80 GB - De melyiket?
← ElőzőOldal 2 / 2
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Köszi Gianni27! Én is ott fogom venni és most már szinte teljesen biztos, hogy Seagate lesz. A User's-nek egyébként is elég bõ választéka van winchesterekbõl, így ha sokszor elromlana, akkor is tudnak cserélni esetleg egy másik márkára. Azért én remélem, nem fogja olyan könnyen beadni a kulcsot. Már csak azért is, mert 5 helyen indítottam róla fórumot, de eddig mindössze 2-en nyilatkoztak úgy, hogy egy hónap után tönkrement. Mellesleg megjegyezném, hogy ha fél éven belül tönkremegy, akkor az még mindig jobb, mint ha a garancián túl tenné ugyanezt.
Szóval azt hiszem, a Seagate Barracuda IV gyõzõtt!
Szóval azt hiszem, a Seagate Barracuda IV gyõzõtt!
Nekem van egy 40-es Maxtor (7200 ATA133) és egy IBM 80GB (7200 ATA100), egyikkel sincsen semmi gond, de pár Seagate-et már nem egyet láttam elpukkanii, én személyesen 4db-ot "használtam el", így én örökre leírtam a Seagate márkát, Maxtor, vagy WD. Persze ez csak az én szubjektív véleményem.
Csak 3 év garanciásat veszek, de az IBM ki van zárva, rengeteg rosszat hírt hallok róla. Én pedig nem engedhetem meg magamnak, hogy néhány nap vagy hónap múlva cseréljem. Mint azt írtam is, kiemelten fontos adatokat tárolnék rajta és szeretném, ha ezeket még 3 év múlva is hibamentesen el tudnám érni.
Azt hiszem, egy Seagate Barracuda IV-et választok, több fórumban is ezt ajánlották. Persze, a téma még nincs lezárva, továbbra is várnám a tapasztalatokat, most még bármi változhat.
Azt hiszem, egy Seagate Barracuda IV-et választok, több fórumban is ezt ajánlották. Persze, a téma még nincs lezárva, továbbra is várnám a tapasztalatokat, most még bármi változhat.
Annyi a lényeg hogy legyen rá 3 év teljeskörû garancia...anélkül szerintem ne vedd....a másik hogy speedben az IBM a legygyorsabb...
4-5 nap múlva tervezem egy új winchester vásárlását. A kiszemelt áldozat egy 7200-as, 80 GB-os IDE-s drive lenne, csak azt nem tudom, melyik manapság a legmegbízhatóbb gyártó. Nézegettem a Maxtor, a Seagate és a WD honlapját és látszatra nagyjából azonos szinten vannak. A végleges döntésre személyes tapasztalatokra is szükségem lenne, mert nem akarok befürödni vele.
Számomra elsõdleges szempont a megbízhatóság lenne, ezen kívül nagyon fontos még, hogy ne melegedjen túlzottan és viszonylag gyors is legyen. A zaj nem túl jelentõs szempont, így is éppen elég hangos a gépem. Elsõsorban saját dalaim rögzítésére/szerkesztésére használnám, ezért az adatbiztonság kiemelt helyen szerepel, de ideiglenesen ezen történne a grafikák és a videoanyagok tárolása is.
Itt, a XX. kerületben sajnos nem találkoztam még Seagate Barracuda IV-gyel, de ha minden igaz, a közelben (User's) árulnak ilyet. Maxtorból és Western Digitalból viszont hatalmas a választék. Nos, én a lehetõ legolcsóbban szeretném megúszni, ezért is szemeltem ki egy 80-as WD-t az XPC-nél. Apropó, miért olcsóbb ez elég sokkal, mint a másik kettõ? Valami minõségi probléma az oka, vagy csak ennyiért adják és kész?
Várnám mindenki személyes tapasztalatát, hogy a három gyártó közül melyiket lenne érdemes választanom.
Elõre is köszönöm mindenkinek!
Számomra elsõdleges szempont a megbízhatóság lenne, ezen kívül nagyon fontos még, hogy ne melegedjen túlzottan és viszonylag gyors is legyen. A zaj nem túl jelentõs szempont, így is éppen elég hangos a gépem. Elsõsorban saját dalaim rögzítésére/szerkesztésére használnám, ezért az adatbiztonság kiemelt helyen szerepel, de ideiglenesen ezen történne a grafikák és a videoanyagok tárolása is.
Itt, a XX. kerületben sajnos nem találkoztam még Seagate Barracuda IV-gyel, de ha minden igaz, a közelben (User's) árulnak ilyet. Maxtorból és Western Digitalból viszont hatalmas a választék. Nos, én a lehetõ legolcsóbban szeretném megúszni, ezért is szemeltem ki egy 80-as WD-t az XPC-nél. Apropó, miért olcsóbb ez elég sokkal, mint a másik kettõ? Valami minõségi probléma az oka, vagy csak ennyiért adják és kész?
Várnám mindenki személyes tapasztalatát, hogy a három gyártó közül melyiket lenne érdemes választanom.
Elõre is köszönöm mindenkinek!
← ElőzőOldal 2 / 2