76
 • annabot
  #76
  Hazudoznak már megint.
 • Déta
  #75
  4 év telt el... De a magyarázat elmarad és félő, hogy Ron Ragm-nak nélkülöznie kell majd "Páter" talán világmegváltó gondolait...
 • Ron Ragm
  #74
  "A tudat pedig - lévén alapvetően információhalmaz, ami nem 1xűen anyag - másolható.
  (Bizonyíték?: visszatérő rémálmok)"

  Miért lenne bizonyíték a visszatérő rémálmok arra, hogy a tudat nem elektromos ingerek sorozata? Magyarázd el plz
 • StarFist
  #70
  Nekem ezzel a módszerrel az a problémám, hogy a kvantumállapotok rögzítéséhez az eredeti testet szét kell bontani. Hogyan lehetne szétbontani? Rétegenként pl. a talptól vagy a fejtől elkezdve? Ebben az esetben valószínűleg csak egy holttest fog megérkezni a fogadó oldalra (az agy előbb szűnik meg működni, ezért a még épp testben leállnak az életfolyamatok (légzés, szívműködés stb.). Szóval a delikvensnek rögtön át kellene esnie egy újraélesztésen.
  Egy háromdimenziós test minden alkótórészének rögzíteni a kvantumállapotát ugyanabban a pillanatban...ez viszont szerintem lehetetlen.
 • tomcs
  #66
  "Vagyis az utazás pl. térhajlítással gyorsabb a teleprtációnál is, amennyiben valamilyen hullámon küldik a teleport adatot, ami max. 300000 km/s. Tetü :-)"

  szerintem egyszerubb ha kifejlesztik a varazspalcat es az idehozza nekunk a bolygot, csak at kell ra ugrani.

  vegulis.. a varazspalca mennyivel jobb lenne mint a terhajlitasos idoutazas, sok minden masra lehetne hasznalni, es a ket dolog kifejlesztese a gyakorlati hasznalathoz kepest kb ugyanott all
 • TheZsenyka
  #65
  Gondold el... kapus kirúgja a labdát és meg is jelenik az ellenfél kapujában... előny a küldőnél.
 • TheZsenyka
  #64
  Nem lenne többé szükség sírásókra... a meghatott tömeg szeme láttára teleportálja a koporsót a pap a föld alá...
 • TheZsenyka
  #63
  Meg a bombákat is rögtön a célpontba lehetne teleportálni... vagy csak közel mész a benzinkúthoz és megtankolódik a kocsid... ARGHHH ez még jobban fájt...
 • TheZsenyka
  #62
  Gondoljátok el, nem kell majd elmenni a postaládáig, hanem otthonról teleportálod a levelet a sarki levelesládába... :) ARGHHHHH DE FÁJT
 • Eithor
  #61
  Vagyis az utazás pl. térhajlítással gyorsabb a teleprtációnál is, amennyiben valamilyen hullámon küldik a teleport adatot, ami max. 300000 km/s. Tetü :-).
 • Eithor
  #60
  Igaz, naprendszeren belül, szomszédos rendszerekbe eseteleg még jó. De oda kell vinni és pl. 50 fényévnél az min. 50 év de inkább 500+. Ha meg oda tudják vinni, akkor már inkább úgy is utaznak ahogy odamentek, mert biztos hogy nem rakétákkal, vagy aszteroidákon fognak utazni századokig.
 • Eithor
  #58
  Lehet hogy a teleportálas alapjait át kéne tervezni, a máslás nem a legjobb megoldás.
  Mivel a célhelyen kell lennie az anyagnak amiből felépíthető, vagy anyagot kell "teremteni" a térből (vacuum-ból). Ez az anyagelőállítás sem egyszerű, de megoldható. Viszont mindenképpen kell küldő-fogadó állomás is. Embernél meg a "lélek" kérdés is problémás, ha 2 példány lesz, melyikben milyen lesz a lélek/tudat.
  Űrutazásra sem alkalmas. Erre akkor marad a jó öreg térhajlítás :-), 4< dimenziók, vagy a görbült 3D-s tér bevonásával, esetleg gravitációs megoldásokkal. Ezek gyakorlati szinten elég távoliak még, viszont így át lehet küldeni bármit fizikailag, nem másolva.

  Értékeljük ami van, és ez a kisérlet óriási jeletőségű. A quantum tulajdonságok megértése a nagyon fontos.
  Mert szerintem a most legfontosabb dolog, az energia probléma, és ehhez ez alapkövetelmény. Természetesen a vacuum energia kinyeréséről van szó, és akkor legalább energia téren nem leszenk korlátok. Ez után lehet tovább lépni.
 • Bonewerkz
  #50
  szerintem itt nem az anyag teleportalasaval van a gond, hanem a lelekevel...az anyagot lehet annihilalni, es az energiat az infoval egyutt teleprtalni(elmeletileg). Persze nemi energiaveszteseg eloall, de azt mar konyebb potolni, mint a mint a Vizipok altal emlitett X-trem mennyiseget. Egyebkent volt alkalmam tapasztalni, hogy a lelek nem csak az agyban letezhet (halalkozeli elmeny, etc...) es itt most nem a vallasos ertelemben vett lelekrol beszelek. Elkepzelheto, hogy van az agynak egy kvantum resze, ami esetleg a halal utan is megmarad, es amit esetleg az elso teleportalaskor elveszit a 'berepulopilota'? Mi marad belole, ha megerkezik? Komaba esik, meghal, esetleg valami zombi lesz belole?? Szerintem ezen erdemes elgondolkozni, mielott kiserleteznenk embereken/allatokon
 • Vízipók
  #49
  Hát gyerekek, itt nekem az anyag teleportálásában nekem csak annyi nem tetszik, hogy a fényt atomok gerjesztésével állítják elő, úgy, hogy energiát adnak neki. Ez elviekben anyaggal is összehozható, hiszen az anyag és az energia konvertibilis, csak van egy kis gond. eegyenlőemszercénégyzet --> emegyenlőepercénégyzet. Na most c= 330.000.000 m/s (vákuumban, sacc/kb.), ennek a négyzete 108.900.000.000.000.000. Ha 1 miligramm anyagot akarsz előállítani, 108.900.000.000 Joule energiára lesz szükséged. Ezt egy 100 MW-os generátor (asszem Paks ilyen nagyságrendű) 3 óra alatt hozza össze. Legyen egy ember 70 Kg. Ezzel a teljesítménnyel 24 évig tartana előállítani ezt az anyagmennyiséget. Ugyan ezt az energiát elő lehet állítani az eredeti elpusztításakor, de valahogy szállítani is kéne. Szerintem jelen pillanatban ez a fő gond, nem az emberi lélek.
 • Gabest
  #40
  CRC-s embereket 1xűen újra kell küldeni. Backupoljátok magatokat gyakran.
 • RelakS
  #39
  Mellesleg mi van, ha a teleportálásba valami hiba csúszik? pl 1 Légy :)
 • Supergamer_real
  #36
  "kerdes mennyire gyors meg mennyit kell meg fejleszteni hogy megerje"

  Erre nem tudok erdemben valaszolni (nem nekem sikerult - en csak lattam az adast)... okoskodo laikus meg nem akarok lenni.
 • tomcs
  #35
  vegulis.. akkor adatatvitelre mar jo lenne talan kerdes mennyire gyors meg mennyit kell meg fejleszteni hogy megerje
 • Supergamer_real
  #34
  Az azsiai arc aki ott vigyorgott az egyetemen azt modnta, hogy a tavolsag nem akadaly, azt most is akarmakkorara tudnak novelni.A problema, hogy egyenlore meg NEM KEPESEK szilard anyagot teleportalni.
 • Supergamer_real
  #33
  "Na vegre, intel vs. amd helyett materialistak vs. spiritisztak :))"

  Hogy te milyen pihenagyu vagy :)))

  The Zsenyka pozicioit veszelyezteted:)
 • reszcsi
  #32
  Dikkma: Úgy tudom az agysejtek csak pusztulnak, nem cserélődnek, osztódnak, stb.
  Egyébként arra nem gondoltok, hogy miből fogják a túloldalon az adott küldeményt összerakni ? És mi lesz a szétbontott cuccossal ? Ugye az anyag nem vész el ... és semmiből sem lehet valamit csinálni.
 • tomcs
  #31
  megint nem ertitek mirol szolt a hir. nekik 1 lezersugarat sikerult 1 meterrel arrebb. azt mondtak elvileg lehetseges a hetkoznapi ertelemben vett anyag atvitele is. eloszor tenyleg 1 atom lesz aztan talan lesz mar olyan s amit eszreveszel ha hozzad vagjak.. de szerintem meg nem kene kontenerekrol beszelni

  mas kerdes, nem tom ez az eljaras milyen gyors, mekkora tavolsagra le7ne maximum, energia, felszereles stb mennyi kell hozza es mi a szamitastechnikai haszna, de asszam itt erre akartak valahogy ramutatni

  inkabb reeol a "kvantum számítógép"-rol ami "lekörözi klasszikus társait hatalmas memóriájával és milliószor gyorsabb megoldó képességével" meseljen mar valaki valamit
 • Dikkma
  #29
  a test atomjai 6 évenként teljesen kicserélődnek. akokr az agyamat is lehet másolni ( na jó, rossz a példa, az enyém üres de másét) hiszen a 6 évenkénti csere után sem felejtek el mindent.
 • Veriel
  #27
  Kulonben a Mortal Kombatban mar nagyon reg ota mukodik a teleport.

  (Up, Down, Back+Kick, Raiden wins).
 • Veriel
  #26
  Na vegre, intel vs. amd helyett materialistak vs. spiritisztak :))

  Az ember a lelkeben lakozik, es azt nem tudjak atteleportalni.
 • Supergamer_real
  #23
  Shaman, ez a problema nem a mi generacionkat fogja erinteni, de hidd el az olajcegek igenis tamogatja az alternativ megoldasokat, arra az esetre ha az olajnak befuccsolna, elsonek allhatnanak elo .... monopolhelyzet
 • Devla
  #22
  Hali,
  Pont az a lenyeg, hogy szerintem nem masolat keszul rolad, hanem szetszednek es ujra osszeraknak. En nem hiszek abban, hogy az embernek van egy lelke, ami esetleg nem kerul at teleportalasnal. Szerintem minden, amitol ember es szemely vagy az agyadban van, es az gyakorlatilag valtozatlan marad.
 • Supergamer_real
  #21
  A TV interview-ban azt mondtak nem kizart, hogy szilard anyag teleportalasa 10 ev tavolsagban van csupan (persze a nem kizart-ot nem kell keszpenznek venni ertelemszeruen), elolenyre (nem emberre ha jol emlexem 30-40 evet mondtak, de csak azert mert a riporter nem hagyta addig oket beken amig nem mondott egy szamot az arc)... mindenesetre komolyan elgondolkodtato, de felek erdemben nem sokat tudunk hozzaszolni.

  Az minenesetre erkelene, hogy hol tart az USA (valojaban ezen a teren) ha egy szovetseges allam ezt igy a nyilvanossag elott be merte mutatni/bemutathatta...
 • Laci73
  #18
  Hello Devla!
  De a másolatod az NEM TE VAGY!!!! Nem azt vitatjuk, miért kell az anyagnak megsemmisülnie, ez a kvantumok viselkedése miatt tény. Vagyunk egy páran akik úgy véljük, hogy a teleportból kilépő ember - még akkor is ha ismeri az összes emlékedet és személyiség-jegyedet - nem azonos Veled.
 • Devla
  #17
  Igaz, van egy olyan erzesem hogy ebben az eletben meg nem kell tuntetni mennem az emberek teleportalasa ellen :)
 • Devla
  #15
  Nem ertitek a lenyeget. Elvileg azert kell megsemmisulnie az eredeti anyagnak, mert ket tokeletesen egyforma anyag (atomi szinten egyforma) nem lehet egyszerre ket helyen. Tulzottan nem ertek a temahoz, de szerintem emiatt nem lehet 3 helyre teleportalni egyszerre, csak 1 igazi lesz a tobbi csak hasonlitani fog ra, koznapi ertelemben klonok lesznek.
 • Laci73
  #13
  A cikk leírása szerint az eredeti lézersugár MEGSEMMISÜL, a teleportált változat "csupán" csak egy másolat. Vetítsük le ezt egy esetleges emberi teleportációra: létrejön a másolatod, de Te meghalsz...
 • Supergamer_real
  #12
  En pl biztosan elkezdenek 1 Gef4et 5 fele teleportalni a szobamban...

  De komolyraforditva a szot, pl Bill Gates-et lehetne "teleportalni" es akkor ha tenyleg elveszti az emlekeit egy szimulatorba ultetni amiben 1980tol elheti ujra az eletet... akkor megtudhatnank, hogyan sullyedt idaig az emberiseg.
 • Supergamer_real
  #6
  Es mi van ha egyet pusztitok el es 3at teleportalok?(mondhatnam ugyis, hogy klonozok... ez inkabb fenymasolasnak tunik mint teleportalasnak)
 • Supergamer_real
  #5
  Orok halam Hunter....
 • TheZsenyka
  #2
  "Tehát ha egy objektumot felépítő kvantum részecskék tulajdonságait egy részecskecsoportban reprodukáljuk, akkor az objektum pontos mását kapjuk, azaz csak a részecskék tulajdonságainak információit kell átvinni, nem magukat a részecskéket. Az információ átvitelének bizonytalansága jelentős kerékkötője volt a múltbéli keveredési kísérleteknek."

  Ez megdöbbentő... ez azt jelentené, hogy egy ember ilyentén való teleportálása egyet jelent az annihilálódással, illetve egyidejüleg egy hasonmás létrehozásával. Nem szabad teret engedni ilyen irányú kiteljesedésnek!
 • TheZsenyka
  #1
  Egészen rendkívüli.