63011

Kinetix

"Aki másnak felbontás...!"

• fle go
    Udv!

Nahh a nagy melobol idáig jutottam, mit szoltok?
  • Aldaryn
    neeem, 850000 db levél, azaz element. id-jük 2 db
  • nenad
    85000 element, ugy erted kulonbozo element, kulonbozo id-vel nem?
    az mire jo?
    azert ez elegge irrealis sztem.
    10nel tobb felesleges egy fara.
  • zenoka
    Igen meg szerencse hogy az egyszeru interiornal ugy akartam megoldani a lampaburat...lehet hogy akkor sss? marad? baar az meg tul nagy renderidot eredmenyez...hmmm....
  • Aldaryn
    Hja, igen, amikor a munka nagy része a küzdelem a szoftverrel. Bleh...

Jó tanács mindnkinek: Az oapcity mappolást kerülje el mindenki legalább hét mérföldre. Opacity mapping + bármilyen glossy effekt (DOF, area shadow, GI, stb...) egyenlő a halállal.
  • bencsab
    És a legdühítőbb az egészben, hogy az effektív munkavégzés nagy részét a végén a várakozás, és a szívás teszi ki. És az ember tehetetlen...
  • Aldaryn
    Csekk!
  • Aldaryn
    MAX-ot egyszerűen kiüti, ha sok objektum, vagy sok sub objektum van egy jelenetben. A fejlesztők meg az az egyetlen mentségük maradt a szememben, hogy 4-5 éve gőzerővel egy új 3D-s pakkon dolgoznak. Ha nem, akkor tűzre velük.
  • lac coo
    Ott még nem próbáltam , direktx-ben van állandóan ....
  • Aldaryn
    Hmm, nálam ilyeneket nem megfelelő videókari driver verzióknál szokott produkálni. OpenGL, meg DirectX, meg Softveres VP-ben is csinálja? :P
  • bencsab
    Kb. én is ilyen hangulatban vagyok, általad is ismert meló miatt. Ilyenkor 2 dolog jár a fejemben:
    -Hogy oldottak meg egy ilyen melót 6-8 évvel ezelőtt???
    -Mit csináltak azóta a szoftverfejlesztők?????

Állítólag a Vue több tízmillió polygont simán forgat, renderel, akkor egy ilyen legendás programnak, mint a 3dsmax, miért nem megy?
    Vagy azt szeretné Autodesk, hogy álljon át mindenki Maya-ra?
  • lac coo
    Ez miért van: néha V-ray material-nál ha bekapcsolom , hogy látszódjék a textura a viewportban, akkor nem jeleníti meg csak szürke lesz, és általában ilyenkor ki is fagy a ....
  • Aldaryn
    És egy utolsócsepp adalék: MAXból csak, és kizárólag feadatkezelő/folyamat leállítása segítségével lehet kilépni, különben bezáráskor, agy scele loadkor error, és elrontja az aktuálisan megnyitott filet is, csak hogy jó legyen.
    Szerencsére ez nem ismeretlen viselkedés, szívtunk melóknál emiatt már épp eleget, de akkor is nevetséges, hogy egy ennyire egyszerű scene így kikészíti. ^_^
    ...ah, ha idő közben bekattannék, valaki jöjön ide, és lőjjön fejbe, puska a szekrényben, mielőtt nekiindulok bosszút állni a világon.
  • Aldaryn
    Lol... mikor dolgoztam utoljára úgy, hogy a elenet módosítandó darabját kimentem külön fileba, ott edit, és import vissza. Import közben imádkozva, hogy ne fagyjon ki... ^_^
  • Aldaryn
    Gyáááá.... egy kib**** material edittort nem tudok megnyitni. Hihetetlen. O_o Megynitom, kerreg, kifagy. Miért ilyen elképzelhetetlen nehézség szegény maxnak ezt lekezeni? Pedig csak odébb szeretnék rakni pár levelet.
  • Aldaryn
    Kedvencem... 5 objektum, 7millió polygon, mindez kb 850000 elementben. (levelek...) :: MAX fagy, memóriahasználat scemne loadkor 1,5GB, scene méret 300+ MB

25objektum, 16millió poly, a 16 milla poly egy kasztniban, egy felületfolytonos belsőben, és 4 kerékben tömörül. (Lion S2000-rese 3 subdiv után, collapsolva, nem modifierben tárolva!) :: MAX scene loadkor kb 800MB memet eszik, semmi agyás, szerkeszthető mesh-ek, stb, stb, stb... :)

Juhééé...
  • Malakai
    Jaja, DreamScape ég, felhő és atmoszféra rendszerét még nem sikerült felülmúlni (maxban).
  • Aldaryn
    Kíváncsi vagyok, mi lesz még ebből a VRaySky rendszerből, szinte minen évben előjön egy-egy olyan paper főleg siggraphal kapcsolatban, ami hozzátesz ezt azt, csk portolni kellene. ^_^
    Nekem például nagyon tetszett anno a DreamScape atmoszférikus megoldása. Kültéri levegőtávlat megoldva, ráadásul ha eltettél a messzeségbe egy bolygót, holdat, az pont úgy jött ki, mint ahogy azt elvárná az ember.
  • BIZ0906
    valami tipp gta sa verdáit milyen pluginnal tom szerkezgetni?
    engem csak ez érdekelne a legjobban
  • lac coo
    Régi de használható .
  • BIZ0906
    magyar nincs?
  • zenoka
    miutan elinditottad a 3dsmax programot lenyomod az F1-et s ott van;)
  • BIZ0906
    Hol van egy részletes FAQ?
  • lac coo
    Tényleg, köszi ! Hogy nem vettem észre, majd kíszúrta a szemem :))))
  • nenad
    indirect illumintion panel asszem, vray renderer parametereinel.
  • lac coo
    Korábban írtátok , ha nem szeretnék olyan nagy színszóródást akkor a szaturáció értékét kell lejjebb venni ...Nos, hol található ez ?
  • Malakai
    Újabb node próbálkozás, ezúttal pöttyet jobbnak tűnik.. Azért a previewhoz egy background kapcsoló eléggé hiányzik, meg az tök jó, hogy a poolban külön színe van a kategóriáknak, de ez látszódhatna a nodeoknál is. De amúgy nemrossz dolog végülis.
  • nenad
    sztem nem is panoramara talaltak ezt ki..
  • nenad
    http://forums.cgsociety.org/showthread.php?f=59&t=484472
  • Aldaryn
    "Ez k.... jo!!!!!!!"

!!!!
  • Aldaryn
    Hja, azért ez ennyire nem egyszerű, én pont nemrég próbálkoztam ezzel egy irodaépület-tömb körül, és rá kellett jönnöm, hogy a felhő nem egyenlő az ég kékjén lévő fehérrel. ^_^
  • nenad
    masik, vraysky + felhok.

you can do that the same way in vray.... chose a cloudpanorama of your choice and multiply it via the vraycompositemap with a vraysky. that's just the basis, you gotta grade adjust the skymap to your needs, mix in a ground layer etc.
  • nenad
    fasza a kep,

vray forumot olvasgattam, taltam egy jonak tuno tippet opacity mapped fa'k problemajara.

If your using opacity mapped trees, turn the bitmap blur to 0.01 and turn the bitmap filtering off for the opactiy map. And I would also do the same fo for the diffuse map. This will give you a significant speed increase plus your trees will look alot better.
    (DaForce)
  • zenoka
    Ez k.... jo!!!!!!!
    wow!:D :D
  • ThomasGins
    csak bekukk...
    kis nfr...
  • Geccoka
    Nekem is Pio 107D-m van es a mai napig remekul megy, annyit leszamitva, hogy az ujabb dvd-khez mar csak 4xes sebesseget ajanl fel eleve, de remekul megirja oket... soha egyetlen lemezt nem rontott, pedig nincs kimelve :D remelem meg hosszu eletu lesz, mert nem akarok mar masikat venni a BR, HDDVD korszakig :P
    Sztem a Piok eleg jok dvd irokban, meg a Nec is...
  • Free
    rajtavagyok az infón de még semmi közelebbi :c)
  • nenad
    vegyel laptop dvd irot... :D
    legregebbi olvashatatalnan(nak hitt) szarokat is siman beolvasta.

Na jo.
    BF2??
  • Free
    Próbálkoztam cimbinél nekem olyan szinten szállt el hogy az újraírható DVD imet vgalahogyan egyszer írhatóvá tette örökre :c) minden számára :c)
  • scorpeeon
    Nekem DVR-107D van, és ez is mostanság sokszor "lézerbeállításihibázza" a dvd-ket. Eddig azthittem h meg is öli ilyenkor a dvd-ket de utána betettem egy 18x-os LG-be és megírta :)