661
M*str*l Szamtech szakuzlet
  • Rive
    #138: Már bocs, de Te nem szoktad megjelölni mind a panelt, mind a mechanikát, mikor vinyót adsz el?

...

Mondd csak, merre van a boltod??? ;)
  • Format
    (Nem vagyok Mistralos) de szerintem a ventikre nem vonatkozik a garó...
  • Hangianix
    Hat, ha tenyleg csak a ventinek van baja, akkor igen, ez a megoldas.
  • Laalee
    veszel ra 500ft ert egy 486 os hutot es raszereled a regi bordara
  • Hangianix
    Szerintem te tulhajtottad,a Mitral meg elhajt. Mert te is biztos csak egy vagy a csalo vevok kozul, aki a mistralon akar meggazdagodni... :D
  • Format

Nagyon nehéz dolog igazságosan eljárni a szervizbe betérő emberekkel, mert nagyon nagy gyakorisággal fordul elő hozzánemértésből következtő hiba.

Egy nagyon extrém példa (tavalyi történet):

Fazon bejön, vesz egy winyát. A cuccot előző nap teszteltem (használt cumókat árulunk). Fazon elhúz. Eltelik kb. negyed óra, jön vissza hogy átvertüka cuccal. Gyors próba, a winyó kattog mint állat, veri a fejét, borzalmas nyekergés. Nem lehetett mit tenni, vissza kellett venni. De én tudom, hogy a faszi elbaszta a cuccot. Nekiütötte valaminek / leejtette / vagy csak fejbeverte vele magát, mittomén. De a cucc hibátlan volt. Nem adtam neki másik winyót, inkább visszaadtam a lóvét.

Sok szararcú ember van.
  • Supergamer_real
    Kedves Mistral Szerviz!

A temat meg nem zartam le.De egyszeruen nem vagyok hajlando egy olyan torekveseiben "legprofibb" cegre a nyaram egyetlen pillanatat sem raszanni amelyik hazugnak nevezi a vasarloit.De hat mint tudjuk - es lentebb olvashattuk - a Mistral ilyen.
  • Mike
    A bunkó szervizes már megvan, azért már nem kell küzdened.

Egyébként meg szvsz így jár az, aki szart árul olcsón, nagy tömegnek, az persze, hogy kifogja a söpredéket, akik ott csalnak ahol tudnak. tehát bizonyos szempontból megértem a hozzáállásodat. csak sajnos vannak olyanok is, akiknek nem az a heppje, hogy vmit elbasszon és visszavigye, akinek a vincsi elromlása fontos adatok elvesztését, egy újabb nyügöt jelent, nem pedig örömet, hoogy ha dejó, majmost visszaviszem gariba. Tehát van egy magánszemély! vevőkör akinek már vmivel magasabb színvonal kell. (lehet, hogy ez a kör nagyon kicsi)
    Ugyhogy én inkább fizetek plusz 5e-t a 3 év gariért, és reménykedem, hogy nem baszik át a cég. Mert én nem fogom őket átbaszni, és ugyanezt várom tőlük is.
  • Mike
    Nagyon régóta keresek olyan boltot, ahol az eladó is a vevő is korrekt (én az vagyok) és ha vmi problémám van, nem áll neki azt keresni, hogyen tudni elhajtani. Ha pl. veszek egy ram modult, amit másnap visszaviszek, hogy mégsem kell akkor nem hiszi azt, hogy át akarom verni. Ehhez egy családias boltot kéne találnom, ami nem baj ha kissé drágább, de nekem KELL A SUPPORT, sőt EZ A LEGFONTOSABB
  • Mike
    Így van. A vevő ellenség. megátalkodott. Át akarja verni szegény kereskedőt. éppen ezért legfontosabb, ha már megvette a terméket (pénzt ideadta) ha visszajön elhajtsuk a boltból (kivéve ha újra pénzt hoz)

Szomorú, hogy még mindig ez a szemlélet.
  • Mike
    leplombált gépet nem is veszek.. abba azt tesznek amit akarnak. Aztán gari lejárta előtt jöhet a generál.

Egyébként pl. halottam már olyat, hogy vki beadott egy gépet, és amikor visszakapta nem az a proci volt benne, más volt a cd bele, stb

De ez sem mai történet.
    Ma már ezek annyira olcsók, hogy nem éri meg velük a vesződség
  • Mike
    Jahát igen a másik kedvenc a lépesméz árak, amik csak arra jók, hogy a sok árérzékeny user odamásszon. Mert Mo.-n még mindig csak az ár fontos (az átlagnak) nem a minőség. Multkor pont ezért nem kaptam fluidos vinyót 3 év garival, mert azt mondták nincs értelme behozni, mert drágább mint a golyós, és a sok * nem veszi meg :(
  • Mike
    A Mistralnál mindig csak addig voltál veő, ameddig kipengetted a lóvét.
    De ilyen volt a Ready, Carrera is.

Mostani tapasztalatom azonban nincs, nagyon rég nem vásárolok náluk
  • Mike
    dehogynem

naiv vagy
  • Roby
    Hm...
    Vettem náluk 10 cd-t.
    Amit ugye nevvel ellatott szamlaval adnak el.
    Na most mivan ha havont veszek 20-30 db-ot.
    Jon a BSA?
    hm, hm...
    Erdekes mashol nem kell a nev.., lehet inkabb odamegyek, azon a pluszz 200 forinton ne muljon mar...
  • FL
    csak a szerviz a gond, nem az üzletek süsdmeg Pesten Váci út.
  • CybearBoy
    Bakker, én már nemtom mit higgyek a cégről... Szegedi üzletük most nyílt meg nemrég, és ez a legolCSóbb hely, amit ismerek. Szerintetek merjek náluk procit venni? Ez végülis nem olyan cucc, amivel sok mizéria lehet...
  • Pheel
    Nem hiszem, hogy heroint árulnak és ez csak egy fedőcég...
  • Biker
    honnan tudod, miből tartják fenn magukat?

• FL
    kezdhetsz lassan mást keresni, meglátod.
  • Pheel
    Ezt mondják már évek óta, de az istennek sem mennek csődbe, sajnos.
  • Biker
    F_L: hiába, úgyis kimagyarázzák. azzal érvelnek, hogy alkatrészt veszel, nem terméket. alkatrészt pedig csak kizárólag szervíz építhet be, és nem vonatkozik rá ugyanolyan gari mint a termékre. pl: én veszek akármilyen ic-t egy alk.boltban akár 10.000-ért, és egy perc gari nincs rá. ha elb***om, szívtam.

csak egy példa még a megkerülésre: itt, szegeden a trolin azzal szórakoznak, hogy nem adnak vissza az embernek ha jegyet vesz, mert "a vezető pénzváltásra nem kötelezhető". viszont törvény előírja, hogy kereskedelmi tevékenységet végző személy köteles a visszajárót kiadni felszólítás nélkül. illetve kereskedelmi szolgáltatást csak arra alkalmas/képzett személy végezhet. csakhogy a társaság kijelentette, hogy a jegyárulás nem kereskedelmi tevékenység, így nem kötelesek betartani ezt a szabályt, nem kell visszaadni, és nem kell kiképezni a sofőröket. legyen apród, ha jegy kell a sofőrtől! hogy miért nem ker.tev.? ne kérdezze senki, de megállapították.

e kis kerülő után pl. az autórádiómat én magam szereltem be (el.technikus vagyok), majd mikor elromlott, kérték a bizonylatot a szervíztől. odaadtam a bizimet, és elfogadták. ennyi.

itt a toleranci a lényeg, ami szerintem nem létezik a mistralnál, mert "olyan bazi nagy cég", hogy nem ér rá.
    200.000 vevő? és? a tescoban többszöröse fordul meg, mégis árulnak szart, és le is szarják az embvert. senkit nem érdekel, mekkora a cég forgalma milliárdban, meg emberben, csak az, mit kap személyesen.

mikor a szegedi üzlet megnyílt, vettem egy két dolgot, és pl. a símítózáras zacsiban kapott vga mellé mellékelt garjegy alapján sha vissza nem vihetném a vga-t, mert 4 pont már nem volt igaz.
    aztán volt hirdetve folyamatosan lg cdrw/dvd combo, hetente ment le az ára 21-19.5-18.7-17.5ezer (négy hét alatt) csak éppen soha egyetlen darab nem érkezett szegedre, csak vevőcsalogató kamu volt. minden este telefonáltam, tudom.
  • grafoman
    szamitogep = leplombalt leragasztott felbonthatatlan komplett gép tokkal vonóval. pl a tescoban, gépként számlázva.

nem szamitogep: vga, hang, alaplap, ram, hdd, vga-ram, bnc dugó, utp kábel, dvi átalakito, boot eprom, alaplap elem, monitortalp, cpu, egérátalakitó kábel, cd audió kábel, printerátkapcsoló, egérpad stb stb.

F_L, aki magabiztos, de egy kicsit söci

• grafoman
    F_L

a beidézett szabaly a tartos fogy cikkekrol szol.

az elso sorában ott van hogy a mellékleteben felsorolt dolgokra vonatkozik. a mellekleteben nincs szamtech cucc, tehat nem vonatkozik ra.

ugyhogy nem hazudnak.

legkozelebb nezz utana jobban mielott vadaskodsz. Ne legyel sotet
  • harcu
    Nekem eddig pozitívak a tapasztalataim. A pécsi bontjuk gyorsan, udvariasan dolgozott, a szervízük is korrekt, és ért is hozzá. Azonkívül a legjobbak az áraik. Szóval eddig messze a legszimpatikusabbak.
  • _RudY_
    "A másik probléma összetettebb. Ezek a hűtők egyszerűen azonosíthatalanok. Gyakorlatilag, gyári szám hiányában képtelenség megmondani, hogy kitől is lett tulajdonképpen véve. És ez a bizonyítás ugyebár a vevő feladata lenne..."

A napokban vásároltam egy Diamond 4000 Glacialtech hűtőt, amire a gyártó köztudottan 5 év(!) garanciát vállal. A dobozon és a hűtőn is van sorozatszám. Akkor a Mistral miért nem adja meg az 5 év garit?
    Holnapi nap folyamán felvesszük a kapcsolatot a Mistral Computerworlddel az
    említett problémával kapcsolatban.
    Minden GlacialTech hűtő rendelkezik sorozatszámmal, amennyiben nem sikerül
    megoldást találnunk Mistrallal, természetesen az esetleges meghibásodás
    esetén nyugodtam fordulhat hozzánk bizalommal.
    Kérjük a sorozatszámot mindenképpen őrizze meg (hűtő ventilátor oldala+doboz),
    ezzel könnyen beazonosíthatóak a hűtők."
  • bolic
  • bolic
    Mi az hogy nincs erkölcs a freemail címen? Ezt nehogy keverd össze, semmi közze lenne a Mistral topic között... Ejnye...
  • Benedek
    Pont emiatt néz igy ki a fórum, ahogy kinéz. Nincs konkrétum, csak az, hogy ilyen szar, olyan szar a cég.

Honnan tudod, hogy akinek ezt irták ő valójában ki?

Az, hogy mit jelentesz ki felelősséged tudatában, teljesen mindegy, mert a NETEN NINCS FELELŐSSÉG. A freemailes címed után nem hogy bőntetőjogi, hanem erkölcsi sincs. Ezt te is TUDOD.

Akkor ezt ne ird lécci.

Köszike.

Sorold fel, hogy mi a pozitív, és mi a negativ szerinted az adott cégben, mert nem hiszem hogy csak negatívum lenne.

Így már lehet vitatkozni.

Köfi
  • bolic
    Azért választottam a MISTRAL-t, mert jobb a garanciális feltételek, visszaválthatóak, cserélhetőek, sőt a szervíz is nagyon kedvezőek, volt, amikor elbizonytalanodtam egy ideig, hol ott érdemes, hol oda megvenni, sajnos sok MISTRAL boltok kivül, pl. nekem:

-Mikland: összeveszekedtem a szervízekkel, hogy az otthonom nem indul a 400 Wattos tápegység, sőt a Genius optikai egerem pedig pontatlanok a gombok érintése, érdekes, hogy személyközelben teszteltünk, semmi különöset nem találtunk, hogy kijöjjön a hibákat... A fene egye meg...

-Aqua: nem lehet vele cserélni, pl. amikor a Philips cd-írók zuhannak az árak, 4x4x32 és 8x4x32 cd-író ára mindössze 2000 Ft!!! Akartam cserélni, NEM LEHET... Hát ez is kib*sz*tt állat! Sőt ha elromlik valamelyik alkatrész, nem cserélhető másik alaktrész, ez jó neked?

Tehát a Mistral garanciális ügyintézés kitünő.

Remélem valaki is rossz hírek vannka a Mistral-on kivül...

Hmmm.... Ne írjanak semmit a Mistral szervíznek a problémát, már régóta elment a SG fórumról....

Bye...
  • FL
    fenntartva a lenti hozzászólást
  • Benedek
    Szevasztok !

Engedjétek meg hogy én is hozzászóljak a kérdéshez. Némi kompetenciával én is rendelkezem, mert egy haver a mistralban dolgozott, nem is kevés ideig. Szerintem objektíven tudom felmérni az adott cég hibáit és erényeit, elfogultság és indulat nélkül.

Ha kicsit hosszúra nyúlna, előre is elnézéseteket kérem.

A mistralnak pozíciójából fakadóan rettenetesen sok ellensége van. Elsősorban számítástechnikai cégek, illetve számítástechnika közeli, spielerkedésre enyhén hajlamos "nagykerben vásárló" törpe viszonteladók, illetve az évek alatt akarva vagy akaratlanul megszivatott vásárlók. Ezek rendre megszívják a mistrallal, mert nem jön be nekik az újrainduló garanciás, eredeti vételáras fogyasztóvédelmes játék...

A mistral meglehetős jogi eszköztárral rendelkezik, rendkívül képzettek jogilag és pszichikailag is. Higgyétek el, nehéz nyerni ellenük.

Egyébiránt habár nehéz elhinni, de a mistral a legfogékonyabb a vásárlói problémák megoldását illetően. Külön emberek figyelik a netes történéseket, ezt a fórumot is rendszeresen figyelik. Külön panaszvonaluk van. Ha olyan dolog van, igyekeznek változtatni rajta. Ezért van az, hogy évente tényleg 200.000 vevőjük van. Tudjátok az mennyi? Decemberben napi 2.000 vásárló !!!!!!!!!!!!

Tényleg mosolyogtató, hogy az úgynevezett netmarketingű cégek (amp, user, 3 testőr, magicomp) a net névtelenségét használják arra, hogy cikizzék a mistralt. Egyszer begurul a mistral, és 2 ember megfizetésével teleba***atja a netet olyan anti-amp, anti 3testőr és egyéb oldalakkal, hogy megint csak ti, illetve mi vásárlók leszünk megvezetve. Ne nagyon higgyetek ezeknek az oldalaknak, menjetek el a mistralba vásárolni, és saját tapasztalatotokból látjátok majd, hogy miért ők a legnagyobbak.

1. Mert 300 milliós az árukészlet
    2. Mert elfogadható, ellenőrzött a kiszolgálás
    3. Mert tényleg felkészült 10-15! fős szervizgarnitúra van.

A hibák:

1. Ne csapkodj , ne ordíts !
    2. Ne próbálj jogászkodni, mert úgyis lenyomnak.
    3. Olvasd el figyelmesen a vásárlási feltételeket, és a vásárlói tanácsokat (kb. 10 oldalas füzet, minden üzletben megtalálható ) és a garanciajegyet. Hidd el a végén rájössz, hogy korrekt dolog, csak ne akarj eltérni tőle.

Végezetül: Csak egy helyen virágzik a mistral fikázó fórum: hwsw,illetve régen lx.

A múltkor sasitomi (nagyker eladó, interboard), illetve brokkoli (kisker eladó) illetve yoisten (volt lordos eladó) illetve dende (magicomp), illetve zsozso (mikland) user(user) megbeszélték, hogy mekkora köcsög a mistral.

Szeretném ha sajtát tapasztalat alapján beszélnétek.

Köszönöm,

csak kultúrált választ kérnék, tényekre alapozva !

köszi

benedek

• Veriel
    Mistral eladott nekem egy Radeon 8500LE-t, 8500 araert.

Szerintetek, ha holnap beviszem, kicserelik, vagy mennem kell fogyasztovedelemhez?
  • Veriel
    a 250/250-es Radeon az LE?
    Mert ha igen, akkor baj van :)
  • [Walaki]D`Lair
    A minap fölhívtam a Mistral HOTLINE-t :)) mert akartam venni egy PCI-s SCSI vezérlőt. Kérdem árulnak ilyet? Visszakérdez (!!!!) Pontosan miulyenre gondoltam: Ultra SCSI, Ultra Wide SCSI...etc. Szóval nagyon meglepődtem! Még nem találkoztam sehol se olyan tudakozóval aki értett is volna a dolgokhoz...

Szóval: Bravó MISTRAL!
  • bolic
    Ahhh, nem olvastam végéig a lenti fórumot, ne menjel el szervízkééémmm...
  • bolic
    Tisztelt Mistral Szervíz!

Kb. fél éve vettem a PixelView GeForce2 MX400 64 megás TV-Out kártyát a Mistralnál, remélem könnyebb válaszolni neked a problémámat...

Időnként miért zilált a képernyőn vizszintesen, úgy 1-2 képpont méret különbségre, sokan mondták, hogy újabb driver-re kell cserélni. Igaz ez az állításom?

Várom a válaszot...
  • llacee
    Köszönöm megkaptam leveled !

Válasz is ment vissza !

• Supergamer_real
    "Aki nem fér bele ebbe a kategóriába, annak szerintem megvan az oka. "

Nalatod ebben egyetertunk.

"Remélem ilyen emberekkel nem hoz össze többet a sors, "

Mar megint... tok jo, hogy igy tudod milyen vagyok.

"alapból maximálisan ügyfélbarát hozzáállás"

ROTFL

Meg gondolkodom rajta, hogy a HWSWrol a Mistral forum utolso oldalat mint atfogo jellemzest - inkabb onismertetest bemasoljam-e - de latom a kenyelmetlen kerdes megint sikerult elkerulni.
  • Supergamer_real
    llacee:Nem ok most boltot bovitenek, nincs ido a hozzaszolasodra.Ha nem tetszik menj mashova mert nekik XXXe ugyfelulk van.

Mistral:Ebben is tanulhatnal a nagyobb cegektol, hogy hogyan kell egy kritikat fogadni hasznositani es tanulni belole.Az, hogy a szinvonal lentebbrol indult nem kifogas (az oka tobbek kozott az, hogy a Terminal forumot miutan mar nem tudtatok valaszolni telefloodoltatok GPL licensel, a HWSWn meg amikor kenyelmetlen kerdes merult fel, eltuntetek - gondolom tul nagy lett a sor)