3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Jövõ héten KI / MIKOR ér rá???
Írjatok...(akár privátba)!!!!!!!
Kösz Frenki (a lánctalpat)
SoftFX
Frenkie: meglepodnel hogy mennyi textura van mar a kiskocsmsa projecten😊) meg nincs 24 de 22 mar van😊)) es meg nincs kesz tahatmeg kb 10 textura felkerul majd. Es meg animaciot is szeretnek csinalni a kepbol na nem nagy valamit csak hogy a szel lengesse a napernyo vaszont meg a szemet ami meg nincs meg az elguruljon a kocsma elott, valami ilyesmit képzeltem.
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
Ha jol emlekszem ezt mar ergebben is felvetette vki, es akkor is viszonylag eleg jo kis vita tamadt belole 😊
Abbys IM :: Death to virus writers! ::
-> [email protected] ra!
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
tehát alapból a mtl editor 3x2 materiált mutat,a mtl editor options gombjára kattintva kitudod választani hogy többet mutasson:5x3 ill. 6x4.24 már elég szerintem,és a te kocsmádon szerintem még nincs annyi materiál...ha mégis több kéne akkor nemtudom :|
\"A lelkiismeret csak mutatja a jó irányt, de nem vezet oda!\" -William Petersen
Hat asszem ennyi.
Honnan vesyek pl uj materialt, ugy ertem hogyan csinalok uj standardot vagy barzil advencet, meg aztan ha a regihez hozza kell nyulnom akkor azt hogy szedem elo?
Hamozzuk ezt ki😊
sg discord: https://discord.gg/ezkyQvNE
Nincs szükség bõvítésre. He egy anyagot már hozzá rendeltél egy tárgyhoz, akkor a material editorban a helyére nyugodtan tehetsz egy újat. Ha mégis módosítani kell, akkor csak a mat. editor-ban ki kell választani, hogy a tárgyon lévõ anyagot emelje vissza.
Most eljutottam en is oda hogy betelt a material editorom, hogyan lehet boviteni?
http://druglord.buzz.hu/ ;)
Már a HAWAIInight könyvtárat is összefirkálták?!? Jó, hogy le nem hugyozták!!!

VIP regem 05.14-én lejár. Akkor elbúcsúzom mindenkitől, és továbba csak mint RelakS leszek jelen :)
Megvmi: az asztalt kicsit megerosithetned, mer nem biztos hogy elbirna ha vki ratamaszkodna, ha csak nem titaniumbol van... 😊
hatásos a glow,de mintha pixeles lenne,vagy valamért rossz minõségû.
1 dolgo zavar: az ablak túl lent van.
elkezdek csinálni egy új kocsit!
1958 Chavy Impala
Bocs a nagy kepert!!

Jovo heten hetfo jo lenne, de biztosat nem merek mondani.
Aldaryn: Asszem nekem se kene bejarnom suliba, es akkor megtanulhatnek MAX-ozni...
Paintballt meg nem probaltam, csak akartuk tobbx, naggyon kiraly lehet.
Ja, tegnap megvettem a jegyet a New Media Expo-ra 😊)
Akkor hogyha az autómat Plane-ekbõl készítem, és mikor átkonvertálom mesh-be, akkor hiába volt bepipálva a checkbox, elveszti ezt a tulajdonságát?
Az alap tárgyak, más néven primitívek tartalmazzák a textúrázáshoz szükséges koordinátákat alapból is. Ezt a legtöbb módosítás alatt még meg is õrzik. Viszont amint elkezdesz egy bonyolultabb tárgyat létrehozni, a legtöbbször az alapból használt koordináták nem adnak jó eredményt, illetve el is veszhetnek menet közben bizonyos módosítók hatására. Ilyenkor hibaüzenetet is kapsz rendereléskor.
Tehát ha van egy összetettebb modelled, akkor a korrekt textúrázáshoz muszáj valamilyen UVW mappolást alkalmaznod. Vagy ha ezzel nem kielégítõ az eredmény, akkor elõ kell venni az UVW Unwrap módosítót. Ennél szét tudod teregetni a modellt (ez részben automatizálva is lett), illetve kézzel tudod szerkeszteni a vertexek pozícióját. Ez a szerkesztés csak a textúra koordínátákra vonatkozik, a modell geometriáját nem változtatja.
A legjobb, hogy ha egy lowpoly modell UVW-it rendbe tetted és utána meshsmooth-ot ráereszted, akkor a highpoly változaton is rendben lesz a textúrázás.
(persze nem profi célokra használom)
dddstudio.tk
Tehát tárgyat eltüntetni, belehelyezni, stb.
SoftFX
Most akkor mindenki Mayázik? 😊 Egy két hét, és asszem egyedül maradok itt a fórumban... Na jó, Lion is marad. Remélem... 😊
per aspera ad astra
A legtöbb esetben az így generált textúra koordináták egy szimpla UVW map modifier használatával is elérhetõek.
Szemléletes példa:
Ha egy box primitívet készítesz, és a fennt említett kapcsolót bekapcsolod, akkor mindjárt keletkezéskor kap egy box mapping -hoz hasonló textúra teret, ami eredményében gyakorlatilag ugayn az, mint ha a készített box-ra kézileg tettél volna egy UVW mpa modifiert box beállítással...
Gyakorlati haszna a kapcsolónak annyi, hogy kis munkát spórol meg, egyszerûbb testeknél, bár ez megkérdõjelezhetõ.
Viszont van egy terület, ahol temérdek idõt menthet meg, ez pedig a loftolás. Egy loft elkészítésekor célszerû a procedurális mappolást választani, amit szintén egy ilyen checkbox-al lehet bekapcsolni! Ez rengeteg idõt spórol meg, hiszen egy szabálytalan alakú penderedõ, pödrõdõ inda is szép, hosszirányú mappolást fog kapni, amit még Unwrap-pal is nehéz elérni.
Remélem sikerült valamit kihámoznod abból, amit írtam, asszem kicsit zavarosra sikerült... :/
Amúgy érdemes mindig bekapcsolva tartani ezt a kis kapcsolót. Van, hogy életet ment! 😊
per aspera ad astra
SoftFX
SoftFX: V-Ray tört

Flego: Szerintem ugyanúgy mint ha egy testnek adnál. Az úgy van, hogy van a materialod a betûkre, és mat editorben van egy ikonka ami alap esetben egy kék nullát mutat. Na azt átállítod egyre. Majd az environt menüpontben asszem a rendernél, bewmész, s add effect. Klikk lens effekt, majd lejjeb klikk glow. itt már ha akarod renderelhetted is. Ha lerendelte nem kell ujra rendelni haggyd bent az ablakot. Majd állítgatod a beállításokat, és ha akarod nyomsz egy updatet, ekkor nem render ujjat, csak a glowt frissiti.
Meg tudná nekem valaki mondani, hogy mit jelent a "Generate Mapping Coords" checkbox (akkor lehet bejelölni, ha készítek egy objektumot). Mire jó, és mikor van rá szükség? A helpben nem tudtam kiigazodni, hogy mit is jelent pontosan.
Köszi
Ha kell megnézhetem, de most nem vagyok otthon & mire hazaérnék már más biztos segít.
Aldaryn: áháááá...Én azt hittem a refraction csak a tükrözödésbe szól bele az átlátszóságba nem...kösz.
Amúgy milyen V-rayt használtok: demo / free / teljes?
SoftFX
A VRay shader refraction színét kell feketétõl különbözõre tenni, hogy átlátszó shadert kapj!...
per aspera ad astra
Én a MAX 6 utáni programra vagyok kíváncsi, elég volt már ebbõl a toldozgatás, foltozgatás szemléletbõl, kíváncsi vagyok, mit csinálnak majd a fiúk, ha újraírják az egész kódot az alapoktól... 😊
per aspera ad astra
(pedig vray material-lal probáltam)
SoftFX
Addig, amíg az ember csak egyszerûbb dolgokkal foglalkozik, addig alig-alig botlik problémákba. Viszont ha kicsit komolyabb munkába akar belekezdeni, akkor szinte biztos, hogy sorban jönnek elõ a gondok. A boolen mûveletek lényegében használhatatlanok, szinte mindig hibás, torz eredményt adnak. (Az ingyenes povray ezerszer korrektebbül kezeli az ilyen mûveleteket.) A named selection lényegében szintén használhatatlan. Létrehozol néhány kijelölést egy mesh-ben és mikor legközelebb hivatkozol rá a nevével, teljesen más polygonokat jelöl ki a rendszer.
De a legszégyenletesebb az, amibe polygonos modellezéskor, illetve UVW Unwrap-kor ütközik az ember. A Max-nak pont ezen a téren kellene a leginkább domborítania, hiszen kimondottan polygon alapú modellezésre épül. És az új UVW unwrap-ra is milyen büszkék voltak...
Már nem is tudom számon tartani, hogy a jelenlegi modellemet hányszor kezdtem újra, vagy kellett visszalépnem elõzõ munkafázishoz mert a program állandóan összeomlott tõle. Kínkeservesen elkészítettem a modellt, és jelenleg ott tart a dolog, hogy nézegetni még lehet.
Hozzákezdtem az UVW-k szerkesztéséhez. Nagy nehezen sikerült széthajtogatni a virág szárát az unwrap-ban. Még a vertex-eket kellene eligazítgatni, hogy jó legyen, de ezt már nem leszek hajlandó megcsinálni. Jelenleg a program két perc munka után elszáll, kilép és néha még a rendszert is összeomlasztja. Képtelenség bármit csinálni benne.
Leszedtem, újra telepítettem. Próbáltam D3D-ben, openGL-ben és szoftver módban is. Próbáltam az update-kel és azok nélkül is. Lényegében teljesen mindegy, mit csinálok az eredmény ugyan az, állandó összeomlások, elszállások. A probléma nem csak ennél a modellnél jelentkezik. Amikor fej modellezésbe kezdtem, ott is állandóan elõfordultak.
Nem hiszem, hogy én lennék a vétkes. A program Help-jében, a hivatalos oldalakon semmilyen limitációról nem írnak a modellezést érintõen. Elegem van a kerülõ megoldásokból is.
Ezek után még kap egy esélyt a Max 6. Ha az is ilyen vacak, akkor átállok Maya-ra vagy XSI-re és gyorsan elfelejtem.
És a legszomorúbb az egészben, hogy egy ilyen programért 1 milla feletti pénzeket kérnek el... Mire?
http://druglord.buzz.hu/ ;)