Uhu Linux..
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Tudna valaki segíteni abban, hogy a skype melyik kliensét töltsem le Uhu Linux 2.0-ra? Telepítésben is kéne segítség, mert majdhogynem teljesen kezdõ vagyok linux téren... 😞
root:~# beryl
beryl: symbol lookup error: /usr/lib/libGL.so.1: undefined symbol: drmOpenOnce
Új feljelemény... Valakinek valami 5let?
beryl: symbol lookup error: /usr/lib/libGL.so.1: undefined symbol: drmOpenOnce
Új feljelemény... Valakinek valami 5let?
És azt nem tudja valaki h a webböngészõkben mitõl indul el a flash? Mert leszedtem és telelpiteni is próbáltam az rpm-t, de nem sikerált....
Hát én fel szeretném tenni a berylt, de függõségie vannak. a hup fórumában lévõ uhu csomagos linken megis találtam a függõségeit csak hát azoknak is függéségei voltak és elkezdtem felteszegetni õket mig nem a kpackage ugy döntött h neki nincs többet kedve telepiteni és parancssoros inditás esetén ezt az üzit dobja:
root:~/Desktop# kpackage libdrm_2.3.0-1.1_i386.uhu
kpackage: symbol lookup error: /usr/lib/libGL.so.1: undefined symbol: drmOpenOnce
Újrainditás után is a helyzet változatlan.
Meg is kerestem a Fájlt de tele van krikszkrakszal.
Esetleg valaki h mi ienkor a tehendõ? Esetlegesen van valakinek ien fájlja amivel mükszik a kpackage, mert azt nagyon meg tudnám köszönni.
root:~/Desktop# kpackage libdrm_2.3.0-1.1_i386.uhu
kpackage: symbol lookup error: /usr/lib/libGL.so.1: undefined symbol: drmOpenOnce
Újrainditás után is a helyzet változatlan.
Meg is kerestem a Fájlt de tele van krikszkrakszal.
Esetleg valaki h mi ienkor a tehendõ? Esetlegesen van valakinek ien fájlja amivel mükszik a kpackage, mert azt nagyon meg tudnám köszönni.
Beryl Wiki
Egyébként a hup.hu-n is volt/van szó errõl, pont most szúrtam ki egyet (ha véletlenül nem te indítottad):
http://hup.hu/node/40148
Egyébként a hup.hu-n is volt/van szó errõl, pont most szúrtam ki egyet (ha véletlenül nem te indítottad):
http://hup.hu/node/40148
NA jó mostmár feladom. VAlaki nem tud valami leirást(lehetõleg magyart) hogy hogy kell telepiteni a 3ddesktopot? Elére is köszönöm.
Uhu-val még nem foglalkoztam, de próbáld esetleg ezt beírni:
/etc/init.d/xdm stop
vagy ha nem xdm, lehet kdm vagy gdm is.
/etc/init.d/xdm stop
vagy ha nem xdm, lehet kdm vagy gdm is.
hi
VAlaki pls help.
Fel szeretném telepiteni a videókarim. le is töltöttem a fájlt az nvidia oldaláról, de az közli h állitsam le az x-t. hát én kijelentkeztem, F1-en meg be és ugyan ez az üzi fogadott. Aztán beirtam h killall X, kill -kill apidje de egyik sem vált be, mert pillanatokon belül újraindult.... Szal mi ienkor a tehendõ?
Elõre is thx. uhu 2.0 dvds
VAlaki pls help.
Fel szeretném telepiteni a videókarim. le is töltöttem a fájlt az nvidia oldaláról, de az közli h állitsam le az x-t. hát én kijelentkeztem, F1-en meg be és ugyan ez az üzi fogadott. Aztán beirtam h killall X, kill -kill apidje de egyik sem vált be, mert pillanatokon belül újraindult.... Szal mi ienkor a tehendõ?
Elõre is thx. uhu 2.0 dvds
Egy röpke pillanat erejéig kipróbáltam, most a Fedorát fogom feltenni, arról nagyon biztatókat olvastam.
Amúgy bizonytalan disztríbúciókat érdemes feltenni virtuális gépre, pl windows alól. És ha nem tetszik, megspóroltál egy partícionálást..
Amúgy bizonytalan disztríbúciókat érdemes feltenni virtuális gépre, pl windows alól. És ha nem tetszik, megspóroltál egy partícionálást..
\"meg fog azoknak a száma növekedni, akik bár minden rátermettség nélkül úgy érzik, hogy a nemzet vezéri szolgálatába kell állítaniuk \"halhatatlan\" erejüket\" Mein Kampf, Adolf Hitler
honnan lehet leszedni????
\\__/) (O.o) ( } { )
UHU-Linux 2.0 elérhetõ próbálta valaki? én vagy 1 éve futtattam utoljára UHU-t (linuxot is)
Köszi!
Üdv!
Az USB-s adslmodemhez nem értek, de ha a rendszer felismeri akkor próbáld ki a következõket:
Nyiss egy konzolt.
adsl-config
Írd be amit kérdez azonosító,jelszó.
Vezérlõpult - szolgáltatások - adsl szolgáltatás, itt beállíthatod hogy automatikusan elinduljon a bootolás után. Az 1.1-ben így mûködött.
De inkább az Index és a linuxforum.hu forumjait javaslom olvasgatni azokon sokkal nagyobb a forgalom mint itt.
Az USB-s adslmodemhez nem értek, de ha a rendszer felismeri akkor próbáld ki a következõket:
Nyiss egy konzolt.
adsl-config
Írd be amit kérdez azonosító,jelszó.
Vezérlõpult - szolgáltatások - adsl szolgáltatás, itt beállíthatod hogy automatikusan elinduljon a bootolás után. Az 1.1-ben így mûködött.
De inkább az Index és a linuxforum.hu forumjait javaslom olvasgatni azokon sokkal nagyobb a forgalom mint itt.
ADSL és USB vel csatlakozik.
Milyen interneted van?
Sziastok! Szeretnék megkérni valakit ,hogy segítsen nekem az uhu linux használatában. Nemtudom beállítani az internet kapcsolatot. Nagyon megköszönném ha valaki megkeresne az MSN-en. [email protected]
Hi! Uhu 1.2 alatt, hogyan kell beállitani az internet kapcsolatot? Egy külsö Com-os Rockwell modemmel szeretném az "ingyenes" Index-es Internet hozzáférést használni, de nem jutok vele dülöre. Segitsetek Pliiz!
Mi a gond? Letöltöd ezt:
http://www2.ati.com/drivers/linux/fglrx_6_8_0-8.12.10-1.i386.rpm
Ezek szerint meg feltelepíted.
Aztán megy.
http://www2.ati.com/drivers/linux/fglrx_6_8_0-8.12.10-1.i386.rpm
Ezek szerint meg feltelepíted.
Aztán megy.
Van már valami megoldás ATI kártyán 3d gyorsításos ügy UHU linux alatt?
mármeg van a dcgui, alapból benne van <#nevetes1>#nevetes1>nemrossz ki op rendszer, az biztos jobb mint a winfos<#vigyor3>#vigyor3>jah és a http://dcgui.berlios.de -n nincs uhura csaj úgy megmondom jah és te az a hipponax vagy aki a HWB hubon Oposkodik?
Hellosztok, azt kérdezném hogy Dcgui-t honnan lehet leszedni UHUra, vagy melyik DC a legjobb rá?
Próbáld Operával.
Vagy az új 8-as bétával, vagy régebbivel, de állítsd át hogy a böngészõt IE6-nak érzékeljék.
Vagy az új 8-as bétával, vagy régebbivel, de állítsd át hogy a böngészõt IE6-nak érzékeljék.
Hali, van egy kis gondom.
Linux alatt egyettlen böngészõben sem jelenik meg a SG chat.
Aki tudja mi lehet a probléma, az írjon. Thank.
Linux alatt egyettlen böngészõben sem jelenik meg a SG chat.
Aki tudja mi lehet a probléma, az írjon. Thank.
AF27
1-et értek veled, de a bagoj még mindig jobb, mint valami zászló féle, kék háttér + ilyesmi.
Szerintem az UHU egy általában megbízhatóbb oprendszer, mint bármijen májkrémszoftos csuda.
Az tény, hogy az UHU már tényleg csak sejtet az emberben:
(hm, UNIX platform).
Szerintem aki otthonra megbízható rendszert akar annak megfelel.(ha csak home felhaszn.), de melóra jobb a SuSe.
Ha picit odafigyel az ember és nyomkodja egy kicsit, akor hamar beletanul. (van ott is office, chat, dc, blablablabla....)
2 DVD-be azért jobban belefértek dolgok.
😊)
Szerintem az UHU egy általában megbízhatóbb oprendszer, mint bármijen májkrémszoftos csuda.
Az tény, hogy az UHU már tényleg csak sejtet az emberben:
(hm, UNIX platform).
Szerintem aki otthonra megbízható rendszert akar annak megfelel.(ha csak home felhaszn.), de melóra jobb a SuSe.
Ha picit odafigyel az ember és nyomkodja egy kicsit, akor hamar beletanul. (van ott is office, chat, dc, blablablabla....)
2 DVD-be azért jobban belefértek dolgok.
😊)
AF27
Megneztem koszi. Tenyleg 'kicsit' fapados, de azert hasznalhato. Vmi Trillianhoz hasonlo alkalmazas van linuxhoz? (icq+msn kommunikalo progi)
Udv!
Tud valaki mondani egy hasznalhato file managert linux ala'? Az mc jo, de kene vmi grafikus feluletu (vagolap hasznalata, vmi kulso ablakos filenezegeto stb okbol) Egyszoval valami total commander-szeruseg.
Tud valaki mondani egy hasznalhato file managert linux ala'? Az mc jo, de kene vmi grafikus feluletu (vagolap hasznalata, vmi kulso ablakos filenezegeto stb okbol) Egyszoval valami total commander-szeruseg.
a monitorom képfrissítését nem tudtam alatta belõni, az még gyengéje ( vagy nekem 😄)
a másik hogy az 1.0 nem akart feltelepülni sem,
az 1.1 csak úgy ha a DVD -t kivettem a gépbõl
az 1.2 már csak jó lesz 😄
meg az offical vigyázni kell, mert hajlamos kifagyni ( win sztájlû hibaüzenetekkel )
mûxik alatta cd írás, TV tuner, samba megosztás,... szal azért csak jó.
a másik hogy az 1.0 nem akart feltelepülni sem,
az 1.1 csak úgy ha a DVD -t kivettem a gépbõl
az 1.2 már csak jó lesz 😄
meg az offical vigyázni kell, mert hajlamos kifagyni ( win sztájlû hibaüzenetekkel )
mûxik alatta cd írás, TV tuner, samba megosztás,... szal azért csak jó.
*hihi ** *
máma is aktuális
(Mielõtt még nagyon elhaparódzna a flame, ajánlom megnézni a dátumokat.)
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
nekem az internet is kapásból mûködött, a linuxos DC++-t is rátettem és úgy töltöttem le hetekig
DozR!
Látatlanba ne szóld le az UHU-t. Persze a szokásos Linux betegségei megvannak, de:
Telepítés után alapból: Office, DivX, MP4, DVD, CD írás, Grabbelés, Opera, Mozilla, Chat, levelezés stb. stb.
Ezeket Win alatt napkig pakolod felfele. Meg ugye rá megy a gatyád ha mindet megveszed a boltan. :-)
Persze ha valami nem megy akkor megizzadsz mire jó lesz.
( Egyébként én általában Wint használok, de attõl még nem bántom a bagjot. )
Látatlanba ne szóld le az UHU-t. Persze a szokásos Linux betegségei megvannak, de:
Telepítés után alapból: Office, DivX, MP4, DVD, CD írás, Grabbelés, Opera, Mozilla, Chat, levelezés stb. stb.
Ezeket Win alatt napkig pakolod felfele. Meg ugye rá megy a gatyád ha mindet megveszed a boltan. :-)
Persze ha valami nem megy akkor megizzadsz mire jó lesz.
( Egyébként én általában Wint használok, de attõl még nem bántom a bagjot. )
Nem pont hang-probléma, csak érdeklõdés.
Az UHU-hoz is van az apt-get-hez hasonló frissítési lehetõség?
Az UHU-hoz is van az apt-get-hez hasonló frissítési lehetõség?
Depending on the chatter, the definition of "lol" may vary. For example: "I have nothing worthwhile to contribute to this conversation."
DozR: www.uhulinux.hu 

Udv.. az lenne a problemam hogy nincs hang.. a hangkartyat elvileg felismeri az uhu magatol de pl. X Mult. system ben ha el akarok inditani egy szamot akkor el se inditja es kb 5-6 Mp utan ugrik a kov. szamra..
a hangkartya egy Abit th7-II re integralt ac97es..
PLz ha valaki tudja mi a megoldas vagy van otlete az irjon ide.. koszi..
ui. Ha lehet akkor szajbaragosan kernem mert meg eleg uj vagyok linuxban...
a hangkartya egy Abit th7-II re integralt ac97es..
PLz ha valaki tudja mi a megoldas vagy van otlete az irjon ide.. koszi..
ui. Ha lehet akkor szajbaragosan kernem mert meg eleg uj vagyok linuxban...