80 GB - De melyiket?

Oldal 1 / 2Következő →

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Laalee
én általában a kivétel szoktam lenni 😄 nekem megér egy kis utánajárást és 1-2ezrest hogy legyen rendes garanciám. sajnos 5számjegyü az az összeg, amit az 1év gari miatt buktam idáig.

Photo Collage Maker http://www.collagemaker.me

Laalee
nos mondtam 1 szóval is hogy nem nagykerböl vásárlok?
amugy ahol 2-3év garit adnak azt normális boltnak, vagy minõségi márkának hívják.
esetleg irtam hogy csak noname cuccot? szerencse hogy igy tudod mit használok, és mennyire rendeltetés szerüen... amióta made in china minden azóta a minõség is nagymértékben romlott...

Russ!an
Na pont erröl beszéltem!
Nagy általában akinek elment 1 évig annak megy tovább is.
Kivételek midig vannak hogy erõsítsék a szabályt!

ASUS P4C800 D.|3200/800HT|Zalman CNPS7000A-AlCu|2x512MB Samsung|2x Seagate SATA 80GB /ST380013AS/| 120GB /ST3120026AS/|CLUB3D 9800PRO@XT 128MB|Casetek CK-1018-2A|Chieftec HPC-360-202/LG 1730B

80as barracudám most 14 hónapos, és semmi baja sincs.

Bár bizonyára tapasztalatból beszélsz a levegõbe...
ubi
maxtor vs. seagate!!! nekem 2 db 5400es 80Gb-s régebbi maxtorom van, kiba halk, nem melegszik, és ebbõl az egyik lassan már 2 éve tökéletesen mûkszik, a másiknak mostanában járt le az egy éve! Barracuda IV. nem jók a tapasztalataim, ugyanis kurvára melegszenek, és hamar szarrámennek egy éven belûl!
ubi
u.i.:a szar selejtek nem mennek el 1 évig, a hiba hamar megjelenik!
ubi
érdekes, hogy neked a 13.hónapban megy tönkre az egy 1 éves garival rendelkezõ hardware-red!!elég szar helyen és mínõségben vásárolhatsz, mivel ami elmegy egy évig, és rendeltetésszerûen használod, nem fog elszállni a 13.hónapban!!!!!!!!! ahol 2 v. 3 év garit adnak, azt a legtöbb helyen nagyker-nek hívják!
Laalee
a selejt az selejt, mindenesetre én már semmit sem veszek 1 év garanciával, sokba kerül ahhoz hogy 13 hónap után kidobjam... nem egy cuccom halt be pár hónappal a gari lejárta után. 2év már elfogadható veszteség a pc alkatrészeknél, ugysem sok cumó marad a gépemben 2 évnél tovább.

MaSzKa
Azt halottam a hitachi/IBM meg a maxtorok hullanak mint a legyek. A Samsungok azok valszeg jok mert 3 év garit adnak rá. A seagate szerintem jo. Nikimi 1 mocsok hawernak volt kiszedte a jumpert és jöttek le a tüskék isezt azért irtam le, mert a vinyó 1 hetes volt és jot röhögtünk rajta. Érdemes 120GB-st venni mert talán ezek vannak jó ár/érték teljesítménybe!

_______ Verein für Raumschiffahrt - Wernher von Braun _______

Russ!an
"idejig "
bocs nem direkt volt 😊

ASUS P4C800 D.|3200/800HT|Zalman CNPS7000A-AlCu|2x512MB Samsung|2x Seagate SATA 80GB /ST380013AS/| 120GB /ST3120026AS/|CLUB3D 9800PRO@XT 128MB|Casetek CK-1018-2A|Chieftec HPC-360-202/LG 1730B

Russ!an
Értem. de én arra szerettem volna utalni, hogy nem márka/garancia év arányban döglenek meg a mostani HDD-k
hanem ha szar akkor az max 1-2 hét alatt elõjön. ha meg nem elmegy annyi idejig amíg amúgy is használnád. ez a tapasztalat sztem. Inkább úgy kéne megközelíteni a dolgot hogy melyi gyártó aki a legnagyobb selejt aránnyal dolgozik. 😞

Laalee
a 3 év gari ettöl még 3 év

az üzemóra megint más kérdés, de abba nincs betervezve gy vinyo elhalálozás, ami mostanában sûrûn elõfordul sajnos. nekem régen volt egy 8gigás samsung hddm baj nemvolt vele. adattárolónak nem feltétlen rossz választás, rendszer vinyónak én sem ezt venném

Russ!an
Az a lényeg hogy firkásznak ilyen szinten nem szabad hinni!
Ha ilyen kijelentést teszel, hogy meggyõzött akkor az a tapasztalataid alapján legyen. De ahogy érzed.

Persze hogy gyorsabb, mivel sokkal nagyobb kapacitású tányérok vannak benne. Már csak ettõl is gyorsabbnak kell lennie, mint a kisebb/régebbi.
Munch
Az én 120/7200-as seagatem: ROHADT HALK, NEM IS HALLOM EGYÁLTALÁN. Hõmérséklete??? 35 fokos!!!!!!! Mellesleg feltûnõen gyorsabb a régi WD-mnél. Maxtorok berregnek mint állat, egy csomót visszavittek belõle, mert rosszak. Seagate most a jó!

Russ!an
Ez a 1/3 év gari is relaív. nem évre méri sztem, hanem üzemórára. Én inkább ezzel kalkulálok. Attól függ hogy mennyit kergeted, én nem attól hogy hány éve vetted.

ollie
ja arra hivatkoznak, hogy olyan jó a vinyók minõsége, hogy úyg sincs több idõre szükség.

Laalee
mindenesetre 3 év garit vállalnak, a többi gyárto valamiért visszavette 1 évre. lehet lasabb mint egy baracuda, de nemhiszem hogy negy gond lenne a minõséggel.

Russ!an
Nemtom én annyira nem bízok a Samsungban pláne nem egy újság teszt alapján

Russ!an
Gyors, hangos,melegszik mint állat!
ilyenem van!

Sir Quno Jedi
De most gondban vagyok, mert kéne pár + vinyigli és kissé bizonytalan vagyok méret/típus/ár viszonyban !

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
A Seagate 80-as, a Maxtor 120-as és van még egy WD 20-as és egy MAxtor 200-as, meg egy WD 40-es, mind elmegy...

I7-4790K, ASUS SABERTOOTH Z97 MARK2, 16GB DDR3, ASUS STRIX GTX970 4GB 2xSLI, Samsung 256GB SSD 840 Pro MLC, 10.5TB HDD, Dell U2711H (2560x1440), CM Stryker, Scythe Mugen 3

Sir Quno Jedi
Hát nekem mindkettõ van, Barracudám is és Maxtorom is és mindkettõvel meg vagyok elégedve, de a Maxtor SOKKAL jobban melegszik ez tény ! Ámde egy 8 centis titán ezt megoldotta...

Ami érdekesség, hogy nagyobb UDMA módban kevésbé melegszenek ???!!!

Russ!an
Hát azé ez egy kis tulzás!
Tényleg Jobbak most a Seagate vinyók a Maxtornál szinte minden téren, de ez csak átmeneti állapot. Nekem van mind a 2, és tény, hogy jobb a Seag. de emlékezz vissza, hogy volt ez fordítva is!

zaki
de azért nem sértõdnél +, ha ingyér szájbavágnának egy 120-as Maxtor vincsivel

zaki
nekem 80gb-os maxtor vincsim van, és nincs semmi bajom vele, én sztem nincs 1általán nagy hangja, sõt

djemba-djemba
maxtor=traktor...seagate sokkal halkabb...nem melexik...de ezt már el mondták helyettem...ja és a maxtor nagyon kicsivel gyorsabb...a hitachi(IBM) azt mondják nagyon zsír...

RelakS
Nekem Maxtor 80G van, de nem akartam elhinni, hogy mennyire halk. Ahol a Quantum bútoláskor krákogott ezerrel, addig a Maxtornál fülelnem kell, hogy halljam a jellegzetes zajt. Tudom, hogy a Quantum már egy ideje a Maxtor tulajdona, de ez van a vinyókra írva 😉

sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE

Nekem volt mind2. Maxtor 80as kb 3 hétig volt amig kbiasztam a gépbõl. Hangja mint a traktor, meg melegedett mint állat. Ugyanott ahova most a seagate van beépitve, a maxtor 59fokig is felment, a seagate meg max 40.
És a seagatenek nincs hangja a folyadékcsapágyazás miatt, a maxtorról ez egyátalán nem mondható el.
Imremagdi
a kérdés még mindig aktuális : Seagate vagy Maxtor?

http://s2b-hu.ikariam.gameforge.com/reg.php?fh=400ce81271ab4218ebc88d115104c2f1

bolic
Akkor az elõzõ írásomat kamu lenne?

Siketeknek ártalmasak az érzéketlen tuskók!

Laalee
az egy felresikerult informacio volt az ibm hdd ken 😄 igy akartak mas tipust vetetni az emberekkel 😄 csak szarul jott ki az egesz 😄

gondolom a marketingeseket kirugtak 😄

bolic
Tuti!

bolic
Igen? Nemtom, valahol olvastam (nem a fórumon, a cikkeken ), hogy az IBM 120 GB-nál (7200 prm-es) kevesebb területû winyók nem javasolt a 24 órás üzemeltetésre, az IBM 120GB 7200 rpm-es winyó pedig napi 11 óra felett nem javasolt. Akkor mi a jobb?

Akartam a 120 GB (IBM 7200 rpm-es) wincseszterre venni, elbizonytalanodtam egy ideig a cikkírás miatt...

Gerry
Aha...

Par eve csak IBM hdd van a gepemben es soha nem volt veluk semmi gond. Ahol vagyok van par szaz gep es gyartotol fuggetlenul doglenek meg a vinyok, legyen Seagate, Maxtor vagy WD. De ha lenne csomo IBM, azok kozul is ugyanugy doglenenek be. Most vett haver uj Seagatet es 1 hetig birta, de barmivel megeshetett volna. 120GXP-IBMet is azert vettem annak ellenere, hogy sokan fikazzak, mert ketsegtelenul a leggyorsabb, nekem es ismerettsegi koromben nem volt meg vele problema, szal tipushiba kilove ... csak van par ember, aki 100bol az 1 volt akinel bedoglott, ezert teleirja a forumokat hogy mekkora szar, akar tobb neven is.

...Ja ne akard mar jobban tudni mint borg, o mar csak tudja, hogy egy gennyes szar minöségû, igaz meg soha nem volt neki.
Gerry
O.K. Télleg kicsit túlzásba estem, amikor azt mondtam, hogy a Seagate nálam örökre leírva, de a négybõl három különbözõ sorozatú és méretû volt, valamint a cégnél, ahol dolgozom, rengeteg volt szintén a selejt, és a haverok is eddig 90%-ban Seagate hdd-vel jöttek, hogy csináljunk, valamit, mert nem megy... Nekem meg a legfontosabb cuccaim voltak a hdd-ken, és akkor még nem volt CD-íróm, hogy kimentsem, így amikor elszállt pár GB adat, akkor hogyismondjam, ne voltam túl boldog... A Kürt Kft, meg nekem kicsit drága, így az adataimnak annyi... Majd ha mindenhonnan csak jót hallok az új Seagatekrõl, akkor újra megfontolom a dolgot, addig meg maradok a Maxtornál, és esetleg az IBM-nél, vagy a Western Digital-nál...

Ja , amúgy AMD AthlonXP 1800+ os procim van most, és teljesen elégedett vagyok az AMD-kkel, már kb. két éve használom õket, hibátlanul...

bolic
Neked írtam vagy mi a szösz?

Magyarul is leirnád ezt most : "Lassúnak érzel vagy mintha szuperul? " "Hmm... Kell egy kis pénzem... 😄"
bolic
Tyûha, nem érzed a különbséget? Lassúnak érzel vagy mintha szuperul? Mindegy, én is bizonytalan vagyok a winyóválasztásban... 80 Gb az kevés, 120 GB az oké! Ha 120 GB lenne, akkor Barracuda V-ra kellene várnom... 😞 Hmm... Kell egy kis pénzem... 😄

Nálam 2 órai használat után is csak kézmeleg, pedig most eléggé meg volt dolgoztatva: formázás, Windows XP telepítés stb. Bár a winchesterhûtõ is teszi a dolgát. Gondolom, azért 5-10 fokot biztosan segít. Mindenesetre a 5400 rpm-es Quantumom már 15 perc után is sokkal melegebb. Alig tudok hozzáérni. Szerintem nem rosszak már ezek a mai 7200 rpm-es vinyók.
Ams
vki. tud user-hez pass-ot? n. kéne!!

지금은 소녀시대 앞으로도 소녀시대 영원히 소녀시대 SONE

Seagate a jo valasztas szerintem...
Bar en melegnek erzem kicsit..

Kedves borg én nagyon megvagyok elégedve a 2 éves hibátlanul müködö és a másik uj hibátlanul és gyorsan müködõ IBM-el..és van sok patricio és a nem tapasztalni sebesség esést a végéhez közeledve..
Megvan a Barracuda! Most fogom beszerelni. Majd holnap beszámolok a tapasztalatokról. Vettem hozzá a biztonság kedvéért egy winchesterhûtõt is.
Nagyon köszönöm mindenkinek a segítséget!
Borg:
Igazad van! Egy márka nem attól lesz rossz, mert nekem volt pl. 2-4-10 selejtes darabom belõle. Ha mindenki másnak jól mûködik, akkor vagy rossz helyrõl szereztem be, vagy selejtes volt, de még sorolhatnám. Én is nagy Inteles voltam régen, mert volt egy Cyrix 486 DLC-m, amire egészen tavalyig úgy emlékeztem, mintha AMD lett volna. Na azzal volt is probléma bõven, így kb. 7 évig nem is vettem AMD-t. Hülye voltam! Jelenleg ez van, de amire nekem kell, arra sokkal jobban megfelel (számomra), mint egy háromszoros árú Intel. Szóval egyik márkát sem szabad leírni. Más kérdés, hogy én pl. óvakodom az IBM vinyóktól, de senkinek sem hangoztatom, hogy sz@r lenne. Ennek ellenére Gerry hozzászólásával nekem nincs semmi bajom, elmondta a véleményét és kész, én pedig meghallgattam.

Én is végignyálaztam az összes tesztoldalt, és a Seagate valóban nagyjából konstans átviteli sebességet ad. Az összes többi ezzel szemben a lemez elején piszok gyors, de utána egyre lassulnak.
Számomra is a megbízható mûködés a fontos, a hipergyors sebesség picit hátrébb található a sorban. Pótolhatatlan adatokról van szó, nem szeretném elveszíteni õket. Adatmentés is van természetesen mellette, de az nem tükrözi percnyi pontossággal az adatok változását. Majd meglátjuk, beválik-e a Seagate. Ha nem, hát majd garanciában cserélik egy másikra. Legfeljebb végigpróbálom az összes márkát.
A Seagate mellett döntöttem, már le is beszéltem az üzlettel. Sajnos dél körül elfogyott a készlet, de még a ma este 7-ig megérkezik az új szállítmány. Ha még zárásig telefonálnak, hogy mehetek, akkor ma, ha nem, akkor csak holnap lesz Barracuda IV-esem.
A boltossal kicsit elbeszélgettünk a meghibásodásról. Sajnos azt mondta, hogy olyan 2-3%-os esélyem van arra, hogy még a Seagate is bedöglik, viszont az IBM 20-30%-os arányával szemben még ez is elenyészõ. Azért arról is felvilágosított, hogy ha bármikor meghibásodna, azonnal adnak akár másik márkát is helyette, ha ez nem tetszik. Drukkoljatok! 😊
Ez nagyon jó hozzászólás, csak kár hogy semmi köze a témához.
Ugyan miért kellene leirni egy márkát azért mert régebben voltak gondjaid vele? ezek teljesen új szériák, gyorsak, és megbizhatóak. SOKKAL megbizhatóbbak mint az IBM emlitett 120GXp sorozata..

Nekem 1 évig volt IBM, miután szarakodni kezdett. Most seagate 80as barracuda IV van, és gyorsabb mint az elözö DTLAs IBM, valamint nem is melegszik jobban.

Egyébként meg az is nagyon relativ, hogy milyen gyors egy drive, mert pl a seagate szépen konstansan tudja hozni az adott transzfer ratet, amit az IBM úgy alakit ki, hogy a drive elején kurva gyors (persze hogy ez van a tesztprogramok mért értékeinél) a drive végén meg már cask fele olyan gyors.
Csinálj 3 particiót IBMen, és mérd le az összes sebességét. Meglátod te is, hogy ahogy a végéhez érsz ugy lesz egyre lassabb, méghozzá jóval lassabb. Seagaten meg szépen lehet mérni minimális eltéréssel mind3 partición mondjuk azt, amit az IBM a középsõn tud. Szóval nem annyira egyértelmû az IBMek sebessége...
Tény hogy access time kicsit több seagatenel, mint IBM vagy egyébnél, de azt fél vagy 1 ms eltérést meg ki a franc veszi észre?

Személy szerint sokkal fontosabb volt nekem hogy megbizható winyóm legyen, stabil mûködésû, és errõl a seagaterõl ezt nyugodt szivvel elmondhatom. Ugyan saját tapasztalat csak 1-2hónapos, de mások véleményét nyugodtan olvasd el a külf. fórumokon is... nem fogsz csalódni benne.

UI: ha igy állnék hozzá a márkákhoz, akkor nekem soha nem lenne AMD processzorom az alapján, hogy eddig és még most is milyen gennyes szar minöségû az összes, még ha gyors is... reméltem hogy a througbred már jobb lesz, de nem lett, na majd az opteron vagy a barton talán... na de ez már nem ide tartozik...
Nekem iBM van most 2Db és semmi baj egyikkel se..
Na akkor Gerry részérõl megérkezett a harmadik negatív hozzászólás a Seagate-re.
Oldal 1 / 2Következő →