3D Studio MAX

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Segitséget szeretnék kérni. Majdnem megvan a Proschém kasz(t)nija,de hogy csináljam meg rá azokat a vonalakat amelyek az ajtót határolják, a motorháztetõt stb. Probálkoztam már vele de nem sikerült elég jól. Valami egyszerû megoldást esetleg ha toudtok. A másikat majd késõbb, ha ez megoldódott. Köszi elõre is.

SoftFX
A FENÉBE!!!!
-Lemaradtam a 3000-es hozzászólásról! Na akkor most pótolom...A képeitek fenomenálisak...😊
-Végre túlvagyok az érettségin...a munka mellett teljes gõzzel 3D...

-Freak és LionTr & All: A kocsin a textúrázást hogyan csináltátok??? Fõleg a szupin 3D-snek tünõ lámpákat? (azok 2D-sek nem???)

-Nézegettem képeket a valódi Viperrõl -> egészen más mint gondoltam -> átalakítottam...
A textúrát csak rádobtam (Nincs Beállítva, nem is brazil)...
Akkor az igért képek a Viperrõl...

Viperwip06.jpg
Viperwip062.jpg
Viperwip072.jpg
Viperwip074.jpg
Viperwip075.jpg

SoftFX

fle go
És lenne még valami, nem tudom felvállalná-e valaki közületek, hogy néhány dolgot megmutogatna nekem maxben, egy 7 vége alkalmával vagy amikor ideje van akár hétköznap is?

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

fle go
Emberek köszi a tippeket, már csak egy kérdésem maradt, az 5,6 szögeket egyenként vagy gruopban kell extrudálni? Ugyan is gruopban vagy select all meshben sehogy sem sikerül nekem extrudálni, vajon mit csinálok rosszul?

\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen

Aldaryn
A focilabdához még annyit, hogy ha megvannak az extrudált sokszögek, akkor egy subdiv után rá lhetene dobni egy "spherify" (vagy mi) módosítót, hogy az egész gömbszerûbb legyen.

Persze ez csak egy ötlet. 😊

Frankie: Nincs mit, ha már egyszer elb*sztam, akkor ez volt a legkevesebb. A köszönet egyébként is a moderátort illeti! 😊

per aspera ad astra

FRenkie
aldaryn!!!!!kurva rendes vagy!!!% 😊 és nagyon ügyes is hogy megtuttad oldani!THX!!!

fle go! gondolom a lasztid <😊> az editable poly vagy mesh,ha nem alakítsd azzá,utána extrudáld az 5,6 szögeket ahoyg Sawo mondta,de utána tégy rá extrude után egy kis negatív bevelt- is,azután meshsmooth.!

\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"

SaWo
Én úgy csináltam az enyémen, hogy face extrude-val kixcsit kinyomtam a sokszögeket, aztán mesh smooth

De van egy eccerûbb +oldás is, bár azt még nem próbáltam
Konvertáldd editable poly-vá, és jelöld ki az összes poli-t. Extrudáldd õket, de ne a lokalis normálvektor irányába, így minden egyes 5-6 szög külön fog kinyomódni. Ezután szintén meshsmooth

SaWo
Én nekem is van focilabdám

SaWo
Nem létezik olyan anyagminta, aminek mondjuk megadok egy pár képet, és a testre véletlenszerûen leszi rá hol az egyiket, hol a másikat, ha pl több testre akarom rárakni?

fle go
Youth egyem a lelked a mailbaqn kuldott szoveget is gondoltam hogy beiktatod, hogy a tobbiek tudjak mifele segitseget szeretnek kerni. A Focilabdaval kapcsolatosan az lenne a kerdesem hogyan tudom megcsinalni az illeszteseknel hogz kicsit kidomborodjon, jobban mint a kepen?? Egyszoval hogy lehetne ettol jobban elethu szerusiteni??
Elore is koszi a segitsegeteket!

youth
Óóó ezer bocsi azt hittem Lion írt 😊)) Nos itt van Fle go képe:

akinek nem jönne be a link:
http://free.x3.hu/youth3d/focilabda%20model.jpg

Youth

fle go
Youth asszem megkaptad mar mert mailban visszairtal, legyszives linkeld be a listaba

Koszi

youth
Nem kaptam semmit... kicsit késöbb is megnézem...

Youth

youth
De leírom azért hátha...

1 csinálsz egy fejet (gondolom már megvan 😊))
2 csinálsz egy quad patchet... állítsd a felosztást magasra (többb facebõl álljon...)
3 tedd a fej elé úgy hogy érinkezzen vele, majd nagyítsd fel a patcet akkorára hogy beborítsa a fejet teljesen (ha szembõl nézed...😊
4 válaszd ki az arcot menj a creat panelra és állítsd Compound Objectre az alkategóriát és kattints a Conform gombra. A parameters menü verte Projection Direction szakaszában menj az Along Vertex Normals-ra.
5 menj a Pick Warp-To Object gombra és a válaszd a Move lehetõséget, végül jelöld ki az arcot

Youth

fle go
YOUTH nezd meg legyszives a mailodat...koszi

youth
Csinálhatod szerintem ruhaszimulációval is de ahhoz nem értek várd meg míg más segít, de találtam a 3d max Bibliában 1 leckét ami pont ez hogy egy quad pachot rráfeszít az arcra... ha érdekel leírom.. de szerintem nem erre gondolssz... írd le légyszi hogy pontosan hogyan mint akarod...
Bye

Youth

Igen, csak úgy, hogy ne simuljon rá a fejre körbe a textúra, csak mintha egy lepedõt ráterítenél a képre, és kidudorodna belõle az arc.
youth
Nos egy kicsit szórakoztam a kompozitálással elsõ kompozitált képem:

Tudom még elég szar de valahl el kell kezdeni 😊)
Bye

Youth

youth
Most te textúrázni akarsz egy fejet? vagy mást?

Youth

Sziasztok. Szükségem lenne egy kis segítségre. Adott egy emberi fej. Azt szeretném megoldani, hogy egy textúrát kifeszíteni saroktól sarokig, úgy, hogy az arc kidomborodjon. Jelen pillanatban odáig jutottam, hogy átszakad az arc a textúrán. Bocs a szakszerûtlen megfogalmazásért, nem dolgoztam eddig 3d szerkesztõkkel, valószínû nem is fogok, de ez most fontos lenne. elõre is köszi!
SaWo
Aldaryn, ez nem volt semmi, graatula!!!

youth
Ezt meg hogy csináltad??? 😊

Youth

Aldaryn
Frenkie, nézz le a 3K-hoz! , remélem így megfelel. 😊 (Ne tudd meg, mennyire örülök, hogy összejött!😊) )

per aspera ad astra

SaWo
Megcélozzuk a 4K képre a parkolós dolgot?
Iletõleg nem tudom, hogy nem tudnánk-e elkészülni vele hamarabb...
A 2K beszólás 2003. márc. 24. 19:21 | Válasz erre | #2000
A 3K beszólás: 2003.jun. 24. 07:20 | Válasz erre

Tehát kerek 3 hónap. Gondolkozzatok a dolgon

Köszike! De csak azért van ez akép mert ez lesz az elsõ amit csinálok. Mára már picit jobban néz ki. A negyede már készen van. Ez készül a parkolóba ha addigra készen lesz. 😊

SaWo
Nyiri: Ez majd egyszer, (ha nagy leszek) egy tolyota személygépjármû lesz. A típusát nem tudom, denem is az a léníeg. A blue printen nem széria modellként van hanem, valami versenykocsivá van átalakítva, de sztem én majd vmi hétköznapi modelt faragok belõlle (mert nincs kedcvem szórakozni a ttextúrákkal), inkább valami hdri-s szupercsillogóvillogó borítást szeretnék rá.

FRenkie
és mi van Quasarral? 😊 neki is jó képe van.

mondtam

Amugy mondta, Youthnak hogy ne rakjuk be mert csak ez van de mondta, hogy berakja. Ennyi.

Freak: Kicsit ereztem a gunyolodast a hozzaszolasodban, de megnyutatlak. Igen most ez.
Ez is csak ugy maradt, meg hogy egy haveromnak meg volt. Mint mar emlitettem, megfekudt a vinyom es tobb felkesz, kesz modellem, tobb giga textura, es rajz eltunt, ugyhogy emiatt van "csak" ez. Majd ha lesz idom es energiam ujra elkezdem a maxozast, csak most 10 honapig lefoglalt az foiskola nagyon is.

Udv, Nyiri

FREAK
Nyirinek ez az egy képe van? 😄D

Riszpekk

FRenkie
köszönjük szépen a dícséreteket!

FRenkie
sziasztok!
na emért kihaygtatok,most jöjjön a kép amit a 3000.re tettünk volna be:
http://free.x3.hu/frenkie/images/egerfogo.jpg

és a lamborghinim:

http://free.x3.hu/frenkie/images/lamborghini4.bmp

Sawo: mi akar ez lenni?

SaWo
SaWo
Na, megy az autómáia... a nem a tv mûsor, hanem aszóval, na úgy is tudjátok mirõl beszélek. Most itt tartok: http://free.x3.hu/sawo/5.jpg

ez még nagyon az eleje, de már legalább kezdd autó alakja lenni

youth
ÓÓóó a képet nem raktam be.. hát akkor mégegyszer:

Youth

youth
Sziasztok!
Ma nem bírtam hozzáfogni az embertest modellezésnek ezért összedobtam valami tök értelmetlent... 😊 hát íme az eredmény:

(A szem textúráját nem én csináltam... szóval valójában semmit nem csináltam csak lerendereltem... 😊)
Bye

Youth

Aldaryn
Ha az adminnal nem jön össze, akkor a 4K-nál neked 2képed lesz kinnt! 😄 Még egyszer bocs.

Ja, csak gartu az új géphez... elfogadnám. Intel mostanában SUX

per aspera ad astra

FRenkie
gondoltam srácok hogy véletlen mindegy,Aldaryn ha nem tudod az adminnal megbeszélni,csak szúrd be #3000 tizenvalahanyadiknak...sajnos..mindegy de tényleg a parkolós projekt az jó lesz
más: uj gépem van! 2500+ AMD ! 😄

youth
Biztos véletlen volt... nem szándékosan nem tette be Aldaryn rendes ember csak most ez kihagyta, de biztos nem szándékosan... majd a 4K-adiknál tuti összejön vagy úgyis most lesz a parkoló project...

Youth

Aldaryn
A K*RVA ÉLETBE!

Ezer bocs.... Tényleg.Nem is próbálok mentegetõzni...
A kép a tárhelyen fenn van, csupán a lineket kellene módosítani.... Majd utánanézek, hogy nem lehet-e valahogy.(+1sor lenne csak a hozzászólásban!) Nemtom. Írok az adminnak.

per aspera ad astra

FRenkie
basszam*g!!!!!hol az én képem!!??hát micsináltok??!!%/%!

youth
Aldaryn> Miért nem raktad be Frenkie képét???? ott volt... 😞 Mindenki hibázhat még te is 😊)

Youth

fle go
Udv! A multkoriaban ha jol emlekszem valaki blueprinteket keresett. Ezen a cimen van par, lehet mazsolazni 😊 Remelem hasznalhatoak is!
http://www.onnovanbraam.com

youth
Ugyan ott csak az a neve hogy AUTO KEY...

Youth

Hali! Alap kérdés. A R3 R4 ben tudtam hol lehet elindítani az animáció rögzítését. At R5 ben nem találom a rec gombot! Hol van?

Nyugalom a hosszú élet ritka!

fle go
Jok a munkak, remelhetoleg mire eljon a 4000-ik hozzaszolas addigra en is fel tudok mutatni valamit ami erdekes lehet.
Udv mindenkit: Fle-go

http://www.cgchannel.com/forum/viewthread?thread=1469

Ezt a CGChannel-en találtam. Hátha valakit érdekel.

Lehet, hogy megrázom magam és a legközelebbire már megint kaptok valamit tõlem.