Almok...
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
de az baj ha mondjuk zene mellett alszom el mert én special ott tartok csak az mellett tudok aludni.
mindenki álmodik! olyan nincs, hogy keveset vagy sokat! állítólag egy éjszaka alatt három dolgot is álmodsz, mármint 3 külünbözô "történetet".
szerintem ha úgy alszol el, hogy arra gondolsz: "fogok emlékezni az álmaimra" akkor fogsz is!
szerintem ha úgy alszol el, hogy arra gondolsz: "fogok emlékezni az álmaimra" akkor fogsz is!
bazzeg ez az egész nálam már eleve hlálra van itélve mert amugy is tök keveset álmodom amikor igen akkor pedig elfelejtek az ilyenekre gondolni

olyan királyt álmodtam! az spanyoltanár elküldött minket vmelmyik dél-amcsi országba, hogy vmi kincset hozzunk neki, és az egész utat a tanóra végére kellett megtenni, oda-vissza! persze, nem sikerült, csak két óra alatt teljesíteni! de tök érdekes volt az út! titszta Indana Jones, tele csapdákkal!!de mindegyiken túl jutottunk!
sôt! még háborúban is voltunk!
sôt! még háborúban is voltunk!
azt te csak hiszed, hogy a tehenek több energiát termelnek! valójában ez nem igaz, csak direkt beetetik veled, hogy azt hidd a Mátrix csak egy film és nem a valóság:-)
(na, mondva-csinált érveket én is tudok felhozni:-))
(na, mondva-csinált érveket én is tudok felhozni:-))
mivel napenergiát igénylõ robotokról van szó és "nincs" nap igy ezzel a modszerrel kell fenn maradniuk.
Az embereket nem olyan könnyü eltörölni Pl.:a terminatorban is meg rá az esélyük hogy gyõzzenek.
A mátrixban is az a kis csapat simán kijátsza a programokat.
Az ember komoly veszély lenne a gépekre
Az embereket nem olyan könnyü eltörölni Pl.:a terminatorban is meg rá az esélyük hogy gyõzzenek.
A mátrixban is az a kis csapat simán kijátsza a programokat.
Az ember komoly veszély lenne a gépekre
embereket simán el lehet törölni a bolygó felszínérõl. a tehenet testméretbõl adódóan gondoltam, hogy több energiát termel - elvégre bioenergiáról van szó.
a kellemesre meg elég lenne 1 kis adag embert tartani "játszótér"nek... bár nem tudom, hogy programoknak vagy robotoknak egyáltalán mi szükségük lehet ilyesmire.
a kellemesre meg elég lenne 1 kis adag embert tartani "játszótér"nek... bár nem tudom, hogy programoknak vagy robotoknak egyáltalán mi szükségük lehet ilyesmire.
"Moderáld magad, ne nekem kelljen!"
honnan veszed hogy egy tehén több energiát termel?
és akkor mit csinálnának az emberekkel? az emberek végeznének a robotokkal.amit a robotok nem akarnak. meg amúgy igy is több energiát termelnek mint amennyire szükségük van. így összekötik a kellemest a hasznossal😊)
és akkor mit csinálnának az emberekkel? az emberek végeznének a robotokkal.amit a robotok nem akarnak. meg amúgy igy is több energiát termelnek mint amennyire szükségük van. így összekötik a kellemest a hasznossal😊)
csak 1 kérdés: ha ennyi energia kell a gépeknek, akkor miért nem teheneket tartanak? 1 tehén kb 10X annyi energiát termel, mint egy ember, és kicsit egyszerûbb egy virtuális rét leképezése, mint egy városé... plusz rengeteg koncepcionális hiba van még benne... de hagyjuk :o)
abba a filmben minden tökéletesen ki van találva. igaz hogy túlságosan el van rugaszkodva, de hát sci-fi.
(Jólvan többet nem ejtem meg a Mátrixot)
((((de a Mátrix létezik, tudom
))))
(Jólvan többet nem ejtem meg a Mátrixot)
((((de a Mátrix létezik, tudom
))))
sajnos(?) az a film kissé túlságosan elrugaszkodott, nagyon sok a támadható, és könnyen "hülyeség"-nek titulálható dolog van benne. de nem igazán ebbe a topicba való ez az egész.
arra, és arra, hogy pontosan tudom, hogy ébren vagyok-e vagy álmodom.
és akkor nálam hogy magyarázod a dolgot? és a többi álmodónál?
mert még nem tanult bele az álmodásba. egy kicsit gyakorol, és könnyedén szét tudja választani majd az ébrenlétet az álmoktól. az pedig, hogy melyik az "igazi valóság", azt soha, senki nem fogja tudni megállapítani.
"mostanában van egy fura érzésem, és naponta hirtelen átfut rajtam. méghozzá az, hogy nem a valóságban élünk! néha olyan mintha álmodnék, de csak pár pillanatig! bár lehet, hogy a fáradtságtól van az egész! de néha az álmom reggel valóságosabbnak tûnik, mint a valóság!
hmmm...kezdek bedilizni:-)"
HÁHÁ találtam egy kis szöveget a Tudatos álom/testel...szal tudjátok hol
Ezt még épp ipszilon írta. tökéletesen fedi a Mátrixot
hmmm...kezdek bedilizni:-)"
HÁHÁ találtam egy kis szöveget a Tudatos álom/testel...szal tudjátok hol
Ezt még épp ipszilon írta. tökéletesen fedi a Mátrixot

van egy másik topic, és ott van link is, tessék elõkeresni. (tudatos álom - testelhagyás, vagy valami ilyesmi a a címe)
nem egézen értem hogy is van ez?
most akkor hogyan is lehet tudatosan álmodni?
mert pl.:tegnap este álmodtam. (az most nem lényeges hogy mit) és hogyis mondjam, talán a legjobb jelzõ rá hogy elfelejtettem arra gondolni hogy álmodom. annyira el voltam foglalva. vagy csak egyszerûen nem szoktam meg hogy ilyenekre gondoljak.
De ha pl.: mégis eszembe jut hogy én álmodom akkor egybõl fölébredek. amikor rájövök erre, egybõl el akarok indulni tudatosan és akkor úgy tûnik mintha valóság lenne és fölébredek. (Mátrix
)
mert pl.:tegnap este álmodtam. (az most nem lényeges hogy mit) és hogyis mondjam, talán a legjobb jelzõ rá hogy elfelejtettem arra gondolni hogy álmodom. annyira el voltam foglalva. vagy csak egyszerûen nem szoktam meg hogy ilyenekre gondoljak.
De ha pl.: mégis eszembe jut hogy én álmodom akkor egybõl fölébredek. amikor rájövök erre, egybõl el akarok indulni tudatosan és akkor úgy tûnik mintha valóság lenne és fölébredek. (Mátrix
)
nem egézen értem hogy is van ez?
arról én is olvastam, könnyen lehet, hogy igaz. nekem még nem volt szükségem álombeli tanulásra vagy gyógyulásra, leginkább csak "beszélgetni" szoktam... ami végülis az ébren átgondolásnak, átrágásnak a megfelelõje, csak ott kicsit másképp megy, és csomó jó ötlet fel szokott vetõdni, amit szerintem ébrenlétben lendületbõl elvetnék. a gyógyítással kapcsolatban több az információ, sokan írtak arról (nemzetközi fórumokon), hogy betegségek elõtt-alatt meg tudták találni önmagukban a betegség forrását, és utána már a doktor vagy önmaguk tudta kezelni.
Egy barátnõm egyszer álmában németül kéromkodott, de iszonyúan, szinte ordított (össze is csináltam magam majdnem), de nem ébresztettem fel, csak reggel kérdeztem, hogy van-e ötlete hogy jött ez létre, ugyanis egy szót nem tud németül...
- Have you ever had déja-vu? - Didn't you just ask me that?
és az is igaz, hogy tudod az álmaidban megváltoztatni magad? úgy értem, hogy vannak kihatással a fényes nappalra?
emlékszem az álmaimra gond nélkül - kivéve ha felkeléskor nem akarom megtartani, akkor elfelejtem.
tudatossá tudom tenni álmaimat, és akkor pontosan tudom irányítani az összes benne történõ eseményt úgy, hogy tudom, hogy álmodom - és bármikor (saját akaratom szerint) fel tudok kelni.
álmaimban rengeteg mindent láttam már, de egyik sem olyan volt, ami megõrjítene. (bár ez az egyetlen, amiben nem lehetek teljesen biztos)
tudatossá tudom tenni álmaimat, és akkor pontosan tudom irányítani az összes benne történõ eseményt úgy, hogy tudom, hogy álmodom - és bármikor (saját akaratom szerint) fel tudok kelni.
álmaimban rengeteg mindent láttam már, de egyik sem olyan volt, ami megõrjítene. (bár ez az egyetlen, amiben nem lehetek teljesen biztos)
csak az felejti el az álmait, aki nem figyel oda rá. én már nem szoktam elfelejteni egyet sem, csak akarattal. sajnos túlságosan sok helyen lyukas, és cáfolható az elméleted.
a topic neve "tudatos álom-testelhagyás" vagy valami ilyesmi...
a topic neve "tudatos álom-testelhagyás" vagy valami ilyesmi...
Különben volt már valaki ugy, hogy amikor fölébredt, és tudta hogy álomdott. Abban a pillanatban amikor fölébredt emlékezett az álmára, de ahogy teltek a másodpercek annál jobban felejtette el az álmát. Hiába akart visszaemlékezni az álomra, egyre kevesebb maradt meg belõle, míg végül teljesen elveszett, és a végén nem emlékezett semmire az álomból. Gyakorlatilag részese volt annak hogy egyáltalán valamit elfelejt. Mert ha valamit elfelejtünk ugyebárt akkor már csak akkor vesszük észre ha az már az eszünkbe jutott.
az álom nem más mint amikor hibáznak a Mátrixban. Mert elvileg csak alszol és fölkelsz, de valamit elrontanak akkor megzavarodik a gép és nem jól táplálja az alvás érzetét. Ezért érzed úgy az álmodban mintha tényleg valóság lenne. Ezért van ha az álmodban éppen elkezdenél élni, ugyérzed mintha te kezdenéd írányítani az álmodat, és épp végre egy olyan döntést hozol amit nem a gépek alkottak neked elõre, akkor fölébredsz. Mert ha nem táplálnák beléd a fölébredés érzetét, akkor gyakorlatilag az álmodban kezdenél élniami ahhoz vezetne, hogy végül tényleg FÖLÉBRETSZ és meglátod a valóságot. Aminek gondolom mindenki tudja hogy mi lenne a következménye: téboly, örület, tudathasadás stb...
gondoltam, hogy nem volt az. eléggé meghatározó élmény egy-egy tudatos álom 😊 viszont azokra mindig, és nagyon pontosan emlékszel. kicsit odafigyelve és gyakorolva a többire is, nem csak ritkán 1-1 álomra.
nem mondtam, hogy az volt... csak azt, hogy az segít, hogy többször részesülj ebben az élményben. egyébként a teljes tudatos álmodás "lényege" az, hogy álmodban tökéletesen tudatában vagy annak, hogy álmodsz, és tudod, hogy ezt az egészet szabadon meg tudod változtatni kedvedre. egyik barátom mondta: "nem nézed a mozit, nem is csak szerepelsz benne, hanem te rendezed"
Nekem azok az almok rontjak el a napomat mikor valami roszat almodok a baratnomrol :}
C.W. - A talk about E3: \"It\'s nice too see that Sony and Microsoft finally got their own Wii emulator!\"
ezekszerint megiscsak van ertelme a tudatos almodasnak... egyreszt olyasmit almodsz ami tetszik, es jo erzessel tolt el - masreszt teljesen biztos, hogy emlekezni fogsz ra :o) (nekem regebben rengetegszer rontotta le a napom par bolond alom. mostanaban mar nem - tobb okbol is)
hu! egyik nap egy nagyon szépet álmodtam! valahol olaszba voltunk, és a falucska szélén egy mezô volt, telis-tele virággal, közben a nap ment le és az egész olyan jó érzéssel töltött el! hirtelen lila virágpor kezdett hullani az égbôl a mezôre! olyan szép volt!
még most is emlékszem rá!
aznap volt egy jó napom!
tehát az álmok kihatással vannak a köv. napra is, ilyen szempontból!
még most is emlékszem rá!
aznap volt egy jó napom!
tehát az álmok kihatással vannak a köv. napra is, ilyen szempontból!
)