233
Töredezettségmentesítés
-
#73 Hali!
Én már nagyon-nagyon régen csináltam defragmentálást és most úgy gondoltam eljött az ideje, de rosszabb a helyzet, mint gondoltam.
Diskeeper-rel próbálkoztam párszor, legalább 5-6-szor zsinórban, de még mindig így néz ki a rendszermeghajtóm:
Csináltam többször boot-oláskori töredezettségmentesítést is.
Meg be van kapcsolva az auto-defragmentation.
Őszintén szólva már csak ezutóbbiban bízom, hogy idővel valamennyire helyrerakja a "C:"-t.
A kérdés:
Megéri reménykednem a javulásért, vagy mindenképp formázás lesz a vége, amit nagyon nem szeretnék? -
Sunaszaft #72 Szerintetek melyik a legjobb töredezettségmentesítő program? Én a Diskeepert használom, az elég jó nem??? -
#71 Nem, nem warezolunk.
astalavistapontcom -
Marcus_ #70 Perfecdisc-hez serialt tudtok?
Köszi! -
#69 elég régi bejegyzés, de válaszolok. valószínűleg be van állítva a lemezfigyelés minden meghajtódon, vagy a virtuális memória. nem látod, mert rejtett, de foglalja a helyet, nem is keveset. célszerű csak a rendszerlemezre beállítani, a többin semmi jelentősége sincs. indítsd újra a gépet és mehet a defrag. -
#68 lenne egy kis problémám: a Diskeeper minden particióból nem képes kezelni egy elég jelentős területet: ez miér van? nálam a hiba?
10gb-s partición is
190gb-s partición is
és a 160-as vinyómon is
??
http://leon121.uw.hu/diskkeeper.jpg -
#67 Kipróbáltam mindkettőt, azt hiszem mindkét progi ideális a töredezettségmentesítésre, inkább csak hitbéli különbségek vannak köztünk.
Tudod, olyasmi, mint hogy a BMW vagy az Audi a jó autó... :) -
#66 hát ezaz... bár a Diskeeper naygságrendekkel gyorsabb.. ezt teszt nélkül is állítom... de szerintem a hatékonysága se roszabb sőt... a 10-es verzió még gyorsabb és hatékonyabb!! -
#65 Nem állítom, hogy a legtárgyilagosabb teszt, mivel az egyik érdekelt fél weboldalán található. (Raxco - PerfectDisc gyártója)
PerfectDisc 7 vs Diskeeper 9 -
#64 Rendben, bár most éppen nem elérhető az 59. hsz. linkje.
Mit értesz fura dolgokon? (Perfectdisc) -
#63 Szerintem próbáld ki a Diskeeper 10-et mert ez a Perfectdisc elég fura dolgokat adott ki,,, -
#62 Köszi -
#61 kipróbálom... csak ne jönne ilyen cefet lassan.. stabil 3 kilóval -
#60 Én alapból a PerfectDisc progit használom, az biztos, hogy jobb mint a System Mechanic beépített tör.mentesítője.
Kíváncsiságból - miután letöredezettsémentesítettem a gépem a PerfectDisc 7.0 programmal - "ráengedtem" a S.M. beépített tör.mentesítőjét.
Kb. 30 mp alatt végzett, magyarul semmit nem kellett csinálnia, fordítva azért mem így volt.
PerfectDisc -
#59 Az ilyen integrált töredezettségmentesítők(System Mechanic) nem sokat érnek...
én mindenkinek a Diskeeper 10-et ajánlom... nagyon hatékony!!
innen lehuzhatjátok:
Diskeeper 10 -
#58 Hát annyira én sem tudom, most hogy kíváncsiságból túrtam a netet, találtam egy hozzászólást a Prohardver fórumon, az illető használta mindkettőt.
"Szerintem kétséget kizárólag a Perfect Disk a legjobb, és leggyorsabb töredezettségmentesítő. Nagyon hasznos az Offline defragment pl. ami mint pl. chkdsk windows indulása elött, tudja töredezettségmentesíteni a lapózófájlt, és a rendszerfájlokat is, amit windows alatt nem lehet, és tényleg gyorsít az xp betöltésén.
O&O defragot is használtam, az se rossz a beépítetthez képest, de nyomába sem ér a perfect disknek."
De én azt gondolom sok különbség nem lehet a kettő között.
Ui: már elolvasgattam a weboldalt. lásd 50. hsz.
PIII-S RuleZ!
-
SPANYOLVIgASZ #57 perfectdiscet nem ismerem.
a system mechanicot ismerem, de a töredezettségmentesítőjét nem is próbáltam még ki.
az o&o defrag külön erre a célre készült program. gyors, kis erőforrást igényel-legalább is szerintük, meg jó pár cikk szerint amit olvastam. 4 fajta defreg. móddal-pl. stelath ami közben bármi másra is használhatod a géped, addig ez a háttérben mentesít és nem fogja vissza a gépet. scheduler is van benne, boot idejű defreg, be lehet állítani a screen saver módot: ha a gép nincs használatban autómatikusan bekapcsol stb. stb.
olvasd el:
http://www.oo-software.com/en/products/oodefrag/pro.html
http://www.oo-software.com/en/products/oodefrag/changes.html
Másikkal nem tudom összehasonlítani. meglehet, hogy a tied a jobb.:-) -
#56 Amúgy meg elítélem a warezt ! -
#55 Én a PerfectDisc 7.0 használom és a System Mechanic 6.0 Pro-t. Mindkettő tökéletes.Az 50. hsz. alatti mivel tud többet? -
SPANYOLVIgASZ #54 biztos lehet fontban, vagy euróban is fizetni:-) -
#53 Link -
#52 Khm... és $ nélküli link? -
#51 Á köszi! Ez kiválóan működik. -
SPANYOLVIgASZ #50 o&o derfag
http://www.oo-software.com/en/products/oodefrag/ -
#49 ÜDV!
Két kérdésem volna: amikor a rendszer windows xp töredezettség-mentesítőt használom, akkor a zölddel jelzett "nem áthelyezhető fájlok" mit jelent pontosan? Azok a rendszerfájlok? Vagy mik azok?
A másik kérdés: van-e esetleg jobb lemezkezelő-töredezettség-mentesítő progi, mint az alap windows xp-s. És ha igen, mi a neve. Köszi. -
OPM #47 áááááá :(
This product is designed for win2000, xp and windows .net only. Exiting setup.
:(( -
Tovi #46 próbáld ki amit írtam. A diskeeper után még egy csomót dolgozott, sokkal jobban összerakta a fájlokat -
OPM #45 hát nemtudom, de ez a diskkeeper 7 eddig nem jön be
gyorsan fölmegy a számláló 30%-ig majd ott máll már kb 3 órája. Az időt sem írja ki, hogy mennyi lehet még hátra :(
egyébként fat32-eshez kellene -
Tovi #44 Én a PerfectDisk 6-ot használom, tökéletesen jól müködik. -
Garfield #43 NTFS-hez: vOptXP, ha jól emléxem, 7.22-nél tart. -
OPM #42 ez melyik verzió lehet mert más helyeken ilyen 7.0 meg 8.0-t találok? -
OPM #41 ezt a Diskeeper Lite (build 414) -ot töltöm
innen -
OPM #40 Most akkor melyik progit ajánljátok? mert itt elhangzott jópár
amelyik gyors és hatékony és valakinek már van róla tapasztalata -
Torry #39 Esetleg csinálhatnék egy olyan "képet" vagy mit a C:-ről.Azt hogyan kell?Mennyi idő, és mennyi helyet foglal? -
#38 Csinálj azért egy mentést a fontos fájljaidról a C:-ről, de nagy biztonságban megcsinálhatod, menni fog.
A nortonnal kapcsolatban jobb ha elfelejted, egyre szarabbak sajnos a symantec termékek. Szerintem annál még az XP saját defragmentere is jobb.
Esetleg nézd meg a System Mechanic 4Pro t.mentesítőjét. Én most azt preferálom. -
Torry #37 És a ahol a windows van azt is át lehet?
Vagy nem ajánlatos? -
#36 A másodikra: igen, ezt még maga az XP Disk Management service is kapcsiból tudja.
-
Torry #35 Hi all!
Az lenne a gondom, hogy a Norton féle töredezettség-mentesítőt használtam és 7óra alatt végzett csak(FAT32).
Azt hallottam, hogy NTFS-nél ez kb 1óra.
Olyat is hallottam, hogy adatvesztés nélkül át lehet konvertálni a FAT32-es part. NTFS-re, Partition Magic-el.
Létezik ilyen? -
#34 A Lite, kedves Breki, Freeware...
E miatt nem kell Szegedre mennünk :-) -
#33 amugy ez a progi-t kell regisztraltatni?
mert nekem minden funkcio megy