63011
"Aki másnak felbontás...!"
-
A teritőre a deformáció előtt stádiumban tegyél egy unwrapot és ne csak sima uvw-t, akkor jónak kell lennie. -
bencsab #15351 Egy kis OFF
A gázcsövet még most sem szabad falon belül vezetni. Konyhabútor mögött lehet.
OFF off
Én levenném azt a gázcsövet a képről, senki sem fogja hiányolni, hidd el, úgy ahogyan a villanyszerelő dobozt sem. Ha én egy ilyen konyhát építenék, mint a képen, akkor valószínűleg alaposan elgletteltetném.
Méretek:
egy átlagos konyhapult cca. 80-90cm magas
fölötte van kb 40-60 cm aztán jöhet egy felső szekrén, ami általában nem magasabb, mint 90cm
ha 90-60-90-el számolunk (ami ugye egy nőben is ideális), az pont 240
na egy átlag lakásban itt van az ablak teteje, az alja pedig 90-en.
Lehet az ablak magasabb, viszont ilyen esetekben (lásd régi polgári lakások), kicsit mívesebb, vannak benne osztások mind függőlegesen, mind vízszintesen (ha ragaszkodsz ehhez az ablakmagassághoz, tegyél a felső szekrény felső vonalába egy osztást, és mindjárt jobb lesz).
A terítőre úgy tudsz textúrát tenni, hogy mielőtt lehajlítod a sarkait, tegyél rá egy uvw map-ot /planar/, és csak ezután ffd (ha ezzel csinálod). -
Nekem tetszik a Te konyhad is, az igazsag hogy az en konyhamat nem en modelleztem, most azzal nem akartam bajlodni, csak par dolgot teszek hozza amivel kiegeszitem, lentebb irtam kitol szarmazik a konyha modell. Ha a poly counternek lehet hinni akkor most 188578 polybol all az egesz scene. -
GixEr #15349 Akit erdekel egy kis esti melo
http://www.design21.hu/d21/asp/main.asp?s1=5&s2=0&s3=0&s4=0&s5=4%2C28%2C0%2C3733&s6=0&s7=0&s8=0&s9=0 -
Ja Flegos... a textúra a terítőn...
nemtom hogy hogy modellezted a terítőt.. de ha PLANEből vagy boxból és után rámozgattad, akkor a még a PLANE fölé rakj egy UVWmapot, planart.. ne a modifierek legtetejére hanem rögtön a modellre (ha még megvan) -
Flego.. azt meglehet tudni hány poly lett?
ja.. az egyetlen amibe belekötnék, hogy a növények(ami az asztalom meg jobbra lennt van) nem túl jók... lehet hogy elég lenne rájuk egy fasza textúra vagy nemtom... -
anno a nagykép 4órába telt:D
-
-
-
konyha
-
Ez a konyha nagyon szép... gratula... jó volt látni hogy hogy alakul ki...
Anno én is megcsináltam konyhánkat, akkor mentalray-t használtam mert nem volt más GIs cucc... -
Fleg, nekem a render kép jobban tetszik:)
Marcee, ilyesmire gondoltam ez már olyan amit szeretnék bár a falloff megforditásával viccesebben néz ki:) -
Igen, arra gondoltam :) -
Maxer #15339 Sziasztok!
Olvasgatva a fórumot, arra a következtetésre jutottam, hogy a V-Ray egyre népszerűbb lesz, mint a brazil. Ezen a konklúzión felbuzdulva letöltöttem a V-ray Free-t, ami meglepetésemre 2003-as... Ehh mondom... :) Találtam egy vray.info nevű site-ot, ahol dobálóznak a legújabb bétákkal, csakhogy azokat csak "registered customers"-ek tölthetik le... A kérdésem az lenne, hogy ti honnan szerzitek be a friss verziókat, esetleg tudna-e nekem valaki egyet küldeni emailben?
Előre is köszi a segítséget! -
Nagyon szép! Nekem még mindig nagyon magas az ablak, vagy legalábbis az arányok oylan furcsának hatnak mellette. Az addig oké, hogy msának ekkora nappalija sincs, mint ez a konyha, meg szép nagy a belmagasság. De valahogy az ablak elrontja az arányokat. Esetleg ha az ablakkeretet láthatóbbá tennéd... A csöveket miért vitted el a szekrények felett? :) Még ha valós helyszínről is van szó, ezt lehagyhattad volna. :P
Idehaza az egyik konyhában kénytelenek voltunk egyelőre így megoldani a gázbevezetést, mert azt nem lehetett akkor még szabály szerint falba építeni, és mit mondjak, nem valami szép látvány. :P
Inkább egy festett díszcsíkot! -
Udv Nektek:)
Velemenyem szerint sikerult javitanom a konyhamon, az elso kep eredeti render kep a masodikba kicsit belenyultam PHS-ben. A terito texturajat tovabbra se tudom megoldani hogy ne csusszon szet:( Varok otleteket a hogyan tegyek kavet a kavescseszebe, vagy linket. meg fogom gazdagitani a konyhat nehany keppel egy kis futoszonyeggel, meg ha sikerul nemi koszt varazsolnom a padlora, hogy ne legyen annyira steril. Es meg lehet dobok par hutomagnest a hutore:)
A jegek szepen alakulnak, nem egyszeru dolog, igaz en meg nem probalkoztam vele.
-
marcee #15336 Jégkocka próbálkozásom nekem is van. -
Igazábol azt akartam csak mondani,h látszik h eltulzott egy caustic,viszont ezzel érdekes és figyelemfelkeltő a kép és ez a cél akkor nem kell ragaszkodni a realitáshoz.
De ez csak egy vélemény, és ettől még nem értek jobban a maxhoz:)
Akkor ha valakinek van kedve a jégkocka ügybe belenyulni...
...hogy Freenek ne melegedjen fel az alkoholtartalmu itala.:)
scene -
"Az agyad kiegészíti a látott képet."
Igy van! Én elég sokat rajzoltam kézzel (analóg:) régen, és arra rájön azért az ember ha egy téglafal előtt levő tárgyat rajzolok és fontos h téglafal előtt van akkor akkor nem szükséges ezer téglával bibelődni előg egy-két helyen leverni a vakolatot és az agy kiegésziti a maradékot. -
Lehet benne valami. Bár, szvsz leginkább azért, mert a szemed egészen máshogy alkalmazkodik a látott világ fényviszonyaihoz, mint egy "virtuális kamera". Az agyad képes arra, amire egyetlen rögzített képkocka sem, hogy nem csak egyetlen képet lásson a világból, hanem sok szinte egyedejű tapasztalást, érzetet, kombinálva az emlékeiddel, stb...
Gondolkoztál már azon, hogyha egy távoli ház tetejére pillantva meglátsz ott egy hirdetőtáblát, vajon miért van az, hogy a szöveget nem tudod elolvasni, de a mellette lévő cserepeket pl. élesen látod? :)
Érdekes dolog az is, hogy a szemed ugyebár véges képet tud csak szolgáltatni a világról: Véges "felbontásban" te mégis végtelenül "finomnak" látod a világ részleteit. :) Állítólag mindennek egy oka van: Az agyad kiegészíti a látott képet. Ha a távoli ház cserepeit nézed, az agyad tudja, hogy azok ott "cserepet". És így te is "látod" a cserepeket. Sajnos a szöveggel kapcsolatban nincsenek "előítéleteid" így azt nem tudod beilleszteni a képbe. Csak azt, hogy az ott egy "szöveg". -
Én meg arra a következtetésre jutok mindig amikor analóg :) causticot nézek,h kicsit eltulozzuk az erősségét,de e miatt sokkal jobb is szerintem. -
nenad #15331 jaaaaaaaaa, Bocsi, en kerek elnezest! :)
-
:P Nem nézted mire válaszolt. :)) Szerintem Dichter a D21-ről szólott. Mert itt most nagyon nincs flame. :) Mióta nem kellett már törölnöm... hja... -
Haj de szépen pörög a fórum. :)
Én meg távol vagyok mostanság.
Látom, mindenkit elkapott a caustics mánia. :) Jól el lehet játszadozni vele. Minap reggel a konyhában arra a következtetésre jutottam, hogy egy szép, hihető caustics effekthez nagyon hozzátartozik a jó bevilágítás. Még egy oylan környezetben is, mint az egyetlen ablakkal árválkodó konyha a reggeli verőfényben több mindenről van szó, mint egyszerű Spot + Sky megvilágításról. A causticsra kihegyezett képek zöme túl mikrokörnyezet ahhoz, hogy körötte szépen felépített, precíz GI-t adó tér legyen. A HDRI + raytracelt caustics meg ugye cseppet lassú. :) Egy szó mint száz. Kelll jó sok lámpa. Deríteni, megcsillantani...
-
nenad #15328 sztem ha valami nem teccik ugord at..
ez egy barati forum, neha nem csak maxrol van szo.
Sorry... -
nenad #15327 ?? -
Kicsit tényleg megy a flame, de azt el kell ismerni, szépek lettek a képek. -
nenad #15325 felkeltem, aludtam ezuttal :)
egyebkent nem is nagyon tudok aludni reggel 5-6 utanig. -
Nem aludtál már megint, vagy már felkeltél? :) -
nenad #15323 keprol sokkal egyszerubb a feladat ez teny :)
bar sztem egyik sem adja azt az igazi jegkocka feelinget legalabbis szamomra. Egyebkent meg tenyleg sokfele van, tisztabb, bubisabb, stb. -
jobb! Ha az alján az olvadt jég víz formájában, akkor arra az objectre dogbj még rá egy turbosmotthot, szerintem az 1-es elég lesz, és akkor tuti! -
Így jobb???
HDR azért nem kerül ajd be mert ez csak egy elem a szoba nagy egészéből a Pohár benne a whiskye és a jég. m indez a Monitorom és a klaviatúra melett szóval egy csomó minden kell még. van egy fotóm a szobámról egy bulikor és azt rekonstruálom. :c))
-
Nem is a causticsal volt az én gondom,mert sok fény nem megy át a jégen, hanem h kicsit érdes felülete legyen vagy h a sok buborék miatt legyen fehérebb hatású.
Vagy van amelyik belülről kifelé világosabb mint itt.
De hogy ez mekkora,lehet már régi,de még nem láttam.
Bár ugye a jégszobrokat ilyen tiszta jéggel csinálják...:)
-
nenad #15319 ize, a tul fenyes resz Nem illik hozza, a homalyosabb caustics igen.
egyebkent en hdrivel probalkoznek.
Sztem sokat dobna rajta. Tul egyszeru a kornyezet igy.
-
nenad #15318 a nem tul fenyes caustics illik hozza, a fenyes resz sztem nem.
-
neztem a d21 palyazat eredmenyet, vagyis inkabb a hozzaszolasokat.
sztem be kene zarni az egesz oldalt ugy ahogy van.
hehe
-
Na Próbálkoztam egy kicsit ezzel a jég dologgal.
-
nenad #15316 nincs.
csak a geometriara. beallitasok elvesznek. -
Nenad es maxban nincs olyan lehetoseg, mint pl Adobe progiknal hogy regebbi verzioba is ki lehet menteni dolgokat?? -
Nekem a fejéről Body Sylvia jutott eszembe. (nekem a feje pont, hogy bejön ;)) -
4D #15313 Jaja, meg szegénynek olyan elcseszett miszissz Tombradír a feje...