3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Rozsomák
elõször egy kúpot módosítottam de lehet hengert(elõször ezt róbáltam de ez nehezebb)is aztán kihúztam a pot tetejét és simán összeillesztettem, egy kicsit még utánna igazítottam és kész is volt.

fle go
Hehe!

Na megint egy kis OFF!
Van egy ilyen alaplapom ( nem tehetek róla, hogy nem értek a gép belsejéhez, és csak töletek remélek segítséget)
http://www.dealtime.com/xPF-Foxconn-661M03-G-6EL~r-1~CLT-INTR~RFR-www.google.hu?convertedToHyphens=true

Ebbe max milyen procit javasolnátok? Egyáltalán érdemes venni bele másikat? mOst egy Celeron 2,8 as van benne.
Válaszokat privátban legyetek szivesek aki tud segíteni, hogy ne offoljuk szét a maxos topicot. Köszi!!!

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Free
az sikosító gél volt emberek :c)))

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

fle go
emlákszem = emlékszem

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

fle go
Már nem emlákszem pontosan mi volt, tudom, hogy 2 tubus volt egymás mellet, nagyon szép kék háttérben.

ThomasGins
az is van,ott figyel a honlapján😊

\"So always look on the bright side of death\"

a zsele az nem a vibrator volt?😊

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

ThomasGins
Az nem zselé volt😄

Nem a Maxwell-es tubusokra gondolsz? 😊
Marketinges feleseggel csak otleteim vannak tudasom nincs😊)))

"A kreativitás titka az, hogy ügyesen titkold el a forrásaidat" (Albert Einstein)

fle go
Baromi jók a kannás képek!

Al nekem még mindig fáj a fogam egy szintén nagyfelbontású képedre amit asszem tavaly csináltál ha jól emlákszem valamilyen hajszelés flakonok voltak kékes színben.

Aldaryn
Jéé, tényleg. 😊 Ez egész jó ötlet. Töltöm is.

per aspera ad astra

min 10 karakteres password rar s feltolteni valahova, password msn-en atdob hmm?😊

ThomasGins
ok😊

Aldaryn
Ha nagyon akarod, van egy 4500x3000px TIFF belõle, 80MB körül, feltehetm valahová, csak ugye, ez erõsen kopirájt cucc, valami privát, és nehezen hozzáférhetõ csatornán kellene eljuttatni.

per aspera ad astra

ThomasGins
Jaja,szép kis kanna orgazmus van itt😊
Al kérhetek majd egy nyomtatóbarát verziót a képedbõl?

Uhh gyerekek ez a hetvegi kanna termes nagyon baro!
Hozzasegitett a gyogyulashoz😊
du nyomok en is valamit

Aldaryn
Viszont MAX9ben még mindig nem javítottak semmit a komolyabb jelenetek gazdaságos kezelésén, és a hajjdejó szupergyors megreformált poly edittálásból sem látok semmit.
7000-8000 objektumnál már olyan szinten használhatatlanná válik a dolog, hogy öröm nézni, épp most szívtam vele egy órát, és inkább hagytam is. Az attach pl. ilyen kiterjedésben elképzelhetetlen bonyolult mûveletet jelent kedves MAXnak, ráadásul még mindig teliszemeteli a memóriát, szóval egy ilyen komolyabb attach után restart. Röhely.

Viszont végre megcsinálták a polyszám kijelzést valami emberibb formára. Tessék csak egy hetest nyomni. Ilyen újítások, kis revíziók tehetnék a progit sokkal jobbá, és még programozói kapacitást sem fogyaszt olyan sokat.

per aspera ad astra

Étem. Minden esetre baró lett...
Aldaryn
Nos, annyival nem több számolás, és elvileg egy ilyen fémfelület egy kicsit durva, a diffúz komponens pedig ad némi variációt a színeknek, ha csak kicsit játszik bele, de akkor is. Gyakorlatilag ha már mappolok valamit, akkor mindig mappolom a többi channelt is, mert egyszerûen az egyik húzza magával a másikat.

per aspera ad astra

diffuse map miért van rajta? A többi mappal nem lehetett ilyen hatást elérni?
Aldaryn
Nem, elbasztam, rutinból negatív értéket adtam neki, mert ismerem ezt a mapot, de közben nyomtam rá egy invertet is. Messzirõl nem látszik szerencsére.

A kanna shaderén bump, reflection, glossy és diffuse map is van. Jobbára ugyan az a map, kicsit módosítgatva.

per aspera ad astra

ui.: egy hibát látok a textúrán, mégpedig hogy úgy néz ki, mintha fordítva lenne a bump rajta, vagy valóban fordítva is van, tehát nem mélyedéseknek néznek ki azok a "karcolások" ha jobban megnézzük, hanem kiemelkedésekne.

Vagy csak én látom rosszul?
Al: A kannán csak Bump van (a karcolásoknak), fix glossy ref. és reflection értékekkel?
TothLaci
Mikor lesznek ilyen szépek a játékok grafikái... 😊
Aldaryn
Azt tudom, hogy WC3 Scanline, meg ugye Diablo 2 is, márpedig szvsz azok egy kicsit obbak lettek, nem kellett a színességet annyira erõltetni, jobban lehetett mûvészkedni, a kigyulladó fogadó, és a szélben hajladozó fenyõfa akkoriban kész csodának, manapság pedigmég mindig kalapemelésre méltó teljesítménynek számít...

De hogy MAX3? ennyire rég lett volna? 😊 MAX3-ban már voltak manipulatorok? Én tényleg csak emiatt vagyok szkeptikus, mert határozottan emlékszem rá, hogy a Blizzes animátor a SubD modellezést (editable poly!), és a manipulátorokat demózza a WC3 egy jelenetén. Persze, ezen nem nagyon érdemes vitatkozni, csak meglepõdtem.

Nah, kínozlak még benneteket egy kicsit, ez lett a végsõ nyomdába kerülõ változat. A cropok persze 1:1 renderek.

per aspera ad astra

Boba
War3 az bezony max3 Scanline. A frozen throne az mar max 3.1 + brazil. 😉
Isszonyat teljesitmeny, vagy csak en gondolom igy? Itt a remek pelda, hogy a max3 scanline-bol ilyen minoseget kihozni... naggyon nagy pelda elottem.

Pl amin en hatalmasat neztem... animalt bumpmapok voltak a foszereplokon. Egyes jatekvideokban meg mostanaban sem divat az animalt bumpmap hasznalata, vagy tevednek?

scorpeeon
Hát igen, a Blizzard intrók mindig is ott voltak a toppon (gondolok itt akár StarCraft-ra, akár WarCraft-ra, akár Diablo-ra) A StarCraft is milyen régi játék már, és az intrója jobb, igényesebb, mint pár mai játéknak 8 évvel késõbb 😊 Valamelyik max-ban volt pár példarender kép, és közte volt 1-2 StarCraft kép is, amik elég ismerõsek voltak nekem már.

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP

Aldaryn
War3 animokat MAX3-al??? Csak azért lesek, mert anno MAX 4-5 v 6 feature-t demóztak Blizz animátorokkal, akik pont a war3 animokat mutogatták vigyorogva, hogy ihaj, de jó ez az új MAX, mert könnyû volt Thrallt skinnelni, meg manipilálni. (asszem a manipulator helpert demózták...)

per aspera ad astra

Aldaryn
Vááá, a fenébe is, most esett le, miért kérded, hogy MAX9-e... mindig elfelejtem, hogy a MAX fileok nem kompatibilisek visszafele (mekkora baromság... blah...) ha kell valakinek a pot, akkor oda adom 3dsben is.

per aspera ad astra

Aldaryn
Lol... télleg. Vazze!

per aspera ad astra

Boba
"Meg mindig nem warez topic!"😄😄😄😄

(Ooo ize... most bannolva leszek?😄)

Amugy en max3-al kezdtem... jajj de tetszett. Eddig a kedvenc max reszem nekem valamiert a max4(.2) volt. Azzal toltottem el legtobb idot, az jott be legjobban.

Hihhetetlen, hogy pl a sima war3 animokat max3-al hoztak ossze... olyan szinten minosegiek, hogy ihajj... a mai napig standardkent allnak elottem. (StarCraft es Broodwar animok az max 2.5... sokkal jobban neznenek ki gondolom, ha nem minden masodik sor lenne csak kirenderelve.)

ujabb directx kell neki..

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Atika :o)
Hat az engem is erdekelne nem birok betelni vele tok jo lett latom meg nagyon sokat kell tanulnom

(¯`•.¸¸.•´¯`•.¸¸.•~>

Köszi!!
TothLaci
Sziasztok! Lenne egy kis problémám. Feltelepítettem a 3ds Max 9 64 bites változatát Windows Vista x64-re, de indításnál egy error képernyõ jelenik meg, amiben azt írja, hogy d3dx9_26.dll-t nem találja. Ezt a fájlt meg a többi hasonló nevût ezután bemásoltam mindenhova, a System32, system, SysWow64, és Windows mappába, a programmappájába, és mindig és mindig ezt írja ki.

Google sem tudot segíteni.

Mi lehet a gond?
Free
eszméletlenek ezek a texturák. hogy a picsába rakod iössze? meg lehetne nézni egy max fileban,

http://iaro.3dmax.hu http://www.clanwar.hu Minket nem lehet kirúgni... A Rabszolgákat eladni szokták..

vafeN
Hogy csinálod meg, hogy ilyen "cseppentõs" legyen?😄

[O_O] (.)(.)

Lazarus
http://www.evermotion.org/tutorials/modeling/tube/
Rozsomák
hát ez mostmár így marad.. majd a köv talán jobban sikerül.
van egy új pot ötletem szal majd inkább azon dolgozom...

scorpeeon
Nem semmi 😊 Ilyen nagy felbontáson, közelrõl is gyönyörû a textúra.

Abit IC7, P4 2,8GHz Northwood HT, 2x1 GB DDR400 RAM, Gainward GF7600GT 256MB AGP Sony PSP

Aldaryn
Nekem az elõzõ, fõleg kompozíciót tekintve jobban tetszett.

Pot! Highresben, mert épp nem volt jobb dolgom: 3000x2166px Pot!

per aspera ad astra

Sziasztok
Biztos tudtok segiteni nekem aki most telepítette a progit,és kezdõ a javából.A kérdés hogy kell a cilindert beszûkíteni ,hogy homokórát kapjak??
scorpeeon
<#eljen>

Rozsomák
na hi all!

tovább gyúrtam a cseppentõs potot

íme:

Faszák a textúráid Al, nagyon tetszenek! 😉
Free
Látod én nem is használom. majd ha meg lesz hozzá minden plugin :c)

Aldaryn
Jah, Max9, de az igazat megvallva nem jöttem még rá, hogy miért is hasznlok MAX9et... gyakorlatilag semmi plusz. Semmi.

per aspera ad astra

scorpeeon
Brutáljó a textúra a kancsón, mintha még karcok is lennének rajta! Nem rossz

Free
max 9?