38
-
#38 ok.
legjobb emlékeim szerint a GPL kisebb részeket megenged más programból, sőt, kisebb elhanyagolható GPL részeket is megenged még kereskedelemi cuccokban is.
na mind1
nam vagyok GPL szakértő. -
#36 csabi: a GPL azt nem engedi meg, hogy GPL cuccokat használjanak más kódokban. GPL cuccokban használhatnak BSD licenszes részeket, mert továbbra is nyílt marad midnen része. akkor lenne, baj, ha a BSDbe kerülne GPl cumó, mert a GPL licensz a BSDvel ellentétben a befogadó-kód licenszére nagyon nagy figyelmet szentel, és leírja, hogy scak GPL-es lehet, különben kivenni belőle a GPL kódot... -
Tompi #31 Woww! Tetszik a vita! Bar nema cikkhez kapcsolodik, de azt el sem olvastam ;)))
Csabi-nak es MIR-nek nagyon igaza van! Csak 1-2 dolgot fuznek hozza!
Ha programozassal sok penzt akarsz keresni, akkor abba beleoszulsz! Sok olyan dolgot kell csinalnod, ami nem erdekel(kivetelek vannak), mindezt napi 10-12 oraban. Es akkor meg lesz a penzed nyugtatora, pszichomokusra, meg parokara. Es akkor majd 50evesen rajossz, (amikor a feleseged elvalik, mert 5eve impotens vagy) hogy megoregedtel, nem tudsz kiszallni az uzletbol es nem csinaltal semmi komolyat az eletben.
Ellenben ha beered kevesebb fizuval es egy nyugisabb cegnel dolgozol, nem hajtod agyon magad(es teged sem hajtanak agyon) jut ido a csaladodra, haverokra, es meg a munkahelyen, amikor nincsen sok melo, meg open source dolgokat is csinalhatsz. Olyat, ami erdekel. Vad idegen emberektol kapsz elismerest. Fejlodsz, tanulsz, mert elvezetbol csinalod es erdekel a tema. Nem leszel zsir-gazdag, de lesz annyi penzed, hogy szolidan megelj es boldog eleted legyen.
Es eppen ezert nem kell lefikazni, amikor valaki open-source-ba kezdd, es nem egy olyan manager mondja meg, hogy milyen programot irjon, aki eleteben meg a BASIC-ig sem jutott el. Ez az igazi ereje az open source-nak. Ha van valakinek egy jo otlete, akkor elkezd ra programot irni, es ha tenyleg jo otlet, akkor abbol meg lehet is valami.(olyan mint latni egy gyereket felnoni.)
Mert valami nem attol profizmus, hogy a MS-nal, vagy akarmilyen nagynevu cegnel csinalja az ember. Hanem attol, amit es ahogyan csinalja.
Lehet, hogy hihetetlen, de neha nekem a programozas elvezetet nyujt. Ugyanugy ahogy gitarozni tanulok, tudom, hogy sohasem lesz belolem verprofi, de elvezem, es nem az anyagiak vezerelnek. Ja es mindemellett jut ido a heverokra is!
A MS lejarato kampanya szamomra nagyon hasonlit a magyar valasztasokhoz. Nem erdekel melyik part mit csinalt, de az gusztustalan volt, hogy ugy akartak elobbre jutni, hogy lejarattak a masikat(csak ebbe ne menjunk mos bele pliz!).
Szoval, ha a MS egy szarnyasbetet illatositot gyartana, akkor sem tetszene a politikaja. A beperelunk, lejaratunk, eltaposunk mindenkit. Amit nem mi csinaltunk az maga az antikrisztus.
(latta valaki az Xbox reklamot? nem csoda, hogy betiltottak!) -
#30 Mekkora eges... egy ekkora cegnek nincsenek ebmereik akik megvizsgalnak a kiadando cuccot?
-
#28 Te körülbelül akkora képzavarban vagy, mint mikor az illegális szoftvermásolást hasonlítják az autólopáshoz. -
#27 majd legközelebb jól felrúgom a Heim pál gyermekkórház számára új inkubátorra gyűjtő szociális munkásokat, mert valamitingyen mernek csinálni, és ezzel nem szolgálják a közjót.
ez megfelel, Pheel? -
#26 open source:
tudod vannak, akiknek van szabad kapacitása, azoknak jó időtöltés.
az, hogy valaki benne van 1 open source projectben nem azt jelenti, hogy kockafej, hanem mondjuk ez a hobbyja...
ennyi erővel az is kizárja a magánéletet, amit az m$nél csinálnak...(1 international school of business menedzserképző oktatókönyvben olvastam el a m$ modeljét, ami nagyon elterjedt a programozócégeknél) tehát ha nem vagy kész, akor te bentmaradsz du. 6ig, és befejezed. ha 3 hét múlva startol a program, és 1 bugtanya, akkor lesátrazhatsz az irodában, mert ha hazamész, ki vagy rúgva. ez zserinted nem öli meg a magánéletet?
pheel: az a lélegeztetőgépes hasonlat nem arról szólt, hogy mit akarsz, hanem arról, hogy windowsos, vagy linuxos gépet akarsz. melyikben bízol jobban? kíváncsi lennék hány windows fejlesztő mondaná azt, hogy windows-lélegeztetőgépet kérne, nem linuxosat... vagy BSDset... vagy Solarisosat...(a lélgeztetőgép csak költői kép... értsd: melyikben bízol jobban? melyikre bíznád az életedet???)
a szerverpiaci reklámmal csak arra akartam utalni, hogy az m$ 1 másik intelbuzi céggel kampánbyol a UNIX ellen, de a kampány honlapját nem merik windows-gépre rakni...(mert az tuti, hogy 5 perc alatt szarrátörnék... mert nem több idő találni 1 új biztonsági rést)
Ok kapitalizmus van, minden van. meg van üzleti etika, és szólásszabadság is. ugyanúgy van reklámetika. nálunk is mekkora felbolydulás lett abból a vodafone-reklámból... pedig nem volt közel sem annyira durva, mint másik rendszer jelképét nevetségessé, groteszkké, torzítása, és azokra a bizonyos kukábadobált telefonokra sem volt odaírva, hogy MATÁV... pedig a pingvinről azért nem nehéz a linuxra ismerni...
X-Bill envű program alatt ottvan a linux-pingvin?
azt nem a linux csinálta, nem is linus t., hanem valami idióta programozó sok szabadidőval. de a UNIXlejáratóhadjáratot nem windowsrajongók csinálták, hanem a m$, a szoftvercég.
így el tudom ítélni az egész nagy m$ot is, meg azt az 1etlen1 programozót is, aki az X-Billt csinálta. De amíg nem lesz ott a linux lógó az X-Bill en, és nem lesz elérhető a www.linux.com-ról addig nem ítélném meg ez alapján az egész linux közösséget.
az igaz, hogy 1 programozó ne építsen az open-source munkáira, de mndjuk ha van 1 egyetemi fejlesztéseg, azzal, hogy GPLlé teszed egyszerűen meg tudod akadályozni, hogy a docens eladja valami nagy cégnek.
meg van itt még valami: tudod vannak olyan fránya emberek ezen a világon, akik pl. kiállnak, és valami nevetséges fizetésért kaját főznek a csöveseknek, vagy képeslapot árulnak 1 alapítványnak, vagy pénzt gyűjtenek valamire. ők sem azért teszik, mert nekik abból bizony majd futni fogja sportkocsigyűjtésre, hanem azért mert ők ezt tartják helyesnek. és vannak ilyen programozók is... akik nem irgykednek mindenre, amit megcsinálnak, nem várják, hogy hátha 1* mejd el lehet adni mondjuk fél kiló kenyér áráért, hanem megnyitják a forrást, és odaadják annak, akinek esetleg kellhet. sok munkát spórolva meg ezzel másoknak. no nem azért, mert ettőlgazdagok lesznek, hanem azért, mert kapnak 10 köszönőímélt, hogy sokat könnyítettek valakienk a munkáján, és azért, mert eztt artják helyesnek. bizony, úgy tűnik, vannak ilyen elvetemült és gané emberek, akik ingyen is segítenek másoknak... mekkora szemétládák nem?
-
#25 "szerintem a java jobb mint a .net."
Jó, legyen. Gondold így. De hogy jön ez most ide?
A VS .NET nem egy nyelv, hanem egy fejlesztőkörnyezet. Sokat lehetne vitatkozni rajta, hogy a .NET jobb-e, mint a Java, de úgysem lenne kompromisszum, ráadásul én nem fejlesztek egyikben sem.
-
#23 Azért még annyit hozzáfűznék a MS elitéléséhez, hogy hasonló helyzetben te is meg én is hasonlóan viselkednénk, mint a MS.
Az írunk egy programot és eladjuk pedig igencsak működőképes, de persze néhány kivételesen szerencsés embernek lehet, hogy összejön a sportautó gyűjtés, mint hobbi, de azért ez csak a nagyon elenyésző része annak a nagy tábornak, akik open source kódokat fejlesztgetnek. -
#21 az az igazság, hogy őt sem lehet meggyőzni semmivel már eldöntötte, hogy a windows nagyon jó és csodálatos dolog, az ms pedig a szép új világot építi
-
#19 Érdekes, hogy nekem valahogy még sohasem sikerült ezeket a logikátlanságokat kicsalnom abból a fránya Windowsból programozás közben és ez a legkevésbé sem azért van, mert nem mélyedtem el benne. Meglátásom szerint jelenleg a legkönnyebben és legjobban használható fejlesztőkörnyezet a Microsoft tulajdonában van. Sok időt és energiát fektettek bele, de meg is lett az eredménye. A VS .NET-nél jelenleg nincs jobb a fejlesztőeszközök piacán.
A piaci magatartás nem jön be, de nem hiszem, hogy jogodban áll elítélni egy kapitalista körülmények között működő céget azért, mert jól belátott érdekéből adódóan igyekszik növelni a piaci részesedését. Már elnézést, de ez a nagy free source mánia egy marhaság. Egyszerűen nem értem, hogy kinek éri meg, hogy a saját idejét olyan melóra fordítsa, amiért nem fizetik meg, mikor azzal a tudással vidáman találhat olyan helyet, ahol örömmel alkalmaznák, tisztes díjazás ellenében. Aki meg munka után hobbiból kódol ilyet, azt meg igencsak tudom sajnálni a magánélet teljes hiányából kifolyólag, bár valószínűleg ő a legnagyobb kocka a környéken.
Félreértés ne essék, én is csináltam már freeware progit, totál ingyen, de az arról szólt, hogy nekem kellett valami, megírtam és odaadtam másoknak is, hogy használják egészséggel. No support, no problem.
Mir:
Ha egy rendsze stabilságától függne az életem, akkor sokkal inkább egy célhardverre és egy embedded programra bíznám magam, mint ezekre a PC-s tákolmányokra. De te bízd magad a linuxra :)
A 6 pingvines képről annyit, hogy biztosan találkoztál már az X-Bill nevű programmal. Szóval most ki is a gerinctelen? :-(
A szerverpiachoz ilyen méretekben már egyáltalán nem értek, ebben elfogadom a véleményed, mint inkább hozzáértő emberét.
Az IP kezelés és egyéb nyalánkságokról pedig annyit, hogy ha kihajtod a tehenedet a rét közepére legelni és napokig felé se nézel, akkor ne csodálkozz, hogy megfejik :) -
#17 Pheel: mondjuk szerintem van mire alapozni a állítását, miszerint a windows bugos, a m$ meg szar.
bugos:
hát ha csak 1 kicsit programozod, több bugot tudsz belőle előcsalni, mint logikát. na jó, ez túlzás, én még a win32 rejtelmeiben nem mélyedtem el annyira, de máris vannak rossz tapasztalataim. sztem logikátjan.
1 kérdés:
ha mondjuk 1 rendszer stabilságától függne az életed, mit választanál, milyen rendszer legyen az? windows, vagy linux?
m$ szemétsége:
elég, ha a linux-al kapcsolatos hozzáállásra nézel:
a luinuxot gátolják, akadályozzák, mert a linux kódjait nem használhatják fel a windowsban. szerinted mégis miért nem szólnak 1 szót sem a FreeBSDről? az is szabad forráskódú...csak azt felhasználhatják.(és PL a windows IPkezelésének a 90%a a BSDből származik a winNT4 óta) akkor most magyarázd el nekem, hogy az ő általuk a linux lenagyobb hibájának, és az emberi tudás fejlődésének a gátjának nevezett nyílt forráskód teljes elutasításával mégis hogyan lehet összeegyeztetni a nyíltkódú szoftverek megkülönböztetését az alapján, hogy lophatnak-e belőle, vagy nem?
te szerinted mégis hogya mondhatja el azt valaki, hogy aki nem titkolja el a tudást, amit megszerzett, hanem közkinccsé teszi, gátolja az ember tudásanyagának fejlődését? talán csak az ő pénztárcájának a dagadását...
a linux ellen indított lejáratókampányok iszonyatosan eikátlanak(pl az a 6 pingvin 1 képen, amikor mind1ik ingvinnek másfle torz feje van... most lusta vagyok a képet megkeresni)
a csúcs, ami a vállalat gerinctelenségének a csúcsát jelenti számomra:
amikor(már nem emléxem mikor, de fél éven belül) újabb lejáratókampányt indított a linux, és most kivételesen nem csak a linux, hanem általában a UNIX ellen is(megvan unisys a másik cég, akikkel kampányolt... ők csak intel alapú win2000 szervereket árusítanak... a saját tesztjeik szerint pegig a saját 8processzoros P4 Xeon szervereik laposraverik a 8processzoros US3 szervereket is.. hát persze... ezeket a teszteket az m$en és a unisysen kívül senki nem erősítette meg...) tehát ennek a lejáratókampánynak a honlapját 1 AIXot futtató szerverről nyomták.(ahogy a magyarázatnak szólni kellett volna:nem akartunak a sok linux-fan idejéből 5 percet elrabolni, hogy kersnijük kelljen 1 újabb bizt.rést, ezlért inkább a szar moslé undok, mocsadák AIXot választottuk1 ps690es regattán oprendszernek...) tehát ez számomra a gerinctelenség netovábbja.
azonkívül, hogy én mind a W95öt, mind a W98at esetleg nevezném bétatesztnek, ahogy azok először kijöttek... -
#16 A külső társaság egy külsős emberének távoli rokona a felelős, aki ráadásul még Linux párti is... -
#15 Az az igazság, hogy téged úgysem lehet meggyőzni semmivel, elkönyvelted, hogy a Windows instabil, bugos, tele van vírussal, a Microsoft meg egy naaaagy csúnya cég, akit utálni kell.
Nincs értelme ennek a vitának. Én azt használom minden esetben, amit a legjobbnak találok az adott feladatra (nem csak Windows, hanem Linux, stb), te meg esélyt sem adsz semminek, aminek csak köze is van a MS-hoz. Semmi baj, de szerintem nem én dugom a fejem a homokba. -
#14 hmm :o) vajon ki csinálja a virusokat miért élnek meg a vírusírtók, mindig ír valaki egyet kezd már nevetségessé válni..
"""ahol már szemet szúrt a társaság szakembereinek."" Jah arról nem írnak hogy ki is rugták őket...... -
#13 csabi:1etértek. -
Supergamer_real #11 Mar bocs Pheel, de ekkora anyagi hatterrel ekkora bakot loni.Ehhez azert meg az ingyenes linuxok distributoroknak is meg kellene izzadniuk.Mindenki jon itt azzal, hogy a linux is ugyanez... csak az egyik ingyenes, a masik mogott meg a vilag legnagyobb szoftvercege all...
Itt a TVben naponta legalabb 100x lemegy a .Net reklam, eszmeletlen sok penzt koltenek ra, hogy elnyomjak a Sun megoldasat, vagy az ingyenes megoldasokat (.Netre) es akkor meg egy ingyen virust is "ajandekoznak" a CDjukhoz.Ugyan mar... -
#10 ha ők most hibáztak volna először, akkor mnden rendben is lenne... -
#9 Elolvastad te egyáltalán a cikket? Nem arról van szó, hogy nem nézték meg, hanem hogy csak azt, amit ők elküldtek és visszavártak. Rendben van, lehettek volna figyelmesebbek, de te még sosem hibáztál? Soha? -
#7 ... nem csabikam, Billibacsi megtanult koreaiul, es os szokogat szemelyesen forditani a vilag nemtom hany szaz nyelvere ... cinikus vagy bazze. A hir cime meg kb olyan horderelyu, mint hogy "Pestis ujra" - es kifejtesbe kiderul, hogy egy afrikai kutatolabor egyik patkanya megfertozodott, de mivel 5 perc mulva meghalt, elegettek, majd lebontotak a labort, nem valoszinu hogy ujra feluti a fejet... na ez kb ilyen szintu hir... -
#4 Bár most nem torzított. Csak kicsit pánikkeltő a cím. Lehetett volna jobbat választani... -
#3 Azért vedd már a fáradtságot és olvasd el a cikket, mert mint köztudott az SG szereti hangzatos címekkel torzítani a tartalmat. -
Bekomman #2 Hahahahahahahahahahahaha
:DP
8-O
Szóval a pici puha nem ismeri az f-protot.
-
#1 egy kb 330e Ft-os szoftvernél ugyan mér várnánk el, hogy vírusmentes legyen a telepítő CD?
m$-éknál olyan biztonsági intézkedések vannak, hogy NEM KERÜLHET vírus a distrib-be, ezért minek ellenőrízni!
upsz.... mégis került? :)