3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
"Nem tudom, ti mennyire látogattátok a " és ennyi nincs több mi lehet a baj? mintha utána nem töltenáé a szöveget vagy nem is tudom...
Youth
Szóval kézfej (emberi) tutorial-t keresek. Ha vaalaki tud, HELP!!!!
www.3dsurvival.hu
Látod, igazán egy "Nem vérbeli MAXos" kell hozzá, hogy olyan dolgokat kérdezzen, amire egy maxos nem tudja kapásból (vagy soha) a választ... Mert az ember hajlamos arra, hogy azt, amit hazsnál, elfogadja normaként.
Amióta feltetted ezt a kérdést egyre jobbna idegesít, hogy az egérgombok - úgy tûnik - nem konfigolhatók MAX alatt... holott ez eddig meg sem fordult a fejemben.
per aspera ad astra
A lényeg az hogy párhuzamosan dolgozom a két szoftverrel (maya+max így szép az élet 8)) és nagyon zavaró tud lenni az a pár centi is. Ráadásul nemcsak a bal gombra kéne konfigolnom. Ez csupán kényelmi funkció lenne. Ha nincs megoldás rá nem gond, csak gondoltam vérbeli maxosok tudtok segíteni 8)
www.3dsurvival.hu
Abbys IM :: Death to virus writers! ::
Szerintem azért lesz az fR-bõl valami. Sõt, talán még egy darabig jobb is lesz, mint a Brazil. Nemtudom.
De már úgyis készül a Brazil 2.0 😄DD
per aspera ad astra
(ugyanis szerintem nem sokan veszik meg...)

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
Csak mert rengetegen atpartoltak mar Brzilhoz/Vrayhez. (30% os arcsokkentes miatt - ha volt fr licjuk.)
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Industrial Light and Magic OpenEXR
Ha valaki vágja az angolt, annak nagyon hasznos lehet.
per aspera ad astra
per aspera ad astra
Amúgy hallottatok az új "képformátumõrületrõl"?
Van már nekünk OpenEXR formátumunk is!
Csak úgy röviden: Ez a fileformátum alapvetõen egy HDRI fájlformátum. (A rövidítést még keresem... , szerintem Open Extended Range) A különbség a standard HDRI-vel felületese, és legnagyobb vonalakban csupán annyi, hogy a file méretét optimalizálják zárt intenzitásspektrummal, ami a kép szükségleteihez igazodik.
Az ILM (Industrial Light and Magic) "szabadalma" a formátum, az elterjedését elõsegítendõ nyílt forráskódú.
A Splutterfish már készített is MAX alá I/O plugint, a honlapjukról ingyenesen letölthetõ.
per aspera ad astra
3d vizualizáció és egyéb objektum lakatos, illetve maxscript challenger. render engine szaki, és szeretem a süteményt. xD donorok privátban jelentkezzenek. köszönöm.
Mostanában nem nagyon van idõm max-ozni, meg fórumozni, de visszaolvasva így a beszólásokat, zajlik az élet ... Ez a találka engem nagyon kíváncsivá tett. Jó lenne összehozni, ésakkor real-ben tapasztalatot cserélnénk. Engem az se zavarna, ha egy Supergames fórum találkát hívnánk össze, mármint a max5-szobából ... Tök poén lenne élõben találkozni. gondoljátok scak el, már több éve, scak kis logókhoz szinekhez társítjuk a másikat - legalábbis én - Pl aldaryn már le nem vakarja magáról azt a fekete szint, vagy Nyiri a narancssárga lilá-t 😄 Na szal ha lesz valami, ki ne hagyjatok 😄
eg ykérdés: a Snap Toggle- nek mi a hotkey-je?
per aspera ad astra
"stabilizéált" : stabilizált
"kellen" : kellene
"folyadéksziuláció" : folyadékszimuláció
😉
per aspera ad astra
AMúgy a Character Studiónak én is örülnék ha alap lenne, meg a pluginok, most nézzétek meg a maya-t alig van hozzá plugin, mivel már mindegyik gyárilag benne van... Szerintem ez a jó a maya-ban hogy egybe van az egész nem kell elmenni ide egy Shag:fur-ért ode egy CS-ért... (hozzá kell tennem hogy nem használom a maya-t csak ismerkedés szintjén egyszer megnéztem.. 😊) Az lenne a jó ha a maxba belegyúrnák a kiegészítõket... eldobnám magam ha felvásárolnák a Brazilt és az is alap lenne 😄DDDDDDDD de ez csak álom szintjén marad....
Minden jót!
Youth
Mostanában úgy évenet jelenik meg egy-egy újabb verzió, félévente meg az aktuális x.1, x.2 stb... "stabilizéált" verzió...
A Discreetes csapat szerintem nagyon elkapkodja a dolgot. Az addig szép, meg nemes, hogy javítani akarnak a dolgon, de talán célszerûbb lenne, ha nem egész verziószámot ugratnának. Mert szerintem annyira nem nyújt többet majd az új szoftver. ez olyan, mint annó a MAX3 és MAX 4 közti "hatalmas" váltás. Az egész annyira volt jó, hogy meg kellet szokni az új UI-t. (Na jó, az UI-t tényleg jól átdolgozták...)
A MAX 5 szerintem kiérdemelte az új verziószámot. Bár igazán az 5.2 tetszik. Márcsak a fagyás "optimalizálás" miatt. De az új render, még ha lassú is, azért megérdemel egy egész verziót. Fõleg a radiosity miatt. Az legalább gyors.
Mindezen tapasztalatok után, ami egyszerûbben eddig úgy jöt le, hogy a páratlan verziószámok hoznak érdemi újítást, nem tudom, hogy mire számítsak.
Mindenesetre nagyon tetszik, hogy a max szépen alssan beéri a Mayát integráció területén. Látszik, hogy a srácok ezt a vonalat akarják megnyomni.
Elvégtére a MAX 5-nek már szerves része volt a Reactor, ami szerintem baromi jó, (csak a ruhaszimulációs algoritmusokon kellen dolgozni egy kicsit), s szerintem lassan talán egy Character Studio (lite) is az alpcsomag része lesz.
Gyakorlatilag a részecske-alapú folyadéksziuláció (A hatos verzióban ezért egy YEEEAH!), meg a "haj" "szõr" dolgok (paint effects?? 😄D) hiányoznak belõle igazán.
Szerintem ha a hatosban nem is, de talán a 7-es verzióban már ezekhez hasonló dolgok is belekerülnek a pakliba.
Csak nehogy aztán rossz leosztást kapjunk.
Mindezek ellenére nagyon várom. A legjobban abban reménykedek, hogy a nyitókép szép lesz. 😄
per aspera ad astra
Örülök, mert végre 6-os lesz (javítás, jobb dolgok,stb).
Szomorkodom, mert MEGINT EGY KÍNLÓDÁS LESZ MEGSZEREZNI EGY RENDES ISO-t...😊
LionTR: a CRX-eden az ajtó/motorháztetõ elválasztása a testtõl ugye textúrával történt???
Youth: én sem pesten lakom, de tényleg jobb lenne ott...nyár végén vagy ha nincs meleg...
Én nem gondoltam konkrét PC-Party-ra, de lehet róla szó.
SoftFX
Képzeljétek most ovastam egy nagyon rövid cikket a max 6-ról... (én meg azt hittem majd jópár év múlva jön csak ki... hát!!!!) Ha tudtok látogassatok el ide:
http://209.61.233.95/d21/asp/main_d21.asp?fo=Let%F6lt%E9s&ro=Bemutat%F3k
Van a max 6-ról videók is, le lehet ingyér tölteni csak regisztrálni kell magad, fél perc...
Akinek nincs türelme elmenni ide itt egy idézet:
"A hatos max egy új részecske-áramoltatási rendszerrel, a Particle Flow-val fog kibõvülni. A letölthetõ avi fájlok révén képet kaphatunk arról, hogy mire is lesz képes a 3ds max újabb verziója."
Youth
Ami a Maxot illeti, szerintem kibírom már azt a pár napot, addig meg nem csak kibírjátok kép nélkül 😊)
Youth
Amúgy a mindegy-et úgy értettem, hogy:
Ha lesz, akkor elmegyek, ha nem lesz, akkor nem megyek. 😊)
Amíg nincs Maxod, keress a Rhinohoz valami raytrace renderert. Jó lenne pár szép kép... 😊
per aspera ad astra
A 404 pedig nem az én hibám, régen nekem is volt ilyen, mikor újraraktam az XP-t elmúlt.. valami hibája lehet az Explorernek (szerintem)...
Bye
Youth
Youth
per aspera ad astra
http://free.x3.hu/youth3d/trabiWIP08.jpg
http://free.x3.hu/youth3d/trabiWIP09.jpg
http://free.x3.hu/youth3d/trabiWIP10.jpg
http://free.x3.hu/youth3d/trabiWIP11.jpg
http://free.x3.hu/youth3d/trabiWIP12.jpg
Youth
Pár képet ha berakok remélem nem lesz baj...
(Ezek Rhino renderelével készültek, nem Flamingo...)
Youth
A trabi ablakok peremét azértextrudálhatnád befele (mint a felninél is tetted a kivágásokkal...)
per aspera ad astra
Hogyhogy visszakacsintottál a Maxhoz?
Amúgy a Max alapbeállítás (mármint Alt+Middle Mouse Button)nem jó? Elvégtére a legtöbb egér esetében csupán fél centire van a középsõ gomb a jobbtól... Szóval nem nagy különbség...
per aspera ad astra
Van egy nagyon egyszerû problémám a maxal, de nem bírkózom vele.
Nem tudok egérgombra konfigolni maxban. Olyanra gondoltam hogy pl. a jelenet forgatásához az Alt+RMB kombinációt használjam (mint mayában 8))
www.3dsurvival.hu
Youth: kiralyos lesz a trabi! (a lenti eszreveteleket en is megerositem, "egyebet nem tudok elmondani" 😊
Abbys IM :: Death to virus writers! ::
Manta: Az ablakokat már nem tudom megint kivágni úgyhogy ez marad 😞( A kilincsen még akkor javítok 😊) Ja meg kis önszorgalombol a trabi hátulját újracsináltam... 😊
Youth
per aspera ad astra