3D Studio MAX
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
van a csomagban elég jó car-paint material
3 rétegbõl rakták össze
nem egyszerû 😊)
mind jó példák erre...
mármint az izotropikusra?
aquli: alakul,de még hiányos.
\"Hosszú mosoly után jól esik a rémület.\"
A két képen a különbözõ elmosott tükrözõdések (melyeket a felületen lévõ nagyon kicsi egyenetlenségek okoznak...) kerültek bemutatásra. A két kép között gyakorlatilag lényegi, számításbeli különbség nincsen, csupán annyi, hogy míg az elsõ esetben mindkét tengelyen egyenletesen kerül elmosásra a tükrözõdés (izotropikus) addig a másodikon lénygeében csak függõlegesen (anizotropikus)...
Ez utóbbi jelenség nagyon gyakori. Izotropikus tükrözõdés van kevesebb. Egy króm felület, egy vizes aszfaltdarab, vagy csak egy hullámzó vízfelület, mind jó példák erre...
per aspera ad astra
Jók, jók, de igazából túl kevés beállítást engednek meg... 😞
Ha tényleg komolyan kontrollálható carpaint sahder kell, akkor azt célszerû egy shellack shaderrel elkészítened.
2 Vray shader, az egyik erõsen glossy és színezett reflectionnel, ez maga a fémes festék, a másik pedig egy szinte gloss nélküli, (~0,95) fresnel tükrözõdésû anyag, ami a bevonat a festéken.
A émes festék shader-t pedig ki kell egészíteni egy fresnel falloff-ú diffus-sal, hogy a színmélység nézõpontfüggõ legyen...
Remélhetõleg késõbb ezek elérhetõek lesznek Vray szinten is összeszedettebb kezelõfelülettel...
per aspera ad astra
\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"
http://free.x3.hu/aquli/hospital2.jpg
mi a velemenyetek?
persze a falak ki lesznek javitva.
\"It was Wednesday morning. We were in the Volley playing pool. That much is true. But Begbie is playing absolutely fucking gash.\"
/vraymaterials.rar
remélem érthetõ
Vray-hez nem tud valaki egy jo auto materialt (hasonlot, mint a brazil car paint)
A kódja teljesen megegyezik a régi Combustion-ével... Olyannyira, hogy semmit nem fejlesztettek rajta...
Még csak phong v. blinn shadelést sem támogat a rendszer... Tipikusan a lustaság példája a dolog, mivel a blur egy teljesen inygenyes plugint írt csupán erre a combustionre építve, amely megvilágítást is képes felvenni...
Ha viszont komolyan tüzet akarsz csiholni akkor ajánlom figyelmedbe a köv. plugineket:
Afterburn, és Phoenix. Az elõbbi kicsit lassú, de gyönyörû shadelt volumetrikus effekteket lehet vele gyártani...
A másik egy a chaos group (Vray, Simcloth... ) által fejlesztett lángkészítõ, amely inkább mint lángnyelv, nem pedig tûzgömb közelíti meg a tüzet... Speciális spline vezérelt nagyon mélységeiben is állítgatható volumetrikus lángnyelveket hoz létre...
Állóképkenél, közeli shotoknál ideális, animban kicsit vacakabbul teljesít...
A legismertebb referenciája a Diablo II intrójában van...
Mellesleg a chaos éppen dolgozik egy folyadékszimulációs elveken (részecskerendszerek..) alapuló tûzcsiholó pluginon... Az elõzetes beta képek és animok egyszerûen lenyûgözõek... Komolyan. mindenki menjen, és nézze meg!
per aspera ad astra
Csupán hangulatban voltam... 😊)
Rég volt kép... Nem haladt senki semmivel? 😊 Én haladtam, de még nem megy a hazai szerver, máshol meg nem igen volt szerncsém upload terén... ... :/
per aspera ad astra
a káoszelmélet nem okkultista dolog de mindenesetre érdekes😉
- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...
http://druglord.buzz.hu/ ;)
😞
Miért nem akarsz lepukkantat? Egyelõre nagyon annak néz ki... Emlékeztet úgy a hazai korházakra. (Tisztelet mindenkinek, akik ez ellen tenni próbálnak!)
Jó kis gyakorlás valamit elkoszolni, rozsdásítani, fõleg, amolyan "tisztán tartoitt lepukkantságot" csinálni... 😊
per aspera ad astra
Az esti kérdésem gordiuszi csomóként megoldva: Újraszámoltttam az animokat, most már jól szinkronizálva. Gyorsabb volt, mint kijavítani... :/ eh..
per aspera ad astra
nem úgy sikerül elsõre valami és feladod?
inkább még próbálkozz vele,esetleg késõbb!
a korházas téme is érdekes.
amugy abban igazat adok BENnek,hogy nem kel ezt enyir komolyan venni,beszól oké,megvédtük Youth-t,oké,ennyi,szarjunk már rá,és dumcsizzunk a mexrõl!
Ugyhogy belekezdtem egy korhazas kepbe. Nem lepukkant, de nyomaszto hangulatu korhaztermet akarok csinalni. itt egy agy:
http://free.x3.hu/aquli/hospital1.jpg
ha esetleg nem jonne be a kep.
Csempe texturakrol tudtok linket adni?
Nem tudjátok hogyan lehet egy nagyobb adag keyframe-et egyetlen pontab igazítani Track View-ben? Egy kicsit elrontottam pár mozgás (jópár, vagy 200 db... 😊 ) szinkronizálását, és egyenként elég unalmasnak tûnik darabonként 3 keyframe jobbra-balra rendezése...
Nincs valami Align? Én nem találom csupán... ?
per aspera ad astra
Youth
Matrix: én nem szólok be mert már nézd meg mennyi nem szeretnek 😊 Te hiányoznál ezért NEM!!! 😄DD
Ben: és ha ezentúl bajod van velem írd meg e-mailben OK?
Youth
Nekem mikor fog valaki beszólni??? 😄
Ha meg valami bajod van keress meg e-mailen és megbeszéljük!
Youth
Úgyhogy szinte biztosan nem irigyek, áááá, ne gondolja azt senki 😄
Mégis hogy képzelitek? 😄
Youthnak, vagy BEN-nek..
Hmm, mind hülyék vagytok, menjetek a ****-ba 😄D
Nemtom, miért kell fikázni egymást. Bár ez a magyar mentalitás, de azért meg lehetne próbálni ésszerûen is beszélni, és konkrétumokat mondani, hogy "Neked nem tetszik a fejed, mert túl nagy" vagy mittomén. Ebbe nem igazán akarok belefolyni, szal peace!
És a Maiden legyen veletek. Inkább a versenyünkön témáznátok, nem pedig ezen a faxságon 😊 (www.studiomax.ini.hu)
Amúgy valószínüleg modern, egyelõre sok helyen csak teória és misztikus babonás feltevések szintjén mozgó, káoszelméletre, és káoszegyenletekre is alapozhattak a MAX kód megírásakor. Erre sok jel utal...
Mostanában pl. mindig pentagrammát készít box helyett, sé elkezdi feltölteni a boszorkányköreit rúnákkal. Az igazat megvallva nem vártam meg, mi lesz a vége, egy ponton túl a monitor véres nyálat kezd izzadni, ami kicsit idegesítõ, mert összebarmolja az asztalomat, szal ott mindig kikapcsolom... Ki érti ezt...

per aspera ad astra
1. :: Borg : Köszi a moderálást: Egy ideje fontolgattuk a dologt, de így szerintem lényegesen passzabb lett a topic!
2. :: Ben: Ha Youth-ot sértegeted, akkor az egész csapatunkat sérted meg! És ez fordítva is igaz!! Lehet, hogy idõnként mi is marjuk egymást, de az egészen más! Szálljál le Youth-ról, mert itt Te vagy az idegesítõ, amíg nem tudsz normálisan megnyilatkozni!
Youth már egy ideje itt van, és nem emlékszem, hogy valaha bárkinek is (komolyan... 😊 ) baja lett volna a sráccal!
per aspera ad astra
Live your life like it\'s your last day...
Ben egyenlö Peterr ,csak látta hogy nincsen társ és kreált magának egyet...
Egyébként mondtam neked,ha nem tetszik akkor ne gyere se ide se oda!Akárki akármit mond egy tök normális srácrol beszélgetünk,egyszerüen nem értem miért kell baszogatni,hacsak tényleg nem a féltékenység,egyébként Ben te ide nem jársz szoval ez nem idegesithet téged,ahogy designre sem jársz,ha meg igen akkor egy gyáva féreg vagy aki nem meri felvállalni magát!Meg alapbol milyen már hogy azért idejössz hogy leird nem tetszik Youth, de mást ide még nem irtál ebböl is látszik mennyire érdekel a téma!!!
Beszéljük meg komolyan ebben mi az idegesítõ? Pl titeket mi zavar hogy ide írok vagy hogy külföldi fórumokba vagy mi?
Youth
Van valakinek 5lete arra hogy ha pl most egy fejen dolgozom minél sûrûbb lesz a rács miért lesz annál pocsékabb azaz göröngyösebb a felszin.Nemigaz hogy csak autó meg tárgymodellezésre van.Hát Softimaget próbálgatom most és álomszép felületeket hoz létre Poli/NURBS hibrid módon.Valakinek tapasztalata ezzel?
- mondta a medve, és fejbe lőtte magát...