233
Töredezettségmentesítés
  • Narxis
    Megkaptam PerfectDisk 11 betat, zárt beta, szóval nem volt egyszerű megszerezni, nincs torrenten.. :D Jó lesz, kezelőfelületen nem sokat változtattak, a motorháztető alatt történt variálás. Amit elsőnek észrevettem, hogy gyorsabban analizál. Ebben már lehet SSD-t is defragolni, de hogy minek...legalább nem nevezték el külön valami fergeteges technológiának mint Diskeeper-nél. Meg lehet nézni a blokkokat analizálás után, hogy milyen fájlok vannak ott. Elvileg jobban fog optimalizálni illetve nagyobb HDD-ken kellene észrevenni jelntős teljesítményjavulást.

Meg van még pár változtatás, de azok nem ennyire lényegesek.
  • Narxis
    Aha, szia... :D
  • computerguru
    Akkor ezt megbeszéltük,szia!
  • Narxis
    Igen, azért írtam, hogy "volt akinél" nem pedig azt, hogy mindenkinél. :P

De ha 2009-est használod akkor nálad tuti nem lassítja mert abban nincs benne ez a technológia.
  • computerguru
    volt akinél jelentősen lelassította a merevlemez írási sebességét.

Én nem vettem észre ilyesmit,hogy lelassúlt volna.

De tudod? Kinek a pap,kinek a papné,neked az a jó nekem meg ez.
  • Narxis
    Egy töredezettségmentesítőhöz minek kell "jó" gép?:D Max. egy jó HDD.
  • computerguru
    Én is a deskeeper 2009-et használom,nekem bevált ,nem lassit le semmit,csak egy jó gép kell hozzá!
  • Narxis
    Most visszaraktam Diskeeper helyett a PerfectDisk 10-et és csináltam analizálást. Tényleg úgy van ahogy mondták és úgy látom gyorsabban csomagolja ki a rar fájlokat a rendszer, gyorsabb a másolás is. Diskeeper sucks. :/
  • Narxis
    Érdekes megállapítás PerfectDisk fejlesztőitől az új Diskeeper technológiáról, az IntelliWrite-ról: Link

Lehet mondani, hogy konkurencia és ez áll érdekükben, de én hasonló tapasztalatokat olvastam más fórumokon, sőt volt akinél jelentősen lelassította a merevlemez írási sebességét. Diskeeper? Kösz nem.
  • 123xyz
    Természetesen megnéztem már a fájlt annak idején és ott van a merevlemezen...
  • Narxis
    Szerintem ezen nem segít, ha hiányzik egy fájl akkor az nincs a merevlemezen.. :)
  • 123xyz
    Hello!

A Piriformot hamarosan lecserélem, mert kelleni fog a boot defrag.
    Valahol azt olvastam, hogy megoldhatja a következő problémámat:

Még az xp-nél lett anno egy olyan problémám egy idő után, hogy indításkor nem tudott betöltődni, kiírta hogy hiányzó NTLDR, csak akkor indult, ha bent volt a telepítő lemez a gépben. Nem nagyon tudtam mit kezdeni a dologgal. Aztán amikor felraktam a vistát a helyére (ami ugye leformázta a partíciót), akkor kb megmaradt a probléma, csak a hibaüzenet változott: hiányzó hal.dll vagy vmi ilyesmi, szóval a telepítőlemez továbbra is a gépben maradt, hogy a rendszer elinduljon. Na és valahol, teljesen véletlenül azt találtam, hogy ezen egy töredezettségmentesítés segíthet.

Van esetleg valakinek ötlete, tapasztalat, bármi egyéb, ami segítene?
  • Narxis
    :DD PerfectDisk-et használd.
  • Lorant999
    Én nekem Piriform-os csak bepirosította ugyhogy azt ne rakjátok föl mer az meg a windows-os naon nem jó.
  • Lorant999
    hello én ajánlom a TuneUp Utilities 2009-et. igaz lassú de jól megcsínálja...
  • Narxis
    Ez registry-hez jó, nem fájlokhoz.
  • Könyvtáros
    Talán ez >>: http://www.registry-clean.net/free-registry-defrag.htm lehet alternativa. Ha gondolod és van egy kevés időd akkor nézz rá légyszi, mert én nem vagyok jó angolból.
  • Narxis
    Diskeeper is. De ugye ezek fizetősek. Ingyenesből nem tudom van-e olyan ami tudja.
  • Könyvtáros
    Piriform Defraggler nem tud boot idejű töredezettség mentesítést. Ezt biztosan tudom. Én kettőt ismerek ami tudja ezt a szolgáltatást. Az egyik az O&O a másik pedig a PerfecDisk.
  • 123xyz
    Köszi a választ!

Arról sajnos nem találtam infót hogy boot defragra képes-e de elindítottam, aztán meglátom mennyit halad...
  • Narxis
    Persze, hogy lehet, de a rendszerfájlokat csak akkor tudja ha ez a Piriform képes a boot defragra, tehát Windows betöltődése előtti töredezettségmentesítésre.
  • 123xyz
    Helle!

Lenne egy kérdésem, lehet kicsit hülyeség de annyira nem vagyok otthon a témában, szóval szeretnék rá egy normális választ kapni:
    Lehet töredezettség-mentesíteni azt a partíciót, amin éppen fut a Windows?

A többi partíciót már megcsináltam, mégpedig a Piriform Defraggler programmal, amivel amúgy meg vagyok elégedve.
    A választ előre is köszönöm.
  • Narxis
    What's new in PerfectDisk 10 Build 124

* New Features
    1. PerfectDisk 10 Server Virtual Edition supports VMware vSphere™ 4.0.
    2. PerfectDisk 10 for Exchange supports Microsoft Exchange Server 2007 Service Pack 2.

* Bug Fixes
    1. Analyze statistics does not list pagefile on system drive on Windows 7.
    2. PerfectDisk terminates when a shortcut to a network shared folder (.lnk file) is selected on "Selected Files" dialog.
    3. Offline defrag settings for a drive are not in effect at boot time defrag when "Defragment on EVERY reboot" is ON.
    4. AutoUpdGui.exe hangs running under local system account.
  • Narxis
    Különbség a Windows 7 beépített defragja és PerfectDisk 10 között: Link
  • Narxis
    What's new in PerfectDisk 10 Build 119

* New Features
    1. Changes made to pass Microsoft Windows 7 Certification.

* Bug Fixes
    1. Boot time defragmentation on Windows 7.
    2. Group Policy Weekly Schedule repeatedly deleted and recreated.
  • L7wy
    Kijött a mydefrag is, a jk utódja...
  • Narxis
    What's new in PerfectDisk 10 Build 114

* New Features
    1. Changes to support compatibility between PerfectDisk 10 and PerfectSpeed PC Optimizer.

* Bug Fixes
    1. PDEngine hangs during defragmentation.
    2. StealthPatrol keeps running after it was disabled.
    3. Insufficient free space message when performing boot time defrag.
    4. PerfectDisk 10 connected to PerfectDisk 2008 crashes on "Analyze" operation.
    5. Settings on some tabs in PerfectDisk Settings are not saved.
    6. There is no tab for a removable drive on Recycler statistics.
    7. Recycler and Space Reports run on a removable drive after Removable storage was turned OFF.
    8. Drive Properties online settings can not be set for multiple drives with minimum values.
    9. When connecting to remote Virtual Edition PerfectDisk Settings button label is not updated.
    10. Bottom animation icons shift to the right when PerfectDisk window is maximized.
  • TreDoR
    Hi! Engem az érdekelne, van-e olyan defragmenter aminél manuálisan lehet meghatározni, hogy melyik mappát (vagy akár fájlt) hol helyezze el a merevlemezen. Próbálkoztam UltimateDefrag-el, de az csak csoportokat kezel (max. 3-at), a Diskeeper meg fele munkát végez, a másik felét úgy hagyja. Ha valaki tud rá választ adni azt megköszönöm.
  • Narxis
    What's new in PerfectDisk 10 Build 110

* Bug Fixes
    1. During a boot-time defrag on an Intel, multi-core, X64 processor, running Windows Vista SP2 or Windows Server 2008 SP2 you may experience a crash after the boot-time defrag completes and the computer is rebooting. Raxco has confirmed there is a race condition in Windows if the computer is rebooted during the boot process. Rebooting after the boot-time defrag can trigger this. Microsoft acknowledges the crash however the code path has been removed in Windows 7 so there will be no fix for Windows Vista or Server 2008. Raxco has worked around this timing condition with this service pack.
    2. Changes made in McAfee Total Endpoint Protection (SafeBoot) prevent PerfectDisk from excluding SafeBoot files from defragmentation.
    3. An excluded file located on system drive root is not reported as Excluded.
    4. Analyze statistics for a system drive does not list the pagefile.
    5. Recycler and Space Reports process a removable drive after Removable storage was turned OFF.
    6. Performance and free space charts do not show date for the latest data point.
    7. The entire System Volume Information folder does not need to be excluded from defragmentation.
    8. PerfectDisk.exe crashes in Exchange version after the trial period expires.
    9. Automatic adjustment of resource thresholds is not working in Virtual Edition version.
    10. Recycler pane does not preserve drive selection and option selection.
    11. Remove "Buy Now" link from a fully licensed version.
  • Narxxis
    What's new in PerfectDisk 10 Build 108

* Bug Fixes
    1. Add control over Welcome Wizard via config.ini and Group Policy.
    2. A schedule set via Group Policy has time with seconds always equal to minutes.
    3. Status is not updated when defragmentation was resumed.
    4. Space Reports graphs are 1 day off.
    5. Multiple PDAgentS1 processes.
    6. High CPU usage when selecting a drive with excluded folder.
    7. A few features are missing when user language is set to Japanese.
    8. Auto Update file download is not cancelled by Cancel button on Raxco Software Auto Update dialog.
    9. PerfectDisk for VMware does not provide exclusion list for a virtual machine.
    10. Duplicates - If Other files selected, doesn't require input of file extension.
    11. Recycler reports double number of files cleaned in Recycler Bin on Vista.
    12. List of temporary folders for Recycler once saved never updated.
    13. Recycler pane does not preserve drive selection and option selection.
    14. When Recycler run is stopped the results report 0 files cleaned.
    15. "Can not connect to Exchange.." message on system tray icon launch.
    16. Exchange pane: label "Storage Group" is missing and Next Run drop-down menu is disabled.
    17. Send Test Email reports success with all empty fields.
    18. PD/Settings/Exchange - tab order is not as expected.
    19. Windows Home Server Plugin uses old PD10 icon.
    20. Need to have column width persistent in the log viewer.
    21. Sort indicator does not conform to Windows specifications in a number of column header.
    22. What do dark blocks mean?
    23. Daily schedule does not display error "Invalid Maximum duration value".
    24. Calendar on weekly schedule wizard get truncated when error messages displayed.
    25. Space Explorer - During Analysis, strange graphics issue is displayed.
  • Apocalipto
    Nm, a gép érdekében mindent ^^
  • Mop
    Na, hát meglepődtem, azon, hogy a JkDefrag milyen eredményt produkált.
    Bár azért meg is ijesztett, mikor minden kérdés/figyelmeztetés nélkül elkezdett dolgozni, pedig csak bele akartam nézni.
    Jó munkát végzett. Messze van a tökéletestől, de innen már menthető a rendszer. :)
    Diskeeper meg elmehet a...

Köszönöm a segítőkész válaszokat srácok.
    Főleg neked Apocalipto. Azt hiszem mondhatjuk, hogy életet mentettél...
    ...mégha csak egy gépét is. ;D
  • isss
    Hát ez megér egy imát.
    Ez is egy jó ingyenes program : IObit SmartDefrag
    Az én kedvencem : PerfectDisk 10.
  • Mop
    Ok, akkor még ma ki is próbálom.
    Kösz!

Diskeeper-rel kapcsolatban viszont továbbra is várom a tapasztalatokat az erre tévedőktől.
  • Apocalipto
    Hát ha háttérben ment volna akkor nem töredezett volna agyonra...és azt csináltam hogy beraktam a JKDefragot minden második héten vasárnapra hogy automatikusan fusson, és ez untig elég a vinyónak. A JKDefrag nagyon jól megcsinálja a vinyót, de télleg! Nekem utána olyan gyors lett a gép hogy még...
  • Mop
    Ezt is megnézem, köszönöm!
    Csak azért vagyok kicsit kétségbe esve, mert elvileg a mai legjobb programot használom (Diskeeper 2009) erre a célra, de ez is elég nehezen boldogul.
    Bár most a másik kritikusan rossz állapotban lévő meghajtómat sikerült helyre tennie, aminek örülök. :)
    Azért merek bízni benne, mert van egy nagyon jó szolgáltatása, ami akár éjjel-nappal (persze, mikor a gép is megy) képes a háttérben is dolgozni a gondon, viszonylag kis erőforrásigénnyel.

De mivel csak 2 napja használom, ezért szeretnék róla minél többet megtudni, főleg azt, hogy mennyire hatásos.
    Szívesen hallanék róla tapasztalatokat.
  • Apocalipto
    +al
  • Apocalipto
    Szerintem Tune up előtt próbáld aJKDefrag, vmi hihetetlenül jó program!
  • Mop
    Utánajárok, kösz!
  • balcsi70
    Hali. Nállam is volt egy ilyen probléma és a a TuneUp Utilities 2008 hozta helyre.