63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
Ha jól tudom ez a map a combustion nevű szintén discreet progihoz van, nem? Mármint hogy a MAX, meg a Combustion jól tudjon egymással együttműködni (gondolom ezek amolyan spéci effektek, meg miegymás). A Combustion meg egy kompozitáló progi. -
Wow,komoly? ??? -
SoftFX: hotline servereken nézz szét, vagy ha van ftp-d ahová fel tudom tölteni a Deep Paintot akkor tudok segíteni. -
RE:
Hi. A material editorban találtam egy combustion (asszem ez a neve, állítólag deep paint 3D kicsiben/ meshen készített textúra:) mat.-ot, de nem megy...nem találja a dll-jét...Mit tehetnék?
Egy működő Deep Paint 3D letöltőhelyet, plz...thx
Még várom a választ...főleg az első kérdésre -
a puszulás virágáról bezsélsz?és mit jelentenek a csillagok? -
Aldaryn koszi! -
Hééé már van 4 csillagod is!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! -
ALDARYN!!!! már több mint 400-n megnézték a képed van esélyed mégis!!!!!!!!! :)))) -
Jaj, a mailcím: egyelőre [email protected], de jobb, ha inkább ICQ-n próbálsz elérni. (Ma ne... :) ) -
Értem, így gondoltad az átlátszó hátteret... Ha van háttérkép berakva, akkor annak az átlátszóságát ki kell maxban maskolni, ergó ugyan ott vagy: Photoshop, ha viszont azt akarod, hogy csak a renderelt objektum látszódjon, akkor az alapbeállítás jó, mert a max alapból a hátteret nulla alphán agyja, ami meg pont átlátszó. Csupán nem jpegben kell kimentened a renderelt képet, hanem pl. TIFF ben, akkor Photoshopban az átlátszóságot is vissazkapod. -
Frenkie: hat akkor egyenlore nem lesz a forumban kozzeteva a kocsim:(
Quasar: nagyon jol alakul a kocsid! Az oldalso uveg es ajto viszont nem jol illeszkedik -
sazsmadar #3840 Köszönöm mindenkinek a segítséget. Ki fogom próbálni. Egyébként az átlátszó háttér azért lett volna fontos, mert weboldalra szerettem volna képet csinálni. És hogy ne photoshopba kelljen vele szarozni. -
sziasztok!
Quasar:nagyon jó lesz a nissan, nekem is azok a bemélyedésk nem testzenek,az élükön lehetne élesíteni egy kis chamferrel vagy extruddal,ill. az első ájtó és az ablaka nem stimmel.DE nagyon szépen alakul!
fle go:Bocs haver de nemtudom feltenni a képed mert átmenetileg szar az ultraweb
Ja és énis elmegyek 1 hétre nyaralni ugyhogy nem leszek addig :( viszont valakinek elküldeném a lamborghinimet hogy ne maradjak ki a parkolós projektből. Valaki aki onlájn jelentkezzen már ICQ-n hogy elküldjem neki!persze olyan aki ittlesz.Addig is jó munkát mindenkinek! -
Nagyon karaj. Kritizálni egyelőre nem merem, mer' hát ugye ez még nagyon nincsen kész. :) Talán a vágások élele (a rés) lehetne egy kicsit hangsúlyozottabb, és kevésbe lekerekített, de az magánvélemény. Leginkább azért mondom, mert így olyan, mintha az egyes elemek "kidomborodnának"... -
nenad #3837 aha, nem neztem meg a masik kepet, innen jobban latszik. -
Orange #3836 Nagyon jó lett, csak az zavaró, hogy az ajtó és az ablak között rés van, de gondolom még változni fog. -
Quasar #3835 Az ott nem hajlik fel csak igy nez ki. Mas szogbol lehet hogy nem hajlik fel. Én itt a sarkánál gondolom ezt. Ha máshol hajlik fel az úgy van. -
nenad #3834 Quasar, ez meglepoen jol nez ki, annyit csak hogy a motorhazteto a szelvedo kozeleben felhajlik. (a karosszeriabol van kivagva) en ott visszabbvennem a motorhaztatot, - talan kevesebbet vanek ki, hogy ne nezzen ki felhajlosan.
Meno. -
nenad #3833 en is vegignyomtam anno maya 4.0-nal az egesz doksi/tutorial hobelebancot. :) Es maradtam Cinema 4d-nel :)) -
Quasar #3832 Na spanok! Itt a kocsim (a'la kaszni). Most sajnos nem tudom folytatni egy hétig, mert holnap megyek nyaralni. Tehát a 4000.-re nem lesz kész. Várok minden kritikát. A solidifyt azért nem használtam mert azt majd egy másik kocsin akarom kipróbálni, pedig láttam hogy Frankie kocsiján milyen jól néz ki. Na csá srácok/lányok legyetek jók!
http://free.x3.hu/quasar/Nissan.jpg
http://free.x3.hu/quasar/Nissan2.jpg -
Skacok! Végre kijött a Shave & a Haircut MAX-os változata is!
A minőget garantálja: Splutterfish, meg ez eddigi sok elégedett Mayás. Szal célszerű beszerezni! :D -
Vagy csak éppen nézi a plafont. ;)
sazsmadar: group kijelöléskor a pivotot (ami egy ideiglenes transzformációs pivot) a Max alapból a group "elméleti súlypontjába" pakolja, igazából a group bounding box (befoglaló kocka) középpontjába... (Ennyit a "súlypontról"... grrr...) Azonban van lehetőség arra is, hogy ezt még itt, kijelölés közben megváltoztassad:
Amikor kijelölsz egy csoportot, akkor a kezelőpanelen ez:
a gomb látható, ezt kell legörgetened, és bekapcsolni a legfelsőt belőle. (Szerintem elég szemléletes... :| ) Ekkor minden objektum visszakapja a saját pivotját, és a transzformáció mindet a saját pivotja szerint fogja érinteni. (Mellesleg e mellett a gomb mellett balról van egy legördülő lista, ebben azt tudod megadni, hogy a pivot koordinátarendszere mihez igazodjon. A legalsóval pedig "Pick", azaz kiválaszthatsz egy tetszőleges objektumot, hogy annak a pivotja kerüljön felhasználásra, ehhez azonban az imént említett gombsorozatból is ki kell választani a legalsót... Remélem ennyi elég a pivotok kiválasztásáról.
Ja, még valami: Manuálisan is mozgathatod egy objektum pivotját, csupán a Hierarchy panelen a Pivot fülecskén benyomod az "Affect Pivot Only" gombot, ekkor a transzformációk a pivotot fogják érinteni. -
Mi történt, furcsa hogy negyed 4 óta nem irt be senki semmit a fórumba... -
En latom Frenkie kepeit.
Na elkeszultem a kocsimmal, hat nem tul jo de a jelenlegi tudasombol ennyire futja, azert a kritikakat, otleteket szivesen fogadom!
Frenkie kuldtem neked mailban kepeket tedd be legyszives a forumba, koszi -
Frenkie: en se latom a kepeket :((
sazsmadar: az elsot nemtom, de a masodik: azon a legordulomenun, ahol alapbol Viewnek kene lenni valts at Localra, es menni fog.
A kovetkezo a problemam: csinaltam festest a Preludera, csak renderelesnel alig latszik, pedig tok elenk, eluto szineket hasznaltam (Brazil Advanced, Carpaint) Probaltam betenni egy feketefeher kepet a reflect maphoz, de semmi hatas. Mit tegyek? Orange focusan pl tok allatul latszanak a matricak... -
sazsmadar #3824 Hali! Hogyan lehet beállítani azt, hogy egy képnek a háttere átlátszó legyen?
És azt, hogy két kölönböző átmérőjű hengert egyszerre saját tengelyük körül forgassam meg? -
nenad #3823 Uhum, valakinek nincs meg veletlen a Maxon bodypaint R2?
Karakterek kifestesehez kene. A karakterek zbrushban lettek elkeszitve de sajnos nemigen szeretik egymast a 3dsmaxal. (a dxf amit exportal gyakran lefagyasztja) Az elveszett UV-krol nem is beszelve...
Ha tud valaki valamit ne kimeljen.
-
Orange #3822 Lehet, hogy csak én vagyok a béna, de nálam nem akar lejönni a képed -
Mindenesetre figyelemreméltó a felhozatal, a discreet nemrég pakolta kia a hivatalos honlapot. (Gondolom a Siggarph kapcsán)
Van benne pár jó cucc. Pl. a MentalRay már alapból integrálva van. Na, ez is érdekes.
De van még pár jó cucc. Ha mást nem is, most legalább rendesen fel van sorolva, nem úgy mint anno. a MAX 5 beharangozásakor.
A kezelőfelületet úgy tűnik meghagyták. Hát, remélem is. -
Jaj, és még valami: Kérek mindenkit, hogy ne nyisson új 3D studio MAX 6 topicot errefele!
Kösz. -
Hmmm... Lightwave 8. Fincsi. Azért nem hagyom itt a maxot. :) -
egyébként nagyon szépen alakul a nissánod ! -
Quasar:köszi a bizalmat, polyban készül a kocsi,a dubla élek chamferrel(0,2),a tripla élek extrudal(high:0,"offset":0,1) vannak. a különböző részek (amik között van rés) azokat külön elementekbe detacholom,majd a körvonalukra dobok egy extrude-ot,utána az gész modellre solidify -t,aztán meshsmooth.(Aldaryn módszere)de tényleg klassz ez...
Youth: fasza a műsor,csak kár hogy egy 20 percnyi, és azt ismételik,bár lehet holnap más lesz -
Sziasztok!
Most megy a napokban a Singraph 2003 (az évente megrendezendő legnagyobb CG-s kiállítás ahol a nagy grafikusok találkozójára is sor kerül.. :))
A LightWave standjáról élő adás megy... nagyon dúrva lett a LW 8... Most érdeklődöm a Discreet standja felől de eddig úgy néz ki csak a LW csinál ilyen inteeraktív bemutatót... de ezen is lehet élvezkedni eleget...
A link:
http://www.newtek.com/shows/siggraph/2003/stream/stream.html
Nézzétek meg nagyon dúrva... Este 7-kor szokott kezdődni ma holnap meg azután lesz (3 napos a LW bemutatója...) Ottani idő szerint:
Tuesday July 29th -- 10am - 6pm PST
Wednesday July 30th -- 10am - 6pm PST
Thursday July 31st -- 10am - 5pm PST
Ezt számolhatjátok át magyar időbe :)) Szóval hogy mik mennek?
- LW 8 bemutatója elsősorban
- Animációk vetítése (Ami főként LW-vel készült...)
- Interjúk nagy emberkékkel
Bye! -
Quasar #3815 egyszer amjd ha kész lesz nagyon kircsi lesz. Úgy érzem már most jobb mint az én nissanom lesz. Ezt hogy csinálod, csak simán patch? Biztos nem spline+surface. És végül is hogy csinálod bele azokat a dupla éleket, meg az réseket mivelis csinálod meg? vagy csak külön felületenként meshsmootholsz? -
Nyiri #3814 thx -

parancsolj -
Nyiri #3812 nagyon is -
wireframe jó lenne? -
Nyiri #3810 de nalam sajnos van olya el, hogy meshmooth utan elcsuszik :(
tudnal mutatni kepet errol a tt-rol meg meshmooth elott?