146
Segitsetek pls! vajon miert csinalja ezt a gepem?
  • nyecsi
    Sziasztok!Nekem is hasonló problémám van,mint amiket lent olvastam,csak kicsit hosszabb :S
    Úgy indult h tápot kellett cserélni,mert picit elöregedett...megtörtént,de ezután kezdte a gép produkálni h elment pár másodpercre a kép,aztán vissza,és egy idő után újra indul,de pl a skype-ot,vagy msn-t amikor el akartam inditani,kérte h újra telepitsem...ezt a gondot,csak a gép kikapcsolása,majd vissza kapcs. oldotta meg!A gép újraindulás általában akkor van,mikor videót nézek,játszok stb...vissza vittema szervizbe a gépet,mert vidi kártyára gyanakodtam...a venti nem müködött,szóval csere,és oprendszer újra telepités történt,mert virus is volt.pár napja tesztelem a gépet,de ugyanazt produkálja!Valakinek van okos tippje,akkor megköszönném,még mielött vissza mennék a szervizbe,szeretnék más tanácsot is meghallgatni...
    Lehet a táp a gond?Mert mig nem lett cserélve,ilyen gond nem volt a géppel.Köszi előre is a válaszokat.
  • Nagyi06
    köszi a segítséget.
  • duracellmumus
    Üdv!

ha eddig teljesen hibátlanul ment, és nem tuningoltál, nem frissítettél biost, nem raktál új drivert,új alkatrészt, nincs vírusod,akkor:

-vagy túl melege van-> vedd le az oldalát, és fordítsd oldalra. ha ezzel nem produkálja az előző hibajelenséget, akkor rakni kell még szellőztető ventit a házba, vagy ki kellene takarítani a ventiket/bordákat.

ha az előző lépés nem hozott eredményt akkor:
    -vagy tápprobléma ezt okozhatják alaplapon/tápban/vga-n kondik.
    Ha nem látsz elváltozást/púpot/kifolyt elektrolitot akkor:
    -nyomj egy bios resetet és indítsd el default beállításokkal.
  • Solten
    Hi. Futass stability tesztet: orthos/prime95
  • Nagyi06
    sziasztok nem tom mi lehet a probléma de amikor elindítok egy játékot akkor kb.5 perc múlva újraindul a gépem! ez miért lehet vagy mitől?
  • bame
    Bocsi, találtam egy fórumot, ahol ugyanilyen gond volt. (igen, tudom, előbb keresni)
  • bame
    Üdv!
    Újraindulásos gondok szintén, de nem írok konfigot, mert szoftveres gondra gyanakszom, van ugyanis egy konkrét esemény (a sok random mellett):
    Skype bejelentkezés. Név, jelszó beír, enter, 1-2 másodperc, és szevasz. Abban reménykedem, ezen keresztül rá lehet jönni, mi áll a háttérben, ami talán a többi újraindulást is magyarázza. Jah! Még valami: ha úgy jelentkezünk be Skype-ba, hogy közben Csökkentett módban vagyunk hálózattal, akkor nincs gond. Ötlet?
  • Akos1985
    Szia!

Elöször is BIOS update, mert barátom alaplapja is Asrock és egy "új" VGA-val összeakartuk hozni és BIOS update segített. Ha ez sem segít, akkor memóriát próbáld ki egy tutira müködével próbáld ki.
    Ha ez sem akkor táppal próbálkozz...
    Én is sokat szenvedtem ilyen problémával (Asus P4P800-E Deluxe alaplap egy P4 3Ghz L2 Cache 1MB procival és egy GF6600GT VGA-val) nekem hol a monitor ment készenlétire, hol újraindult. Aztán én is rohangáltam alkatrészekért végül egy egyszerű BIOS update segített és azóta okés minden.
  • AmYgo
    Szevasztok!Az lenne a problémám hogy a gépem Néha játékoknál Resetel :( de nem mindeggyiknél.Játszok-Játszok és egyszer csak újra indúl.Kipróbáltam mindent és még szervízbe is vittem a gépet.p4 3ghz ,1 Gb ddr,Geforce 7600 GT (agp),160 GB vinyó,Asrock p4v88+ , Stability power 550 W táp.talán az alaplapom miatt csinálja??:S mer mindent megnéztünk és a proci vagy az alaplap.Lassan 2 éve szenvedek ezzel a problémával és válaszotokat élőre is köszönöm.
  • killer123
    Holnap veszek ujjat.

Chieftech 500w 18k az már elvieg elég kell lennie.
  • killer123
    Holnap veszek ujjat.

Chieftech 500w 18k az már elvieg elég kell lennie.
  • czky
    Nem lesz baja, ha egy szálról kapja az áramot.
    Mindenképpen ki kéne próbálni egy másik táppal a gépedet!
  • killer123
    Csak az a baj hogy akkor alapbol nyekereg mintha egy macskát nyúznának.
  • czky
    Két külön ágon.
  • killer123
    Hát én is igy gondolom de nem tom mi baja van.

Ja amiugy a kártyához csak kétágú tápcsatim van és nem tom hogy egy ágon adjam neki a feszt vagy két külőn ágon?
  • czky
    Hát akkor nincs más hátra, mint egy nagyobb táp vétele.
    Bár furcsa h ezt csinálja, mivel lazán vinnie kéne a konfigodat...
  • killer123
    Hali mindenkinek.

Kérdésem az lenne hogy az alant látható konfigomba beleraktam egy uj vga-t. X1950XT. A problemám a következő.

A 420w-os chieftech tápom van és az a gond hogy mióta bent van a gépemben azóta a táp nyekereg. A winfos feláll semmi gond de amint elinditok egy 3d-s alkalmazást akkor elmegy a kép a táp mégjobban nyekereg és csak a reset segít.

Elötte ment az x1800gto-val.

Az az érdekes hogy az ati tools-al is ezt csinálja sajna.

Én a tápra gondolok de remélem nem csinálta ki a vga-t.
  • Inquisitor
    Kicsi az esélye, hogy segít, és a "profik" biztos próbálták már, de próbálj meg egy CMOS Cleart nyomni az alaplapra (elöttte írd fel a fontos beállításokat!), és nézd meg utána csinálja e?
  • Hedgehunter #88
    thermaltake... Szerintem a chieftech sem rossz.. Ja ha a tapod szar lehet hogy az alaplapot is kicsinalta azert indul ujra a gep bar ha csak jatek kozben csinalja akkor valsz melegedes...
  • LezLee
    Kösz a tippet, hát mivel már lassan minden ki lett cserélve benne, sok lehetőség nem marad.
    De ha már minőségi tápegység, Ti milyen márkát ajánlotok, mert ha jól emléxem előtte chieftech volt, és annak meg a ventilátorja ment tönkre.
    Szóval inkább kiadok érte több pénzt, csak bírja évekig.
    Tehát melyik márka a leginkább megbizható??
  • czky
    Ilyen esetekben tök alap dolog egy másik (minőségi) tápegységgel való próba!!!
  • LezLee
    Sziasztok, nekem is hasonló a problémám.

Gépem: Asus K8N alaplap, AMD Athlon 64 2800+ proci, Nvidia Geforce 6600 vga, 1 Gb Ram, 3 maxtor vinyó (120,160,200 Gigás) Mercury tápegység 450 W-os.
    Nálam 1-2 hónapja kezdte az újraindulásokat, de kizárólag csak játék közben. Minden hibaüzi nélkül újraindult a gép. Kb. 2 hónapja lett véve a mostani vga kártya, de ezzel is csinálta. Aztán beszart az egyik 512-es ramom, kicseréltem, de úgyanúgy csinálja. Aztán pár napja behalt végleg a windows, és elvittem a gépet a FEFO-hoz. Ott átvizsgálták az összes hardvert, nem találtak hibát. De mondták, hogy az a vinyó, amelyiken az oprendszer van a végét járja. Így vettem egy újat (a 160-asat), és 2 napja raktam rá a win xp professionalt. Úgyanúgy csinálta, de viszont feltűnt, hogy az új vinyó nagyon melegszik, így vettem ma rá egy hűtőt és most kivételesen játék közben nem újraindult, hanem egyszerűen kikapcsolt. Ez a GTA: SA játék, még csak ez van fönt.
    Szóval egyszerűen semmi ötletem, hogy mitől csinálja, de egyszerűen nem tudok így játszani, mert pár perc múltán kikapcsol, vagy újraindul (korábban).

Légyszi segítsetek, hogy mi lehet a baj. Pedig "profik" is megvizsgálták (FEFO) és nem találtak semmi hibát.

Előre is köszönöm.
  • czky
    Azt hiszem erre szokták mondani, hogy a kondik nem töltődnek fel rendesen, miután áramtalanítottad a gépedet. Ezzel szvsz nem lehet csinálni semmit. Vagy marad így az alaplap, vagy szerzel egy másikat.
  • BaltásRém
    Sziasztok !

Nekem olyan nyűgöm van ,azaz nem nagy probléma csak nem tudom az okát hogy ha kihúzom a számítógépet a konnektorból, és visszadugom, és bekapcsolom a gépet, akkor elindul, de csak 1 másodpercig megy.Aztán kikapcsol, vár olyan 2-3 másodpercet, és újra elindul, és onnantól megy normálisan. Ha kikapcsolom a gépet, és nem húzom ki a konektorból a gépet, akkor normálisan indul. Ha kihúzom, és visszadugom, akkor csinálja ezt.
    Először a tápra gyanakodtam, de másik atx táppal is ugyan ez van.
    Úgyhogy marad az alaplap...acorp alaplap, de a biosban semmi erre utalót nem találtam. A power mittomén mi menüben is hiába állítgatok bármit, semmi változás. Mi lehet az oka ????

Üdv:
    BaltásRém
  • izb
    lehetőségek igy elsőre.
    az alaplapi bios frissítése,ACPI bekapcsolása nélkül telepítetted a winfosodat,táp gagyi,vagy egszerűen rossz.
  • Gabriel dark
    Sziasztok. Segítségre lenne szükségem. Egy teljesen új gépről van szó:
    Ati A9250videokari,asus v522 alaplap, AMD sempron 3000 plusz1800-as procival. A bajom az hogy a gép kibirja míg telepítem a Windowst(XP),
    felrakom a drivereket mindennek,ujraindítom. Legközelebbi bekapcsolás után rendszertelen időközökkel de megy.Van hogy nemis kapcsol ki,de olyan is van hogy öt percet se bírja. Ebben segítsetek,hogy ennek mi az oka.
  • Akos1985
    Mivel még garis volt az alaplapom ezért visszavittem. Kb 1 hetes bámészkodásuk után azt mondták, hogy semmi baja az alaplapomnak. Everest-el megnéztem miket nyulkáltak bele és ha jól emléxem a gyári BIOS verziója 2003 vagy 2002-es v1.02-es verzióju volt. Most 2005-ös AMI-verziójú BIOS van fent. Továbbá ami nem müködött nálam VGA az most müködik egy Forceware 91.31-el, ami nem AGP-ként ismeri fel a VGA foglalatot, hanem PCI-Express-ként :P Amúgy müködik. Szinte csoda.
    Elkezdtem nézegeti és valami miatt ha kormányommal nyomulok akkor indulújra. USB portos Logitech Wingman Formula Force GP a kormányom (piros Logi). Próbálkoztam már az újabb testvér kormányával is, de azzal is újraindul. Az összes USB portot próbáltam már. Van valami más ötletetek ez ügyben?
  • Akos1985
    Nekem olyan szitúk vannak már, hogy játszok bámilyen autó szimulátorral gondol egyet és újra indul.
    Régen egy GF4 MX440 volt benne, aminél elkezdödött ez az egész már a kezdet kezdetén. Aztán lett egy tápcsere és egy VGA csere, mert az a VGA csak egy nem végelges volt. Lett egy GF6600-as aminél a tápcserét követően már fel sem ált a gép és a monitor a win betőltése helyet kikapcsolt, de a gépben a ventik mentek. Próba képpen bele lett téve egy GF4 Ti4200-as amivel már betöltödött a win, de játékok közben újra újraindult megint egy táp csere. Rá 1-2 nappal újra elkezdte és megint egy tápcsere.
    A táp az egy Codegen 400W...
    A BIOSban, minden alapon van! Jah és még valami a RAID vezérlőt ha kikapcsolom akkor a másnapi indításnál egy hang szól, hogy CMOS sell vagy mi a fársz vagy System Sell vagy mi... és ha úgy gondolja akkor talán betölti a BIOS rá 1órával vagy kiveszem a BIOS elemet majd vissza.
  • Csaba
    Nem akarom védeni ezt az alaplapot, de nekem is ilyen van, már 2 éve, és kifogástalanul működik.
    Nekem amikor a tápom leégett (mert megállt benne a venti), akkor csinált olyat, hogy megfagyott a kép, meg újraindult, meg kikapcsolt magától. Már indításnál volt, hogy be sem jött a windows. Kicseréltem a tápot, és azóta repül a gépem. Szóval ez szerintem egy minőségi alaplap. Persze lehet, hogy ettől még pont egy hibás darabot fogtál ki, de nem valószínű. Milyen videókártyát tettél bele, és milyen volt a régi? Mekkora a tápod, és milyen márkás? Lehet, hogy nem is alaplap hiba.
    Egyébként még valami! Lehet, hogy a biosban kell keresni a hibát. Próbáld ki azt, hogy auto-ra teszed a memóriák meg az fsb órajelét. Ha így sem megy, illetve már eleve így vannak a beállítások, akkor nem tudom.
  • Akos1985
    Nekem is hasonló volt annó a problémám, ami mind a mai napig fent áll sajnos az anyagiak miatt.
    Na szóval nekem egy Asus P4P800-E Deluxe alaplapom van és elöször akkor jelentkezet ez a probléma amikor egy új VGA-t tettem be. Ekkor volt az ami neked. Aztán egy régebbi VGA-t tettem bele és azóta csak a játékok alatt indul újra.
    A két esemény közt volt 4 táp csere és kb 1 hetes memória tesztek. A végkövetkeztetésem az volt, hogy egy rossz kifutó szériás alaplapot kaptam.
    Garisan vissza vihetném, de akkor a teljes gépem bekéne adjam, hogy bebizonyitsam vagy ők, hogy az alaplap csinálja... jah és 1hónapig nem látnád a géped a tapasztalatom szerint!

Vegyél egy új alaplapot ami nem régiben jött ki és még jó sokáig forgalmazzák... én bele este ebbe a hibába, hogy kifutó szériásat kaptam.
  • XbandX
    cserélj ventit vagy lapot...sztem
  • retek683
    pls help
  • retek683
    hali mindeki!!

Lenne egy kis problemám!,a következő gép ASUS P4v8x-x ebben egy intel celeroncs 2,4/533/256 a következő a baj, volt má minden csere vga, memória táp, hűtő,de semi változás bekapcsolom serceg vmi a gépbe felpörög naon a venti majd leááál olykor a boot képernyőig is eljutt , vagy épp a bios-ba is tudtam nyomni egy defaultot is hátha tuning probléma de nem, csak serceg majd leáll is fóró a proci, szerintem a procival lesz a baj pls help!!
  • CSOCSO
    altalaban ha ilyet csinal a gep akkor az a baj hogy haldoklik a tap.
  • JaSoN HuNTeR #72
    Ha valakinek ilyen problémája van hogy magától újra indul,akkor az lehet a gond hogy belelik a memória,vagy virus van a gépem és ha virus vagy féreg van a gépem akkor újra kell rakni a windows...Ez egy olyan virus lehet amit warez oldalakról szedtek be.Nagyon idegesitő.
  • horitazi
    nem szándékozom!
  • izb
    hát ha kukába akarod dobni kompletten a számtech cuccaidat vargáné és társaival is lehet próbálkozni...
  • horitazi
    van 1 280wattos...csak nem tudom milyen..asszem noname cucc...csak az már több mint 3éves...de még müxik szóval!.::D
  • horitazi
    köszi....
  • izb
    tök mindegy hogy régi vagy új.a mercury tápok nagyon gagyik.....