233
Töredezettségmentesítés
  • Mop
    Hali!
    Én már nagyon-nagyon régen csináltam defragmentálást és most úgy gondoltam eljött az ideje, de rosszabb a helyzet, mint gondoltam.
    Diskeeper-rel próbálkoztam párszor, legalább 5-6-szor zsinórban, de még mindig így néz ki a rendszermeghajtóm:

Csináltam többször boot-oláskori töredezettségmentesítést is.
    Meg be van kapcsolva az auto-defragmentation.
    Őszintén szólva már csak ezutóbbiban bízom, hogy idővel valamennyire helyrerakja a "C:"-t.

A kérdés:
    Megéri reménykednem a javulásért, vagy mindenképp formázás lesz a vége, amit nagyon nem szeretnék?
  • Sunaszaft
    Szerintetek melyik a legjobb töredezettségmentesítő program? Én a Diskeepert használom, az elég jó nem???
  • Evin
    Nem, nem warezolunk.
    astalavistapontcom
  • Marcus_
    Perfecdisc-hez serialt tudtok?
    Köszi!
  • arsene
    elég régi bejegyzés, de válaszolok. valószínűleg be van állítva a lemezfigyelés minden meghajtódon, vagy a virtuális memória. nem látod, mert rejtett, de foglalja a helyet, nem is keveset. célszerű csak a rendszerlemezre beállítani, a többin semmi jelentősége sincs. indítsd újra a gépet és mehet a defrag.
  • Nandq
    lenne egy kis problémám: a Diskeeper minden particióból nem képes kezelni egy elég jelentős területet: ez miér van? nálam a hiba?
    10gb-s partición is
    190gb-s partición is
    és a 160-as vinyómon is
    ??
    http://leon121.uw.hu/diskkeeper.jpg
  • me and a monkey
    Kipróbáltam mindkettőt, azt hiszem mindkét progi ideális a töredezettségmentesítésre, inkább csak hitbéli különbségek vannak köztünk.
    Tudod, olyasmi, mint hogy a BMW vagy az Audi a jó autó... :)
  • EvilDevil
    hát ezaz... bár a Diskeeper naygságrendekkel gyorsabb.. ezt teszt nélkül is állítom... de szerintem a hatékonysága se roszabb sőt... a 10-es verzió még gyorsabb és hatékonyabb!!
  • me and a monkey
    Nem állítom, hogy a legtárgyilagosabb teszt, mivel az egyik érdekelt fél weboldalán található. (Raxco - PerfectDisc gyártója)
    PerfectDisc 7 vs Diskeeper 9
  • me and a monkey
    Rendben, bár most éppen nem elérhető az 59. hsz. linkje.
    Mit értesz fura dolgokon? (Perfectdisc)
  • EvilDevil
    Szerintem próbáld ki a Diskeeper 10-et mert ez a Perfectdisc elég fura dolgokat adott ki,,,
  • Faterx
    Köszi
  • EvilDevil
    kipróbálom... csak ne jönne ilyen cefet lassan.. stabil 3 kilóval
  • me and a monkey
    Én alapból a PerfectDisc progit használom, az biztos, hogy jobb mint a System Mechanic beépített tör.mentesítője.
    Kíváncsiságból - miután letöredezettsémentesítettem a gépem a PerfectDisc 7.0 programmal - "ráengedtem" a S.M. beépített tör.mentesítőjét.
    Kb. 30 mp alatt végzett, magyarul semmit nem kellett csinálnia, fordítva azért mem így volt.

PerfectDisc
  • EvilDevil
    Az ilyen integrált töredezettségmentesítők(System Mechanic) nem sokat érnek...
    én mindenkinek a Diskeeper 10-et ajánlom... nagyon hatékony!!

innen lehuzhatjátok:

Diskeeper 10
  • me and a monkey
    Hát annyira én sem tudom, most hogy kíváncsiságból túrtam a netet, találtam egy hozzászólást a Prohardver fórumon, az illető használta mindkettőt.

"Szerintem kétséget kizárólag a Perfect Disk a legjobb, és leggyorsabb töredezettségmentesítő. Nagyon hasznos az Offline defragment pl. ami mint pl. chkdsk windows indulása elött, tudja töredezettségmentesíteni a lapózófájlt, és a rendszerfájlokat is, amit windows alatt nem lehet, és tényleg gyorsít az xp betöltésén.
    O&O defragot is használtam, az se rossz a beépítetthez képest, de nyomába sem ér a perfect disknek."

De én azt gondolom sok különbség nem lehet a kettő között.
    Ui: már elolvasgattam a weboldalt. lásd 50. hsz.

PIII-S RuleZ!
  • SPANYOLVIgASZ
    perfectdiscet nem ismerem.
    a system mechanicot ismerem, de a töredezettségmentesítőjét nem is próbáltam még ki.

az o&o defrag külön erre a célre készült program. gyors, kis erőforrást igényel-legalább is szerintük, meg jó pár cikk szerint amit olvastam. 4 fajta defreg. móddal-pl. stelath ami közben bármi másra is használhatod a géped, addig ez a háttérben mentesít és nem fogja vissza a gépet. scheduler is van benne, boot idejű defreg, be lehet állítani a screen saver módot: ha a gép nincs használatban autómatikusan bekapcsol stb. stb.

olvasd el:
    http://www.oo-software.com/en/products/oodefrag/pro.html
    http://www.oo-software.com/en/products/oodefrag/changes.html

Másikkal nem tudom összehasonlítani. meglehet, hogy a tied a jobb.:-)
  • me and a monkey
    Amúgy meg elítélem a warezt !
  • me and a monkey
    Én a PerfectDisc 7.0 használom és a System Mechanic 6.0 Pro-t. Mindkettő tökéletes.Az 50. hsz. alatti mivel tud többet?
  • SPANYOLVIgASZ
    biztos lehet fontban, vagy euróban is fizetni:-)
  • ironmaiden
    Link
  • Faterx
    Khm... és $ nélküli link?
  • hispan2
    Á köszi! Ez kiválóan működik.
  • SPANYOLVIgASZ
    o&o derfag
    http://www.oo-software.com/en/products/oodefrag/
  • hispan2
    ÜDV!

Két kérdésem volna: amikor a rendszer windows xp töredezettség-mentesítőt használom, akkor a zölddel jelzett "nem áthelyezhető fájlok" mit jelent pontosan? Azok a rendszerfájlok? Vagy mik azok?
    A másik kérdés: van-e esetleg jobb lemezkezelő-töredezettség-mentesítő progi, mint az alap windows xp-s. És ha igen, mi a neve. Köszi.
  • OPM
    áááááá :(

This product is designed for win2000, xp and windows .net only. Exiting setup.

:((
  • Tovi
    próbáld ki amit írtam. A diskeeper után még egy csomót dolgozott, sokkal jobban összerakta a fájlokat
  • OPM
    hát nemtudom, de ez a diskkeeper 7 eddig nem jön be
    gyorsan fölmegy a számláló 30%-ig majd ott máll már kb 3 órája. Az időt sem írja ki, hogy mennyi lehet még hátra :(
    egyébként fat32-eshez kellene
  • Tovi
    Én a PerfectDisk 6-ot használom, tökéletesen jól müködik.
  • Garfield
    NTFS-hez: vOptXP, ha jól emléxem, 7.22-nél tart.
  • OPM
    ez melyik verzió lehet mert más helyeken ilyen 7.0 meg 8.0-t találok?
  • OPM
    ezt a Diskeeper Lite (build 414) -ot töltöm
    innen
  • OPM
    Most akkor melyik progit ajánljátok? mert itt elhangzott jópár
    amelyik gyors és hatékony és valakinek már van róla tapasztalata
  • Torry
    Esetleg csinálhatnék egy olyan "képet" vagy mit a C:-ről.Azt hogyan kell?Mennyi idő, és mennyi helyet foglal?
  • Forrest Tomee
    Csinálj azért egy mentést a fontos fájljaidról a C:-ről, de nagy biztonságban megcsinálhatod, menni fog.

A nortonnal kapcsolatban jobb ha elfelejted, egyre szarabbak sajnos a symantec termékek. Szerintem annál még az XP saját defragmentere is jobb.
    Esetleg nézd meg a System Mechanic 4Pro t.mentesítőjét. Én most azt preferálom.
  • Torry
    És a ahol a windows van azt is át lehet?
    Vagy nem ajánlatos?
  • PetruZ
    A másodikra: igen, ezt még maga az XP Disk Management service is kapcsiból tudja.
  • Torry
    Hi all!

Az lenne a gondom, hogy a Norton féle töredezettség-mentesítőt használtam és 7óra alatt végzett csak(FAT32).
    Azt hallottam, hogy NTFS-nél ez kb 1óra.
    Olyat is hallottam, hogy adatvesztés nélkül át lehet konvertálni a FAT32-es part. NTFS-re, Partition Magic-el.
    Létezik ilyen?
  • Frank99
    A Lite, kedves Breki, Freeware...
    E miatt nem kell Szegedre mennünk :-)
  • Breki33
    amugy ez a progi-t kell regisztraltatni?
    mert nekem minden funkcio megy