148
Kutatas..
  • PíszLávJuniti
    #148
    Thx hogy upoltál, jó volt visszaolvasni.

    Az ilyen abszolut elvonatkoztatott jelekben nem hiszek, nem értem hogy függhetne össze a fog a halállal / születéssel.

    A legutóbbi álmom amire emlékszem, már régen volt, de az sem pozitív. Romos házban laktunk a családommal, és háborús állapotok uralkodtak. Polgárháború volt, házak tető nélkül, falak szétrombolva, mindenhol törmelék füst, jöttek csoportok akik embereket kerestek, szüleimet bántották, de a törmelékek alatt meg se tudtam mozdulni :/
  • Hajnalcat
    #147
    Azt álmodtam ma, hogy kihullanak a fogaim és csak szedem ki őket sorban a számból. Aztán jött a barátom, hogy elvigyen orvoshoz, de közben kezdtek visszanőni a fogaim, sorba nőttek vissza, hogy kihullottak és a barátom azt mondta, hogy ilyen nem létezik, ez valóságos csoda. Én meg utána elkezdtem imátkozni, és megköszöntem Istennek.

    Álmoskönyveben azt írják, hogy ha kihullanak a fogai valakinek álmában, akkor az halált, rosszat jelent. De viszont ha visszanőnek a fogak, az meg jót jelent. Szóval most mi a helyzet. Jó vagy rossz fog történni velem?
  • Dzsini
    #146
    ...vagy csak láttál egy filmet amiben ilyesmi volt... próbálj visszaemlékezni hogy miket láttál előtte tvben/moziban, esetleg olvastál valamit.. az álomban érzett düh amúgy nagyon könnyen jön és megy, és ha "idekint" nem vagy egyszerűen feldühíthető, akkor ez alapján könnyen észreveheted, hogy álmodsz.
    azt, hogy prediktív álom volt-e, azt meg - természetesen - a bekövetkezés pillanatáig nem tudhatod.
  • ThePartyFace
    #144
  • Dynamic
    #143
    http://www.supergamez.hu/listazas.php3?id=1012348511
  • ThePartyFace
    #142
    BEirtam a topic keresobe az alom szo minden lehetseges valtozatat, de csak erre a topicra talalt ra... valaki be tudna linkelni a tudatos alom topicot?
  • Dzsini
    #141
    nagyon korrekt meglátások :)

    igen, a legtöbben - ha egyáltalán - szinte csak az ébredés előtti álomra emlékeznek. ezt is lehet odafigyeléssel és gyakorlással fejleszteni (pl. álomnapló írás, éjszaka közepén felébredés) - és reggelre összejöhet az is, hogy több, akár mind a 3-4 éjszakai álomra emlékszel...

    a felébredési módszerekre - a legtöbbeknek - az egy pontra nézés szokott lenni a jó (lehet hogy rossz magyarázat, de jól hangzik: a REM fázisban a szem ide-oda mozog, közben álmodsz... ha fixálod a tekinteted álmodban az valamennyire vissza tud hatni a testedre, megszűnteti a REM-et, és felébreszt...), viszont ébredés után érdemes letesztelni, hogy sikerült-e tényleg felébredni, nem-e csak egy új álomba csúsztál át... kellemetlen tud lenni, és nem kicsit frusztráló amikor fel akarsz kelni, és már a 3-4. téves ébredésnél tartasz... :))

    a visszatérő álmok nagyon jók beletanulni az álom-irányításba, onnan nagyon szépen meg lehet fogni, ha egy általában a valóságban nem előforduló szituáció - ahogy nálad ez a vízalatti üreg az.

    "könnyen lehet, hogy közben felébredsz" : ez így van, eleinte ezek fognak törtnénni, hogy álom közben amikor rádöbbensz hogy álmodsz az első reakció a felébredés lesz... de meg lehet tanulni bentmaradni az álomban - a lenti linken vannak módszerek, próbálgatni kell - és akkor át lehet venni az irányítgatást. amikor először sikerül mindenestül ottmaradni az valami fantasztikus élmény, és az ébredés utáni hangulatot valami olyen mértékben feldobja, hogy... :)))))
  • selwik
    #140
    VAlóban be lehet gyakorloni dolgokat, de szvsz 100%-os esélyed nem lehet.

    Úgy tudom általában azokra az álmokra emlékszel amiket közvetlenül ébredés előtt láttál.

    Sokszor észrevettem már magamon, hogy rossz álom közben rájövök arra, h álmodom és tovább akarom játszani, mint egy játékot. Néha nagyon gáz szituk jönnek ki, és hamár tényleg rosszul érzem magam tudatosan felébredek a klasszikus "összeszorítom a szemem" módszerrel.

    Ez jó módszer arra is, hogy visszatérő szorongásokat oldjon az emberben. Pl. gyerekkoromban betegesen féltem attól, hogy egyszer egy vízalatti üregben rekedek, amibe folyamatosan áramlik a víz, és megfulladok. Ilyenkor mindig úgy ébredtem, hogy izzadtam, és VALÓBAN nem vettem levegőt, amíg fel nem ridtam az álomból. Később kezdtem rájönni, hogy ez csak kamu, és egyszer levegőt vettem a "víz" alatt. Az vmi baromi jó álom lett, úszkáltam, mint egy hal és szupermennek éreztem magam:)) Azóta nem volt ilyesmi rémálmom.

    Viszont ezt az összetett álomirányításos dolgot nem tudom elképzelni, hogyan lehet megcsinálni. Annyira a határon mozogsz ilyenkor az ébrenlét, és az alvás között, hogy ha egy kicsit is erőltetni akarod a történéseket a tudatos elképzeléseid felé, könnyen lehet, hogy közben felébredsz:))

    Leghétköznapibb példája ennek, amikor álmodban találkozol azzal a nővel akire vágysz, és azt gondolod, hogy akkor most itt... Ilyenkor meg kell próbálni hagy folyjon a történet arra, amerre a tudatalattid akarja. Velem fordult már elő olyan, hogy álmomban találkoztam egy excsajommal, akit még mindig szerettem, de ő olyan szinten megalázott,(hirtelen kamerák vettek körül, röhögtek az emberek, egy hülye szpíker kommentálta a történetet) hogy ébredés után tiszta fejjel tökéletesen kiábrándultam belőle. Ő meg nem vágott az egészből semmit:)))
  • Dzsini
    #139
    gyakorlás és odafigyelés. rengetegsok.

    http://www.extra.hu/tudatos/

    http://forum.index.hu/forum.cgi?a=t&t=9004321
  • magus
    #138
    Hogy lehet ezeket megtanulni?
  • Dzsini
    #137
    álmodsz. minden átlag 8 órás alvás alatt 3-4 álom van. az, hogy nem emlékszel rá az nem jelenti azt, hogy nincs :)
    és meg lehet tanulni rájönni hogy mikor álmodsz tesztelgetni kell napközben, és a szokások átcsúsznak álomba is - ott viszont észreveszed hogy álmodsz.
  • magus
    #136
    en mostanaban nem almodok, de vhogy nem idegesit. par hete sokat almodtam( akartam hogy almodjak), es szar volt, hoy 1 hetig folyamatosan, minden reggel felkeltem, egy erdekes alombol (nem is igazan emlexem mar rajuk, csak az erzesekre, es sokoszr rossz volt, vagy csak egyszeruen furcsa), es felkeltem, megkeleltt gyozodnom rola, hogy valosag e vagy nem. nagyon atfolyt a ketto, es eleg keson szoktam kelni nyaron, ezaltal egesznap almos vagyok, nem ugy mint suliban hogy reggel kirazodom. es ugy reggelre nem is igazan emlekeztem hogy mi tortent, mert nem tudtam neha eldonteni hogy alom volt e vagy nem. persze par nap utan mar semmi nem maradt belole, csak frusztralo volt. egyszr volt jo almom, amikor szexorgiat rendeztem magamnak almomban:D mostmar tok jol tom neha iranyitani az almaimat, de ebben kozrejatszott az,, hogy AKARTAM iranyitani. es neha sikerul. de meg az orgia utan is szar volt, hogy nem valosag volt, hanem csak egy kurva alom, es ez is szar volt. na csak ennyi
  • Dzsini
    #135
    és olyan nincs, hogy 'az ember így és így álmodik'... nincsenek bevett rendszerek, nincsenek általános elemek.
    van akinél színesek az álmok, van akinél nem működik semmi mechanikus-elektronikus szerkezet, van aki nem tud olvasni álmában... rengeteg dolog van, de nincs olyan hogy 'az álmok ilyenek'.
    egy dolog közös, létezik az a módszer, hogy átveszed az irányítást az álomvilágod felett.. de ez se megy mindenkinek könnyen (van akinek természetes, van aki évek óta próbálja és egyszer sem sikerült még neki), és mások a módszerek az elérésére.
  • Dzsini
    #134
    az álmokban vannak szimbólumok amik az adott ember számára jelentenek valamit... de azt, hogy mi mit jelent, azt magadnak kell megfigyelned és szépen kitapasztalnod, más ebben nem fog tudni segíteni. irogasd le az álmaid minden nap, és ha rájössz 1-1 dologra akkor írd mellé. meglesz lassacskán a saját álomfejtő könyved ami pontos
  • Dynamic
    #133
    Semmi baj nincs vele, ezek teljesen átlagos álom tulajdonságok.Az ember általában fekete-fehérben álmodik és a gyakori jelenetváltás is teljesen természetes.Vagy pl. az is, hogy egyszer rendesen "fps módban" látsz, utána hirtelen kívülről látod magad és ez így váltakozik.
    Egyébként nem tudom miért idegesít, de én pl. szeretek álmodni.Általában elég élethűen élem meg azokat, ami nyílván akkor jó, ha nem rosszat álmodok.De az élethűség abban nyílvánul, meg hogy ha álmomban valaki rosszat csinál velem, akkor felébredve, még órákig ideges vagyok rá.Vagy ellenkezőleg, egy jó vagy szép álom fel tudja dobni a napomat:)
  • Xboxman
    #132
    Szerintetek jelent valamit ,hogy az álmaim sosem valóságosak(képi értelemben véve)hanem elmosottak és pixelesek(olyan mint egy rossz minőségű fekete vehér film kis méretű aviba kódolva)Meg a történések sem folyamatosak ésszerűek(eggyik pillanatban a nagymuteromal beszélek az imigrationról másik pillanatban egy híres színészel járkálok Las Vegas "utcáin")
    Már baromira idegesít az egész(gyerek korom óta gy álmodok,szerencsére már csak havonta 5-6x)...
  • harakiri
    #131
    én ekb 2-3 éve azt álmodtam, hogy Veszprémben az egyik utcán lestoppoltam egy tehervagont (olyan nyitott tetejűt), hogy hamar jussak haza a boltból, aztán nem sokkal arrább elkaptak minket a zsaruk, és megbüntettek 10 dkg párizsira, hehe még miost is látom magam előtt a jelenetet, ahogy szeletenként leszámolom a tenyerébe, és gavallérosan még "borravalót" is adok ( az utsó szelet maradt volna csak nekem) :DD
  • Dynamic
    #130
    Az effajta álomfejtés szvsz nem igazán reális.Néphagyomány, ezen szavak jelentésének szerintem egyszerű asszociácós alapja van.
  • zaki
    #128
    én mostanában semmit nem álmodok, de tényleg, nem is emléxem rá mikor volt utoljára álmom
  • Pyx #127
    szánalmas.hu-n láttam
  • Manta
    #126
    Ma én is azt álmodtam, hogy megharap egy kutya.
  • FREAK
    #124
    de ez még mindig nem magyarázat sok dologra, pl. konkrétan megálmodott történésekre, két ember egyforma álmára, visszatérő álmokra stb

    csak ezt tudom mondani, hogy ha az időt nem lineárisnak vesszük, akkor mindenkinek a "látásán" múlik, hogy mennyire lát "előre vagy hátra", és amit már látott, azt megálmodhatja, pedig még nem következett be
  • Tikal #123
    Te tudsz olvasni és értelmezni?:)

    Ha aznap sok gondod volt akkor valszeg este az agyad is sokat fog dolgozni, intenzivebben fogsz esetleg álmodni stb, de szerintem olvasd végig az egészet utána irogass bármit is okoska.
  • Tikal #121
    Még a kutyám is álmodik :)))
  • Tikal #119
    Semmi, tökéletes! :))
  • Astaroth
    #118
    Én sosem álmodok semmit.Mi a bajom?
  • Tikal #117
    na jo, megyek olvasok egy kis Freud-ot meg Hawking-ot
  • FREAK
    #116
    bevelik=nevelik

    bazz :D
  • FREAK
    #115
    nézd, azt senki nem tudja egyelőre, hogy mi miért történik, és milyen szálak vezetnek bizonyos történésekhez, azt meg főleg nem, hogy az idő lineáris dolog-e, vagy csak annak érzékeljük az ébrenlétnek nevezett valóságban

    mert ha nem az, akkor mindenre megvan a magyarázat

    a tér sem lineáris, és nem kell ahhoz ugyanazon a helyen állnod kétszer, hogy hasonló élményed legyen, mivel egy pontot végtelen sok irányból megközelíthetsz (ugyanez a "LINEÁRIS" időben lehetetlen, mivel minden időpillanat egyedi)

    tehát magyarázat épp lenne, csak amíg nem bevelik az emberekbe a nyitott gondolkodást, addig lehetetlen lesz bizonyítani
  • Dynamic
    #114
    Tehát azt akartam ezzel mondani, hogy néha túlságosan konkrétak(!) és gyakoriak ezek az álmok, ahhoz hogy véletlenek legyenek.
    Mindenesetre nekem furcsa hogy majdnem minden nap történik ilyen és majdnem minden nap pont történik olyan dolog, ami eszembe juttatja az álmomat.
  • Dynamic
    #113
    "De nem előre megálmodtad, hanem az elefentrol jutott eszedbe az álmod"
    Szerintem lényegében a két dolog ugyanaz.

    Tegnapelőtt pl. volt az egyik álmomban egy jelenet, hogy van egy ajtóbejárat, ami olyan szűk, hogy csak nagyon nehezen szinte teljesen oldalt fordulva tudok bemenni.Aznap délután bementem egy kisboltba, ahol az eladó gyerek bement a hűtő mögé.Mikor jobban megnéztem láttam, hogy a hűtőpult(magas-széles) félig eltakar egy bejárati részt, amin csak oldalt fordulva lehet bemenni(soha nem láttam még ezt az "ajtót").Erről az élményről eszembejutott, hogy "hé, este pont ezt álmodtam".Persze gyakorlati haszna akkor lenne a dolognak ha előbb az álomra emlékeznék és utána várva a cselekményt be is következne, de mindenesetre akkor is érdekes.
  • Tikal #112
    Akkor szerinted azért álmodott elefánttal mert másnap az lesz a tv-ben?

    "pláne nem közvetlenül azelőtt, hogy látnál egyet"
    De lehet hogy még mongol katonát is álmodott, de az nem jutott eszébe másnap mert nem látott olyat mondjuk a tvben vagy ujságban, de ha látta volna akkor lehet eszébe jut...
    Szal csak azt mondom hogy nézhetjuk a másik oldalrol is, tehát az elefánt a tvben csak eszébe jutatta az álmot, és nem megálmodta.

    Nem azt állitom hogy ez az igaz vagy amit te mondasz, csak hangosan gondolkodom :)
  • Jano
    #111
    Hát ti? Rosszat álmodtatok? :D
  • FREAK
    #110
    na jó, de elefánttal álmodni, amikor aránylag ritkán látod, nem indokolt

    pláne nem közvetlenül azelőtt, hogy látnál egyet

    mondjuk sok ilyen jelentéktelen eset fordul elő mindenkivel, de talán ha ezeket is komolyan vesszük, és keressük a háttérben az irányító mechanizmust, kiderülhet, hogy VAN rendszer a dolgok mögött

    hülye példa, de egyetlen kósza esőcsepp is ugyanúgy alakul ki, mint egy vihar egész csapadéka, csak ezt észre sem veszik
  • Tikal #109
    De nem előre megálmodtad, hanem az elefentrol jutott eszedbe az álmod, nem pedig megálmodtad az elefántot a tvben 2 nap mulva :)))
    nem mindegy...
  • Tikal #108
    Köze van a lelki élethez, erről beszélek, szoval ha például elszivok egy cigit, olyannyira megnyugszom hogy nulla álom, nagyon mélyen alszom, persze lehet hogy vmit álmodok és nem emlékszem rá, de mivel a lelkem ugy mond nyugodt nincs intenziv álmodás, agymüködés...
  • FREAK
    #107
    Meg az a sok egybeeső álom sem lehet véletlen (Galy és én pl. 3 hét eltéréssel a közelünkben lezuhanó NAGY repülőről álmodtunk, de ő csak akkor mondta el nekem, amikor én elmeséltem a friss álmomat)
  • FREAK
    #106
    Így van, én pl. a Déja Vu jelenséget is ezzel magyarázom.
  • Dynamic
    #105
    Igen ezt én is megkérdőjelezném.Nem akarom túlmisztifikálni a dolgot de elég furcsa, hogy nagyon gyakran történik velem olyan, hogy látok mondjuk egy természetfilmet az elefántokról és akkor hirtelen eszembe jut, hogy előző éjszaka pont elefántokról álmodtam.Tehát a napi történésekről ugrik be sokszor, hogy mit álmodtam éjszaka.Egészen konkrét dolgok ezek.Gyakorlatilag mintha előre megálmodtam volna 1-2 következő napi eseményt.
  • FREAK
    #104
    "Viszont mivel aki mélyen alszik, kevesebbet álmodik"

    Na ez az, amire nincs bizonyíték (ellene sem), és egyáltalán nem biztos, hogy intenzívebb agyműködés szükséges az álomhoz. Ha csak biológiai szempontból nézzük, akkor lehet némi alapja, de én személy szerint kétlem, hogy ez egy pusztán biológiai/kémiai folyamat lenne. Sokkal valószínűbb, hogy "lelki" dolgokon alapul, viszont sajnos a tudomány ma még ezt a témát nem éri el a saját maga által épített ketrecből...