14
-
#14 Nem is mondtam, hogy nincs, de az Intelnek nem sok jó van arrafelé még :) -
Genesis #12 Történetesen már vettem, de persze nem magamnak az otthoni gépbe :((( Szóval a listaárat nem kell nézni, mert arra jön még mindenféle kedvezmény is, de egy (!!!) UltraSparc III 900 Mhz-et 1.8M kemény magyar forint nettóban.
Csabi: ez a 64 bites, duma nagyon gyenge. Szerver kategóriában (Sun, IBM) már hosszú évek óta a 64bit a nyerő. Speciel a Sun már a workstation-öket is 64bit-en nyomja 1 ideje. -
#11 Az Intel az ia64-es projectet nem 2-3 éves megtérülési rátával kezdte el, tudta jól, hogy hosszú és göröngyös az út, amire rálép a 64 bites procival. Persze érthető, ha szeretne már pénzt látni belőle, főleg így lassan egy évtized után, ráadásul már nagyon sok pénze van benne. Viszont látni kell azt is, hogy ha neki lesz először jól használható 64 bites cucca, akkor megfogja az Isten lábát és a csoda sem menti meg a totális piaclefölözéstől és az ezzel járó nyereségtől. :)
Mondjuk nem biztos, hogy ez jó lesz nekünk, úgyhogy valaki húzzon bele nagyon a konkurenciánál! :) -
#9 Szerintem ez a legkevésbé sem baj, sőt! Az AMD az x86-64-gyel PC piaci szegmenst akar lefedni. Az Intel ide a P4-ek megújuló generációit szánja még egy darabig.
Szerverprocinak meg igencsak nem drága, ráadásul arrafelé a 64 bit nem akadály, inkább előny.
Bár úgyis hülyeségeket beszélek és majd jól megkapom, hogy ez hülyeség és AMD rulez, mert lenyomja még a Power procikat is... -
Power #7 Te már vettél UltraSPARC-ot?
Hol? Mennyibe kerül?
Én még nem hallottam UltraSPARC prociról amit külön lehetet volna venni.
Az Itanium ára szerintem piaci, ugyanis ahová szánják az a piac kb 20 ezrestől indul egy gép, határ a csilagos ég :-)
Az más kérdés, hogy az Intelnek kevesebb, mint 100 dolcsiba kerül, dehát a sok-sok éves fejlesztésnek meg kell térülnie :-) -
Genesis #6 Mivel nem ismerlek, így nem is téged minősítettelek, hanem a reakciódat. A reakcióbol pedig azt a következtetést lehet levonni, hogy aki ezt írta kissé felületes. Egy akármilyen vélenyt beírni, anélkül, hogy elmondanád miért kissé bugyuta dolognak tűnik.
Ár: vettetek már valaha UltraSparc-ot, mert ha igen akkor ezt az árat igen barátinak mondanád. Nem is beszélve a Power4-ről.... -
Genesis #3 zplayer_,© Bekomman: Mókás hallgatni azokat az emberkéket akik nem igazán tudnak elvonatkoztatni az Ő kis x86, Doom világuktól ....
-
Bekomman #2 Mivel ez is csak 64 biten megy nem valószinű hogy eget verő sikert arat, de azért az elődjénél jobb lesz