :-PPPP
 • mainruler
  #18
  150.000 FT + ÁFA? :))
 • Pheel
  #17
  Megvettem a cuccot. Nagyon korrekt. Csak ajánlani tudom. Iszonyat profi :-)
 • Pheel
  #16
  Erre emléxem. Mindig jártam hozzád íratni, ha már elszállt mindehol máshol :)
 • Frenzy
  #15
  Miutan volt egy TDK szeria, amin a Yamaha, TEAC es LG irok sorra elbuktak, Plextor meg megirta csont nelkul, en ugy gondoltam, hogy jol dontottem, amikor Plextort vettem ...
 • mainruler
  #14
  Jut eszembe, nem is tudtam, hogy a MaiNap angol nyelvű... :))
  Vagy gondolod, hogy gyorsan átfordítottam? :)
  Bármelyik CD-vel foglalkozó honlapon megtalálod, vagy esetleg Microsoft, ki tudja? ;-)
 • mainruler
  #13
  Nem, a CD Freaks-en olvastam, de utánanézhetsz a Philips honlapján is, lévén ők találták ki a Mount Rainier-t.
 • mainruler
  #12
  Nos, a Mount Rainier se épp a legfontosabb funkció, mindezeket csak ezért mondtam, mert egyrészt a túlírás hiánya miatt, másrészt a CD-MRW elbukása miatt nekem megrendült a Plextor minőségébe vetett hitem, s tényleg jószándékúan mondom, hogy fontold meg te is a dolgot.
  Az, hogy ez a két funkció nem működik, azt jelzi, hogy valam nincs rendben az íróval. Ezek után pedig hiába tökéletes látszólag, mindig ott lappang a meghibásodás lehetősége, no meg az a kellemetlen érzés, hogy a drága pénzen megvett íróm korántsem tökéletes.
  Nem akarom most lehúzni elötted a Plex-et, csupán azt szerettem volna elérni, hogy fontold meg egy olyan író vásárlását, mely árában jóval nagyobb, tudásában jóval kisebb a többi típushoz képest.
 • Pheel
  #11
  Hmm. Sokat okosodtam ezügyben. Mivel nem célom a mértéktelen túlírás, így az álláspontom nem változott.
 • mainruler
  #9
  Na, találtam is egy hivatalos közleményt az első Plugfest-ről:

  "Microsoft conducted the first test series (1st Plugfest) with drives from different manufacturers in January 2002. The participants included MITSUMI, Yamaha, Teac and Plextor. The drives were subjected to the Mount Rainier Test Suite, which was developed by the Mount Rainier Group. This tested all important MRW functions: obligatory commands, formatting units, GAA addressing and early eject. The drives were additionally subjected to long and complicated strains. All drives failed in at least two points, with the exception of MITSUMI’s CR 480A TE.

  EASYwrite

  „EASYwrite“ is the Mount Rainier Group’s seal of approval. Its logo will distinguish all drives, which have passed the Mount Rainier Test Suite, and are 100 percent Mount Rainier compliant as a result. The MITSUMI CR 480A TE is the first and the only CD-RW drive, which is authorised to carry this logo."


  Aztán persze jöttek a többiek, kivéve a Plextort...
 • mainruler
  #8
  A Mount Rainier Plugfest egy Microsoft által megrendezett gyűlés/hardverteszt, ahol az ide benevezett márkák íróit tesztelik a Mount Rainier szabvány által megkövetelt szigorú kritériumok alapján, hogy megfelelnek-e az egyes modellek a szigorú elvárásoknak.

  A kritériumok:

  - Support for defect management
  - Fast background formatting
  - Convenient "early eject” of disk
  - Drag&Drop Floppy functionality
  - Reliable disk interchange
  - Addressing support for (2k byte) amounts of data

  Erre a Plufest-re a Mitsumi, a Yamaha, a Teac és a Plextor nevezett be, de egyedül a Mitsumi modellje felelt meg a követelményeknek, a többi gyártó modellje nem volt elég jó minőségű/strapabíró, ezért ők akkor még nem használhatták a Mount Rainier logó-t az íróikon, s nem tüntethették fel a CD-MRV specifikációt az írókban.
  Telt múlt az idő, eljött a második Plugfest ideje is, ahol végül több, előzőleg elbukott gyártó is megkapta a minősítést, de a Plextor továbbra sem tudott elég jó modellt felmutatni, ismét elbukott.

  A Plextor hivatalos dumája az, miszerint: "Nem akarunk belefolyni a dologba, míg a szabványt nem véglegesítik teljesen, s mivel mi a legtökéletesebbet akarjuk nyújtani a vásárlóinknak (micsoda smúzoló banda...), majd csak akkor implementáljuk a CD-MRW szabványt, ha más letisztult a dolog..." :))) Szánalmas! Akkor miért neveztek a Plugfestekre, tessék mondani? ;-)

  Mivel a CD-MRW szabvány kezelése strapabíró és pontos fejpozícionáló szervót és kiváló minőségű egyéb mechanikát igényel, újból előkerül az a kérdés, ami már a túlírás hiányakor felmerült sokakban, vagyis lehet, hogy a Plextor gyenge minőségű fejpozícionáló mechanikát használ, mely nem bírja követni a túlírás miatti sűrűbb vonalvezetést a CD felszínén? A CD-MRW szabvány kapcsán ez újból csak megerősítést nyert szerintem.

  Ennyit a Plextor "isteni" mivoltáról...
 • Pheel
  #7
  Na akkor okosítsál! Mi az a Mount Rainier Plugfest?
 • mainruler
  #6
  A Plextor elbukta az első Mount Rainier Plugfest-et, az írója nem felelt meg a Mount Rainier csapat szigorú elvárásainak. Túlírni nem tud. Sok C2 error-t csinál. Rohadt drága.

  Ezek után kérdem én, mi a fenének isteníti mindenki??? Tény, hogy messze a leggyorsabb, de tudjátok mit, én inkább kibírom azt a 10-12mp-et, amivel a konkurencia írói lassabbak, és inkább jó minőségben írok gyors helyett.
 • Pheel
  #4
  Már el van döntve, csak a buktatóit szeretném előre tudni. Bár ha az nincs neki... :)
 • chbs
  #3
  Nekem szemely szerint ilyen van, es nagyon-nagyon meg vagyok vele elegedve. Negativumot egyszeruen nem lehet rola mondani. Szinte maga a tokeletesseg. Ha az anyagiak engedik, okvetlen ezt vedd meg, megeri az arat.
  Udv! CHBS
 • Evil
  #2
  inkabb a teac 40X iroja.Ugyanannyit tud(ha nem tobbet a mount rainer miatt ,bar a plexi ezt talan bios frissitessel tudni fogja) es jo par ezressel olcsobb.Persze ha audiora kell akkor csakis plexi!
 • Pheel
  #1
  Szándékszom szerezni egy ilyet. Kíváncsian várom a véleményeket, tapasztalatokat azoktól, akik már találkoztak a tipussal.

  (A tíipus rövid vagy hosszú i? :))))