3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

youth
Nálam valami hiba van... a #2835-es SaWo baszólásnál annyi van hogy:
"Nem tudom, ti mennyire látogattátok a " és ennyi nincs több mi lehet a baj? mintha utána nem töltenáé a szöveget vagy nem is tudom...

Youth

SaWo
3dcafe-t, de sajna nem müxik. Ott volt jó kézfej tutorial. Nem tud valaki egyet?

SaWo
Nem tudom, ti mennyire látogattátok a www.3dcafe.com oldalt, te szomorúan bvettem tudomásul, hogy vagy pár napja nem müxik. Nagyon sok jó tutorial van rajta. Kérlek segítsetek már rajtam. Szükségem lenne egy profi kézfej tutorial-ra, lehetõleg box-modellnig-esre, és nem ilyen alapszintû kéne, hogy box-ból kiextrudálunk 5 face-t, és meshsmooth 😛, hanem valami részleteseb. Múltkor találtam egy olyan profit, hogy még a körmöket is tk szépen megmintázta, de sajna az eemlített oldalon volt a link 😞
Szóval kézfej (emberi) tutorial-t keresek. Ha vaalaki tud, HELP!!!!

SpotLamp
hehe 8) ok semmi gond nincs belõle, csak apró kellemetlenség 8) Egyébként nekem is megfordult már a fejemben, hogy valószínû senkinek még csak eszébe sem jutott átkonfigolni a def. billkiosztást 8)

www.3dsurvival.hu

Aldaryn
😊
Látod, igazán egy "Nem vérbeli MAXos" kell hozzá, hogy olyan dolgokat kérdezzen, amire egy maxos nem tudja kapásból (vagy soha) a választ... Mert az ember hajlamos arra, hogy azt, amit hazsnál, elfogadja normaként.
Amióta feltetted ezt a kérdést egyre jobbna idegesít, hogy az egérgombok - úgy tûnik - nem konfigolhatók MAX alatt... holott ez eddig meg sem fordult a fejemben.

per aspera ad astra

FRenkie
8)

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

SpotLamp
hmm.. a magyar játékcégek java maxal melózik és nekem is hozzá kell szoknom, ha a többiekkel nem akarok kicseszni 8)

A lényeg az hogy párhuzamosan dolgozom a két szoftverrel (maya+max így szép az élet 8)) és nagyon zavaró tud lenni az a pár centi is. Ráadásul nemcsak a bal gombra kéne konfigolnom. Ez csupán kényelmi funkció lenne. Ha nincs megoldás rá nem gond, csak gondoltam vérbeli maxosok tudtok segíteni 8)

www.3dsurvival.hu

LionTR
SoftFX: a CRX-en az ajto meg a motorhazteto nem textura, egyszeruen be van extrudalva.

Abbys IM :: Death to virus writers! ::

Aldaryn
Köszike...

per aspera ad astra

Aldaryn
Ilyen statisztikákat honnan tudsz? Érdekelne. 😊)
Szerintem azért lesz az fR-bõl valami. Sõt, talán még egy darabig jobb is lesz, mint a Brazil. Nemtudom.
De már úgyis készül a Brazil 2.0 😄DD

per aspera ad astra

FRenkie
köszi!!!

FRenkie
tudja valaki hogy a snap toggle hotkey-je micsoda?

FRenkie
nekem valami azt súgja hogy nem az ára miatt.
(ugyanis szerintem nem sokan veszik meg...)

finalrender stage 1-bol lesz valami szerintetek?
Csak mert rengetegen atpartoltak mar Brzilhoz/Vrayhez. (30% os arcsokkentes miatt - ha volt fr licjuk.)

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

Aldaryn
Majd elfelejtettem: Az OpenEXR formátumról található itt egy elég terjedelmes leírás egyenesen a készítõktõl:
Industrial Light and Magic OpenEXR
Ha valaki vágja az angolt, annak nagyon hasznos lehet.

per aspera ad astra

Aldaryn
A felvásárlásra talán még esély is lenne! A Discreet elég erõteljes gazdaságpolitikát folytat, igyekszik mindent egy kalap alá gyûjteni... De a Discreet egyelõre nyitottabb a FinalRender felé.

per aspera ad astra

Aldaryn
Jaja... szeretem a feketét. 😊) Meg a Holdat... 😄

Amúgy hallottatok az új "képformátumõrületrõl"?
Van már nekünk OpenEXR formátumunk is!
Csak úgy röviden: Ez a fileformátum alapvetõen egy HDRI fájlformátum. (A rövidítést még keresem... , szerintem Open Extended Range) A különbség a standard HDRI-vel felületese, és legnagyobb vonalakban csupán annyi, hogy a file méretét optimalizálják zárt intenzitásspektrummal, ami a kép szükségleteihez igazodik.
Az ILM (Industrial Light and Magic) "szabadalma" a formátum, az elterjedését elõsegítendõ nyílt forráskódú.
A Splutterfish már készített is MAX alá I/O plugint, a honlapjukról ingyenesen letölthetõ.

per aspera ad astra

van itt valaki aki 25év felett van? 😊

3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.

SaWo
Srácok!
Mostanában nem nagyon van idõm max-ozni, meg fórumozni, de visszaolvasva így a beszólásokat, zajlik az élet ... Ez a találka engem nagyon kíváncsivá tett. Jó lenne összehozni, ésakkor real-ben tapasztalatot cserélnénk. Engem az se zavarna, ha egy Supergames fórum találkát hívnánk össze, mármint a max5-szobából ... Tök poén lenne élõben találkozni. gondoljátok scak el, már több éve, scak kis logókhoz szinekhez társítjuk a másikat - legalábbis én - Pl aldaryn már le nem vakarja magáról azt a fekete szint, vagy Nyiri a narancssárga lilá-t 😄 Na szal ha lesz valami, ki ne hagyjatok 😄

FRenkie
spline network, a subdiv micsoda?
eg ykérdés: a Snap Toggle- nek mi a hotkey-je?

Aldaryn
Spline network? Vagy Subdiv?

per aspera ad astra

Aldaryn
Megnéztem a nyálcsorgató videókat: hát igen... ha valaki beleássa majd magát a témába, akkor elképesztõen szép effekteket tud majd kicsalogatni belõle... 😊

per aspera ad astra

FRenkie
http://free.x3.hu/frenkie/x.jpg

eg ykis kedvcsináló

FRenkie
én csak poénbol fogom felrakni hogy raj legyek hogy nekem mán megvan a MAX6 😊 amugy meg én szerintem (még) nemnagyon fogom tesztelni azt a folyadékszimuláció témakört...de a nyitóképet én is várom 😊

Aldaryn
Helyesírási értelmezõ szótár az "akadémikus" beszólásomhoz:
"stabilizéált" : stabilizált
"kellen" : kellene
"folyadéksziuláció" : folyadékszimuláció
😉

per aspera ad astra

youth
Hmmm max 5.2??? én csak 5.1-rõl hallottam... de szívesen kipróbálnám... mekkora a mérete az 5.2-es javításnak? vagy ez egy külön progiként van?

AMúgy a Character Studiónak én is örülnék ha alap lenne, meg a pluginok, most nézzétek meg a maya-t alig van hozzá plugin, mivel már mindegyik gyárilag benne van... Szerintem ez a jó a maya-ban hogy egybe van az egész nem kell elmenni ide egy Shag:fur-ért ode egy CS-ért... (hozzá kell tennem hogy nem használom a maya-t csak ismerkedés szintjén egyszer megnéztem.. 😊) Az lenne a jó ha a maxba belegyúrnák a kiegészítõket... eldobnám magam ha felvásárolnák a Brazilt és az is alap lenne 😄DDDDDDDD de ez csak álom szintjén marad....
Minden jót!

Youth

Aldaryn
Azaz: és személy szerint nem örülök a 3D studio fejelsztési koncepciójának.
Mostanában úgy évenet jelenik meg egy-egy újabb verzió, félévente meg az aktuális x.1, x.2 stb... "stabilizéált" verzió...
A Discreetes csapat szerintem nagyon elkapkodja a dolgot. Az addig szép, meg nemes, hogy javítani akarnak a dolgon, de talán célszerûbb lenne, ha nem egész verziószámot ugratnának. Mert szerintem annyira nem nyújt többet majd az új szoftver. ez olyan, mint annó a MAX3 és MAX 4 közti "hatalmas" váltás. Az egész annyira volt jó, hogy meg kellet szokni az új UI-t. (Na jó, az UI-t tényleg jól átdolgozták...)
A MAX 5 szerintem kiérdemelte az új verziószámot. Bár igazán az 5.2 tetszik. Márcsak a fagyás "optimalizálás" miatt. De az új render, még ha lassú is, azért megérdemel egy egész verziót. Fõleg a radiosity miatt. Az legalább gyors.
Mindezen tapasztalatok után, ami egyszerûbben eddig úgy jöt le, hogy a páratlan verziószámok hoznak érdemi újítást, nem tudom, hogy mire számítsak.
Mindenesetre nagyon tetszik, hogy a max szépen alssan beéri a Mayát integráció területén. Látszik, hogy a srácok ezt a vonalat akarják megnyomni.
Elvégtére a MAX 5-nek már szerves része volt a Reactor, ami szerintem baromi jó, (csak a ruhaszimulációs algoritmusokon kellen dolgozni egy kicsit), s szerintem lassan talán egy Character Studio (lite) is az alpcsomag része lesz.
Gyakorlatilag a részecske-alapú folyadéksziuláció (A hatos verzióban ezért egy YEEEAH!), meg a "haj" "szõr" dolgok (paint effects?? 😄D) hiányoznak belõle igazán.
Szerintem ha a hatosban nem is, de talán a 7-es verzióban már ezekhez hasonló dolgok is belekerülnek a pakliba.
Csak nehogy aztán rossz leosztást kapjunk.
Mindezek ellenére nagyon várom. A legjobban abban reménykedek, hogy a nyitókép szép lesz. 😄

per aspera ad astra

Aldaryn
Hát nem is!

per aspera ad astra

SoftFX
EZ NEM LEHET IGAZ 😊 😞

Örülök, mert végre 6-os lesz (javítás, jobb dolgok,stb).
Szomorkodom, mert MEGINT EGY KÍNLÓDÁS LESZ MEGSZEREZNI EGY RENDES ISO-t...😊

LionTR: a CRX-eden az ajtó/motorháztetõ elválasztása a testtõl ugye textúrával történt???

Youth: én sem pesten lakom, de tényleg jobb lenne ott...nyár végén vagy ha nincs meleg...
Én nem gondoltam konkrét PC-Party-ra, de lehet róla szó.

SoftFX

Galy

C O O L !
youth
.................................::::::::: 3ds Max 6 !!!! ::::::::::.............................

Képzeljétek most ovastam egy nagyon rövid cikket a max 6-ról... (én meg azt hittem majd jópár év múlva jön csak ki... hát!!!!) Ha tudtok látogassatok el ide:

http://209.61.233.95/d21/asp/main_d21.asp?fo=Let%F6lt%E9s&ro=Bemutat%F3k

Van a max 6-ról videók is, le lehet ingyér tölteni csak regisztrálni kell magad, fél perc...
Akinek nincs türelme elmenni ide itt egy idézet:
"A hatos max egy új részecske-áramoltatási rendszerrel, a Particle Flow-val fog kibõvülni. A letölthetõ avi fájlok révén képet kaphatunk arról, hogy mire is lesz képes a 3ds max újabb verziója."

Youth

FRenkie
de ha a linket beillesztem akkor frankó, csak magától nemjeleníti meg

youth
Hát nem tudom hogy mi lehet ez a 404 mert tesóm gépén sem jött elõ... érdekes mindenesetre... nem tudom mit tegyünk... 😞

Ami a Maxot illeti, szerintem kibírom már azt a pár napot, addig meg nem csak kibírjátok kép nélkül 😊)

Youth

Aldaryn
Megnéztem Operával. Ott is 404. Úgyhogy ez nem explorer hiba.
Amúgy a mindegy-et úgy értettem, hogy:
Ha lesz, akkor elmegyek, ha nem lesz, akkor nem megyek. 😊)
Amíg nincs Maxod, keress a Rhinohoz valami raytrace renderert. Jó lenne pár szép kép... 😊

per aspera ad astra

youth
Azért nem tudom mert Rhinoban rendereltem le majd átrakom Maxba ott fogom a képeket csinálni róla, de ahhoz kéne Max namármost a Maxnak hely kell ami viszont nincs a winyómon mivel 200 MB van ami az XP-nek is kevgés, jövõ héten kapom csak meg a kicserélt winyóm (tönkre ment ugyanis)

A 404 pedig nem az én hibám, régen nekem is volt ilyen, mikor újraraktam az XP-t elmúlt.. valami hibája lehet az Explorernek (szerintem)...
Bye

Youth

FRenkie
fasza a trabant,de mé nem dobod fl egy kis színel? 😊

FRenkie
404

youth
Amúgy hogy érted hogy "semleges"? Ha lesz jössz ha nem nem? 😊 Vegy hogy érted? Vagy ha meleg van mindenre ezt mondod? 😄

Youth

Aldaryn
Ha fogom, és külön megynixtom a liket egy explorer ablakban, akkor szépen behozza... Ezután ha vissaztére ide a fórumba, akkor már hajlandó betölteni a kis piros x-ek helyére...

per aspera ad astra

youth
Vagy nektek bejönnek a képek?

Youth

youth
Nem értem... Inkább a linkek:

http://free.x3.hu/youth3d/trabiWIP08.jpg
http://free.x3.hu/youth3d/trabiWIP09.jpg
http://free.x3.hu/youth3d/trabiWIP10.jpg
http://free.x3.hu/youth3d/trabiWIP11.jpg
http://free.x3.hu/youth3d/trabiWIP12.jpg

Youth

youth
ÓÓÓ a pi***ba!!!

Youth

youth
Üdv!
Pár képet ha berakok remélem nem lesz baj...

(Ezek Rhino renderelével készültek, nem Flamingo...)

Youth

Aldaryn
A találkozó egyelõre nekem teljesen "semleges" szinten van... De most úgy minden. Mert meleg van...

A trabi ablakok peremét azértextrudálhatnád befele (mint a felninél is tetted a kivágásokkal...)

per aspera ad astra

Aldaryn
Helló!
Hogyhogy visszakacsintottál a Maxhoz?
Amúgy a Max alapbeállítás (mármint Alt+Middle Mouse Button)nem jó? Elvégtére a legtöbb egér esetében csupán fél centire van a középsõ gomb a jobbtól... Szóval nem nagy különbség...

per aspera ad astra

SpotLamp
Sziasztok!

Van egy nagyon egyszerû problémám a maxal, de nem bírkózom vele.
Nem tudok egérgombra konfigolni maxban. Olyanra gondoltam hogy pl. a jelenet forgatásához az Alt+RMB kombinációt használjam (mint mayában 8))

www.3dsurvival.hu

LionTR
Pontosan ezt akartam en is mondani, csak fogalmazaszavarral kuzkodok ebben a nagy hosegben 😊)
Youth: kiralyos lesz a trabi! (a lenti eszreveteleket en is megerositem, "egyebet nem tudok elmondani" 😊

Abbys IM :: Death to virus writers! ::

youth
Aldaryn: te mit szólsz ehhez a kis találkozóhoz?? 😊)

Manta: Az ablakokat már nem tudom megint kivágni úgyhogy ez marad 😞( A kilincsen még akkor javítok 😊) Ja meg kis önszorgalombol a trabi hátulját újracsináltam... 😊

Youth

Aldaryn
A "gyûrõdésekhez" még egy dolog, ami fõleg a cut használatakor jelentkezik nagyon keményen: oda kell arra is figyelni, hogy lehetõleg ha valahol egy nagyobb polygont kettévágsz, akkor az egész modellen futtasd végig azt a vágást, különben a subdiv után csúnya torzulás jelentkezik a modell íveiben. Ahol a polygont elvágtad, ott sokkal szögletesebb lesz.

per aspera ad astra

Manta
És a hátsó ablak nem ennyire íves.