57
-
Bekomman #57 Ok utánnanéztem, tévedtem, a hozzánk legközelebbi csillag pont ojan távol van mint hogy ti írtátok. 100 fényéven belül kb 2000 csillag van, nyugottan lehet az egyik a fent említett. -
Bekomman #52 Engem nagyon félretájékoztattak. Holnapra megpróbálok ennek utánaolvasni, akkor majd válaszolok. -
Bekomman #49 A hozzánk legközelebbi csillag az északi sark csillag. Az van nagyságrendileg ojan közel mint a fent említett 41 fényév.
Lehet hogy tévedtem de akkor sem 41 hanem sokkal inkább 41000 -
Péterúr #42 volna egy kérdésem:
A fenti cikkben szereplő 55 Cancri csillag abban a Rák csillagködben található, amely 1054-ben robbant fel, mint szupernóva, és a kínaiak lejegyezték az eseményt?
Vagy a Rák csillagköd nem ugyanaz, mint a Rák (Cancer) csillagkép?
-
Péterúr #38 Nem értek egyet a pénzkérdéssel.
Miniatürizálni kell, és - na ezen még gondolkodom:-) - ki kell adni a munkát egyéni vállalkozóknak (mint amilyen én is vagyok).
Nekem ha adnának 1 millió dollárt eljuttatnék egy kis szondát a Marsra, megrendelésre lefényképeztetném ami kell, és visszahoznám a képeket.
10 millió dolcsiért meg személyesen elmennék a veres bolygóra.
(Suttogva, kacsintva: de nem jönnék vissza. Úgy csinálnék, mint Tribuszerné :-) -
Péterúr #36 A Föld megismerésében nagyon nagy ugrást jelentett, amikor "kívülről" meg
tudtuk szemlélni.
Ugyanígy nagy jelentősége lesz annak, amikor képesek leszünk a
Naprendszerünket is kívülről megnézni. Jobban megismerjük.
Szerintem már most el kellene küldeni az első Tejútrendszert feltáró
szondákat, és ami a legfontosabb: ezek kapcsolatba legyenek egymással,
amolyan hálózatot alakítsanak (újak kompatibilitása a régiekkel!). Az újjabb mindig egy lépéssel tovább megy.
Gyorsan kellene a mesterséges intelligencia is, hogy a szondák szaporodni
tudjanak, és ne innen kelljen utánpótolni őket.
Csillagközi kommunikáció:
Igaz, hogy rázós olyan energiaforrást kifejleszteni, amelynek segítségével
több fényévről visszaüzenünk a Földre.
De van itt megoldás, azért,
szvsz: az amúgy is felénk utazó távoli csillagok fényére rápakoljuk a saját
üzenetünket. Például úgy, hogy egy Földről látható távoli csillagot,
galaxist leárnyékolok, majd kitakarok stb. Vagyis morzézok.
Vélemény? -
tomcs #34 ez most marhara idevag :))) az nem 2 dimenzios csak 2 dimenziora van levetitve.... -
#32 Ez hülyeség, a Földön is léteznek olyan élőlények amiknek kétirányú tápcsatornájuk volt tehát nem volt végbélnyílásuk. Miért ne lenne lehetséges 2 dimenzóban az élet? -
tomcs #31 huhh dimenziok iranyaba most ne menjunk el :)))))
valahol hallottam hogy pl 2 dimenzioban nem le7 elet.. ezt gondold el, szal van 1 leny, annak lenne "anyagcsereje, azaz kene neki valami "tapcsatorna" bemenettel es kimenettel. szal 1bol ketteesne szegeny 2d leny :))) -
tomcs #16 41 fényév.. ide már a mai technikával is képesek vagyunk beláthatoo időn belül valami autoomatát juttatni..
most gondolj bele.. valami odamegy es elkezd valamit visszasugarozni.. csak az er vissza 41 ev mulva mammint az adas onnan szal azert ez a belathato ido ez eleg huzos volt. ja meg van e egyaltalan olyan technologia amivel ilyen tavolsagbol el lehetne talalni a foldet szerinted? mert akkora energiaval nem lehet sugarozni, azzal meg sokra megyunk ha csak 1/10anagyonsokadikon fokkal elhibazza a foldet.. meg aztan vannak nekunk olyan gepeink amik kepesek lennenek 100 evig mukodni hiba nelkul? szal rengeteg a hibalehetoseg, en inkabb lottoznek, az ehez kepest biztos penz -
#15 egyebkent 41 fenyevet tenyleg meg lehet tenni par tizezer ev alatt is:)) felteve, hogy Isten nem forditja vissza azt a szondatis , mint a pioneereket:D persze kerdes, hogy ez a par tizezer ev, kinek mennyire belathato ido -
#14 24100 ev:)) ennyi ido alatt nalunk a sharaq bolygon eljutunk hozzatok, a foldre:)) pedig mi nem kevesebb, mint 15 milliard fenyevnyire vagyunk toletek, az univerzum tulfelen:)) -
#13 "41 fényév.. ide már a mai technikával is képesek vagyunk beláthatoo időn belül valami autoomatát juttatni.."
Na ne mondd. Vagyis neked mennyi az a belátható idő? :) -
#12 hmm, hiszem ha már ott vagyunk, és elhiszem ha tárgyaiassak ezek a felvetések.....
Ui.:
Tudtátok hogy 84 fényévnyire egy hasonló bolygót találtak mint a Föld ??? Tehát amin mi élünk ?? Ezt a megtalálóról nevezték el: Lion007 A bolygó mind szilárdságilag és tömegre megegyezik a miénkel, a következő évizedekben Felfedezzükkkk HAHAHAHHAHAHAHAHHAHAH
Ez a nevetséget képezi már....
-
#10 Ize hat en voltam ott es nem 55 micsodanak hijak hanem Exeuron-nak es a bolygot ami hasonlit jupiterre aszt Eveng-nek. Elnek ott rendes Jedik is... -
#7 "Hát ez még eddig jó, de már ezen a bojgón se lehetne élet mert túl közel van tehát tól meleg, ha víz van rajta akkor bizonyára elpárolgott tehát felhőt képez, így még melegebb lesz tehát már tuti átlépi a 100 fokot az ott lévő összes víz."
Azt ki mondta, hogy ez a nap, ugyan akkora, ugyan olyan hovel, es energia mennyiseget sugaroz mint a mienk, miert vagy benne biztos hogy ez a nap, pont akkora tavolsagban nem biztositja e az optimumot.
"Itt még melegebb van így tuti nincs ott élet, ne röhögtessenek már. Ha nagyon kicsi akkor lehet hogy elég hideg mert nem vesz fel elég hőt, de akkor nincs légköre se tehát így se lehet ott élet." - hallod, miert lenne ott meg melegebb, ismetlen nem tudhatod mekkora tavolsagra van... a "hideg" allapotrol pedig annyit, hogy jupiter messze van megis van legkore... nevezzuk annak mind1. -
Bekomman #4 "Például egy korábban felfedezett, nagyjából a Jupiterrel azonos tömegű bolygó kering az 55 Cancri körül, kéthetes ciklusban és kisebb távolságban, mint ami a Merkúr és a Nap között van"
Hát ez még eddig jó, de már ezen a bojgón se lehetne élet mert túl közel van tehát tól meleg, ha víz van rajta akkor bizonyára elpárolgott tehát felhőt képez, így még melegebb lesz tehát már tuti átlépi a 100 fokot az ott lévő összes víz. Na de:
"Az elméleti modellek szerint egy kis sziklás világnak, mint a Föld, jó esélyei lennének a túlélésre a két bolygó között."
Itt még melegebb van így tuti nincs ott élet, ne röhögtessenek már. Ha nagyon kicsi akkor lehet hogy elég hideg mert nem vesz fel elég hőt, de akkor nincs légköre se tehát így se lehet ott élet. -
Bekomman #3 "Az 55 Cancri néven ismert naprendszer körülbelül 41 fényévnyire van"
Hát ezt egy kicsit elírták: 41 millió fényévre van -
#2 már itt sánta a kicsike: "egzotikus pályán keringő bolygó". mi benne az egzotikus? :))