Star Wars Episode III: The Revenge Of The Sith

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

artschi
Végülis ide tartozik:

Egy német csatornán a meghívott vendég George Lucas volt, a harmadik
rész kapcsán. A beszélgetés alatt végig egy szinkrontolmács fordította
a beszélgetést a mûsorvezetõ és Lucas közt. Az interjú végén
megkérték, hogy mondjon valamit, ami mind a hat Star Wars részre
jellemzõ, mire frappánsan azt mondta: "May the Force be with you". A
tolmácsnak sem kellett több, azonnal fordított: "Május negyedikén
találkozunk".... <#idiota>

A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az els? háromnak fáj az ára!

Qui-Gon nem úgy tér vissza az Erõbõl mint Yoda, vagy Kenobi. Bár valószínûleg Yoda és Kenobi is tõle tanulta meg, hogy a mindent átható Erõbõl, hogy lehet materializálódni. Utalás a film végén, hogy mindkettõjüknek õ lesz a mestere.
Padménak mindenképpen meg kellett halnia. Õ maga volt a régi köztársaság, minden hibájával és erényével. De a régi köztársaság elmúlt. Belülrõl esett szét. Padmé is belülrõl esett szét, hiszen fizikai oka nem volt a halálának. A születõ új rendben neki már nincs helye.
cinober
TORO
Sziasztok! Nem tudom volt-e már, de érdekelne ez az eltûnés dolog. Qui-Gon Jinn nem tûnik el a halálakor az elsõ részben, sõt a mostaniban sem tûnnek el a jedik. Obi1 és Yoda viszont képesek rá késõbb. Erre utalt a végén Yoda, amikor azt mondta Obinak, hogy a mestere megtanult visszatérni? Mindenesetre van ebben még egy csavar, Anakin tragédiájához, hiszen ha türelmes, megtudta volna, hogy már a Jedik is képesek az életet visszaadni. Ja és szerintem a 22-es csapdája, hogy ha nem állna át Padmé miatt a sötét oldalra, akkor talán Padmé sem halna meg... Hülyeség?

Elnézést az off-topik gondolatokért. Bár szerintem a helyén van a gondolatmenetem. Nem szeretném viszont, hogy a topik szétmenjen egy olyan vitában, ami aktuálpolitikai kérdéseken vitatkozik. Úgyhogy ha valaki meg akarja védeni a jelenlegi amerikai kormányzatot vagy egyszerûen másképpen látja a mostani világot, azzal nem fogok vitatkozni.
cinober
Ps.: Mindenesetre nem vagyok Lucas-fan, de aki egy egész mítoszt megteremt, az nem lehet hülye gyerek...<#wave>
Punkerwork
<#worship><#worship><#worship>

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Sziasztok!

Nagyon ritkán írok fórumokba, de úgy érzem életkoromnál fogva most hozzá kell szólnom egy-két
dologhoz.1977-ben mutatták be Magyarországon a legelsõ SW-t. 12 éves voltam akkor.
Most 40, ha valakinek ez nehéz:-)) 37 Ft volt a jegy. Egy magyar filmre nyugdíjas bérlettel
50 fillérért be leketett ülni. Hû de régen volt....
Szerintem akik fikázzák a 99-tõl elkészült 3 részt, tévednek. Tévednek, mert nem veszik
figyelembe, hogy 1975-ben egyszerûen MÁS volt a világ. A kelet-nyugati szembenállás miatt egy
amerikai szemével (de nemcsak amerikaival, hiszen apám is lelkesen tekergette a gombot a rádión,
keresve a Szabad Európát) . Jó öreg VEF-206 gyártmányú szovjet rádiók. Azok voltak a
legjobbak. 75-ben a jó és rossz harcolt. És ez a rossz kívül volt. Nem belül, az emberben.
Nem tudom, hogy Lucas, amikor megalkotta a SW univerzumot a 70-es évek legelején tényleg így
ilyen módon gondolta-e a befejezést. Nem hiszem.

Szerintem a most bemutatott harmadik rész zseniális. Bár a könyv jobb. Nem lehet nem észrevenni,
hogy a Padme iránti hisztérikus aggodalom mellett legalább olyan erõvel jelentkezik egy másik
érv, ami Anakint a sötét oldal felé taszítja. Megpróbálom összefoglalni.
1.: A köztársaság úgy, abban a formában mûködésképtelenné vált.
2. A demokrácia intézményei csak papíron léteztek, a valódi hatalom láthatatlan gazdasági erõk
kezébe került, akik a korrumpálódott szenátorokon keresztül mozgatták a szálakat.
3. A Jedi-tanács 25.000 éves törvényeket kell lábbal taposson, hogy megmentse a köztársaságot:

a. szembe kell helyezkedni a szenátussal.
b. puccsal meg kell buktatni a szenátus által megválasztott és a szenátus által jogokkal felruházott
kancellárt.
c. Minden jedi törvényt felrúgva KI KELL VÉGEZZE a kancellárt.

Ilyen módon a köztársaság és az általa képviselt demokrácia önmaga paródiájává válva egyenesen
sodródik a káoszba és a totális polgárháborúba.

Ilyen helyzetet már látott a történelem: a köztársaság-kori Róma. Vagy a francia forradalom
õrjöngésébõl és tömeggyilkosságaiból kiemelkedõ Napóleon. Vagy a weimari-köztársaság és
gazdasági válságból kiemelkedõ Hitler. Vagy az oroszországi csõd és a bolsevikok. Vagy a
japán megszállás és polgárháborús Kína, amelyik "megtalálta" Mao-t.

Vissza a SW-hoz:
Anakin nemcsak Padme miatt aggódott, hiszen ha csak a szerelem lenne a mozgatója, akkor
Vaderként elsõ dolga lett volna Palpatine császár összeaprítása. És nem félelelmbõl nem tette.
Anakin világosan látta, hogy a Jedi-eszme csak úgy tudja megfékezni a sötét oldalt, ha maga
is a sötétség eszközeihez nyúlva, felrúgva minden szabályt harcol tovább. De akkor már nem Jedi.
A filmen nem annyira jön át, inkább a könyvben van benne, hogy ezeket a tépelõdéseit egyik
mesterrel sem tudta megosztani, mert mindannyian annyira hisznek saját kiválasztottságukban
és kiváltságaikban, hogy nem hajlandók tudomásul venni a tényeket. Anakin eltorzulása a
Jedi gyakorlat tökéletes csõdje.

Visszatérve az eredeti gondolathoz. Ahogy más 1975 és más 1999, vagy 2005, úgy más a legelsõ
SW és más a Baljós árnyak, vagy a Klónok támadása. Persze, lehetne kérdezni, hogy miért
baromkodott Jar-Jar. Azért mert Lucas ügyes. A második és harmadik jelentési sík fölé berak ilyen
idiótákat, hogy a megváltozott világ és megváltozott világkép ne rajzoljon ki fenyegetõ direkt
politikai utalásokat. Hiszen ezt éljük mi. Ezt éli egy amerikai átlagpolgár, akinek a legalapvetõbb
demokratikus jogait korlátozzák a demokrácia nevében.

Az egész sorozat úgy jó, ahogy van.

Breki33
Az nem érdekelt különösebben.

Viszont errõl úgy tudtam, hogy Lucas menet közben módosított dolgokon, kiváncsi vagyok az eredeti vagy a módosított forgatókönyv az alapja.

Jobb lenne az eredeti P
Punkerwork
1-2. is úgy volt 😊

A Föld IQ szintje állandó, csak mi vagyunk egyre többen.

Breki33
Nah megjött a köny

és rá van írva, hogy a forgatõkönyv alapján.
Breki33
miért?

egy még a jó oldalon áló Anakin nem érdekelte volna.

Maradt volna a tanítványa amíg nincs jobb.

Breki33
meg kva jó nyálas

reménykedjünk a sorozatra nem pályázik
Breki33
nem tudta, ahogy a szeparatisták sem

csak kihasználta õket
tigeroo
amikor már Palpatine pattog, hogy "Kill him now" akkor már õ is látta hogy csak egy bábu volt végig..
Ha megölte volna Dooku Anakint azután Sidious ölte volna meg õt.
Kandurex
Tudja valaki, hogy pontosan mennyi rész van a Klón háborúkból? Sikerült megszereznem 25 részt, és ebbõl, ha jól tudom ebbõl az elsõ 20db tölti meg a volume 1 DVD -t, a többi? Hány rész van? A 2 DVD is 25 rész? Mennyi készült?

– – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – – > ¯\_(ツ)_/¯

Gondoltam 😊

Mike at home
nem akarok en neked megfelelni, bocsesz

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

A számos szerzõdés közül Zsigmond Tamara külön kiemelte azt, amiben az összes Star Wars-szinkronizálónak biztosítani kellett a film készítõit, hogy hangjukra akár még nyolc évig igényt tarthatnak. Ha ez jelent valamit, akkor készülhetünk a VII-VIII-IX. epizódokra, amit remélhetõleg szintén a végérõl kezdenek majd filmre vinni.

Forras: Index.

De jo is lenne 😊

CSOCSO
jo olvasni ezt a topicot..jo sok dolgot tud meg belole az ember.. igy meg jobban tetszik a film..😊 es hany olyan van aki ezeket nem tudja😊 es nem is fogja
"meg valahogy nem olyan muanyag es CGI mint ez"

Ez erdekes, foleg a hogy milyen elethu volt a darabos mozgasu lepegetok es a kontrasztos bluebox es a droton mozgatott muanyag repcsik a regi reszekben.
En nem tudom elfogadni ez kifogaskent. Szamomra ugyanolyan jo mindegyik resz.

maozedong
az új részek szarok..
a régieket még németül láttam mert nem volt anno magyarul, igaz nem sokat értettem a szövegbõl de megragadott.

Resurrection!

Mike at home
igaz
de egyreszt azt 8-9 evesen lattam eloszor
masreszt meg szerepel benne Harrison Ford
harmadreszt meg tok dogos, meg atelheto
meg valahogy nem olyan muanyag es CGI mint ez
meg nemtom
igazabol nagyon jo kerdes, hogy miert tudom meg mind a mai napig megnezni a regi reszeket, es miert nem tetszenek az ujak
illetve ez sem igaz, mert vannak reszletek amik tetszenek, de aztan mindig jon valami ami elrontja a hangulatot

szal erdekes kerdes ez, amire jelenleg eppen fogalmam sincs mi a valasz

[allstars&#8482;] [TFT] [monitorvitéz] megeszem a vérzés tejet, kivazallak téged lóka komám! [A64 3200+, 2gb, 7600GT]

Ugyanugy bargyu mint a 4-5-6 😛

Mike at home
tudod mi szar?

Mike at home
eredeti konyveket kell elolvasni

Lucas egesz jo filmet csinalt, mar Lucas mercevel merve, ezzel a harmadik resszel, jo mondjuk ez is iszonyat bargyu, de nem annyira mint a 2
itt legalabb voltak dogos reszek

maozedong
szár

Resurrection!

Az utobbi filmjei alapjan Leonardo kurva jo szinesz 😊

bigapó
😊 van benne valami.

The Matrix has you...

bigapó
fúúúj. ezt gyorsan töröljétek ki. ezt a baromságot!

The Matrix has you...

Bucser
Egyébként én egyet nem értettem... Ugye Padmé beleszeret Anakin- gyermeki bohókás világszemléletébe... Amikor Anakin hidegvérrel lemészárolja az összes buckalakót a gyerekeket és a nõket is akkor én Padme helyében olyan messzire szaladtam volna hogy soha nem talál meg...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

bigapó
buktam😊 tudta Dooku, hogy Palpatine ki is valójában (hogy mióta azt nem tudom, talán kezdettõl fogva, bár ezt kétlem, mert ezzel esetleg a lebukás veszélye fenyegette Sidious-t). Tényleg jó a könyv, sok mindent helyrerak. ha ez a forgatókönyv alapján készült, akkor talán benne van a kimaradt jelenetekben a párbeszédük, ami közvetlenül a Dooku-Anakin-Kenobi hármas-párbaj elõtt zajlott. a filmben már ekkor kiderülne, hogy ki is Palpatine valójában(mármint annak aki ezt nem tudta a nézõk közül egyébként sem). de erre még várni kellett egy kicsit. így nagyobb a drámai hatás😊

The Matrix has you...

Bucser
Gondolom ezzel akarták kifejezni azt, hogy Anakin alkalmasabb Sidious tanítványának mint Dokuu... Az erõsebb a jobb ugyebár... Ahogy a Sithek tartják...

"Whether you Kill or get Killed it is just a way to Kill time" Zaraki @ Bleach #36 SC SQ42: "Give in to the Hype, It is worth it" https://robertsspaceindustries.com/enlist?referral=STAR-NVZF-5CZF

Azt viszont nem értem, miért engedte, hogy levágja Anakin a fejét. Használnia kellett volna az erõt, és ellökni Anakin-t, utána meg villámokat szórni rá, ahogy a 2. részben. Erre hagyta, hogy kivégezzék. Felfoghatatlan, miért gyengítették meg így a szerepét, fõleg, hogy a 2. részben nagyot vívott még Yodával is...

bigapó
végül is lehet, hogy tudja, de nincs rá egyértelmû bizonyíték (a könyvben egyenlõre nem járok a "kill him"-es résznél.)

The Matrix has you...

bigapó
Ez érdekes dolog, ugyanis a Jedi-k érzik egymás jelenlétét, sõt ugye Yoda még azt is megérzi mikor egy másik bolygón(!) meghal egy Jedi (meg egyébb más dolgot is érez még). Anakin azt érzi, hogy Dooku a hajón van, ahol fogvatartják Palpatine-t. Dooku is érzi, észreveszi õket. Szóval mindenki "lát" mindenkit, csak éppen a Sidious-t nem "látja" senki. Ez az, idézem: korlátlan hatalom? Senki nem érzi a jelenléted, még a tanítványod sem! Ezt nagyon jól ábrázolja Lucas-bácsi. még a végén kezd megtetszeni a film😊)

The Matrix has you...

Persze, hogy tudta, elvégre a tanítványa volt. Viszont szerintem azt már nem tudta, hogy az volt a terve Palpatine-nak, hogy lecserélje Anakinra. Mikor levágta a kezeit Anakin, akkor segítséget várt Palpatine-tõl, és õ hökkent meg a legjobban, amikor az kinyíratta...

Szerintem akkor esett le neki amikor... "Kill him now!" 😄

Itthagytam a forumot! Ne irj privatot!

bigapó
Vajon Dooku gróf tudta, hogy Darth Sidious és Palpatine kancellár egyazon személy? Tudta, hogy Õ tervelte ki saját maga elrablását? És Grievous tábornok vajon tudta-e? (Õ szinte biztos, hogy nem)

The Matrix has you...

Johnyy
le kelet vona tiltani a hitelkártyáját, azaz azt a közlekedést szabájozó izéjét..., anyuci kicsifia nagyon sokat képzelt magáról... de akor is egy olyan karakter amit imádok...

Red neck burn out mid west mind, Who said date rape isn\'t kind?

Johnyy
"érezz ne töprengj halgass az ösztöneidre!" és Vader ezt tette mindíg... nem a jedikre hanem az ösztöneire hallgatott, érezte az erõt és nem töprengett, megtett mnident... amit hejesnek érzett illetve kikívánkozott belõle... meg el ne felejtsük: Kamasz volt 😊))))

Johnyy
Nagyon lehúzzátok Dart Vadert!! SZerintem egyenként biztonságos terepen akár Yodát, Windut, Vagy obit legyõzte volna csak ha mondjuk joban elszabadult vonla bene a sötét erõ sokal töb erõtámadást tudot volna alkalmazni , és gatalams harcos volt! még a vödör elõtt meg pláne, csak amikor a fia belépett a képbe akor megrendült... "Az uralkodó tudta hogy ha anakinak egyszer fia születik az számára nézve fenyegetés" :Yoda Ráncsd ki a kardod, használd, nálam nincs fegyver surcs le rám vele.... Foglald el apád hejét az én oldalamon" Sidius

Meg amúgy is A fim közben szem én is guyanazt tetem volna amit Vader, és nem tudtam hogy a sötét oldal öli meg Padme-t és Vader Hatalomra vágyott, és ha figyeltétek Sidiusz és Vader is Obit meg wnidut, Aszem Yodát is megölhette volna Anakin aszem 2x is Obit de nem tette hanem megkegyelmezet és folytatta a harcot, obi meg ez elsõ alakolmal levágta és megcsonkította és hagyta szemvedni kínlódni, hát jedi az ien... mik azok a jedik, már nincs it semmi csak a birodalom van egy "Diktatória" 2. rész :Vader ami békét hoztt a galaxisba, mnidenki gazdagodott... és dat vader fojtogatta aki neki nem tetszett és leszámolt mniden jedivel, mert akárhogy az öszes töke tele volt az egész dologal, mnidenki mehet a búsba, Obi meg feldughatja a zöldjét megának ha nem volt képes félreállni nameg megcsonkítani... Végül is a Végén megölt mindenkit és elégtételt vett és rájött hogy a fia emik utat választotta, a mesterek mehalnak a tanítványuk álltal Sidius tudta hogy Vader egyszer megöli, és ezért Llukal akarta az apját megöletni ami egy olyan gyûlöletet eredményezett volna hogy elemésztette volna a sötét oldal... DE mindenesetre, LUk egész jól tûrte a Force sztormot...,,, nagyon velel lehetett az erõõõ, végül is a jó erõnek nem volt más dolga csak épp vele leenni😊) nem volt más ....

Mi az egyensuly? Az h 2-2 van mind2 oldalbol? 😄

Qui-gon meg, o inkabb ilyen elvont karakter. jedi filozofus. 😄

Serpa
nem Anakin hozott egyensúlyt az erõben?

tigeroo
..és hol van Qui Gonn Jinn?
Amikor az I. részben csak õ hitt a kis anakinban!
Elozolet feltettem egy kerdest sztetek ki a legnagyobb jedi yodat kiveve.

En elsonek Lukot adnam meg, mivel o ellen tudott allni nagy csabitasnak, es kepesvolt "ujra egyensulyt hozni az eroben".
Masodiknak Ben kenobit, mivel amit 1-2-3. reszben csinalt, az tobb mint egy jo jedi. O bizti nem kovette volna el azt a hibat amit windu mester. 😊

Ja. Anakin meg egy bekepzelt f*sz. Lehet h sok benne a midiclorian, de annyit is er vele. 😄

bigapó
megpróbálhatod, az is ott van, hogy hogy kell és mibõl áll...

The Matrix has you...

Aztán vágd be ide a fotókat róla:-)

Koszi. Vegre tudom hogy megy. Hetvegen osszedobok egyet. 😛

visszakanyarodik

Think lovingly, speak lovingly, act lovingly, and every need shall be supplied.

bigapó
ITT mindent megtalálsz róla😊)
és már sokan és soxor megvitattuk.

The Matrix has you...